Rundergehaktbal

Jeepeetje het premiertje noemde zichzelf op een CDAbijeenkomst in Limburg afgelopen zaterdag saai en stijfburgerlijk. Sommigen vonden dat merkwaardig, aangezien hij een tijdje geleden nogalkinderachtig gereageerd had toen de Belgische vicepremier Freya Van den Bossche precies hetzelfde over hem en een deel van zijn neostalinistische godsdienstwaanzinnige griezelkabinet zei. De charismaloze hark leek hiermee aan te geven dat hij zich bij het onvermijdelijke had neergelegd en de feiten eindelijk onder ogen durfde te zien. Je hoorde zelfs hier en daar opperen dat hij nu ook niet meer elke dag twee uur en drie kwartier bij de kapper zou gaan zitten om zijn haar in model te laten dwingen en er waren zelfs opticiens die alvast wat harrypotterbrilletjes gingen bijbestellen omdat hij, die zo graag een voorbeeldfunctie zou hebben, nu ook wel weer zijn oude vertrouwde montuur uit het vet zou halen, ter vervanging van zijn designerbrilletje van de Hema, waar hij zich duidelijk nooit mee op zijn gemak gevoeld heeft.

Vanuit Engeland kwam bijval voor zijn moed. Dit was nu eens een mooi voorbeeld van een grijze gehaktbal die daar rond voor uit durfde komen. Heel wat anders dan minister Piet Hein 'ik kan geen goed lopende zin mijn strot uit krijgen dus ga ik reppen' Donner, Gerrit 'liegen is ook een kunst' Zalm of Rita 'waar staat geschreven dat ik me aan regels zou moeten houden?' Verdonk.

Misschien zou het CDA dankzij de woorden van Jeepeetje 'vergeleken bij een tuinkabouter ben ik een geestelijke reus' het premiertje bij de volgende verkiezingen zelfs wel de absolute meerderheid gehaald hebben. Jeepeetje, het rund, is echter gaan rondtoeteren dat het allemaal ironisch bedoeld was geweest en hij is zelfs boos geworden op de pers, omdat die hem serieus genomen had. Tsja, dat moet je bij die man natuurlijk ook nooit doen.



25-04-2006 11.05 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere