Nijkerk, de hondelulle van de week

Gewoon gristelijk zijn en je bek houden
Wij hebben nog nooit een nummer van Lange Frans en Baas B. van begin tot eind gehoord en geloven ook niet dat wij daar iets aan missen. Op zijn bladzijde met zoektermen heeft onze vaste columnist een paar woorden aan dit duo gewijd en wel de volgende (die wij met zijn uitdrukkelijke toestemming hebben overgenomen (De zoekactie waarmee men op zijn pagina terechtkwam is 'Bladmuziek van zinloos (Theo van Gogh) en DP betekent "Deze Pagina". Lang nadat hij deze afkorting bedacht had, kwam onze vaste columnist erachter dat DP in de porno "Dubbele Penetratie" of "Double Penetration" betekent, maar dat is een heel ander verhaal.)):
"Bladmuziek van zinloos (Theo van Gogh) (DP, 12-11-2004)
Dit gaat niet over een zinloze popgroep waarin Theo van Gogh heeft meegespeeld. Er is een stompzinnig nummer van Lange Frans en Baas B., 'Zinloos' geheten, waarin een aantal mensen die op lullige wijze om het leven gekomen zijn, plotseling tot held wordt uitgeroepen. Om er nog meer aan te verdienen is er gauw een zinnetje over Theo van Gogh aan toegevoegd. Een zeer zinloos nummer. Het staat dan ook op 1 in de hitparade."
Duizend jaar christendom in Rusland
988-1988
Waardeloos duo of niet, wij vinden dat het moet mogen optreden als iemand ze daartoe uitnodigt. De gemeente Nijkerk vindt van niet. 'Nijkerk: Lange Frans en Baas B. niet welkom', aldus RTVUtrecht:
"De gemeente vindt het rapduo te grof en geeft daarom geen toestemming voor optredens in discotheek Starlight. Het verbod is verrassend, omdat Nijkerk het duo enkele weken geleden nog als trekker uitnodigde voor het Doe Normaalfestival, een evenement over normen en waarden."
Wel godverdomme. Censuur onder het motto "normen en waarden", daar komt het dus op neer. De gemeente Nijkerk zal wel weer een godsdienstwaanzinnige gemeente zijn, want het zijn doorgaans de godsdienstwaanzinnigen die anderen willen voorschrijven hoe zij zich mogen uiten. Welnu, godsdienstwaanzinnig of niet, de gemeente Nijkerk is voor ons de hondelulle van de week.

17-03-2006 17.25 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere