Verklaptschaats

In de aanloop naar de Olympische Winterspelen hebben de Nederlandse schaatsenrijders er alles aan gedaan om zich in deonderhondpositie te manoeuvreren. Af en toe en hier en daar werd er wel wat gewonnen en er werden ook nog wel een paar wereldrecords gereden, maar over het geheel heeft men zodanig goed werk geleverd dat de Amerikanen ervan overtuigd zijn dat zij alle afstanden bij het langebaanschaatsen gaan winnen, inclusief een paar waar ze niet eens aan mee doen. Dat is zelfvertrouwen. Ook de coach van de Noren, de beruchte Peter Mueller, is ervan overtuigd dat de Nederlanders er niet aan te pas komen, hoewel in zijn geval in extremis geldt, dat de wens de vader van de gedachte is.

Wat zou het een prachtige verrassing zijn geweest, als de Nederlandse schaatsenrijders volkomen onverwacht vanaf de eerste tot en met de laatste afstand iedereen naar huis gereden hadden. Na afloop had de hele wereld zich dan verbijsterd kunnen afvragen hoe die jongens het hem gelapt hadden, waarna die jongens de hele wereld een verhaal op de mouw hadden kunnen spelden over slopende trainingsmethoden, smerige doch legale voedingssupplementen en slaapdeprivatie, om maar iets te noemen. Als de hele wereld die methoden dan had overgenomen, hadden "we" over vier jaar nog veel meer medailles gewonnen.

Dankzij de Volkskrant zit dat er niet meer in. Die krant heeft een verhaal gepubliceerd waaruit valt  op te maken dat de Nederlanders hun schaatsen dunner slijpen dan de anderen en dat ze daardoor harder zullen gaan. Hoewel: misschien is dat verhaal wel expres verspreid, in de hoop dat alle anderen nu hun schaatsen dunner gaan slijpen, waardoor de Nederlanders op extra dikke schaatsen alles winnen, met twee vingers in de neus (het is maar wat je prettig vindt). Hm. Wordt het toch nog interessant.



10-02-2006 08.00 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere