Integere reacties

Pools spamcafé
Wie reacties toestaat op zijn log, loopt daarmee de kans op vervelende reacties. Wij hebben indertijd bijvoorbeeld nogal moeten lachen om Femke Halsema (zie bijvoorbeeld Femke Halsema niet blij met reacties, Femke Halsema heeft het moeilijk en Femke Halsema gestopt met loggen, om maar iets te noemen) die uiteindelijk haar hele log verplaatst heeft naar de webzijde van de Linkse Lente (maak zelf maar even uw eigen flauwe woordspelingen, wij hebben de tijd), waar je zou moeten kunnen reageren, maar waar het ons nooit gelukt is. Na een paar keer proberen en een epostwisseling met de webmaster, die ook niet wist waar het aan kon liggen (Hm. Zouden ze soms onze ipban van Femke's originele log hebben meegenomen?), hebben wij het toen maar opgegeven.

De simpelste oplossing om ongewenste reacties te vermijden, is reageren onmogelijk te maken. De boze Groninger weblogger heeft daar nu voor gekozen, blijkens zijn stukje NOG EVEN DIT (schreeuw toch niet altijd zo, man). Natuurlijk wil hij nog wel even zijn gelijk halen:

"Dat van Web-log de waarheid niet gezegd mag worden, betekent nog niet dat die waarheid niet bestaat."
Daarna zegt hij: "Overigens blijft de poort hier dicht wegens een notoire trol. De mensen die me kennen weten me wel per mail te vinden. Integere reacties zal ik bijplaatsen." Voor het begrip 'trol' verwijzen we u naar de wikipedia (en dan niet 'Trollen bij Tolkien', maar wel 'Trollen op internet', want die zal hij wel bedoelen), want ons gaat het om die "integere reacties".

Naar onze mening worden de termen 'integer' en 'integriteit' veel te vaak gebruikt en misbruikt. Het kan ons ook niet schelen of mensen die reageren integer zijn. Het gaat om hun reactie: als die hout snijdt, snijdt die hout en zo niet, dan niet. Linkspam, commentspam en referrerspam halen we wel weg, maar dat wist u al.

[TOEVOEGING, 14.03 uur] Men was vergeten de link naar de wikipedia te plaatsen. Cyberbabe meldde dat gelukkig en het is inmiddels hersteld. De verantwoordelijken zijn ontslagen.27-03-2006 12.51 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere