Cpt. Iglo en de Vissticks winnen wederom geen prijs en Ome Cor is de slimste

Stommeling Jones
Wij hadden natuurlijk graag gezien dat de webzijde van de Florin het zelf een beetje redelijk bij zou houden, of zou bijhouden, zoals sommige mensen zeggen, en dan met name de onvolprezen Mr. Balls, maar die heeft het gedelegeerd, zodat wij weer de eerste zijn die het kunnen melden: de pubquiz van hedenavond, of meer gisteravond dus, heeft wederom een winnaar opgeleverd en die heette wederom weer niet 'Cpt. Iglo en de Vissticks'. Weliswaar waren zelfs sommige van de muziekenentertainmentvragen niet geheel buiten het bereik van het door u zo gewaardeerde team (zij wisten bijvoorbeeld: "Kraftwerk", "Bob Dylan", "Jelle Klaassen" en "Mervyn King"), maar toch bleek het euvel van te oud en daardoor vragen niet kunnen beantwoorden wel degelijk weer een rol te spelen. Zulx niettegenstaande het feit dat zowel "RSS", "MRI" en "I" punten opleverden. De gedachte dat er meer vragen "van voor iedereen zijn tijd" in zouden moeten was nog niet erg uitgevoerd, hoewel de Michelangelovraag en de vraag omtrent "Jurassic" er wel op begonnen te lijken, zo vernamen wij van uw en onze captain.

Zo langzamerhand lijkt het team zich ermee verzoend te hebben dat "alles best" is, "zolang we maar niet tonight's losers worden". Dat betekent dus eigenlijk dat uw en onze captain en een paar Vissticks gewoon naar de kroeg gaan om bier te drinken en net genoeg vragen correct beantwoorden om niet helemaal af te gaan. En dat terwijl een van de Vissticks bij de Nationale IQ-test in het vak van de "Quiztoeristen" had kunnen zitten, waar hij gelukkig van had afgezien omdat de pubquiz net even belangrijker was. Toen hij overigens hoorde dat ze het vak "Quiztoeristen" hadden gedoopt in plaats van "Quizhoppers", zoals hij geëist had, was hij helemaal blij dat hij de voorkeur had gegeven aan het intelligentere vermaak.

Ondertussen zaten wij hier op de redactie met onze stagiaire te kijken naar de eerder genoemde Nationale IQ-test en Idols, wat ons geen van beide erg interesseerde. De aap bleek twee punten minder gescoord te hebben dan Kelly, wat erop wijst dat de uitslag gemanipuleerd was, en Ome Cor, wiens ceedees uw en onze captain indertijd nog gerecenseerd heeft, bleek onder zijn pseudoniem Joris Linssen net niet de intelligentste man van Nederland, waar wij zeker ook iets lelijks over gezegd zouden hebben als wij zeker hadden geweten dat die andere figuur inderdaad niet intelligenter was. Gezien de manipulatie met de aap hebben wij zo onze vermoedens, maar bewijzen kunnen wij niets. Bovendien waren wij op het moment suprême net bezig in de Donald Duck Extra (Nummer 1 van 2006) te zoeken naar de letters D.U.C.K. (eerste verhaal, D 2003-235, eerste plaatje, ondersteboven op het wandkleed, rechtsboven in de hoek), waardoor wij even wat minder geboeid waren.

Uw captain was van zins zich nog even te gaan verpozen in Het Pandje, zo zei hij, dus die komt strax zwaar beschonken binnen, wat wij u brommen. Het laatste wat wij van hem hoorden voor zijn beltegoed op was, was dat hij een onmogelijke vraag over Jabbo Smith had bedacht, die Mr. Balls de volgende keer zou moeten stellen. Wij hebben de vraag doorgegeven aan onze Grote Vrager en die dacht hem wel te kunnen gebruiken.

Voor de volgende keer gaat uw en onze captain fanatiek op zoek naar een jeugdig persoon met te veel vrije tijd, om eindelijk eens iemand te hebben die die rottige vragen in de eerste twee ronden kan beantwoorden. "The Kaiser Chiefs", "James Blunt" en "Ang Lee" had het team vanavond trouwens geweten, maar ja, dat werd dus weer niet gevraagd. Volgende keer beter, zullen we maar zeggen.12-01-2006 00.35 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere