Blaffende koeien bijten niet (46)

Wat voorafging: een oude vrouw heeft het ziekenhuis per wasmand verlaten. Haar lijfwacht heeft de journalisten afgeschud door in de tram te stappen. De oude vrouw heeft vanuit een ambulance haar kleinzoon gebeld om hem uit te nodigen voor wat parachutespringen en is even later in vermomming in een bus gestapt.

Johan Pi stond voor een bureau en keek de man tegenover hem strak aan. "Ja  maar", zei hij, "hoe konden wij er nu van uitgaan dat ze zou verdwijnen? En dan is de enige logische verklaring nog dat ze in de wasmand zat. Dat verzin je  toch niet?" "Jij niet nee", zei de ander. "En je collega's ook niet. Dat is toch wel erg. Dat het hele Nederlandse perspeloton hier even voor joker gezet wordt door een honderdendertig jaar oude demente bejaarde." "Ze is niet dement", zei Johan. "Als je ouder bent dan vijfenzenzeuventig, ben je per definitie dement. Leer dat maar van mij", zei de ander. "Ja baas", zei Johan.

"En nu?" vroeg de baas. "Ja nu nix", zei Johan, "ze is spoorloos." "In dit land kun je niet spoorloos zijn", zei de baas. "Daarvoor is het veel te klein. Als ze onopvallend weggewandeld was, zou ze nog hebben kunnen verdwijnen, maar een ambulance die met gierende sirene wegrijdt bij een ziekenhuis, die verdwijnt niet zomaar. Tamelijk stom trouwens om dat zo te doen. Zie je wel dat ze dement is. Als ze niet wilde opvallen, had ze gewoon met wasmand en al in de wagen van de stomerij moeten stappen."
"Het valt helemaal niet mee om in een auto te stappen als je in een mand zit met een deksel eroverheen."
"Je begrijpt best wat ik bedoel", zei de baas. "Het probleem is alleen: hoe vinden wij haar terug. Is die ambulance nog teruggevonden?" "Jazeker", zei Johan, "die stond bij het ziekenhuis."

"Dus hij was niet eens gestolen?"
"Neen, natuurlijk niet. ze hebben gewoon twee broeders betaald om haar naar buiten te smokkelen en af te voeren. Tenminste, dat vermoeden wij, alleen van die broeders ontbreekt ook elk spoor. En volgens de garage heeft die ambulance daar de hele tijd gestaan."
"En zijn er geen getuigen?"
"Er zijn honderden getuigen. Iedereeen heeft die ambulance zien rijden. Alleen allemaal ergens anders. Op zo'n gewone werkdag gebeurt er toch nog heel wat in de stad waar je dan geen weet van hebt, dat hou je niet voor mogelijk. Maar uiteindelijk hebben we waarschijnlijk de route gevonden die onze ambulance afgelegd heeft. Hij is vanaf het ziekenhuis dwars door de stad teruggereden naar het ziekenhuis. En daar staat hij nu weer."
"Met Oma er nog in, overleden van de opwinding, ach wat zielig."12-04-2006 18.00 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere