Wie, wat, waar, wanneer, waarom

Wie, wat, waar, wanneer, waarom. Zeer belangrijke vragen. In 2004 en 2005 heeft onze vaste columnist een tijdje bijgehouden met welke zoekacties men op zijn pagina's terechtkwam. Hij heeft een aantal van die zoekacties van commentaar voorzien en wij hebben besloten de desbetreffende pagina's van hem over te nemen, tegen een niet nader te noemen vergoeding. Vandaag het hoofdstuk 'Wie, wat, waar, wanneer, waarom'. (Volgens onze vaste columnist betekent DP trouwens 'Deze Pagina').
Waar is Pipo als je hem nodig hebt (12-11-2004)
En waar zijn Klukkluk en Felicio (of was het nou Felizio?). Floepens mis. Soep met sliertjes. Zie: Waar is Pipo als je hem nodig hebt?
Waar te koop rode armbandjes meningsuiting (22-11-2004)
Men ziet door de armbandjes het goede doel niet meer. De rode armbandjes zijn tegen zinloos geweld, de gele tegen kanker en de oranje tegen respect. O nee, die waren juist vóór respect.
Waarom de Berlijnse muur is neergehaald (12-11-2004)
De Berlijnse Muur is neergehaald omdat hij lelijk in de weg stond.
Waarom Froger (16-11-2004)
Waarom niet? Vroeger had je een spelletje, dat Frogger heette. Daarbij moest je een kikker de weg over helpen (kikker is in het Engels 'frog', vandaar.) Misschien kunnen ze ook wel een spelletje Froger maken, waarbij je René Froger de weg over moet helpen.
Waarom heeft middellandse zee geen eb en vloed (DP, 17-11-2004)
In een oude Standaard Encyclopedie (1972) staat: "De getijverschillen zijn gering. Zij belopen ongeveer een meter, een enkele uitzondering daargelaten (Golf van Gabès, 2m). De getijgolf van de Atlantische Oceaan dringt op stormachtige wijze door de Straat van Gibraltar binnen, maar loopt in de enorme ruimte daarachter al spoedig dood. De Petit Larousse (1995) zegt: "C'est une mer chaude, à forte salinité et à faibles marées." Geen woord over het waarom of waardoor.
Wanneer is het oud en nieuw (3-11-2004)
Eind december, begin januari, schat ik. Ik kan er een weekje naast zitten.
Wat doen de mensapen in de nacht (DP, 3-11-2004)
's Nachts dan slapen de apen. Behalve als ze de slaap niet kunnen vatten. Dan gaan ze zitten internetten.
Wat doen ze bij miljoenennota (DP, 23-10-2004)
Dat hangt sterk van de omstandigheden af. Soms doen ze er een koekje bij, of een gebakje. Als ze hem per post sturen, doen ze er weleens een pornografische afbeelding van de minister van financiën bij, maar dat zullen ze natuurlijk altijd ontkennen. Ook worden er bij de miljoenennota allerlei rituelen opgevoerd. Dan doen ze er bijvoorbeeld de regendans, de oorlogsdans of de foxtrot bij.
Wat doofstomme mensen zijn in Nederland (DP, 9-12-2004)
Gehandicapt? In het nadeel? De lul? Blij? Geen idee.
Wat heeft Geert nu weer gefotografeerd (DP, 7-12-2004)
Geen idee. Vraag het Geert, zou ik zeggen.
Wat is de regendans (DP, 17-1-2005)
Volgens de overlevering, sommige westerns, Karl May, de Donald Duck en Jomanda konden Indiaanse medicijnmannen het door middel van een dans laten regenen. De betere medicijnman gebruikte daarvoor de regendans, de slechtere medicijnman deed maar wat en was sterk van het toeval afhankelijk.
Wat is het verschil tussen klauwen en hoef? (DP, 4-11-2004)
Geen idee, maar ik ben dol op een goede grap. Vertel maar, wat is het verschil tussen klauwen en hoef?
Wat is vallen (28-10-2004)
Had u de wiskundige, de natuurkundige of de filosofische uitleg gewild?
Wat kan men wel en niet doven (DP, 2-11-2004)
Dit is een filosofische vraag. Brandende dingen zijn altijd te doven. De ware liefde schijnt ondoofbaar te wezen. Hoop zou ook een kandidaat voor ondoofbaarheid kunnen zijn, zulks in tegenstelling tot een brandende hoop op de stoep. Daar maak je met een paar stevige trappen snel een eind aan. Daarna zitten je schoenen onder de stront, en als je hard genoeg gestampt hebt, moeten ze de poep van de muren en de ramen in de naaste omgeving krabben. Het kan ook dat de zoeker bedoelde: "Wat kunnen doven wel en niet", maar dan had hij dat wel gezegd.
Wat kopen mensen op internet (DP, 9-12-2004)
Mensen kopen van alles op internet. Vaak gaat het goed, maar ze kopen ook wel eens een kat in de zak, zoals dat zo mooi heet. Op dit moment (9 december 2004) is er bijvoorbeeld een ruzie gaande tussen een bekende poelier, wiens naam mij even ontschoten is, en een internetsite die beweert zijn kalkoenen te verkopen. De poelier zegt dat de mensen van die site oplichters zijn.
Wat zoekt een ander (DP 24-10-2004)
Ik ben dus niet de enige die dat wil weten. Het probleem blijft natuurlijk dat ik er nooit achterkom wat de populaire trefwoorden zijn, zolang ik er zelf niet genoeg van op mijn pagina's heb staan. Dat is dus typisch een geval van "schapen die elkaar passeren in de nacht". Of waren het nou scheten?
Wat zoekt iemand op internet (DP, 3-11-2004)
Wat zoekt iemand in de kroeg? Wat zoeken wij op aarde? Waartoe leven wij? Waartoe gaan wij dood?
Wie wil gratis sex met mij (DP, 30-10-2004)
Op 27 oktober zag ik "Wie wil sex met mij" voorbij komen, maar deze figuur zit nog erger omhoog, dat is duidelijk. Waarschijnlijk vindt hij of zij nog wel iemand ook. Er wordt in Nederland nogal veel omhoog gezeten, sexueel gezien.
Wie wil mij neuken (DP, 10-11-2004)
Terwijl in onze moderne maatschappij iedereen iedereen lijkt te willen naaien, schijnt lang niet iedereen met iedereen te willen neuken.
Wie wil nu sex met mij (DP, 1-11-2004)
Na "Wie wil sex met mij" en "Wie wil gratis sex met mij" een nieuw absurd hoogtepunt. Stel je voor dat iemand zegt: "Ik!" en dat die persoon aan de andere kant van de wereld zit. Hoe los je dat op? Deze persoon heeft nog wel het vertrouwen dat iemand het zou willen, maar binnenkort verwacht ik: "Wie zou er in vredesnaam sex met mij kunnen willen?"
Wie wil sex met mij (DP, 27-10-2004)
Als je zo omhoog zit, zit je echt omhoog.


01-05-2006 12.24 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere