Openbaar ministerie heeft schijt aan de rechter

Minister Donner
StommelingJones
Minister Dombo zal er vermoedelijk wel niet eens voor naar de kamer geroepen worden, want in onze huidige politiestaat mag het gewoon, maar wij vinden het nog steeds de moeite waard om het te melden: het openbaar ministerie heeft, net als minister Verdonk overigens, maar dat is een ander verhaal, of toch niet, schijt aan de rechter. De NRC heeft het verhaal, onder de titel  OM negeert rechter in Schiedamse zaak. Een citaat:
" Cees B. staat bij justitie formeel nog steeds geregistreerd als de moordenaar van Nienke K. Zijn officiƫle vrijspraak blijft uit doordat het openbaar ministerie (OM) weigert gehoor te geven aan een bevel van het Amsterdamse gerechtshof om de twee aanklagers als getuige op te roepen. Het hof, dat de herzieningszaak van Cees B. behandelt, heeft dat vorig jaar al bevolen. Het OM vreest volgens juristen dat het dan opnieuw zijn falen moet verantwoorden."
Ach ja, dat zullen wel de normen en waarden van Jeepeetje het premiertje en zijn godsdienstwaanzinnige neostalinistische kabinet zijn, die zijn overgeslagen op hun ondergeschikten. In het kort komt het erop neer dat de overheid alles mag en als je overheidsdienaren een stelletje klootzakken noemt, maak je je schuldig aan belediging van een ambtenaar in functie. Het is dat wij net midden in de vrijdagmiddagborrel zitten en dus willen vermijden dat wij dingen zeggen waar wij morgenochtend spijt van hebben, maar anders hadden we nog wel wat lelijks geweten.

14-04-2006 19.07 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere