Verwarring rond examen Vader Rijn College (Utrecht)

Wie niets weet kan zich nooit vergissen
Toen wij het scholenonderzoek van Trouw onder vuur namen (zie Scholenonderzoek Trouw deugt niet, Trouw negeert kritiek op scholenonderzoek en Scholenonderzoek Trouw blijkt gedateerd) omdat scholen waar men niet meedoet aan het Centraal Schriftelijk Eindexamen of een andere vorm van Centraal Examen in het onderzoek buiten schot bleven, noemden wij als voorbeeldschool het Vader Rijn College, omdat wij die school toevallig goed kennen en weten dat men daar aan 'Natuurlijk Leren' doet. De heer Luitjes van het Vader Rijn College gaf op het eerste stuk een reactie, waarin hij uw captain gebrek aan kennis verweet. Daar wij altijd gaarne bereid zijn iets nieuws te leren, hebben wij hem toen een paar vragen gesteld, die hij helaas nog steeds niet beantwoord heeft.

De onderwijsredactie van Trouw wist ons te vertellen dat het Vader Rijn College niet gestopt was met eindexamens en het ministerie van onderwijs deelde ons mede dat alle middelbare scholen in Nederland verplicht zijn deel te nemen aan het Centraal Schriftelijk eindexamen, of in ieder geval een vorm van centraal examen. Wel was het volgens de woordvoerster in sommige gevallen mogelijk, dat een leerling het centraal examen pas doet, als hij al op het ROC zit.

Tot zo ver is er nog niets aan de hand. Woensdag kwamen wij echter een docent van het Vader Rijn College tegen, die nogal boos was op uw captain, en die uw captain gebrek aan kennis verweet (Hé, waar hadden we die ook al weer eerder gehoord?). Hij beweerde dat de BBL-leerlingen van het Vader Rijn College een "erkend diploma" krijgen, zonder aan het centraal examen deel te nemen. Toen uw captain hierop doorvroeg en verwees naar de informatie van het ministerie van onderwijs, werd de man nog bozer dan hij toch al was. Hoe het precies zit, weten wij dus niet en dat zal voorlopig wel zo blijven ook.

Intussen blijken er in de derde klas van het Natuurlijk Leren (voorzover er bij het Natuurlijk Leren sprake is van klassen) op het Vader Rijn College leerlingen te zitten die niet weten waar ze aan toe zijn. Sommigen van hen denken dat ze wel examen moeten doen, anderen denken van niet. Wij vinden dat wij nu wel genoeg tijd aan die eindexamens besteed hebben (meer dan aan ons eigen, indertijd. Hahahahahaha. Sorry.) en laten het dus maar even zo hangen.10-02-2006 12.32 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere