Blaffende koeien bijten niet (XXXIV)

Wat voorafging: er ligt een oude vrouw in het ziekenhuis. Haar kleinzoon is middenin de nacht met een krat bier op zijn stuur op de fiets onderweg. In het ziekenhuis is een fotograaf tegen een muur gegooid en afgevoerd naar de eerste hulp. Wat gaat de cameraploeg nu doen?

"Laten we nu maar even gaan slapen, morgen moeten we weer fris zijn, want je weet nooit wat er gebeurt als het oude mens weer naar huis gaat. Misschien krijgen we dan wel een echte knokpartij te zien." "Maar misschien ook niet", zei de cameraman. "Moeten we trouwens niet afwachten of er nog meer van dat paparapalje probeert een exclusief negatief van een waandenkbeeld te bemachtigen?"
"Hè?"
"Of er nog meer in die kamer gaan binnensluipen."
"Nou, ze gaan hun gang maar, maar ik denk het niet. Die verse vlek daar zal ze wel te denken geven, als je begrijpt wat ik bedoel", zei Johan, wijzend op het fotografenbloed op het behang.

De cameraman nam de camera met het statief op de schouders en Johan gaf de geluidsman de microfoon terug. "Ik mail het filmpje wel even naar de redactie", zei hij en verdween met het beeldmateriaal in de hand in de richting van de receptie. "Ik hoop dat mijn schootcompjoetertje daar nog staat", riep hij terwijl hij de bocht omging. "Zou die neger nou echt achter de deur hebben staan wachten?", vroeg de geluidsman. "Hij zal wel staande slapen," antwoordde de cameraman. "Naar het schijnt heeft hij bij de commando’s gezeten, of bij het vreemdelingenlegioen, of bij de commando's en het vreemdelingenlegioen, en daar leren ze dat soort dingen. Ze moeten ook met hun blote handen een kip kunnen slachten, dus zo vreemd is dat helemaal niet."
"Je bedoelt dat ze daar leren staande te slapen tot er een kip voorbijkomt?"
"Ja, zoiets. Als ze in hun slaap een kip voorbij horen komen, laten ze zich er bovenop vallen, dan is het beest in een keer geslacht. Als die fotograaf minder als een kip geklonken had, was het hem misschien wel gelukt."

Al pratende waren ze weer bij het restaurant aangekomen, waar ze voor ze de deur openden nog net een paar ratten zagen wegschieten. "Hoort dat wel in een ziekenhuis?", vroeg de cameraman. "Vast wel," zei de geluidsman. "Als ze die beesten hier niet wilden hebben, hadden ze ze allang vergiftigd natuurlijk. Gif zat, per slot van rekening. Er worden tegenwoordig ook experimenten gedaan met maden, die in wonden worden losgelaten en dan het rottend vlees wegvreten en het gezonde vlees laten zitten. Schijnt heel goed te werken. Misschien gaan ze dat binnenkort wel met ratten uitproberen, dat ze een te amputeren been laten afknagen door de ratten, zoiets."
"Hm. Dat lijkt me toch meer iets voor piranha's dan."29-01-2006 20.44 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere