AWACS makkelijk doelwit voor terroristen

Stommeling Jones
Wat iedereen ontgaan schijnt te zijn in alle commotie rond die mensen in die bomen daar bij Schinveld, hebben wij natuurlijk wel opgemerkt. De bomen moesten gekapt worden om de AWACS (staat voor Airborne Warning and Control System) een betere aanvliegroute te garanderen. Nu die boompjes, want zo veel stelden ze nu ook weer niet voor, daar weg zijn (nou ja, nog niet allemaal, maar dat is een kwestie van tijd), hoeven de AWACS niet meer zo steil naar beneden te duiken als voorheen om te kunnen landen op de NAVO-vliegbasis Geilenkirchen.

Een fijn plan, vooral voor iedereen die het in zijn hoofd zou kunnen halen om zo'n ding naar beneden te schieten. Dat zijn dan niet de leden van de actiegroep onkruit, want die hebben het met hun grote mond nooit verder gebracht dan af en toe eens wat vliegtuigjes met de voorhamer bewerken terwijl ze nog op de grond stonden (in de lucht is ook wel erg moeilijk natuurlijk), de sloten van een wervingskantoor van het leger dichtkitten, of een paar gebouwtjes in Madurodam stukslaan omdat het militaristische symbolen waren, of zoiets. Dat schiet niet op.

Als wij onze regering, de Amerikaanse regering en de paniekerige media mogen geloven, barst het inmiddels in ons land van de islamitische terroristen die de in Afghanistan en Irak woedende oorlogen gaarne zouden uitbreiden naar ons land. De nieuwe aanvliegroute der AWACS heeft tot gevolg dat de vliegtuigen over een veel grotere afstand laag zullen vliegen, of zullen laagvliegen, daar willen we af wezen. Zo laag, dat je ze bij wijze van spreken zou kunnen aanraken. Dit heeft tot gevolg dat een Afghaan met een stinger (zo'n Amerikaanse luchtdoelraket die de Amerikanen zo ruimhartig geleverd hebben toen ze nog vriendjes waren met de suspecte Afghanen) er niet eens zijn bed voor hoeft uit te komen en ze ook met zijn ogen dicht nog zou raken, mits hij zich natuurlijk daar in de buurt bevindt.

Mochten de Afghanen zo'n makkelijk doelwit hun eer te na vinden, of er geen stinger aan willen spenderen, daar ze die in eigen land nog nodig hebben om onze F-16's (of efzestiens, zoals sommige mensen zeggen) mee uit de lucht te schieten, dan kan enig knutselwerk uitkomst bieden. Volgens onze berekeningen heeft men genoeg aan anderhalve meter gietijzeren regenpijp en het kruit van een stuk of vier lawinepijlen. Als projectiel kan gedacht worden aan een jeudeboulesbal. Dit zijn zeer voorlopige schattingen, maar het is zo kinderlijk eenvoudig, dat zelfs de knutselaars van de Hofstadgroep in staat geacht moeten worden zoiets uit te voeren.

Over de Hofstadgroep gesproken: wij hebben een getuige gevonden die met grote zekerheid weet te verklaren dat de AIVD op de hoogte was van de moord op Theo van Gogh. Helaas pas een week na dato.10-01-2006 08.00 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere