Radio's, televisies en satellietschotels inleveren

Stommeling Jones als kamerclown
Minister
Donner
Dat het godsdienstwaanzinnige neostalinistische griezelkabinet Balkenende de vrijheid van meningsuiting niet hoog in het vaandel heeft staan, mag genoegzaam bekend verondersteld worden. Inmiddels is men begonnen met het blokkeren van buitenlandse zenders die dingen zeggen waar onze godsdienstwaanzinnige neostalinistische ministers niet achter kunnen staan. In eerste instantie gaat het om twee arabische satellietzenders, die door minister Dombo zijn aangemerkt als "haatzaaiende zenders" en nu niet meer te ontvangen zijn. Gezien het feit dat er geen golf van protest is opgestoken, zal het niet lang duren voordat ook andere "haatzaaiende zenders" uit de lucht gehaald gaan worden, waarna men vervolgens het woord "haatzaaiend" gewoon gaat weglaten en alle zenders die iets anders zeggen dan datgene waarvan de godsdienstwaanzinnigen willen dat u het hoort, gaat tegenhouden. Dit is echter slechts het begin.

In het geheim wordt er gewerkt aan een regeling die het gebruik van satellietschotels moet verbieden. De eigenaren van satellietschotels krijgen een week de tijd om hun schotel weg te halen en moeten hem binnen die termijn inleveren op het dichtstbijzijnde politiebureau. De overgang naar digitale televisie wordt versneld en voor het eind van dit jaar wordt het gebruik van ouderwetse toestellen alsmede antennes verboden. Hetzelfde geldt voor de radio. Alle toestellen dienen te worden ingeleverd en worden vervangen door voorgeprogrammeerde digitale ontvangers. Op deze wijze hoopt de regering, met instemming van het parlement, te voorkomen dat wij er eigen ideeën op na gaan houden.

Wij zijn de beroerdsten niet, dus hebben we even de moeite genomen er een historische parallel bij te zoeken:

"17 juli 1942, middag
Beheersing van de radio in Rusland - [...]

Russisch ruimteding uit de jaren zeuventig
In de omgeving van ons 'Werwolf'-hoofdkwartier ontdekten we dat bijna ieder huis was voorzien van kabel-radio. Dit bewijst dat de Russen op tijd de gevaren beseften van een draadloos ontvangtoestel. Enerzijds heeft de draadomroep het grote voordeel dat het iedere tussenkomst uitsluit, en anderzijds stelt het de staat in de gelegenheid de uitzendingen uit te kiezen die ze geschikt acht. In Rusland kiest de commissaris de programma's uit, en de luisteraars zijn zodoende volledig afgesneden van de invloed van buitenlandse propaganda.
Voor de oorlog gaf ik zelf de minister van Propaganda opdracht draadomroep in Duitsland in te voeren. Zo zouden de Duitse luisteraars alleen onze nationale stations en die uitzendingen uit het buitenland waarvan we besloten ze over te nemen, hebben kunnen ontvangen. [...]

De wenselijkheid van het invoeren van draadomroep is onbetwistbaar. Geen regering kan het toelaten dat haar bevolking wordt vergiftigd door vijandelijke propaganda; anders zou men net zo goed duizend vijandelijke propagandisten kunnen uitnodigen hier te komen en hun werk openlijk te doen.
[...] Een volk [...] zal het niet kunnen schelen om het kleine ongemak te accepteren van een overschakeling van draadloze ontvangst op draadomroep."

(Bron: 'Hitlers tafelgesprekken', tweede verbeterde druk juni 1983, ISBN 90-6213-494-7, blz. 443)

Voor internet zijn de vooruitzichten ook niet positief. Aangezien al het internetverkeer uiteindelijk slechts via een zeer beperkt aantal computers plaatsvindt, is het niet onvoorstelbaar dat bij webzijden die 'verkeerde dingen' zeggen de stekker er uitgaat. Dit gebeurt trouwens al. Bovendien is Google al bereid gebleken zijn zoekmachine aan te passen voor de Chinese markt, zodat Chinezen die Google gebruiken alleen dingen vinden die ze van hun regering mogen vinden. Dat kan hier natuurlijk ook. Wij zijn inmiddels dan ook op zoek naar een functionerende stencilmachine en een paar emmers inkt.

(NOOT VAN UW CAPTAIN: onze paranoïde parlementair redacteur Stommeling Jones heeft vermoedelijk iets te zwaar getafeld. Vooralsnog hopen wij dat de soep (hahahahahaha. Sorry) niet zo heet gegeten wordt als hij hem hier opdient.)27-01-2006 15.53 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere