Eng land

In Den Haag is gisteravond een grote fouilleeractie gehouden bij station Hollands Spoor. Maar liefst honderd agenten controleerden van zes uur 's avonds tot middernacht voorbijgangers opwapens en drugs. Geen idee waarom, maar het zal wel weer verkocht worden als "de burgers een gevoel van veiligheid geven" of zoiets. Misschien heeft het zogenaamd wel iets met de strijd tegen het terrorisme te maken. Je weet het niet. Je kunt echter wel op je vingers natellen dat de actie maar matig succesvol was. Weliswaar werden er in de eerste uren "opvallend veel drugs gevonden", maar daarna waarschijnlijk niet meer. Ook werden er in de trams "later messen gevonden die daar door de eigenaren waren achtergelaten". Ja, om zes uur 's avonds. Of om vijf over zes. Maar al niet meer om tien over zes, want toen was iedereen gewaarschuwd.

Het verschil tussen de moderne razzia, "preventief fouilleren" geheten, en de ouderwetse razzia is namelijk de mobiele telefoon. De berazziaden bellen meteen hun vriendjes en vriendinnetjes, om te vertellen dat ze even uit de buurt moeten blijven en de enigen die tien minuten na het begin van de fouilleeractie nog gefouilleerd worden, zijn mensen die geen vrienden hebben en mensen zonder mobiele telefoon. Voor de eenzamen en contactarmen is het misschien wel eens prettig om uitvoerig betast te worden, maar de meeste anderen zijn er niet blij mee, al was het maar omdat je door het oponthoud je trein mist.

Nosteletext wist te melden: "Een commissie ziet erop toe dat iedereen gelijk behandeld wordt, ongeacht kleur, geslacht of leeftijd." We leven inmiddels kennelijk in een land dat uitsluitend bevolkt wordt door criminelen, ongeacht kleur, geslacht of leeftijd. Het zal dus wel niet lang duren voordat er een partij het idee lanceert om de voltallige bevolking maar op te sluiten.

18-02-2006 08.00 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere