Blaffende koeien bijten niet (52)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. Inmiddels zitten ze thuis. Gerald, de lijfwacht, blijkt de overleden Opa te hebben omgebouwd en legt zo'n beetje uit wat Opa nu allemaal kan. Opa blijkt onder andere een ceedeespeler te bevatten.

"Misschien kunnen we hem eens laten optreden in het muziekcentrum, het monster van Frankenstein zingt Verdi. Maar ja, hij ziet er niet uit als het monster van Frankenstein, hij loopt alleen maar zo. Nu we het er trouwens toch over hebben, het lijkt me wel tijd om weer eens wat rekeningen te betalen en wat administratie te doen. Opa, ga je mee?" Gerald liep naar de andere kant van de kamer, en Opa bonkte achter hem aan. "Ga maar zitten", zei Gerald. Opa liet zich op een stoel zakken en Gerald stak de stekkers van het toetsenbord en de monitor in Opa's buik. "Ik zal ook even de lichtnetadaptor aansluiten", zei hij, "want hij vreet werkelijk stroom. En eerst zet ik hem even uit, want hij loopt nog steeds veel te snel warm, daar moet ik nodig wat aan doen, maar ja, druk, druk druk.

Overigens zitten we nu met een probleem. We hebben dan wel de pers weten af te schudden, maar we hadden er aan moeten denken de baby mee te nemen. Die zullen ze in het ziekenhuis wel goed verzorgen, maar het zou zomaar kunnen dat de pers ons daar gaat staan opwachten, zodat onze fraaie ontsnapping helemaal voor nix is geweest. Daar had u bij uw planning weleens rekening mee mogen houden." "Dat is waar", zei Oma, "maar toen ik het plan maakte, had ik die baby nog niet, vandaar dat ik er niet aan gedacht heb. Kan gebeuren, nietwaar? Maar daar vinden we wel iets op. Voorlopig zijn we tamelijk onvindbaar, want de pers weet niet dat ik verhuisd ben, laat staan waarheen. Aangezien ik in de buurt van het station ben verdwenen, neemt iedereen natuurlijk aan dat ik zo snel mogelijk een trein heb genomen, de stad uit, en niet dat ik met de bus naar het centrum ben gereden, en zolang ik mij in lange gewaden met sluier blijf hullen, word ik in geen geval herkend. Jij kunt gewoon in je geblindeerde auto over straat en desnoods trekken we je ook een boerka over je kop, maar het is ook wel handig als je gewoon binnen blijft."

"Ik vind alles best, Oma", zei Gerald. "Hij is nu wel voldoende afgekoeld", vervolgde hij. "Kom op Opa, aan het werk." Hij zette Opa weer aan. "Kijk", zei hij "het is ook een gewone PC, in een wat aparte behuizing. Hij draait onder Linux, en waar zijn nu die girooverschrijvingen?"18-04-2006 19.30 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere