Van der Hoeven is een sufkut

In de papieren editie van de De Telegraaf staat vandaag op pagina zeuven een stukje onder de titel 'Fatsoen straks vak op school' en de De Telegraaf heeft als stelling van de dag Burgerschapsvorming in het onderwijs is een goede zaak (u kunt nog stemmen tot 15.30 uur).

Wij begrijpen dat de godsdienstwaanzinnige minister Van der Hoeven verantwoordelijk is voor een nieuwe campagne en volgens de De Telegraaf heeft zij gezegd:

"Wij leiden een generatie op die straks zijn kinderen weer kan opvoeden."
Opvoeders van Nederland, u weet het nu dus: de minister vindt u een stelletje klunzen. Dat mag ze natuurlijk best vinden, maar het is wel heel onfatsoenlijk om het zo hard te zeggen. Verder zou de godsdienstwaanzinnige minister gezegd hebben:
"De mensen denken vooral aan de rechten die ze hebben. Ze zijn vooral met zichzelf bezig. We moeten meer samenleven in plaats van naast elkaar leven, in hokjes."
Wat mensen over anderen zeggen, zeggen ze vaak over zichzelf. Toch vatten wij dit op als een regelrechte keiharde belediging aan het adres van het overgrote deel van de Nederlanders. Heel onfatsoenlijk. Het wordt echter nog erger:
"Leerlingen moeten de school straks verlaten met respect voor algemene normen en waarden, voor de religies in ons land en voor het milieu."
Zo zijn onze manieren
Welnu, wij zijn godverdomme niet van zins om ons door een godsdienstwaanzinnige te laten voorschrijven dat wij respect moeten hebben voor religies of onze kinderen zoiets zouden moeten bijbrengen. Ons standpunt luidt: "Iedereen heeft recht op zijn eigen bijgeloof, zolang hij er een ander niet mee lastig valt en op eigen kosten." Er is echter geen enkele reden om respect te hebben voor andermans bijgeloof. Rot een eind op, zouden wij willen zeggen, en dat doen wij dan ook.
"Ook staatsinrichting en vaderlandse geschiedenis behoren tot de vastgestelde onderdelen."
Dat belooft wat. Wij vrezen dat dat vooral regeringspropaganda en geschiedvervalsing belooft.
"'Burgerschapsvorming geldt voor elke school, van reformatorisch tot islam en alles wat daar tussen zit', verzekert de minister."
Als ze dat echt zo gezegd heeft, en aangezien zij een gedegen tik van de vliegende spintschimmel beet heeft, zou dat zomaar kunnen, zit het openbaar onderwijs kennelijk tussen reformatorisch en islamitisch in, tenzij zij bedoelt dat het openbaar onderwijs van deze onbenullige fatsoensrakkerij verschoond kan blijven, maar dat zal wel niet.
"Een slecht voorbeeld noemt ze de weigering van een islamitische leerlinge om mannen een hand te geven: 'Begroeten, dat gaat in elk deel van de wereld anders. Hier geven we elkaar een hand.'"
Gewoon gristelijk zijn en je bek
houden
Nou mevrouwtje, daar zou ik maar niet zo zeker van zijn. Ten eerste hoeft dat niet, volgens de Commissie Aparte Behandeling en ten tweede geven wij u, mochten wij u ooit tegenkomen, zeker geen hand, maar hooguit de kans om op te sodemieteren voordat wij echt kwaad worden (en dan moet u waarschijnlijk heel snel zijn, want op dit moment hebben wij er al bloedgolven van).
"Al hebben ze er een taak bij, scholen hebben wel de vrijheid in de manier waarop ze die taak invullen. Middelbare scholen moeten er komend lesjaar uit zijn, basisscholen in 2009. Van der Hoeven: 'Hopelijk betrekken ze de ouders erbij.'"
Hopelijk. Dat zou er godverdomme nog bij moeten komen, dat scholen onze kinderen zonder overleg anders gaan opvoeden dan wij willen. Het verbaast ons overigens totaal niet dat dit godsdienstwaanzinnige neostalinistische kabinet met een dergelijke campagne komt. Wat ons wel verbaast, is dat er nog steeds geen wetsvoorstel is om naast de gedachtenpolitie voor islamieten (ook wel AIVD genaamd) te komen tot een nationale gedachtenpolitie voor iedereen. Tevens verbaast het ons dat de minister denkt, dat de campagne een succes wordt:
"Ik ben er wel een beetje optimistisch over."
Dan ben je dus een sufkut.

[TOEVOEGING, 14.44 uur] Inmiddels hebben wij minister Van der Hoeven en haar bondgenoten uitgeroepen tot hondelulle van de week. Waarom we dat niet meteen gedaan hadden, is ons ook een raadsel.29-03-2006 13.54 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere