Blaffende koeien bijten niet (43)

Wat voorafging: er lag een oude vrouw in het ziekenhuis. Haar kleinzoon is wakker geworden in een weiland en de oude vrouw heeft het ziekenhuis per wasmand verlaten. Haar lijfwacht heeft de journalisten afgeschud door in de tram te stappen. De kleinzoon wordt gebeld en neemt de telefoon op.

"Met Lefhebber. O, hallo, Oma, hoe istie? Nog steeds goed naar de zin in het hospitaal? Ik heb je gisteren nog even op televisie gezien, met die lelijkerd. Neen, niet de baby. Neen, Gerald ook niet. Neen, die vent van de TV, die Johanfiguur. Wat? Waarvandaan belt u dan? Vanuit een wasmand in een ambulance? Is dat een nieuw soort code ofzo? Ik sta hier in een wasmand in een ambulance, en dat dat dan een telefooncel op het station is? O, het is echt een wasmand in een ambulance. En u kunt er niet in staan? Ah, ik snap het. De wasmand van Hugo de Groot. De Groot. Neen, laat maar. Maar vertel eens, wat doet u in een wasmand in een ambulance? Was de doodskist in de lijkwagen bezet? Ja, daar mag je alleen in als je al dood bent, maar maken ze nooit een uitzondering voor van die hele bejaarden zoals u? Neen, Oma , ik solliciteer niet naar een pak slaag. Waarvoor heb ik u eigenlijk gebeld? Ik solliciteer zowiezo nooit, trouwens. Of andersom ja, beetje laat geworden gisteravond. Ja, morgen bent u jarig, weet ik. Ik wou nog langskomen met een bosje bloemen ofzo, dus. Niet thuis?

Parachutespringen? Ja hoor, ik wil best mee parachutespringen, maar ik heb het nog nooit gedaan dus dat lijkt me best link dan. Ik heb wel keer gewaterskied, en hoewel ik een zeker talent aan de dag legde, geloof ik toch dat dat er niets mee te maken heeft. En als kind ben ik wel eens uit een boom gevallen, dat is wel vergelijkbaar met parachutespringen geloof ik. Maar niet met waterskieën. Ja, goed hoor, ik zal er zijn. O ja Oma, doet u een beetje voorzichtig met die zaktelefoon? Het schijnt dat die dingen je hersens verweken en dat je er ruggemergtering van krijgt, zoiets was het. Ja Oma. Dag Oma. Tot morgen."

Hij hing op en wendde zich opnieuw tot de hond, die hem braaf zat aan te kijken. "Bello, wij gaan morgen parachutespringen. Oma heeft ons uitgenodigd. Ze wil in het Guinnessrecordboek komen in de categorie 'mensen die idiote dingen doen die ze niet kunnen en die nog volkomen zinloos zijn ook alleen maar om in het Guinnessboek te komen.' Als oudste parachutespringer in een tandemsprong, je weet wel, dat er dan een instructeur meespringt, en je aan elkaar zit. Jij hebt nog nooit parachutegesprongen hè?"02-04-2006 17.08 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere