Leerlingen Vader Rijn College willen gezonder leven

De voetbalkooi aan de Van Brammendreef
Foto: de voetbalkooi aan de Van Brammendreef, op slechts een paar honderd meter lopen van het Vader Rijn College
'Leerlingen Vader Rijn willen gezonder leven', zegt RTVUtrecht. Volgens het stukje wil zeventig procent van de leerlingen op het Utrechtse Vader Rijn College meer bewegen en gezonder eten. "De leiding van het Vader Rijn staat daar vierkant achter en heeft daarom een actieplan opgesteld", aldus het stukje. Men is onder andere op zoek naar "een geldpotje voor een voetbalkooi op het schoolplein". Volgens ons is dat een beetje overbodig, aangezien er zich op een paar honderd meter afstand al een voetbalkooi bevindt, maar goed.

A propos gezondheid: zou het Vader Rijn College inmiddels met het oog op de gezondheid van de leerlingen eigenlijk al iets gedaan hebben aan het geluidsniveau op schooldiscoavonden? Of valt dat niet onder gezondheid? Hoe het ook zij, over genoemd geluidsniveau schreef onze vaste columnist op zijn pagina met zoektermen in december 2004 het volgende:

"Gehoorbeschadiging (15-12-2004)
Niet prettig. De moderne schooljeugd loopt zijn gehoorbeschadigingen op in de disco. Ook in de schooldisco. Toen ik nog op het Vader Rijn College in Utrecht werkte, ben ik voor de aardigheid eens met een decibellenmeter de aula in gegaan tijdens zo'n schooldisco. De precieze metingsresultaten ben ik vergeten, maar het was een geluidsniveau waar je van de ARBO-wet hooguit een halve minuut (naar boven afgerond) in mocht bivakkeren. Een collega heeft hier een rapportje over geschreven. De verantwoordelijke stafleden (directeur Bart Engbers en adjunctdirecteur Harry Kerver) hebben daar nooit iets mee gedaan. Neen toch wel: ze hebben het verstopt."


25-02-2006 15.00 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere