Muziek

In 2004 en 2005 heeft onze vaste columnist een tijdje bijgehouden met welke zoekacties men op zijn pagina's terechtkwam. Hij heeft een aantal van die zoekacties van commentaar voorzien en wij hebben besloten de desbetreffende pagina's van hem over te nemen, tegen een niet nader te noemen vergoeding. Vandaag het hoofdstuk 'Muziek en liedjes'. (DP betekent hier overigens 'Deze Pagina').
1 op de 6 liedje bouwvakkers (DP, 22-11-2004)
Heeft misschien te maken met de reclamecampagne die bouwvakkers erop moet wijzen dat ze niet te zwaar moeten tillen en niet van de steiger moeten aflazeren. Daar hoort vast wel een jolig liedje bij.
Afghaanse liedjes voor mp3 die gratis zijn (DP, 6-11-2004)
Nummer één op de Afghaanse hitlijsten: "All You Need Is Kalashnikov".
Ali B bladmuziek (DP, 14-11-2004)
Lijkt mij een contradictio in terminis.
Begrafenismuziek (1-11-2004)
Sommige pastoors verbieden sommige begrafenismuziek, omdat zij vinden dat in de kerk niet de mens, doch God centraal hoort te staan. Vanuit hun geloof hebben ze vast wel gelijk. Gelovigen moeten dan ook niet zeuren.
Begrafenismuziek prins Bernhard (DP, 12-12-2004)
Ik wist niet dat die man ook nog gecomponeerd had. Maar ja, als je de verhalen mag geloven, was het een geniale geweldenaar op allerlei gebied, dus dan kan dit er ook nog wel bij. Persoonlijk ben ik trouwens geneigd te geloven dat die 'stadhoudersbrief' wel degelijk bestaan heeft, om maar iets te noemen.
Bij de hand kinderliedje (DP, 9-12-2004)
Beats me.
Bladmuziek feyenoord (DP, 22-11-2004)
Het lied van Feyenoord, oftewel 'Hand in hand kameraden', zingt men toch uitsluitend op het gehoor mee?
Bladmuziek Annie Schmidt kat Ome Willem (DP, 8-12-2004)
Niet zozeer de zoekactie wekt verbazing, als wel dat hij gedaan bleek via http://www.goo.ne.jp. Moeten wij daaruit concluderen dat er ergens in Tokio een landgenoot zit te smachten naar de bladmuziek van Annie M.G. Schmidt's 'De kat van Ome Willem'? Wat erg.
Bladmuziek trompet Sinterklaas (DP, 29-10-2004)
Gelukkig wordt er in Nederland niet alleen maar gerapt. "Bladmuziek trompet Kerstmis" zit er aan te komen
Bladmuziek van zinloos (Theo van Gogh) (DP, 12-11-2004)
Dit gaat niet over een zinloze popgroep waarin Theo van Gogh heeft meegespeeld. Er is een stompzinnig nummer van Lange Frans en Baas B., 'Zinloos' geheten, waarin een aantal mensen die op lullige wijze om het leven gekomen zijn, plotseling tot held wordt uitgeroepen. Om er nog meer aan te verdienen is er gauw een zinnetje over Theo van Gogh aan toegevoegd. Een zeer zinloos nummer. Het staat dan ook op 1 in de hitparade.
Bladmuziek wij zijn twee eenzame cowboys (DP, 16-12-2004)
Johnny en Rijk, als ik mij niet vergis. Lang geleden. Misschien zelfs voor mijn tijd.
Bladmuziek zinloos (DP, 7-1-2005)
Ach welnee. Bladmuziek is helemaal niet zinloos. Vooral voor mensen die niet op het gehoor kunnen spelen, is het een hele uitkomst. Ook voor orkesten is bladmuziek zeer zinvol.
Blad muziek dweilorkest (22-10-2004)
Misschien een dweilorkestlid dat zijn muziek in een plas bier heeft laten vallen. Daar wordt dat spul niet beter van. En de muziek ook niet. Ik neem aan dat hier "bladmuziek" bedoeld werd.
Britney Spears liedjes (DP, 9-11-2004)
Britney Spears is een hardplastieken voortbrengsel van de Amerikaanse amusementsindustrie. De meeste zoekacties betreffende Britney Spears geven vooral uitdrukking aan de wens om haar in ontklede toestand afgebeeld te zien, zoals ook verderop op deze pagina te constateren valt. Het kind heeft ook cd's gemaakt. De rotzooi die daar op staat, is misschien onder de noemer 'liedjes' te vangen, maar ik durf er niet om te wedden.
De kat van ome Willem thema liedje (DP, 3-11-2004)
De kat van ome Willem. Uit: Ja zuster, nee zuster. Tekst: Annie M.G.Schmidt. Muziek: Harry Bannink © 1968.
De liedjes van Moulin Rouge (12-12-2004)
Geen muziekliefhebber. Zie: Moulin Rouge
Gebroeders Brouwer film muziek (DP, 4-11-2004)
De Gebroeders Brouwer in een film. Moet kunnen. Beter nog, een film over de Gebroeders Brouwer. Per slot van rekening heeft men ook films gemaakt over de gebroeders Dorsey, Benny Goodman, Glenn Miller, Spinal Tap, The Wings (er schijnt een film te bestaan die "Wings over America" heet, en model gestaan heeft voor de film "This is Spinal Tap". Ik heb hem nooit gezien, en het kan een broodjeaapverhaal zijn.) en de fanfare van Giethoorn.
Gitaar kampvuur liedjes (13-11-2004)
De ergste nummers voor bij het kampvuur zijn 'House of the Rising Sun' en 'Horse with no Name'. Gitaar bij het kampvuur is op zich trouwens ook al erg. Gitaar in het kampvuur graag. Vlammen omhoog.
Gratis bladmuziek dweilorkest (DP, 6-11-2004)
Bestaan dweilorkesten uit armlastigen?
Hand in hand kameraden bladmuziek (DP, 7-12-2004)
Zie mijn opmerkingen bij: Bladmuziek Feyenoord. 'Op een slof en een oude voetbalschoen' is van Ajax, dacht ik.
Kinderliedje kaas
"Hoog in de bergen daar woont Sinterklaas. Hij smeerde zijn reet in met Zwitserse kaas." Dit zal wel niet het gezochte liedje zijn. In een andere versie is het trouwens pindakaas, wat veel logischer is, daar het zich veel beter laat smeren dan Zwitserse kaas. Smeerkaas zou misschien ook kunnen. Ik weet niet hoe het met de kleefcoëfficiënt van de verschillende soorten kaas en broodbeleg gesteld is. Misschien zou iemand dat eens wetenschappelijk kunnen onderzoeken. In ieder geval moeten dan aan de orde komen: gatenkaas, geitenkaas, goudse kaas, edammer, aardbeienjam, frambozenjam, hazelnootpasta en stroop. Het verslag wordt uitgegeven en komt voor twee euro bij De Slegte te liggen.
Kinderliedje + kevertje
Dat kan 'Hansjepansje kevertje' zijn. Zie 'Liedje over lieveheersbeestje'
Kinderliedje op internet (DP, 31-10-2004)
Hier is een denkfout gemaakt. Het wemelt namelijk van de kinderliedjes op internet, zoals het op internet van alles wemelt. Je moet alleen wel specifiek zoeken, anders vindt je nix. Zoekt verkeerd, en gij komt hier terecht, bijvoorbeeld.
Kinderliedje over de maan (14-11-2004)
Mij wil er zo gauw geen te binnen schieten.
Kinderliedje wij zijn gebroeders
Nooit van gehoord. Wel van het lied "Wij zijn twee eenzame cowboys", maar dat was geen kinderlied.
Klaartje en Nicky liedje downloaden (DP, 28-11-2004)
Het liedje heet 'Hij is een kei' (zie ook: Hij is de beer uit Lemmer). Het staat vast al in de hitparade, tenzij iedereen het gaat downloaden natuurlijk.
Lebowski filmmuziek (11-12-2004)
Ouderwetse mensen gaan voor zoiets naar de platenzaak, alwaar men meteen weet of de filmmuziek in kwestie leverbaar is, en wat het kost. Het gaat hier overigens over de film The Big Lebowski
Lied Johan Cruijff (3-12-2004)
Eind jaren zestig, begin jaren zeventig maakten veel profvoetballers een singletje, bij voorkeur met carnaval. Johan Cruyff (Cruijff?) bereikte in de Top 40 de eenentwintigste plaats met het nummer 'Oei oei oei (dat was me weer een loei). Het nummer verscheen op Polydor, kwam binnen op 19 april 1969, en stond er 3 weken in.
Liedje over lieveheersbeestje (DP, 9-12-2004)
Het zal best bestaan, maar ik ken het niet. Ik ken wel 'Hansjepansje kevertje, die klom laatst op een hek. Neer viel de regen, die spoelde Hansje weg. Op kwam de zon, die maakte Hansje droog. Hansjepansje kevertje die klom toen weer omhoog.' Sinds mijn blokfluitles heb ik aan dit lied een buitengewone schijthekel.
Liedjes atoomoorlog (16-11-2004)
Een volledige atoomoorlog hoeft niet langer te duren dan zes minuten. Dat betekent dat je hooguit twee liedjes kunt draaien, en dan moet je er wel een koptelefoon bij opzetten, tegen het lawaai. Mijn voorkeur gaat uit naar 'Always Look on the Bright Side of Life', uit de film 'Life of Brian'.
Liedjes Ome Cor (18-10-2004)
Leuk om te zien dat Ome Cor's Show Duo nog steeds gezocht wordt. Of bestaat er nog een andere Ome Cor? Misschien eens kijken op internet.
Liedjes over atoomoorlog (16-11-2004)
Zijn die er? Boeit dat nog? De koude oorlog is afgelopen. We hebben nu toch meer een godsdienstoorlog?
Liedjes potje met vet (2-11-2004)
Dat is meer het soort liedje dat je op schoolreisje leert. Misschien iemand die zijn kinderen goed voorbereid op weg wil sturen.
Liedjes van het koor van het rode leger
"Dodenrit" zal er wel niet tussen zitten. "Born in the USA" ook niet, maar dat is dan ook een kutnummer.
Moderne bladmuziek op internet (DP, 11-12-2004)
Moderne bladmuziek zal zich wel van ouderwetse bladmuziek onderscheiden doordat het gedigitaliseerd is, of zo.
Muziek Guus Meeuwis als Andre Hazes (27-10-2004)
Guus Meeuwis als André Hazes? En daarna? Job Cohen als Yasser Arafat? Zeker een sterrenplaybackshow die ik gemist heb.
Ome Willem van de film bladmuziek (DP, 20-11-2004)
Deze jonge vader wil thuis Ome Willem gaan nadoen. Wat lief. Zo worden zijn kinderen al vroeg getraumatiseerd.
Trompet bladmuziek ere zij god gratis (DP, 8-12-2004)
God is alwetend. God weet dus ook dat er gelovigen zijn die hem best willen eren, maar alleen als het niets kost. Laat de bazuinen schallen, maar de kassa's niet rinkelen. Zoiets.


21-04-2006 11.11 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere