Lubbers gaat de kernenergie erdoor drukken

Stommeling Jones als kamerclown
Toen Ruud Lubbers nog premier was, wilde hij Nederland aan de kernenergie helpen. Helaas voor hem bleek zijn afleidingsmanoeuvre, de zogenaamde 'Brede Maatschappelijke Discussie', door de kernenergietegenstanders uitstekend te gebruiken om de stemming in Nederland te beïnvloeden. Hiermee leek de kous af.

Het huidige godsdienstswaanzinnige neostalinistische griezelkabinet bevat echter een aantal mensen die ofwel op de loonlijst van de kernenergielobby staan, ofwel gewoon dom zijn. Hoe het ook zij, Kwallenbak Brenkheurst, de minister van Verkwanseling der Nutsbedrijven heeft een nieuw idee bedacht om ons toch de kernenergie door de strot te douwen. Een denktank. 'Lubbers leidt nationale energie-dialoog', zegt de De Telegraaf, maar de dialoog is niet nationaal en je kunt je afvragen of het wel een dialoog is:

"Oud-premier Lubbers gaat leiding geven aan een denktank over het energiebeleid, de Nationale Energie Dialoog. Die bestaat uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid.

[...]

Lubbers, nu voorzitter van het Energie-onderzoek Centrum, is een voorstander van kernenergie."

Er zijn mensen die denken dat het woord denktank iets te maken heeft met een reservoir (een tank) aan goede ideeën, maar deze denktank kon weleens meer een pantservoertuig (een tank) blijken te zijn, waarmee de goede ideeën (kernenergie is veel te duur; kernenergie is gevaarlijk; kernenergie leidt tot politiestaat, om er maar een paar te noemen) worden platgereden.

19-04-2006 19.03 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere