Groninger buurtkrantenoorlog haalt Groninger krant

Grote Markt, Groningen, webcam
Het Dagblad van het Noorden heeft vandaag op zijn webzijde een stukje over de Oosterpoorter buurtkrantenoorlog (zie bijvoorbeeld Boze Groninger logger moet oppassen), onder de titel: 'Kranten Oosterpoort kibbelen verder'. Ook in de papieren editie schrijft men erover. Dat bericht, getiteld "'Neutrale Zuidooster' en 'De Oosterpoorter' dreigen elkaar met rechter", is iets uitgebreider dan het internetstukje en het sluit af met:
"Vanmiddag neemt gemeenteraadslid Geert Spieker van de Stadspartij deel aan de presentatie van de nieuwe buurtkrant. Dat gebeurt om 15.00 uur in het speeltuingebouw aan de Meeuwerderweg."

Naar wij hebben vernomen (uit niet geheel onbevooroordeelde bron) was de presentatie een succes en was "de pers voltallig aanwezig", wat dat dan ook moge betekenen. De naam Geert Spieker kwam ons bekend voor en dat kwam waarschijnlijk doordat hij op dit log al eens genoemd was, in het stukje 'Plaatje zien? Beveiliging uitschakelen':

"[...] wij  [kregen] de indruk dat iemand misschien gesuggereerd zou kunnen hebben dat Geert Spieker misschien iets verkeerd gedaan zou hebben, maar aangezien wij niet weten wie Geert Spieker is en niet bijzonder geïnteresseerd zijn in de gemeentepolitiek van Groningen leek ons dat meer iets voor Groningse of Groninger journalisten."
Fleur Woudstra, die in dat stukje ook genoemd werd, is overigens niet herkozen in de gemeenteraad en de gemeente Culver City heeft nooit gereageerd op onze vraag betreffende haar ereburgerschap.

Zo, nu bent u weer helemaal bij, of u dat nou leuk vindt of niet.25-03-2006 18.57 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere