De toekomst ligt vast

Gisteren meldde het journaal, dat de Noordpool nog sneller warmer wordt dan verwacht. Dat betekent waarschijnlijk dat de onderzoekers een nieuwecomputer hebben gekregen. Net als normale mensen gebruiken ze namelijk alleen de software die bij aflevering al op het apparaat zit. Tegen de tijd dat je doorhebt hoe het allemaal werkt en wat voor leuke dingen je ermee kunt doen, blijk je hopeloos achter te lopen en moet je een nieuwe machine kopen. De voorgaande verwachtingen waren gebaseerd op 'Climate Change 2050', maar nu hebben ze 'Climate Change 2070'.

In België was het afgelopen zaterdag geruime tijd niet mogelijk om elektronisch te betalen, en de Nederlandse beurs ging maandag door een computerstoring later open dan verwacht. Het is niet bewezen dat beide incidenten veroorzaakt werden doordat de poolonderzoekers een schietspelletje ('Attack of the Killer Penguins III') zaten te doen op hun nieuwe apparaat.

Warme lucht kan meer water bevatten dan koude lucht. Het gaat dus eerst vreselijk sneeuwen op de pool, en naarmate het warmer wordt, gaat het meer regenen. Voor je het weet staan de eskimo's, ijsberen en poolvorsers een beetje dom om zich heen te kijken in een tropisch regenwoud. Alle processen in de jungle hebben water nodig, dus de zeespiegel daalt en de kanaaltunnel komt nooit meer uit de kosten, aangezien de Noordzee geheel droogvalt. De warme golfstroom verdwijnt, waardoor het in Nederland juist kouder wordt. De elfstedentocht kan voortaan elk jaar gereden worden. Men zoekt nu al vrijwilligers die te zijner tijd de kuddes nieuwsgierige pinguïns van de baan willen schuiven.



07-12-2004 01.49 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere