Grasblauw

In het foldertje van de Karwei zag ik deze week een advertentie voor kunstgras. Op zich niet zo vreemd, want doehetzelfzaken doen wel vaker iets met tuinieren, terwijl tuincentra allerlei dingen verkopendie je eerder in een doehetzelfzaak zou verwachten en allebei willen ze ook nog weleens overschotpartijen videobanden, mobiele telefoons of satellietschotels verpatsen. De een noemt het branchevervaging, de ander noemt het scharrelaars en het credo is gewoon "handel is handel".

Het vreemde was, dat de kunstgrastegels geleverd konden worden in vier kleuren. Groen, natuurlijk, hoewel de afgebeelde kleur iets zeer tegennatuurlijks over zich had, roze, donkerblauw en oranje. Men noemt het de 'Grasmat Funky', de tegeltjes zijn veertig bij zestig centimeter en kosten drienegenennegentig per stuk. Je kunt ze in de tuin leggen, maar je kunt ze ook gebruiken ter vervanging van je kamerbreed tapijt of je parketvloer. Ze hebben het een grasmat genoemd omdat de dingen onder de benaming ‘rare borstelige hardplastieken lelijke tegeltjes in vieze kleuren’ ongetwijfeld minder gretig aftrek zouden vinden. Of ze als grasmat echt de deur uitvliegen is ook nog maar geheel de vraag.

De groene gaan misschien nog, voor in tuinen waar nix wil groeien. De oranje zijn voor van die idioten die bij ieder naderend voetbaltoernooi waaraan het Nederlands elftal mag meedoen zo nodig moeten laten zien dat ze van die idioten zijn en hun hele huis en tuin oranje willen hebben. De roze zijn voor rabiate relnichten die niet bang zijn voor potenrammers en de blauwe zijn voor gepensioneerde zeekapiteins die de oceaan vreselijk missen. Aangezien er in de folder ook rolkussens, dienbladen, theelichthouders, sierkussens, matraskussens en parasols in dezelfde kleuren worden aangeboden, moet je ook rekening houden met de mogelijkheid dat de Karwei ooit een te grote voorraad verf heeft ingekocht die men nu onopvallend probeert te lozen.

05-04-2006 08.00 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere