Blaffende koeien bijten niet (55)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. Nu zijn ze weer thuis.

Oma Lefhebber lag in bed. Zij sliep. De wekradio op het nachtkastje naast het bed gaf aan dat het tien uur was. Langzaam ging de kamerdeur open. Gerald en Opa kwamen de kamer binnen. Oma werd wakker. "Hij bonkt", zei ze tegen Gerald, "dus bij een verrassingsaanval heb je er vrij weinig aan. "Mocht je er een gevechtsmachine van willen maken, dan kan je hem misschien toch beter op rupsbanden monteren." "Gefeliciteerd met uw verjaardag Oma", zei Gerald. "O.K. Opa, zing".
"Lang zal ze leven", zong Opa, "lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria, in de gloria, in de gloria. Hiep hiep hiep hoera. Hiep hiep hiep hoera! Hiep hiep hiep hoera!"

"Dat was lief", sprak Oma, zichtbaar ontroerd. "Ook met precies genoeg hiepen en hoera's, werkelijk prachtig. Alleen klonk hij vroeger niet zo erg als Ernie van Sesamstraat." "Dat was de enige complete versie die ik kon vinden," zei Gerald, "ik had ook liever Pavarotti gehad, of Louis Armstrong, maar die hebben het nooit uitgevoerd. En om hem te laten klinken als Wieteke van Dort vond ik tamelijk zinloos, eigenlijk." "Daar zit wat in", zei Oma. "Nu wil ik taart."

Gerald verdween om terug te komen met een enorme taart met honderdtwee brandende kaarsjes erop.
"Eerst de kaarsjes uitblazen Oma."
Oma haalde diep adem en blies vervolgens alle kaarsjes in een keer uit. "Dat valt niet tegen", sprak ze. Gerald sneed een stuk taart voor haar af en gaf het haar op een schoteltje, met een vorkje erbij. "Precies zoals het hoort", zei Oma. "Taart hoort op een schoteltje, met een vorkje erbij. En dan laat je het vorkje liggen en pak je de taart gewoon in de hand, om er met grote happen stukken af te bijten. Hetzelfde geldt voor gebakjes, die overigens nooit en te nimmer taartjes genoemd mogen worden." "Wat weet u toch veel", zei Gerald.
"Ja nou. En ik kan ook leuk tekenen. Ik heb dan ook nog een serie onuitgegeven kinderboekjes liggen, waarin dat stomme konijn, die Nijntje, een paar andere avonturen beleeft dan anders. Het is dat geen uitgever het aandurfde, maar anders waren 'Nijntje gaat op boksen', 'Nijntje gaat K.O.', 'Nijntje ligt in coma', 'Kasplant Nijntje', 'Nijntje gaat met euthanasie' en 'Nijntje in het lijkenhuis' zeker bestsellers geworden."21-04-2006 19.30 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere