Pittsburgh Steelers winnen Super Bowl: 21-10

Stommeling Jones
American Football mag dan wel geen echt voetbal zijn en wij mogen het dan wel eens zijn met de "veel mensen" waarover onze vaste columnist in zijn stukje 'Korfball, what the fuck is korfball?' schreef: "[...] dat er zelfs veel mensen zijn die denken dat americanfootball een bezigheid is voor mietjes, die alleen het veld op durven in een bepantsering waarmee je je ook in de frontlinies van een middelgrote golfoorlog nog enigszins veilig kunt wanen, tot ze op je beginnen te schieten natuurlijk.", maar wij vinden zo'n Super Bowl toch wel geinig om te volgen.

Een paar van de Rolling
			Stones
Vorig jaar zijn wij naar bed gegaan voordat het afgelopen was, en we weten ook al niet meer wie er gewonnen had. Dit jaar hebben wij ons voorgenomen om, zo lang wij kijken, het scoreverloop op het internet te slingeren. Met nog tweeëntwintig seconden te gaan in het eerste kwart heeft Seattle een fieldgoal gescoord.
Mick
			Jagger
Tussenstand derhalve 3-0 voor Seattle. De wedstrijd gaat tussen de Seattle Seahawks en de Pittsburgh Steelers, maar dat wist u natuurlijk al. De goal werd gescoord door nummer 3, Josh Brown, vanaf zeuvenveertig yards. Inmiddels is het eerste kwart voorbij.

1:10 Wij hebben besloten tijdens het verslag de kop steeds aan te passen aan de actuele score. Op Superbowl.com is de score overigens ook rechtstreex te volgen en ze hebben ook een pagina waar het 'play by play' te volgen is.
1:27 Terwijl de nummer 82 van Pittsburgh, Antwaan Randle El geblesseerd op de grond lag, hebben wij even bij Technorati gekeken en gezien dat wij niet de enigen zijn die live zitten te loggen.
1:35 Pittsburgh kan bijna scoren en wij moeten pissen. Gelukkig vragen de Seahawks een timeout aan.
1:37 De laatste twee minuten van het tweede kwart zijn ingegaan (de zogeheten "two minute warning"). Pittsburgh bevindt zich in zeer kansrijke positie voor een touchdown (3rd and goal).
1:40 Pittsburgh claimt een touchdown en wij zeggen dat het er geen was. De scheidsrechters gaan de videobeelden bestuderen.

Touchdown
			Seattle
Touchdown
			Pittsburgh
1:43 De scheidsrechter zegt dat het een touchdown was (gescoord door Ben Roethlisberger). 3-6 dus. De kicker (Jeff Reed) maakt er 3-7 van. Nog 1'55" te gaan in het tweede kwart.
1:54 Rust. Ruststand 3-7

2:29 In de rust hebben de Rolling Stones opgetreden. De tweede helft begint.
2:32 Nummer 39 van Pittsburgh, Willie Parker, scoort een touchdown (na 22 seconden in het derde kwart) en kicker Jeff Reed scoort het extra punt: 3-14. Parker moest trouwens vijfenzeuventig yards rennen om te scoren.
2:54 Touchdown voor Seattle (Jerramy Stevens) en ook het extra punt wordt gemaakt (Brown): 10-14.
3:15 Het derde kwart is afgelopen. Tussenstand 10-14.
3:27 Touchdown voor Pittsburgh (Hines Ward). Het extra punt wordt gemaakt (Jeff Reed): 10-21. Pittsburgh kon weleens gaan winnen.
3:53 De "two minute warning" is geweest en het zit er niet meer in dat Seattle nog scoort. Ook geen twee keer dus.
4:02 De wedstrijd is afgelopen en Pittsburgh heeft met 21-10 gewonnen. Wij zijn knettergek dat we er weer naar gekeken hebben. Geef ons maar een echte voetbalwedstrijd.06-02-2006 00.48 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere