Betalen moet je
Kimberly Du had een paar verkeersboetes open staan en was niet van zins die te betalen. Als Kimberly Du een scholiere was geweest en ze had niet naar school gewild, hadzij zich telefonisch ziek kunnen melden ("U spreekt met mijn moeder, omdat ze vandaag niet naar school kan komen. Wacht, ik bel u zo even terug.") of via een vervalst briefje ("Kimberly was gisteren de hele dag ziek en daarom kon ik niet naar school komen. Met vriendelijke groet, Kimberlys moeder"). Bij de politie lukt zoiets niet, hoe verkeersboeteziek je ook bent. Daar zijn drastischer maatregelen nodig.Kimberly Du meldde zich dus dood. Iemand die beweerde Kimberlys moeder te zijn stuurde de rechtbank wat vervalste documenten, waaronder een overlijdensbericht dat afkomstig zou zijn van de webzijde van een krant, alsmede een brief die, u raadt het al, ondertekend was door moeder Du. De rechter besloot daarop dat het arrestatiebevel de prullenbak in kon. Kimberly had die verkeersboetes echter niet zo maar gekregen en zij viel dan ook door de mand toen zij werd aangehouden wegens te hard rijden (en dat nog wel terwijl zij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Foei).
Uit het politieonderzoek bleek niet alleen dat het overlijdensbericht nooit in de krant had gestaan, maar ook dat Kimberly zich niet had laten begraven. Zo overtuig je niemand, natuurlijk. Nu heeft ze een rechtszaak aan de broek en als ze veroordeeld wordt, kan dat haar een gevangenisstraf van twee jaar opleveren. Het had erger gekund. In de film 'La Menace' zet de hoofdpersoon (gespeeld door Yves Montand) zijn eigen dood in scène. Hierna wordt hij door een aantal Canadese vrachtwagenchauffeurs voor zijn eigen moordenaar aangezien en met volkswagen Kever en al platgereden tussen twee trucks. Een briefje van zijn moeder is dan niet meer nodig.
03-03-2006 08.00 | Door: Arnold Kuijk
Reacties
Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.