Weblog Samir A. stelde nix voor

Samir A. had een weblog. Ilse haalt weblog van Samir A. offline, aldus Webwereld. Webwereld geeft nog een linkje naar de cache van Google, zodat u het verwijderde log nog even zou kunnen bekijken, als u dat zou willen.

Wij hebben het logje en de rss-feed bekeken en daarbij viel ons op dat het allemaal werkelijk nix voorstelde. Op 30 juli 2005 zijn er twee dingetjes gepost, te weten om 15.52 een mededeling met betrekking tot het "misbruik" van het logo van de 'Leeuwen van Tawhied':

"We hebben gemerkt dat onze logo meerder malen is gebruikt om politici te bedreigen.
Wij adviseren onze broeders dit niet te doen, zo kunnen de broeders van Leeuwen van Tawhied in gevaar komen. Wat heeft het voor nut om politici te bedreigen als je ze toch niet gaat vermoorden. Zo ga je de cel in, voor wat?"
Om 15.56, ook op 30 juli 2005 een postje onder de titel 'Veiligheid':
"Hoe ben je de Anti Islamitische Veiligheidsdienst (AIVD) te slim af? Hoe gaan de vijanden van Allah te werk?

Lees het allemaal in onze nieuwe productie "Lessen in veiligheid"."

Plaatje met mededeling dat een ander plaatje verwijderd is
Illustratie: dit plaatje vervangt het plaatje met de politiemannen
Op 7 augustus 2005 is er dan nog een postje: Verklaring: kijken naar perverse video's. Ilse heeft het log verwijderd en we hadden de linx dus net zo goed niet kunnen geven, maar ach, wij houden nu eenmaal van een beetje volledigheid. Het bestandje "Veiligheid.zip", uit het tweede postje van 30 juli is op dit moment niet te bereiken (op 1 augustus zei iemand hierover, op Marokko.nl: "Het bestand bevat niet echt manieren om aan ze te ontkomen, alleen algemene adviezen. Dan kun je beter the "Anarchist Cookbook" lezen, [...]") en kennelijk zitten er een heleboel mensen nu die link van Webwereld te volgen, want het plaatje bij het postje is in verband met de drukte verdwenen. Er stonden onder andere een mobiele telefoon, een politiewagen en wat agenten op afgebeeld, alsmede wat arabische tekens.

Alles bij elkaar hebben de 'Leeuwen van Tawhied' niet zo gek veel werk gemaakt van hun gratis weblog. Wat dat betreft onderscheiden ze zich dus niet van de grote massa, die er doorgaans ook binnen een paar weken de brui aangeeft, wegens niets te melden of betere dan wel leukere dingen te doen hebben.

[TOEVOEGING] Inmiddels heeft Webwereld de kop aangepast: Ilse haalt vermeend blog Hofstadgroep offline, staat er nu (25 januari, 17.30 uur). Volgens het stukje is het niet zeker dat Samir A. er achter zat:

"Michiel Houben van Web-log: "We weten niet precies wie er achter zat. Die terugkoppeling krijgen wij niet van Justitie.""


25-01-2006 14.10 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere