Vertel eens Dick, wat doen ze nou verkeerd?

Rijke mensen hebben zo hun eigenaardigheden. Richard Branson wilde per se met een luchtballon de wereld rond, Bill Gates denkt dat de mensheid hemdankbaar moet zijn voor Windows en Microsoft Office, en Donald Trump vind het geinig om in een teeveeprogramma mensen te ontslaan. Om maar eens een paar willekeurige voorbeelden te noemen.

John de Mol schijnt ook geld te veel te hebben. Zijn Duitse versie van Trump's programma is al na de eerste (en laatste. Hahahahahaha. Sorry.) aflevering van de buis verdwenen. Dus kocht De Mol de rechten van de uitwedstrijden van het Nederlands elftal. Die waren nog beschikbaar doordat zelfs de NOS en SBS ze te duur vonden. Terecht overigens.

Bij een thuiswedstrijd zag ik op SBS6 Louis van Gaal en Willem van Hanegem in de rust en na afloop de wedstrijd analyseren. Ik geloof dat het de wedstrijd tegen Tsjechië was, die Nederland met 2-0 had gewonnen. Louis van Gaal is bondscoach geweest en erin geslaagd geen eindtoernooi te halen. Willem van Hanegem is een halve duobondscoach geweest en er niet in geslaagd de wissel van Robben te voorkomen, of een prijs te winnen. Bijvoorbeeld. Echt de mensen die je een objectieve analyse van een wedstrijd van het Nederlands elftal moet laten geven dus.

Ik vind zo'n analyse in de rust en na afloop nergens voor nodig, maar er zit een uitknop op mijn teevee en we hebben kanalen genoeg om te kunnen wegzappen, dus van mij mogen ze. John de Mol gaat de analyses nu laten doen door Dick Advocaat. Dick Advocaat is bondscoach geweest. Nooit een prijs gepakt. Niet bekend om zijn vlotte babbel, geloof ik. Onbegrepen, uitgejouwd. Misschien heeft hij zelfs wel een lichte frustratie overgehouden aan het toernooi in Portugal. Hij mag nu gaan vertellen wat Van Basten en Van 't Schip verkeerd doen. Misschien hadden we beter John de Mol in die luchtballon kunnen zetten.03-10-2004 02.20 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere