Blaffende koeien bijten niet (44)

Wat voorafging: er lag een oude vrouw in het ziekenhuis. Haar kleinzoon is wakker geworden in een weiland en de oude vrouw heeft het ziekenhuis per wasmand verlaten. Haar lijfwacht heeft de journalisten afgeschud door in de tram te stappen. De oude vrouw heeft haar kleinzoon gebeld om hem uit te nodigen voor wat parachutespringen.

"Woef", zei Bello. "Geparachutesprongen?" "Woef", zei Bello. Opnieuw ging de telefoon. "Lefhebber. Wie zegt u? De sociale dienst. Waar was ik vanochtend? Dat gaat u geen reet aan dacht ik zo. Ik had waar moeten wezen? Bij jullie op kantoor? Daar weet ik niets  van. Neen, ik heb helemaal geen brief gehad. Anders had ik wel een brief teruggestuurd, dat het mij niet uitkwam. Omdat ik namelijk wel wat beters te doen heb, daarom. En nu? U niet? Dat vroeg ik niet. En nu, met driedubbel en, vroeg ik. O, dat vroeg u zich ook al af? Ja, nu niks denk ik hè? Goedemorgen." En hij hing op.

"Waar  bemoeit zo'n man zich mee". Andermaal rinkelde de telefoon. "Ja, wie nu weer!? Ah, u weer. Als ik vanmiddag niet alsnog verschijn, wordt mijn uitkering stopgezet? Interessant. Zegt u het maar, waar moet ik wezen en hoe laat? Ja hoor, ik zal er zijn." Hij hing op en zei tegen Bello: "en dan te bedenken dat ik al jaren geleden mijn laatste uitkering heb opgezegd. Ze hebben zeker een nieuw administratiesysteem in gebruik genomen. Wonderlijk, wat de vooruitgang vermag. Straks gaan ze de uitkering die ik niet heb nog stopzetten ook, omdat ik niet ben komen opdagen. Da's lachen." "Woef", antwoordde Bello.

In de ambulance was Oma uit de wasmand gekomen en nu zat ze met een broeder op een brancard. "Nou jongens, ik moet zeggen, dat hebben jullie leuk gedaan. Weliswaar draagt een dergelijk misbruik van ziekenwagens niet bij tot een daling van de stijgende kosten in de gezondheidszorg, maar dat zal mij persoonlijk eerlijk gezegd een rotzorg wezen, want ik heb toch geld zat. Geloof ik. En Gerald heeft al met jullie afgerekend, dus daar zit ik ook niet mee. Zijn we er al bijna? Ik vind zo'n paar dagen in het ziekenhuis meer dan genoeg, vooral als je niet ziek bent. Ik snap trouwens toch niet waarom die huisarts van mij mij zo nodig in het ziekenhuis moet moest hebben. Zwangerschap is toch geen ziekte? Toch?" "Misschien was hij bang voor complicaties, omdat u al zo oud bent," zei de broeder. "Nou, de enige complicatie was dat ik in het ziekenhuis lag, dat was wel lastig, maar voor de rest. Als ie daar dan zo bang voor was, waarom heeft hij mij dan wel zwanger gemaakt?" "Omdat u daar goed voor betaald heeft waarschijnlijk, of omdat hij gerontofiel was dan wel is. Hij was toch arts zei u? Dan kijk ik nergens meer van op, namelijk. Ook niet dat hij u zwanger gemaakt heeft."09-04-2006 18.00 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere