Blaffende koeien bijten niet (57)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. Nu zijn ze weer thuis. Oma heeft verteld dat ze een aantal onuitgegeven boeken geschreven heeft en haar lijfwacht vindt dat ze de Bhagwan zou moeten worden in plaats van de Bhagwan.

"Dat is geen gek idee," zei Oma, "maar jammer dat je daar niet een jaar of zestig eerder mee gekomen bent."
"Ja, hallo, hoe kan dat nou. Ik ben nog geeneens zestig. Dan had ik dat een paar jaar voor mijn geboorte moeten verzinnen zeker."
"Daar komt het dan wel zowat op neer. Geloof jij in reïncarnatie? Ik ook niet. Maar goed. Bij lezers van die zelfhulpboeken heb je altijd hetzelfde als met van die assertiviteitscursussen, motivatietrainingen en teambuildingtoestanden en dat soort flauwekul. Het lijkt soms heel even te werken en een paar dagen later zijn ze alles weer vergeten." "Dat is reuzehandig. Dan kun je gewoon elke keer dezelfde les afdraaien en daar dan een cursus van een paar maanden van maken", zei Gerald.

"Ook een goed idee", zei Oma. "Het leukste lijkt me dan een assertiviteitscursus en dan die mensen flink opnaaien, zodat ze de hele tijd alleen maar denken aan voor zichzelf opkomen en zo. Dat ze lekker iedereen te pas, maar vooral te onpas, een grote bek geven, omdat ze niet over zich willen en mogen laten lopen. En dan een andere cursus over hoe je vrienden maakt, met voor beide cursussen dezelfde vraag: 'Als er iemand voordringt in de supermarkt, wat doe je dan?'"
"Dan zeg je hé joh, sodemieter op, en als hij niet wil luisteren dan geef je hem een hengst dat hij zo achterover tussen de blikken kattevoer valt."
"Dat is het antwoord voor de assertiviteitscursus, maar je maakt er geen vrienden mee."

"O, zou dat daardoor komen? Maar goed, voor ik bij de commando's ging, ben ik jarenlang heel verlegen geweest."
"Ja, dat zal best. Dat heet de puberteit. Maar goed, normale mensen, die een beetje verlegen zijn, laten de ander gewoon voordringen. Dat past namelijk bij ze, en daar zul ga je ook echt niet dood aan. Of als je bijvoorbeeld gevraagd wordt om te spreken in het openbaar, en je durft niet, maar je durft ook geen neen te zeggen?"
"Eh."
"Dan heb je een probleem. En dan hoef je alleen maar te bedenken wat je erger vindt, en dat zal dan waarschijnlijk het spreken in het openbaar zijn, dus dan zeg je gewoon neen."
"Ik vind dat u het wel erg simpel voorstelt", zei Gerald terwijl hij de gordijnen openschoof.23-04-2006 19.30 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere