Greasemonkey

Via de nieuwsbrief van Planet Internet kwamen wij terecht bij het stukje Geen site meer hetzelfde van De Nieuwe Reporter. Genoemde nieuwsbrief zegt:
"Greasemonkey is een uiterst krachtige extensie voor de populaire browser Firefox. Het stelt u in staat om - met behulp van eenvoudige scripts - elke website naar uw hand te zetten. Zo is het met Greasemonkey ineens mogelijk om met de ANWB Routeplanner uw kilometerdeclaratie te regelen of om de Nationale Vacaturebank overzichtelijker te maken. Er zijn al duizenden scripts voorhanden, een handig iemand maakt ze zelf. Op de weblog van De Nieuwe Reporter staat een prima handleiding om van Greasemonkey's zegeningen te genieten, alleen de opmerking 'handig voor journalisten' moet u wat breder zien."
Een vette
aap
Niet iedereen is echter blij met dit programma. Het biedt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om webzijden te bekijken zonder de advertenties, zodat adverteerders voor de kat zijn kut zitten te adverteren, waar ze natuurlijk niet vrolijk van worden. Voor het overige lijkt het ons een typisch overbodig programma. Neem nu dit:
"Google bracht zes dagen geleden een online agenda op de markt, Google Calendar. Een Amerikaanse geek wist binnen 24 uur een koppeling te maken met Gmail, de webmail van Google. Hij kon dit doen dankzij Greasemonkey."
Wat hebbiederan en waarom zou je? Maar goed, in de reacties wijst iemand erop dat het simpel te blokkeren zou zijn. Misschien gaan we dat nog weleens uitproberen. Misschien ook niet.

21-04-2006 17.57 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere