Martelwerktuig voor baby's te koop

Stommeling Jones
Het Belgische Het Nieuwsblad meldt: 'Nieuwe hype in Nederland: het babyhelmpje'. Genoemd helmpje (de officiële benaming schijnt redressiehelm te zijn, doch dit terzijde) zou moeten dienen om platgeworden babyhoofdjes weer rond te maken. De babyhoofdjes worden plat, doordat baby's tegenwoordig op hun rug moeten slapen om wiegedood te voorkomen. Wij hadden vernomen dat aldus platgeworden babyhoofdjes in de loop van de volgende jaren vanzelf wel rond worden, maar volgens de maker van het babyhelmpje moet je de natuur hier een stevig handje helpen. Het nieuwsblad zegt:
"Om efficiënt te zijn, moet het helmpje 23 uren per dag en dat gedurende een half jaar worden gedragen. Het beste moment om ermee te starten is vanaf zes maanden. Bij baby's die ouder zijn, werkt de therapie niet meer. Slechts twee procent van de baby's verdraagt het helmpje niet."
Dat laatste lijkt ons sterk. Wat ons ook sterk lijkt, is dat dit babyhelmpje werkelijk ergens goed voor is. Wij hopen overigens dat de Het Nieuwsblad zich vergist heeft in de prijs, want 100.000 euro voor een enkel hardplastieken helmpje gevuld met piepschuim lijkt ons wel erg veel. Volgens de Het Nieuwsblad gaan de ziektekostenverzekeraars die flauwekul nog betalen ook en hebben Nederlandse artsen gepleit voor een sensibiliseringscampagne. Dat zou kunnen betekenen dat we binnenkort weer van die vrolijke postbus 51 spotjes te zien krijgen en dan nu met plathoofdbaby's in de hoofdrol.

13-01-2006 07.00 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere