Blaffende koeien bijten niet (51)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. Inmiddels zitten ze thuis. Gerald, de lijfwacht, blijkt de overleden Opa te hebben omgebouwd en legt zo'n beetje uit hoe het werkt.

"Toch is het leuk als je hobby's hebt," zei Oma. "Ik wou dat ik ook een paar leuke hobby's had, maar ja, daar heb ik nooit tijd voor gehad. Altijd voor Opa moeten zorgen en werken op de boerderij." "Ja", zei Gerald, "die kennen we. Oh, wat was dat zwaar. Maar Opa reed op de tractor en Opa deed het melken en Oma zat eigenlijk maar een beetje te vegeteren. Geen vegetariër maar een vegetator." "Ik zat niet te vegeteren. Ik zat mij te ontwikkelen. Ik zat te filosoferen over de zin van het bestaan. En als ik er nou niet zo zeker van was dat jij het niet zou snappen , zou ik jou kunnen vertellen wat het was. Dat zou ik dan doen ook, trouwens." "U zou het kunnen proberen", opperde Gerald.

"Het is 1 uur, hier is het radionieuws", zei Opa. "Oh ja", zei Gerald, "dat is die nieuwe geluidskaart, daar zit een FM-ontvanger op, kost niets extra." "Goh", zei Oma,"wat kunnen ze toch veel tegenwoordig." "Ja nou", zei Gerald, "Stil Opa. Maar hoeveel geld je er ook tegenaan zou smijten, je krijgt hem niet weer levend. Als ik een paar ton tot mijn beschikking zou hebben, kan ik hem de honderd meter laten lopen in zeuven komma vijf seconden, of een vijf kilometer in tien minuten terwijl hij de Carmina Burana ten gehore brengt en een kruiwagen vol bakstenen voor zich uit duwt, maar dood blijft hij." "Hij leeft door in zijn nageslacht. Toch maar goed dat we zijn zaad hebben laten invriezen. Nu heeft hij toch nog de zoon die hij altijd wilde hebben. Het heeft me weliswaar het grootste deel van mijn spaargeld gekost, maar ach, je kunt het toch niet meenemen, zoals ik pleeg te zeggen."

"Ik moet trouwens nog steeds wat aan die stem doen, want wat ik ook probeer, hij blijft wat robotachtig klinken."
"Dat vind ik voor een robot ook helemaal niet vreemd, eerlijk gezegd."
"Neen, maar ik ben nou verdorie al sinds zijn dood aan hem aan het kuntselen, en over het geheel is hij toch vanuit een Atari 800XE getransformeerd tot een volwaardig apparaat, maar nog steeds kun je je niet met hem op straat vertonen, omdat hij alleen overtuigend klinkt als je er een gewone CD instopt, maar dat valt ook weer zo op."17-04-2006 19.30 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere