Gelul

Afijn. Of enfin. Daar wil ik afwezen. Of af wezen. Daar wil ik, wacht, dat had ik al gezegd. Maar dat geloof je toch niet. Het mag bekend verondersteld worden dat  de universiteit van Amersfoort("Ho. Wacht even. Hebben ze daar nu ook al een universiteit?" "Ja, vast wel, want  kleuterscholieren heten nu ook al studenten, dus dat klopt gewoon.") allerwegen wordt geprezen om zijn (of haar, Nederlanders maken dat onderscheid niet meer, maar Belgen weten dat)  gedegen wetenschappelijk onderzoek en aanpalende onderzoeksresultaten. Het is derhalve fantastisch dat de universiteit van Amersfoort heeft ontdekt dat ruim de helft van de allochtone baby’s een ernstig tekort aan vitamine D heeft. En hoe komt dat? Dan zogenaamd? Doordat ze "hun huid bedekken of een donkere huid hebben".

Wie dat onderzoek ook gedaan mag hebben, of wat dit onderzoek ook mag inhouden, de weergave van de resultaten slaat nergens op. Hier wordt gelogen en gefrauduleerd (gefraudeerd? Ach, wat maakt het uit). Het aanstootgevende berichtje op staatsomroepteletext begon met de zin: "Van de zwangere allochtone vrouwen en allochtone baby’s heeft ruim de helft een ernstig tekort aan vitamine D."

Allochtoon blijkt vervolgens "niet-westerse allochtoon" te betekenen en nog vervolgenser (hm. Dat lijkt mij geen Nederlands. Maar goed. Als autochtoon mag je dat doen en dan noem je het een grap. Van je hahaha. Ha. Ha.) blijkt, dat het hele bericht alleen bedoeld is om de suggestie te wekken dat alle allochtonen hun babys (en die weggelaten apostrof is met opzet weggelaten, want nergens voor nodig) in doeken wikkelen en alle kans op daglicht ontnemen. Iedere pasgeboren baby krijgt echter van consultatiebureauwege al van bijna voor zijn geboorte extra vitamine D voorgeschreven, nodig of niet, allochtoon of niet. Wie mag zo’n bericht de wereld in schoppen en zijn er soms verkiezingen in aantocht?

04-03-2006 08.00 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere