Rest van de wereld - Peter Mueller: 30-0 (jawel)

Naar aanleiding van ons stukje 'Rest van de wereld - Peter Mueller: 30-0' reageerde Blusser van Oud-Alblas als volgt:
"Ik moet het nu toch even opnemen voor Peter Muller. Volgens mij is het namelijk pas 26-0. Bij de ploegenachtervolging is er immers maar een medaille per land te verdienen. In totaal hadden de Noren dus tot nu toe 26 medailles kunnen winnen. Volgens de redenering van SJ hadden de Noren zelfs bij winst in de ploegenachtervolging dit onderdeel dan toch met 2-1 verloren. Dit gaat mij te ver."
Op het eerste gezicht is hier veel voor te zeggen. Ook op het tweede gezicht klinkt het alleszins redelijk. Blusser van Oud-Alblas heeft namelijk gewoon gelijk. Peter Mueller zou op het onderdeel ploegenachtervolging onherroeppelijk met 4-2 verloren hebben, zelfs als zijn Noorse wonderploeg tweemaal goud had gewonnen. Het is echter niet onze fout dat de heer Mueller die berekening niet gemaakt heeft voordat hij begon te suggereren dat zijn Noorse wonderploeg alle beschikbare medailles mee naar huis zou nemen. Het blijft dus 30-0 in het voordeel van de rest van de wereld. Dan had de heer Mueller daar maar eerder aan moeten denken.

23-02-2006 05.00 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere