Leeftijd zegt niets

Rond 1850 werden er al wielerwedstrijden georganiseerd. Om harder te kunnen fietsen, maakte men het voorwiel steeds groter. Sommige rijwielen werden weltweeënhalve meter hoog. Zelfs wie nog nooit van tweeënhalve meter hoogte is gevallen met het hoofd omlaag en een fiets tussen de benen, zal begrijpen dat slechts een enkeling zoiets voor de lol doet. Voor dat soort mensen is de Dakar-rally bedacht. Toen er rond 1880 iemand op het idee kwam om een ketting op de fiets te zetten, konden de voorwielen weer kleiner gemaakt worden. De overlevingskansen stegen en het fietsen werd snel populair genoeg om een fietsclub op te richten. In 1883 zag de Algemeene Nederlandsche Wielrijders Bond het levenslicht.

De ANWB groeide uit tot een club, waar iedere Nederlander automatisch lid van werd. Toen werd de ANWB een heus bedrijf en ging het mis. Leden werden klanten. De klanten zeggen nu massaal hun lidmaatschap op. "Wij leveren een goed produkt", zei ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom in het NOS-journaal. Zelfs als dat waar is, hebben zijn klanten dat produkt al voor minder dan de ledenprijs gevonden bij de Kijkshop.

Het clubgevoel moet terug, en daarom moet de ANWB fuseren met de Donald Duck. De Donald Duck wordt aangezien voor een kinderblad, terwijl hij door meer volwassenen wordt gelezen dan het clubblad van de ANWB. Alle abonnees van Donald Duck zijn automatisch lid van de Donald Duckclub. Als de ANWB de Donald Duckclub wordt, is dat een duidelijke win-winsituatie. Bovendien durven mensen die met hun ledenpasnummer een gratis ijsje gewonnen hebben het dan misschien ook te gaan afhalen.



05-01-2005 02.04 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere