Verdonk is een schijnheilige trut

Stommeling Jones als kamerclown
Of je het nu eens bent met de manier waarop machtswellustelinge minister Verdonk haar werk doet of niet, een ding staat vast: ze houdt zich niet aan de regels. In het geval Kalou (Zie Salomonsveroordeling, Minister Verdonk stapt op en Nog een paar maandjes slapen) is dat opnieuw schrijnend duidelijk geworden.

Nadat de rechter had bepaald dat de minister opnieuw moest bekijken of Salomon Kalou in aanmerking komt voor de Nederlandse nationaliteit heeft de minister besloten niet opnieuw te bekijken of hij in aanmerking komt voor de Nederlandse nationaliteit, maar wel of ze niet nog een manier kon verzinnen om te voorkomen dat hij de Nederlandse nationaliteit zou kunnen krijgen en als dat dan toch zou moeten, om er dan in ieder geval voor te zorgen dat hij die Nederlandse nationaliteit niet op tijd krijgt, zodat het allemaal nog zinloos is ook. Ze heeft zo'n manier gevonden en nu moet Kalou een toets doen die hij eerder niet hoefde te doen.

En wat schrijft de schijnheilige machtswellustelinge in haar column? Onder andere het volgende:

"[...] als je vindt dat iemand over de schreef gaat, dan kun je naar de rechter stappen. Zelf heb ik dat ook wel eens gedaan. Het is de rechter die bepaalt of iemand te ver gaat.

Maar veel erger is het als mensen niet meer durven te zeggen waar het op staat. Want dan worden feiten verdraaid of  onder het tapijt geschoven. Zeker, het is soms verleidelijk om weg te kijken, om dingen niet te benoemen. Maar dat is een doodlopende weg en een democratie onwaardig. Als we de zaken niet bij hun naam kunnen noemen, kunnen we niet samen spreken over oplossingen."

Welnu, wij durven al ons hele leven te zeggen waar het op staat en in dit geval beginnen we met te constateren dat Verdonk een schijnheilige trut is, die in haar column de schijn wil wekken dat zij de beginselen van de rechtsstaat een warm hart toe draagt en dat de rechter het laatste woord zou moeten hebben, terwijl de schijnheilige machtswellustige minister met de betonnen plaat voor de kop (hm. Dat kan dus iedere minister in dit kabinet zijn. Sorry.) haar reet afveegt met het oordeel van de rechter en zich gedraagt zoals sommige mensen met wie wij nooit meer Monopoly spelen: ze verandert tijdens het spel de regels in haar voordeel en als iemand daar wat van zegt, wordt ze kwaad.

Wij vragen ons af waar haar haat jegens Kalou vandaan komt en wij hebben een paar ideetjes dienaangaande. Ze heeft bijvoorbeeld een keer een blauwtje gelopen bij een neger en sindsdien wil ze wraak nemen op alle negers, of ze heeft in haar jeugd de illusie gehad dat ze in aanmerking zou kunnen komen voor het districtshockeyelftal, maar dat is niet doorgegaan omdat ze niet eens goed genoeg was voor het eerste en sindsdien heeft ze iets tegen mensen die wel goed genoeg zijn om in een vertegenwoordigend elftal te spelen. Wij weten het niet en wij zouden graag eens een partijtje schaken met de schijnheilige machtswellustige trut Verdonk om daar eens rustig over te praten.

(NOOT VAN UW CAPTAIN: wij kunnen de minister afraden om op de uitnodiging van Stommeling Jones in te gaan. Hij staat erom bekend dat hij tijdens het spel de regels in zijn voordeel probeert te veranderen en als iemand daar iets van zegt, probeert hij die persoon met het massief hardhouten schaakbord de hersens in te slaan.)01-03-2006 13.12 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere