Godsdienstwaanzinnige Turk wil vrijheid van meningsuiting inperken

Stommeling Jones
Wij zien geen enkele reden waarom een nieteuropees land als Turkije lid zou moeten mogen worden van de Europese Unie, die wij trouwens ook niet zo hoog hebben zitten. Sommige Turken zien die reden kennelijk ook niet en doen er alles aan om Turkije op voorhand impopulair te maken bij de verlichte medemens. Nu weer de ons overigens onbekende maar kennelijk godsdienstwaanzinnige turkse minister van buitenlandse zaken Gül. 'Turkije wil verbod op beledigen geloof', heeft RTLnieuws boven het stukje gezet. Turkije kan wel zo veel willen.

"Turkije vindt dat belediging van alle religies strafbaar zou moeten zijn in de Europese Unie", staat er. Turkije kan de pot op. Wij hebben de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staan, dus van ons mag hij het zeggen, maar we vinden het wel kul van Gül. Wij vinden nog steeds:

"Iedereen heeft recht op zijn eigen bijgeloof, zolang hij er een ander niet mee lastig valt en op eigen kosten"
Wij vinden niet eens dat belediging van het gezond verstand strafbaar zou moeten zijn, zo ruimdenkend zijn wij zelfs. Wat ons betreft zou belediging van alle religies trouwens best een verplicht schoolvak mogen zijn, maar dat is een heel ander verhaal.

11-03-2006 15.35 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere