Dieren en beesten

In 2004 en 2005 heeft onze vaste columnist een tijdje bijgehouden met welke zoekacties men op zijn pagina's terechtkwam. Hij heeft een aantal van die zoekacties van commentaar voorzien en wij hebben besloten de desbetreffende pagina's van hem over te nemen, tegen een niet nader te noemen vergoeding. Vandaag het hoofdstuk 'Dieren en beesten'. ("Sex met beesten" is erg populair, "Seks met beesten" een stuk minder en DP betekent hier 'Deze Pagina').
Arme paarden
Dierenbeulen heb je overal. Zie: Ach, die arme paarden
Bang voor groten beesten? (26-11-2004)
Leuk, dat je steeds vaker ziet hoe het bijvoeglijk naamwoord zich voegt naar het volgende zelfstandig naamwoord, doch dit terzijde. De angst voor grote beesten heeft vast wel een Griekse naam. Iets van megalobeestofobie, of zo. Het Grieks voor 'beest' wil mij zou gauw even niet te binnen schieten.
"bedwants" "wat te doen" (DP, 9-12-2004)
Uitroeien die beesten, met wortel en tak. Het is vermoedelijk zeer effectief om het bed te overgieten met benzine en dan in brand te steken, maar dat zou tot problemen kunnen leiden. Er zal toch wel een gespecialiseerd bedwantsenverdelgingsbedrijf bestaan?
Beestenneuker (14-11-2004)
Is een beestenneuker te herkennen aan bepaalde uiterlijke kenmerken? Gaan beestenneukers lijken op de beesten die zij neuken? Kun je beestenneukers kruisen met beesten, zodat je iets krijgt wat half mens, half beest is? Stamden de centaurs (half mens, half paard) af van paardenneukers? Het 'Klassiek vademecum' van Fuchs zegt daarover: 1. oorspr. zijn de centauren een woeste volksstam in Thessalië, bestreden en uitgeroeid door de Lapithen. 2. later worden ze voorgesteld als half mens-half paard.
Bladmuziek Annie Schmidt kat Ome Willem (DP, 8-12-2004)
Niet zozeer de zoekactie wekt verbazing, als wel dat hij gedaan bleek via http://www.goo.ne.jp. Moeten wij daaruit concluderen dat er ergens in Tokio een landgenoot zit te smachten naar de bladmuziek van Annie M.G. Schmidt's 'De kat van Ome Willem'? Wat erg.
De kat van ome Willem thema liedje (DP, 3-11-2004)
De kat van ome Willem. Uit: Ja zuster, nee zuster. Tekst: Annie M.G.Schmidt. Muziek: Harry Bannink © 1968.
Duiven verdoven (DP, 10-1-2005)
Wat zou daar nou het nut of de lol van zijn? Als je duiven in volle vlucht wilt verdoven, moet je zo'n pijltjesgeweer nemen. Voor deze tak van de diergeneeskunde kun je oefenen bij het kleiduivenschieten. Of de verdoofde duif nog veilig aan de grond komt, valt trouwens te betwijfelen.
Een plaatje van herdershond (DP, 7-12-2004)
Er is ooit een plaatje gemaakt waarop een aantal blaffende honden een liedje ten gehore bracht. Nooit geweten dat de herdershond daarna aan een solocarrière begonnen was.
Engelse parkiet teken (DP, 18-11-2004)
De Engelse parkiet is nog veel gevoeliger voor teken dan de Nederlandse, Franse of Duitse parkiet. Hij gaat er ook raar van praten.
Ezels werkstuk engels (DP, 6-1-2005)
Ezels zijn in het Engels 'donkeys' of 'asses'. Het woord 'asses' wordt ook gebruikt als scheldwoord. 'Ass' is ook Amerikaans voor reet, dus daar kun je leuke grappen mee maken. Een schildersezel is een 'easel'. Maak nu je eigen humoristische zin met de woorden donkey, ass en easel. Da's lachen.
Foto's meisjes op pony (DP, 3-12-2004)
In de zwaar overgewaardeerde jaren zestig wist men vaak van verveling niet wat men nu weer eens zou doen. Dan ging men zoveel mogelijk mensen in een Morris Mini stoppen, en dat was dan leuk. Ha. Ha. Wat leuk. Zoveel mogelijk meisjes op een pony is net zoiets, maar het is zieliger voor de pony dan voor de Morris Mini. Als men begrijpt wat ik bedoel. Dierenbeulen.
Fruitvliegen kruisen resultaat (DP, 15-12-2004)
Fruitvliegen kun je alleen maar kruisen met andere fruitvliegen en het resultaat is meer fruitvliegen. Gelukkig kun je een fruitvlieg niet kruisen met een olifant met diarree.
Geluid van een ezel in het Duits (DP, 13-1-2005)
In het Nederlands noemen we het 'balken', in het Duits heet dat 'iahen'. Duitse ezels zeggen kennelijk 'ia', net als Nederlandse ezels. Je zou ook 'schreien' kunnen gebruiken, als de ezel luid balkt. Schreien is namelijk te vertalen als: schreeuwen, brullen, roepen, krijsen, gillen, bleren en krassen. Om maar eens iets te noemen.
Gerbil namen duo's (DP, 16-11-2004)
Gerbils worden vaak in duo's gehouden. De mijne heetten Volley en Dropshot. Voor de hand liggend zijn natuurlijk Peppi en Kokki, Watt en Half-Watt, en Balkenende en Donner. Hm, dat is eigenlijk drie keer hetzelfde.
Golden retriever hoest (DP, 17-11-2004)
Gauw naar de dierenarts dan.
Golden retriever werkstuk (DP, 3-11-2004)
Scholieren die een werkstuk moeten maken, kunnen hun werkstukken zo van internet plukken. Er zijn verschillende sites voor, waar ze er dan wel heel schijnheilig bij zetten dat de scholier het werkstuk van een ander niet als eigen werk moet inleveren. Leraren die niet doorhebben dat ze geflest worden, verdienen niet beter.
Goocheltruc konijnen kinderen (DP, 27-11-2004)
Er zijn ook leuke trucs met kippen, duiven en rolschaatsen.
Grasparkiet geluid mp3 (DP, 28-11-2004)
Je kunt een grasparkiet zelfs leren praten, als ik mij niet vergis. Wat voor geluid een nietpratende grasparkiet maakt, is mij onbekend. Iets van pieppieppieptwiet of zo.
Grasparkiet grap (DP, 6-1-2005)
Op het eerste gezicht zou je zeggen dat alle grappen met papegaaien ook wel moeten kunnen met een grasparkiet, als we grap tenminste opvatten in de betekenis van humoristisch verhaaltje met een pointe of clou. Practical jokes vallen hier dus buiten. Bovendien is van de grasparkiet niet algemeen bekend dat hij kan praten, dus waarom zou je?
Herdershond sex (13-11-2004)
Van die kleine schoothondjes staan ook wel bekend als 'kuttelikkertjes'. Zelfs een heel jonge pup van een herdershond is al groter. Natuurlijk kan een volwassen herdershond best een kut likken. Is het verstandig om je te laten pijpen of beffen door een herdershond? Is er onderscheid tussen homosexuele en heterosexuele beestenneukers, oftewel: maken dierenneukers onderscheid tussen mannetjes- en vrouwtjesdieren?
Het schieten van een ree (17-11-2004)
Zonde van zo'n beest, maar als het moet, moet het. Zie ook: Oversteken? Dat had je gewild
Hoe groot wordt een Golden Retriever
Goeie vraag. Vooral als je klein behuisd bent.
Hoe heet de populairste kikker (DP, 20-11-2004)
Mondiaal gezien zal dat Kermit de Kikker (Kermit the Frog) uit de Muppet Show wel zijn.
Huisstofmijt in huis (14-12-2004)
Huisstofmijten houden van mensen. Haal ze in huis.
Ja zuster nee zuster parkiet (DP, 6-11-2004)
De parkiet kan ik me niet herinneren. De boze buurman wel. Dirk (of Dick?) Swidde, dacht ik. Hetty Blok als zuster Clivia, Leen Jongewaard als Gerrit en Opa. Wim Sonneveld op de step. Het was toen heel leuk, maar dat zal vooral aan de andere programma's gelegen hebben.
Kant en klaar werkstukken over de olifant (DP, 9-12-2004)
Dat kan dan de Aziatische (Indische) of de Afrikaanse olifant zijn. De dwergolifant is uitgestorven.
Kinderliedje + kevertje
Dat kan 'Hansjepansje kevertje' zijn. Zie 'Liedje over lieveheersbeestje'
Koe scheet brand (21-12-2004)
Een historisch feit is, dat er een steekvlam ontstaat als je de scheet van een koe in brand steekt. Minimaal een dierenarts in de Achterhoek, heeft op bij het demonstreren van die aardigheid een boerderij in brand gestoken. De sukkel.
Komische plaatjes pony (DP, 17-11-2004)
Er zijn mensen die de pony een komisch dier vinden, zodat elk plaatje van een pony automatisch een komisch plaatje van een pony is. Anderen vinden het pas komisch als de pony een strooien hoed, een rokje en kunstschaatsen aan heeft.
'Liedje over lieveheersbeestje' (DP, 9-12-2004)
Het zal best bestaan, maar ik ken het niet. Ik ken wel 'Hansjepansje kevertje, die klom laatst op een hek. Neer viel de regen, die spoelde Hansje weg. Op kwam de zon, die maakte Hansje droog. Hansjepansje kevertje die klom toen weer omhoog.' Sinds mijn blokfluitles heb ik aan dit lied een buitengewone schijthekel.
Mantelbavianen (27-11-2004)
Apen met een rode kont, vaak te zien in dierentuinen, soms met een erectie.
Naakte koeien (2-11-2004)
Dit moet een grap zijn.
Neukende fruitvliegjes (13-11-2004)
Bij biologie wordt de erfelijkheidsleer vaak geïllustreerd door de leerlingen proefjes te laten doen met fruitvliegjes, al dan niet met rode oogjes (de vliegjes, niet de leerlingen). Die proefjes zijn het leukst als de leerlingen vergeten de fruitvliegjes te verdoven, zodat er in de school een fruitvliegjesplaag ontstaat. In 'Sjef van Oekel draaft door' (Theo van den Boogaard & Wim T. Schippers, 1982, Uitgave Oberon, ISBN 90 320 4513 X) roept Sjef op bladzijde 15, in het verhaal 'Het zijn de kleine dingen die het doen', uit: "Fantasties! Neukende fruitvliegen!". De afgebeelde diertjes zijn volgens echter helemaal geen fruitvliegen, maar een soort torretjes.
Neukende olifant (DP, 12-1-2005)
Het maakt kennelijk niet uit, wat deze olifant neukt. Als het om een andere olifant gaat, kun je beter op zoek naar 'neukende olifanten', meervoud dus. De geile alleenstaande olifant neukt alles wat los en vast zit. Als je in het natuurreservaat zo'n beest tegenkomt, moet je snel uitstappen en plat op de grond gaan liggen. Dan heb je de kans dat de olifant jou met rust laat en zich op je busje, jeep of luxewagen stort.
Noordse woelmuis
Het is Noords en het woelt. Rara, wat is dat? (Hint: het is niet de Poolse grondeekhoorn. Ook niet de roze olifant.)
Oerknal olifant (DP, 4-11-2004)
Als een olifant een scheet laat, kun je er beter niet vlak achter staan. Het geluid is kilometers verder te horen, maar het is duidelijk minder hard dan dat van de oerknal, die in het Engels niet voor niets de "Big Bang" heet. Dat betekent gewoon de "grote knal".
Olifant sex (DP, 30-10-2004)
Wil men sex met een olifant of wil men alles weten over het sexleven van de olifant? Hoe zou sex met een olifant in zijn werk gaan? Wordt het dier geacht zijn slurf te gebruiken? Zou een olifant eigenlijk in staat zijn zichzelf te pijpen?
Oorlog big Lebowski (3-11-2004)
Er wordt wel wat gevochten en geweld gebruikt in de film The Big Lebowski, maar ik kan me niet herinneren dat er oorlog in voorkwam. Dit betreft misschien een big die Lebowski heet en in een oorlogssituatie terechtkomt. Lebowski eet in de oorlog een big op. Een big redt in de oorlog het leven van Lebowski. Geen idee, kortom.
Orca+slapen+hoe lang slapen ze+hoe slapen ze (DP, 7-11-2004)
Dan kun je je ook nog afvragen, waar ze slapen. Slapen ze op de bodem? Blijven ze slapend drijven? Slapen ze onder water en zwemmen ze al slapend elke twintig minuten even naar de oppervlakte om adem te halen? Snurken orca's ook? Slapen ze op hun rug?
Orca's live op internet filmpjes (DP, 11-12-2004)
Denkfout. Als het filmpjes zijn, is het niet live. Er zijn vast wel beelden van Orca's live op internet te vinden, maar dan moet je zoeken naar een webcam. Ik meen dat de dierentuin van Seattle zoiets heeft, of had, maar ik kan me vergissen.
Paarden doping Olympische Spelen (31-10-2004)
Zouden er nou ook paarden zijn, die willens en wetens doping slikken, zonder dat de ruiter het weet? Weten paarden dat ze aan een wedstrijd meedoen? Verschilt de doping voor springpaarden wezenlijk van die voor draf- en renpaarden? In Amerika houden ze wedstrijden kikkerspringen, voor springende kikkers. Zouden die beesten ook gedrogeerd worden? Als ik me niet vergis, werd Alcibiades er indertijd al van beschuldigd dat hij zijn paarden doping had gegeven. Ik meen dit gelezen te hebben bij Plutarchus (in een Engelse vertaling), maar het is lang geleden, dus ik kan me heel goed vergissen.
Papegaai+werkstuk (DP, 13-1-2005)
Papegaaien zijn leuke beesten, vooral als ze praten. Papegaaien die ook nog begrijpen wat ze zeggen, zijn zeldzaam. Dat geldt bij mensen ook vaak, vooral bij politici. Papegaaien die een werkstuk moeten maken, kunnen dat het best doen op een computer met spraakherkenning.
Parkiet namen (6-1-2005)
Hoe noem je je parkiet? Of je woont in Namen en je parkiet is weggelopen, dat kan ook. Als hij die kooi niet had hoeven meeslepen, had hij trouwens kunnen vliegen en niet hoeven lopen.
Plaatje van Wilders die een geit neukt... (DP, 23-11-2004)
Theo van Gogh schijnt islamieten geitenneukers genoemd te hebben. Geert Wilders heeft de naam anti-islam te zijn, dus is hij een geitenneuker? Wat een rare gedachtenkronkel. Dankzij de moord op Theo van Gogh, en de aandacht daarvoor in het buitenland, weet ik nu dat 'geitenneuker' in het Duits 'Ziegenficker' is. Stond in 'Der Spiegel'.
Plaatjes van trekpaarden (DP, 6-1-2005)
Trekpaarden zijn paarden die aan karren, ploegen en dergelijke trekken. Een mannelijk trekpaard is een trekhengst, niet te verwarren met een dekhengst. Een dekhengst hoeft niet te trekken.
Ruzie bij mantelbavianen (DP, 9-12-2004)
Mantelbavianen zijn net mensen, dus ze maken vooral ruzie als ze te veel gezopen hebben. Als ze naar een feestje gaan, krijgen ze al meteen heibel over de vraag, wie de BOB moet zijn. En dat terwijl ze meestal geeneens een rijbewijs hebben.
Schotse hooglander
De Schotse hooglander vult zijn dagen met doedelzak spelen en haggis eten. Tenzij hij een rund is.
Sex bij paarden (DP, 22-11-2004)
Dit is af te raden. Andere dieren in wier nabijheid je geen sex moet hebben, zijn krokodillen, nijlpaarden en neushoorns. Hamsters, cavia's en papegaaien daarentegen zijn relatief veilig. Het veiligst is de Pekingeend. Ook het lekkerst trouwens.
Sex met beesten (21-10-2004)
Zou het ook sex met pluche beesten kunnen zijn? Of met een hardplastieken olifant?
Sex met dieren stel (DP, 21-12-2004)
Iemand die sex met een stel dieren wil hebben, bijvoorbeeld een bever en een stekelvarken? Een stel dat sex met kuddedieren wil? Of het begin van een zin: "Sex met dieren, stel dat je niet goed bij je hoofd bent...
Sex met Ezel (DP, 18-11-2004)
De zoeker schrijft Ezel met een hoofdletter. Misschien is de heer of mevrouw Ezel een kennis van hem of haar. Het kan ook zijn dat de zoeker op zoek is naar zo'n balkend beest. Voor beestenneukers komt er binnenkort een veilingsite bij: e-beest. Hahahahahaha. Sorry.
Sex met koeien
"Dieren die het meest voor bestialiteit worden gebruikt, zijn in de verste verte geen familie van ons. Het zijn vooral roofdieren, zoals de hond, en hoefdieren, zoals geit, rund en ezel. Ook andere zoogdieren worden genoemd, tot zeekoeien toe, maar met mensapen blijft het bij seksueel getinte spelletjes." (Midas Dekkers, Lief dier, Uitgeverij contact, ISBN 90-254-6948-5, blz. 66.)
Sex met paarden (DP, 23-12-2004)
Sex met paarden lijkt mij typisch iets voor andere paarden. Maar ja, de mens heeft niet genoeg aan zijn eigen soort. In ieder geval de gestoorde mens niet.
Sexleven van paarden (DP, 15-11-2004)
Het sexleven van paarden is vrij normaal. Meestal doen mannetjespaarden (hengsten) het met vrouwtjespaarden (merries). Soms doen ze hengsten het met ezelinnen, en merries met ezels. Dat levert dan van die muildieren en muilezels op. Men heeft trouwens ook wel eens leeuwen en tijgers met elkaar gekruist, maar nog geen leeuwen en paarden.
Sexlijn paarden (DP, 24-12-2004)
Paarden hebben het tegenwoordig makkelijker dan vroeger. De moderne telefoon heeft namelijk druktoetsen, en paarden kunnen nu dus wel hun eigen sexlijn bellen. Met die oude draaischijf ging dat niet.
Spinal mouse (16-12-2004)
Een 'ruggemergmuis'? Wat moet ik me hier bij voorstellen? Misschien is het een artiestennaam, van een kleine rapper met een muizenbek en grote oren. Neen, die heette anders.
Springpaarden te koop (DP, 15-11-2004)
En alleen gebruiken voor datgene waar ze voor bedoeld zijn.
Wat doen de mensapen in de nacht (DP, 3-11-2004)
's Nachts dan slapen de apen. Behalve als ze de slaap niet kunnen vatten. Dan gaan ze zitten internetten.
Weerwolf (3-12-2004)
In mijn stukje Dracula versus weerwolf vergelijk ik Andries 'kijk mij eens heilig zijn' Knevel met Dracula, en zijn slachtoffer Abdul-Jabbar van de Ven met een weerwolf. Dit laatste omdat het een griezel is, maar voornamelijk omdat hem de werking van een scheerapparaat nooit goed schijnt te zijn uitgelegd.
Woelmuis (25-10-2004)
Binnenkort in dit theater: "Sex met woelmuizen".
WOELMUIS Zeeland (14-11-2004)
Het beest komt alleen nog voor in Zeeland en Friesland. Zie: Noordse woelmuis
Zeekoeien aangespoeld (DP, 4-11-2004)
Ja, en?
Zoogdieren orca's (DP, 15-11-2004)
Orca's zijn een soort walvissen, net als blauwe vinvissen, dolfijnen en bultruggen. De orca wordt ook wel eens Gudrun de ijslandse zwaardwalvis of Willy genoemd. Zo heet hij echter zelden.


22-04-2006 09.42 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere