Bandjes en armbandjes

In 2004 en 2005 heeft onze vaste columnist een tijdje bijgehouden met welke zoekacties men op zijn pagina's terechtkwam. Hij heeft een aantal van die zoekacties van commentaar voorzien en wij hebben besloten de desbetreffende pagina's van hem over te nemen, tegen een niet nader te noemen vergoeding. Vandaag het hoofdstuk 'Bandjes en armbandjes'. (Het begon allemaal met die gele kankerarmbandjes van Lance Armstrong en DP betekent hier 'Deze Pagina').
Armbandjes leren maken (27-10-2004)
Zouden er nog mensen zijn die voor zoiets eerst naar de bibliotheek gaan om een gedegen boek over het onderwerp te lenen?
Armbandjes van kanker (10-12-2004)
Neen. Het zijn armbandjes van geel plastic en ze zijn tegen kanker. Gebruik bij al uw zoekacties het juiste voorzetsel.
"armbandjes""zinloos geweld" (17-11-2004)
Fout: armbandjes kanker, zinloos geweld lieveheersbeestje. Maar misschien hebben ze daar ook wel weer armbandjes van gemaakt. Onbewezen stelling: als er op school zelfverdediging onderwezen zou worden, zou er minder zinloos geweld zijn.
Armbandjes zinloos (DP, 22-11-2004)
En allemachtig irritant. De makers varen er wel bij.
Armbandjes zinloos geweld waar te koop (DP, 20-11-2004)
Ik weet het niet, en ik wil het niet weten ook. Van dat hele gezeur over zinloos geweld zou je best agressief kunnen worden. Ik lach me rot als blijkt dat al die armbandjes door kinderarbeid tot stand komen. Alleen jammer dat ze daar dan weer een armbandje tegen gaan maken.
Armbandjes voor zinloos geweld (18-11-2004)
Een dissident. Terwijl een aantal mensen probeert mee te liften op het succes van die akelig modieuze gele kankerarmbandjes, door een andere kleur armbandjes op de markt te brengen tegen zinloos geweld (zestig cent voor het goede doel, dat wil dus zeggen veertig cent in eigen zak, en het goede doel is ook niet echt bekend gemaakt, dus dat zal dan wel de andere eigen zak zijn), is hier iemand moedig genoeg zich een voorstander van zinloos geweld te betonen. Dan kun je beter zoeken op boksbeugels, honkbalknuppels en breekijzers.
Bandje tegen geweld of tegen kanker (16-12-2004)
Wat maakt het uit. Als je maar meedoet aan de mode, en zo'n bandje hebt. Kan niet schelen welke kleur, mag zelfs oranje zijn. Zie: Armbandjes tegen kanker en Jong Oranje doet het steeds beter.
Bandje tegen zinloos geweld (17-11-2004)
Twijfelgeval. Bedoelt men hier een armbandje, of een popgroep?
Bandjes tegen geweld en kanker (16-12-2004)
De bandjes tegen geweld zijn rood, die tegen kanker zijn geel, dus een bandje tegen geweld en kanker zou oranje moeten zijn, maar dat is er al. Het oranje bandje is niet tegen respect, maar juist voor respect. Zie: Armbandjes tegen kanker. en Jong Oranje doet het steeds beter.
Eikel tegen geweld bandje (DP, 23-11-2004)
Een innovatie. Een bandje om je eikel, tegen geweld. Schreef Jan Cremer niet ooit dat je langer kon neuken met een elastiekje om je zak?
Geel bandje Louis Armstrong (DP, 1-6-2005)
Louis Armstrong was een neger. Hij speelde vooral in zwarte bandjes, maar ook wel in gemengde bandjes en met blanke bandjes (The Dukes of Dixieland bijvoorbeeld). Hij is met zijn muziek de hele wereld over geweest, dus misschien heeft hij in bijvoorbeeld Hong Kong ook wel met een geel bandje gespeeld. Anders misschien bij de Chinees op de hoek, om voor zijn Babi Pangang te betalen.
Gele armbandjes
Deze opdracht komt dagelijks voorbij, sinds mijn stukje van 18 september 2004 (Armbandjes tegen kanker) door Google en andere zoekmachines gevonden wordt, in allerlei vormen. Die kankerbandjes zijn kennelijk populair.
Gele bandjes Belgie (19-11-2004)
Die kutbandjes zijn een internationale plaag. Als je geld aan een goed doel wilt geven, moet je het vooral niet laten, maar je hoeft er niet mee te koop te lopen. Ook niet in België.
Leren armbandjes (2-11-2004)
Die waren vroeger toch populairder dan nu, volgens mij.
Namaak Lance Armstrong bandjes (DP, 23-12-2004)
Nou heb ik al iets tegen al die bandjes en goede doelen, maar dat ze die rotzooi zelfs gaan namaken loopt natuurlijk helemaal de spuigaten uit. Ophangen moesten ze. Met pianosnaren. Zie Armbandjes tegen kanker
Nee tegen geweld armbandjes (20-11-2004)
Helemaal mee eens. Dat geweld met die armbandjes moet maar eens afgelopen zijn.
Nieuwe rode armbandjes tegen zinloos geweld (DP, 19-11-2004)
De armbandjes komen je zo langzamerhand de strot uit. Hm, dat klinkt als een boeiende goocheltruc. Zie ook: Armbandjes tegen kanker en Merk toch hoe sterk
Plastic armbandjes (23-11-2004)
Alle armbandjes in de huidige rage van armbandjes voor of tegen iets, zijn van plastic. Het zal mij benieuwen wanneer er iemand op het idee komt om van die stoffen armbanden voor om de bovenarm te gaan maken, bijvoorbeeld met een hakenkruis erop. Of zijn die al leverbaar?
Respect armbandjes (DP, 23-11-2004)
Twee moeilijk te combineren termen. Al die gekleurde armbandjes doen mij nog het meest denken aan die afsluitstrips voor vuilniszakken.
Rode armbandjes meningsuiting bestellen waar? (DP, 22-11-2004)
Dit is waarschijnlijk dezelfde zoeker geweest als 'Waar te koop rode armbandjes meningsuiting'. Slecht geïnformeerd, doch vasthoudend.
Rode armbandjes zinloos (DP, 11-12-2004)
Niet helemaal mee eens. Die rode armbandjes tegen zinloos geweld geven wel aan wie er naar alle waarschijnlijkheid geen fatsoenlijke zelfverdedigingscursus heeft gedaan, en wie je dus straffeloos in elkaar kunt slaan. In dier voege hebben ze voor gewelddadige personen toch enige zin.
Tegen kanker bandjes (10-12-2004)
Steeds meer mensen zijn tegen al die kanker-, tering-, tyfus-, en klotebandjes.
Waar te koop rode armbandjes meningsuiting (22-11-2004)
Men ziet door de armbandjes het goede doel niet meer. De rode armbandjes zijn tegen zinloos geweld, de gele tegen kanker en de oranje tegen respect. O nee, die waren juist vóór respect.


25-04-2006 09.16 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere