Parkeerprobleem

Minister Peijs van Filevorming en Vertraging, wier departement ook wel het departement van Langzaam Rijdend en Stilstaand Verkeer wordt genoemd, heeft iets nieuws verzonnen. Haar ambtenaren wordener al jaren voor betaald om het fileprobleem te helpen oplossen en dat wil maar niet lukken. Dat ligt misschien niet eens aan deze minister, want ook toen het nog de ambtenaren van haar voorgangers waren, wilde het maar niet opschieten. Men zou het departement eens grondig moeten reorganiseren en de falende figuren moeten ontslaan. De overgeblevenen zou het verboden moeten worden anders dan met de eigen auto in de spits naar het werk te komen. Dat zou hun creativiteit best eens ten goede kunnen komen.

In plaats daarvan gaat mevrouw de minister nu allerlei prutsideetjes van ambtenaren, die ze ongetwijfeld op de vrijdagmiddagborrel of in de kroeg hebben opgedaan, laten uitvoeren. Een merkwaardige situatie. Onder werktijd kunnen ze nix fatsoenlijks verzinnen, maar in hun vrije tijd doen ze dan plotseling beter werk dan tijdens kantooruren. Ook als je geen bezopen ambtenaar van het ministerie van 'Je kunt beter gaan lopen' bent, zit hier meteen een goed idee in. De werktijden van ambtenaren worden aangepast, zodat zij hun werk doen in andermans vrije tijd. Dit heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat je geen drie dagen vrij hoeft te nemen om een nieuw paspoort te kopen.

Een niet van de ambtenaren afkomstig idee is overigens om het autoverkeer verplicht te spreiden. Je mag dan met een bepaald nummerbord alleen op bepaalde dagen rijden. Dat gaat niet werken. Het enige resultaat zal zijn, dat er allerlei ontheffingen gegeven zullen moeten worden en dat mensen die zo'n ontheffing niet hebben een paar extra auto's zullen moeten aanschaffen, die dan natuurlijk ook ergens geparkeerd moeten worden, om van de levendige handel in valse kentekenplaten maar te zwijgen.

10-04-2006 11.02 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere