Kwetsen moet mogen

Naar aanleiding van ons stukje 'CDA wil grondrechten afschaffen' ontvingen wij van de "Persoonlijk medewerker" van CDA-kamerlid Ger Koopmans een eposteltje, bevattende een samenvatting van 'Alles van Waarde is Weerbaar' (een verminking van een bekende dichtregel van Lucebert: "alles van waarde is weerloos") het 'Rapport Grondrechten CDA-Tweede Kamerfractie'. Het blijkt dus nog erger te zijn dan wij al dachten. Toen wij kwaad werden, kenden wij artikel 12 nog niet eens, dat luidt (en wij hebben de grammaticale fouten er gewoon in laten zitten):
"12. Om kwetsende uitlatingen in het publieke domein tegen te gaan, moet een commissie analoog aan de Commissie Gelijke Behandeling moet worden ingesteld. Hoewel de bestrijding van discriminatie prioriteit is, is het OM niet in staat is alle strafbare uitingen op te sporen en te vervolgen. Van belang is dat een laagdrempelige voorziening wordt gecreƫrd waar burgers met hun grieven terechtkunnen om zo de onvrede over de vergroving van het publieke debat te kunnen kanaliseren. Deze laagdrempelige voorziening moet gezaghebbende uitspraken kunnen doen."
In ons vorige stukje merkten wij nog op:
"Het liefst zouden de godsdienstwaanzinnigen van het CDA daadwerkelijk een officiƫle normenwaardenengedachtenpolitie invoeren (de StasiVD, of zo), maar dat durven ze nog net niet aan."
Gewoon gristelijk zijn en je bek houden, dan heb je voorlopig nog
weinig te vrezen
Dat blijken ze dus wel aan te durven, al noemen ze het niet de StasiVD, maar de "Commissie Gelijk Monddood Maken", of zoiets. De Commissie Gelijke Behandeling is al een ramp, waar iedereen die vindt dat een ander hem een beetje verkeerd heeft aangekeken kan gaan lopen zeiken (en vooral het woord "discriminatie" gebruiken, dan krijg je het snelst gelijk), de Commissie Gelijk Monddood Maken, wordt helemaal een crime, te meer daar het erom gaat "zo de onvrede over de vergroving van het publieke debat te kunnen kanaliseren". Nou, stelletje godsdienstwaanzinnige klootzakken, loop dan maar meteen naar je eigen CGMM, want wij laten ons godverdomme niet door een stelletje godsdienstwaanzinnigen voorschrijven hoe grof in de bek wij mogen zijn. Op dit moment is het al ieders goed recht om in geval van belediging, smaad en vergelijkbare zaken naar de rechter te lopen. Een CGMM is nergens voor nodig, tenzij je ervan uitgaat dat het aan de staat is om iedereen met twee woorden te laten spreken en schelden en vloeken te verbieden. Er is namelijk altijd wel ergens een eikel die zich gekwetst voelt.

Door de overgevoeligen, of het nou politici, godsdienstwaanzinnigen of andere zweefkezen zijn, een podium te verschaffen waar zij een potje kunnen gaan zitten janken, geef je te kennen dat het niet alleen heel gewoon is om je op je teentjes getrapt te voelen, maar ook om een ander daarvoor te laten bestraffen, en nog heel hard ook. Wie denkt bij de CGMM zijn gelijk te halen en dat niet krijgt, zal nog kwader worden dan hij toch al was en eerder geneigd zijn de ander dan maar fysiek aan te pakken. Degene die voor de CGMM gedaagd wordt wegens kwetsende uitspraken en wordt veroordeeld, zal de volgende keer ook wel beter op zijn woorden letten en vaker in plaats van verbaal geweld fysiek geweld gaan toepassen. Iets zeggen is per slot van rekening een ding, het uitvoeren is iets heel anders:

"Maar doodslaan deed hij niet, want tussen droom en daad
staan wetten in den weg en praktische bezwaren"

En nu moeten wij Stommeling Jones weer even tot kalmte gaan manen.16-01-2006 14.13 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere