Blaffende koeien bijten niet (41)

Wat voorafging: er lag een oude vrouw in het ziekenhuis. Haar kleinzoon is wakker geworden in een weiland en de oude vrouw heeft het ziekenhuis per wasmand verlaten. Haar lijfwacht laat de journalisten zien dat ze weg is.

"Tegelijkertijd kunt u zich dan overtuigen van het feit dat er hier geen lijk aanwezig is, en als u even over het balkon kijkt, zult u zien dat ik haar ook niet naar beneden heb gesodemieterd." "We zitten hier op de begane grond", riep een van de journalisten. "Reden te minder om haar uit het raam te gooien, lijkt mij. Overigens wel merkwaardig dat ze hier dan toch een balkon hebben aangebracht. Geen wonder dat de kosten van de gezondheidszorg zo uit de klauwen zijn gelopen. Vergeet u overigens vooral niet om ook goed onder het bed te kijken",  zei Gerald terwijl hij bereidwillig opzij stapte en uitnodigend de kamer inwees, "honderdtweejarigen zijn soms opvallend weinig creatief als het op zich verstoppen aankomt. Waar dat aan ligt, weet ik niet, maar gaat u gerust uw gang."

Terwijl de pers stond te dringen om de kamer in te komen, trok Gerald zich onopvallend terug, waarna hij stilletjes de gang uitwandelde. Zodra hij de hoek om was, ging hij over op een lichte looppas, die hij ook volhield nadat hij het ziekenhuis door de hoofduitgang verlaten had. In de overvolle hospitaalkamer was men druk bezig te constateren dat er van de oude vrouw en de baby geen spoor meer te bekennen was. Geralds verdwijning werd opgemerkt doordat Johan, die net van plan was geweest om met zijn ploeg naar de studio te gaan, toevallig even uit het raam keek. Hierdoor was Gerald ook meteen niet meer verdwenen. Wie teruggevonden is, is per slot van rekening niet kwijt.

"Daar loopt die neger, erachteraan", schreeuwde Johan. "Jottem", riep de cameraman en sprong door de grote ruit, die in verband met de isolatie was voorzien van dubbele beglazing. "Ik heb altijd al eens een achtervolgingssc√®ne willen filmen. Kan er misschien even iemand op hem schieten ofzo? Of neen, ik weet wat beters, er rijdt iemand met een auto over hem heen. Maar dan moeten jullie wel opschieten, anders is hij weg." Hij probeerde in looppas het tempo van Gerald te volgen, maar werd hierin gehinderd door zijn eigen overgewicht, het gewicht van de camera en het  feit dat Gerald een stuk getrainder was. Toen hij merkte dat hij Gerald niet kon inhalen, stopte hij. Het laatste wat hij van Gerald zag, was het vrolijk wuiven waarmee die in de juist vertrekkende tram sprong.19-03-2006 15.38 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere