Vuilniszak

Stel, je werkt voor de gemeente en je bestuurt een vuilniswagen. Stel, je rijdt achteruit en je beschadigt daarbij een luxewagen die daar geparkeerd staat. Dan verwacht je natuurlijkdat je als vuilniswagenchauffeur onder de verzekering van de gemeente valt, dus je gaat er niet plankgas vandoor, terwijl de collega's op de treeplank vooral in de bochten de nodige moeite hebben zich staande te houden. Je wacht de dingen die komen gaan rustig af, want het kost je geen cent en de verzekering dekt de schade. Denk je.

Stel, je bent de eigenaar van een personenauto die je ergens hebt neergezet omdat je naar je werk moest en je voor je werk een vuilniswagen bestuurt (voelt u hem al aankomen?) en je nu eenmaal niet twee automobielen tegelijk kunt besturen. Stel, iemand rijdt met zijn gemeentelijke vuilniswagen tegen jouw personenwagen op, waarbij schade ontstaat. Dan verwacht je natuurlijk dat de gemeentelijke vuilniswagen goed verzekerd is en dat je de schade vergoed krijgt.

U heeft het waarschijnlijk al geraden, maar hij was het dus zelf. Volgens een bericht van AP heeft ene Curtis Gokey kans gezien met een gemeentelijke vuilniswagen zijn eigen auto te beschadigen en nu wil hij de schade vergoed krijgen van de gemeente. Hij diende een eis tot schadevergoeding in voor zesendertighonderd dollar. Die werd afgewezen en daarom heeft zijn vrouw Rhonda nu een nieuwe eis ingediend. Zij heeft het bedrag verhoogd tot achtenveertighonderd dollar, want, zo zegt zij: "Ik ben niet zo aardig als mijn man". De heer en mevrouw Gokey doen hier misschien niet verstandig aan. Voor je het weet slaat de gemeente terug met een eis tot smartegeld voor de gemeentelijkevuilniswagenchauffeur, die immers dagenlang arbeidsongeschikt geweest moet zijn omdat de andere bestuurder niet kwam opdagen en hij dacht dat hij hem misschien platgereden had.



16-03-2006 08.00 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere