Bekende en onbekende namen

Bekende en onbekende namen. Vooral bij de onbekende namen vraag je je af: "Wie is dat nou weer?". In 2004 en 2005 heeft onze vaste columnist een tijdje bijgehouden met welke zoekacties men op zijn pagina's terechtkwam. Hij heeft een aantal van die zoekacties van commentaar voorzien en wij hebben besloten de desbetreffende pagina's van hem over te nemen, tegen een niet nader te noemen vergoeding. Vandaag dus het hoofdstuk 'Bekende en onbekende namen'. (Volgens onze vaste columnist betekent DP trouwens 'Deze Pagina').

"a. kuijk" (14-12-2004)
Dat ben ik dus. Maar er zijn ook anderen.
Achilles (9-12-2004)
Er is van alles dat Achilles heet. Een heleboel sportclubs bijvoorbeeld, al dan niet met jaartal. De grote Achilles naar wien zij genoemd zijn, was een Griekse held. Zie: Achilles was de grootste held
Achilles Griekse held (10-11-2004)
Klopt: Achille, figlio di Peleo e Teti, condottiero dei Mirmidoni, il più forte guerriero tra quanti combatterono a Troia.
Achilles mythen lagere school (DP, 6-12-2004)
In de mythen en verhalen over Achilles komt zijn lagereschooltijd vrij zelden aan de orde. Zijn middelbareschooltijd trouwens ook. Hij is waarschijnlijk niet naar de universiteit geweest. Het gerucht dat hij zijn tijd vulde met het spelen van spelletjes en games op de computer is uit de lucht gegrepen.
Ad Bos (15-12-2004)
Zie: Ze doen het allemaal
Advocatenkantoor Bram Moszkowicz (10-12-2004)
Advocaten horen hun cliënten te verdedigen, en niet te vaak bij te schnabbelen op televisie. Zie ook: Nooit een Hungerdunger vergeten
Advocatenkantoor Robert Moszkowicz (16-12-2004)
Zou dat kort geding van die muzelmannen nog doorgegaan zijn? Zie: Nooit een Hungerdunger vergeten
Ajax joden Maccabi Tel Aviv (20-10-2004)
En als Ajax tegen Kopenhagen, Oslo of Götenborg speelt, wordt het zeker "Ajax noormannen" gevolgd door de naam van de club?
Ajax Odysseus (15-11-2004)
Ajax-Odysseus: 0-1. Ze wilden allebei de wapenrusting van Achilles erven, maar Odysseus (Ulysses) kreeg hem. Ajax pleegde toen zelfmoord. Zie: Achilles was de grootste held
Albert Heijn koopzondag (28-11-2004)
De winkeltijden zouden helemaal vrijgegeven moeten worden, zodat je iets kunt gaan kopen als je het nodig hebt, ook al is het vier uur 's ochtends. Dan is zo'n koopzondag ook niet meer nodig. Leve de vierentwintiguurseconomie.
Alexander Maxima naakt (20-10-2004)
Alexander Maxima, de Mister Universe van 1959, als ik mij niet vergis.
Ali B bladmuziek (DP, 14-11-2004)
Lijkt mij een contradictio in terminis.
Ali B. en Máxima (31-10-2004)
Als Willem-Alexander en Máxima gaan scheiden, zal het hopelijk niet vanwege die slecht rijmende schreeuwer met zijn scheve petje zijn (zie ook: Petje af voor Máxima). Een eventuele buitenechtelijke affaire moet toch wel wat meer cachet hebben, vind ik. Willem-Alexander en Inge de Bruijn gaat nog net, maar Willem-Alexander en Anky van Grunsven was beter geweest. Máxima en de oudste Tokkie is uit den boze, Máxima en Pieter van den Hoogenband zou net kunnen. Máxima en Jimmy Gulzar, de ex van die ene van de Spice Girls, is onmogelijk, want wie van die twee moet er dan het geld verdienen?
Ali B - geweigerd downloaden (DP, 15-11-2004)
Vreemder zou zijn "Ali B vrijwillig downloaden".
André bedankt
Mijn verslag van deze plechtigheid (Oppassen dat het niet leuk wordt, maar dan anders) blijkt in een behoefte te voorzien. Men zoekt op de namen van de optredende artiesten en de titels van de gezongen liedjes. Ik heb zelfs al mailtjes gehad van mensen die dachten dat ik ze een dvd kon leveren. Dat kan ik niet. Eerlijk gezegd zou ik hem zelf niet willen hebben. Ik zou het net vinden alsof ik iemands begrafenis nog een keer ging zitten bekijken. Ik ben niet zo dol op begrafenissen en crematies. Maar ja, boven de grond laten staan is ook zo wat.
Andre Hazes denk je dan niet aan de kinderen MP3 (DP, 26-10-2004)
Het werk van Andre Hazes bevat veel dat ik niet ken, kennelijk. Ik gok dat "Denk je dan niet aan de kinderen" een liedje van hem is.
Andre Hazes I got the blues (31-10-2004)
Heeft André Hazes dat zelf ooit gezongen? Ik heb hem wel eens "Buona Sera" horen doen, maar daar was ik niet zo kapot van. Louis Prima deed dat toch een stuk beter. Ook leuk van Louis Prima: "I Want To Be Like You" uit de Disneytekenfilm Jungle Book, of Jungleboek. Dat was toch Louis Prima?
Andre Kuijk (DP, 16-12-2004)
Nooit van gehoord. Zonder aanhalingstekens meer dan achthonderd treffers, met aanhalingstekens nog vijftien.
Arjen Robben werkstukken (DP, 17-11-2004)
Nu Arjen Robben in Engeland de pannen van het dak loopt te voetballen en er al mensen zijn die denken dat hij de beste voetballer aller tijden zou kunnen worden, kon dit natuurlijk niet uitblijven. Tenzij je aanneemt dat hier iemand wil weten welke werkstukken Arjen Robben zelf op school ingeleverd heeft.
Arnold Jezus
Een Schwarzeneggerfan die "God" toch te hoog gegrepen vond?
Arnold naaktfoto (DP)
Een Schwarzeneggerfan? Of iemand die naaktfoto's verzamelt van alle mannen die Arnold heten?
Balkenende jeugdfoto's (DP, 15-11-2004)
Grappenmakers heb je overal.
Balkenende naaktfoto
Een verwrongen geest aan het werk. Daar word je niet vrolijk van. Eén naaktfoto van Balkenende lijkt mij ook wel meer dan genoeg.
Balkenende teen (3-11-2004)
Balkenende had een ontstoken teen. Dat weten we nou wel.
Barry van Galen (17-11-2004)
Voetballer van AZ. Tegen Andorra voor het eerst sinds jaren weer opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Op het moment van schrijven is het nog niet bekend of hij speelminuten krijgt. Zie ook: Petje af voor Máxima
Bassie door Paul Groot (10-12-2004)
Paul Groot doet in Koefnoen een heel redelijke Bassie. Jammer dat Bassie in de huidige actualiteit niet zo vaak voorkomt. Koefnoen is een leuk programma, hoewel de makers nog wel zoekende lijken naar de definitieve vorm (10 december 2004). Zie ook: Hypotheek voor een glazen huis.
Begrafenis Bernhard bekijken op de computer (DP, 11-12-2004)
Dit evenement was rechtstreeks te bekijken op de televisie, op Nederland, België en Duitsland, en misschien nog wel op Engeland ook. Waarom wil je dat dan zien op de computer? Misschien omdat je moet werken en het toch wilt bekijken? Dan hoef je kennelijk niet hard te werken, of je werkt graag naar je ontslag op staande voet toe. Voor wie het dus gemist heeft: ze hebben hem in zijn graf weten te parkeren. Zie: We zullen hem missen
Begrafenismuziek prins Bernhard (DP, 12-12-2004)
Ik wist niet dat die man ook nog gecomponeerd had. Maar ja, als je de verhalen mag geloven, was het een geniale geweldenaar op allerlei gebied, dus dan kan dit er ook nog wel bij. Persoonlijk ben ik trouwens geneigd te geloven dat die 'stadhoudersbrief' wel degelijk bestaan heeft, om maar iets te noemen.
Bert Braam zeefdrukken (14-12-2004)
Zie: Praktisch is anders
Bladmuziek Annie Schmidt kat Ome Willem (DP, 8-12-2004)
Niet zozeer de zoekactie wekt verbazing, als wel dat hij gedaan bleek via http://www.goo.ne.jp. Moeten wij daaruit concluderen dat er ergens in Tokio een landgenoot zit te smachten naar de bladmuziek van Annie M.G. Schmidt's 'De kat van Ome Willem'? Wat erg.
Bladmuziek van zinloos (Theo van Gogh) (DP, 12-11-2004)
Dit gaat niet over een zinloze popgroep waarin Theo van Gogh heeft meegespeeld. Er is een stompzinnig nummer van Lange Frans en Baas B., 'Zinloos' geheten, waarin een aantal mensen die op lullige wijze om het leven gekomen zijn, plotseling tot held wordt uitgeroepen. Om er nog meer aan te verdienen is er gauw een zinnetje over Theo van Gogh aan toegevoegd. Een zeer zinloos nummer. Het staat dan ook op 1 in de hitparade.
Borstomvang Georgina (18-11-2004)
Veel gedoe om de frontale bagage van Georgina Verbaan. Is die omgekeerd evenredig aan haar herseninhoud? Ze kan toch onmogelijk net zo dom zijn als ze zich voordoet?
Bridget Jones's diary fragment (18-11-2004)
Een vreselijk boek. Het is wel leuker om te lezen dat het gemiddelde weblog, maar daar is ook niet veel voor nodig. De film wordt op mijn filmtipspagina, bij de wijvenfilms. Een recensie staat er niet bij, dat vond ik de moeite niet. Ik had me al genoeg zitten ergeren, per slot van rekening.
Britney Spears in haar blootje (DP, 6-1-2005)
De foto's van Britney Spears worden geretoucheerd om de pukkeltjes weg te werken, schijnt. Britney Spears in haar blootje op een foto is al erg, maar van dichtbij kon het wel eens erger wezen.
Britney Spears liedjes (DP, 9-11-2004)
Britney Spears is een hardplastieken voortbrengsel van de Amerikaanse amusementsindustrie. De meeste zoekacties betreffende Britney Spears geven vooral uitdrukking aan de wens om haar in ontklede toestand afgebeeld te zien, zoals ook verderop op deze pagina te constateren valt. Het kind heeft ook cd's gemaakt. De rotzooi die daar op staat, is misschien onder de noemer 'liedjes' te vangen, maar ik durf er niet om te wedden.
Britney Spears ook neuken (DP, 20-10-2004)
Een beetje raadselachtig. Waarschijnlijk zoekt deze persoon foto's van Britney Spears, maar wie er op die foto's moet neuken, staat er niet bij. Dan zou het ook om neukende fruitvliegjes kunnen gaan. Zeg dat dan.
"Catherine Keyl" + zwanger (25-11-2004)
Er zijn dingen, die wil je niet weten. Er zijn andere dingen, die wil je niet eens gesuggereerd zien. Dit valt in de tweede categorie.
Char (1-11-2004)
Deze leverde maar liefst meer dan vier miljoen treffers op. Dat is in feite hetzelfde als niets.
Clint Eastwood
Clint Eastwood wordt een paar keer genoemd op mijn filmtipspagina. Normale zoekactie, maar misschien niet specifiek genoeg.
Contact Char (26-10-2004)
Stel, je bent een geest en je kunt met iemand contact opnemen. Zou je dan Char kiezen?
Cor vrolijk (10-11-2004)
Is Cor Vrolijk een artiestennaam? Of is Cor meestal droevig, danwel depressief, en wil men weten of het nieuws dat hij een keer vrolijk is geweest reeds algemeen bekend is?
Corry en de rekels mp3 (DP, 10-11-2004)
Terug van weggeweest, en daarna weer weg van teruggeweest.
Cruijff met vrouw Danny (17-11-2004)
Hoe het komt dat je zijn naam afwisselend als Cruijff en Cruyff gespeld ziet, is mij een raadsel.
David Beckham naaktfoto's (DP, 23-10-2004)
Zou deze zoeker weten dat er een virus in omloop is, dat zich verbergt in, of vermomd heeft als, een naaktfoto van David Beckham?
David Beckham nu
De zoeker kwam uit Portugal. Het had ook Frankrijk kunnen zijn. "Nu" betekent dan naakt. Misschien is de zoeker een vrouw.
David en Victoria Beckham (14-11-2004)
Die zouden verdorie in september al uit elkaar gaan. Komt daar nog wat van? Zie ook: David Beckham leidt tot hyperventilatie (Van zichzelf heet zij trouwens Addams, doch dit terzijde).
David zoekt sex (DP, 1-11-2004)
Ja, en?
De Griekse held Ajax (6-11-2004)
Aiace: figlio di Telamone, re di Salamina; è il più forte guerriero greco dopo Achille.
De kat van ome Willem thema liedje (DP, 3-11-2004)
De kat van ome Willem. Uit: Ja zuster, nee zuster. Tekst: Annie M.G.Schmidt. Muziek: Harry Bannink © 1968.
Dick Swidde (DP, 6-12-2004)
Dick Swidde speelde 'boze buurman Boordevol' in de legendarische televisieserie Ja Zuster, Nee Zuster. Buurman Boordevol was kaal en had een hele nare stem, om duidelijk te maken dat het een hele nare man was. Elke overeenkomst met Pim Fortuyn berust op toeval.
Dominee Visser (20-11-2004)
De artiestennaam van de toetsenist van Ome Cor's Show Duo. Fijn dat hij nog niet vergeten is. Zie ook: Waar is hij? en Imago
Don Quijote vertalingen (12-11-2004)
Iedereen kent het verhaal, of kan in ieder geval een verband leggen tussen Don Quijote en windmolens. Het is echter een heel dik boek, en de meeste mensen hebben het niet gelezen. Dat geldt wel voor meer klassiekers.
DVD hoes Bassie en Adriaan - leren en lachen deel 3 (DP, 20-11-2004)
DVD gekopieerd, en nu de hoes nodig. Valt mee dat er niet 'gratis' bij staat. Gewoon iets kopen is ouderwets. Kan natuurlijk ook zijn dat er per ongeluk koffie over de oude hoes is gegaan. Dan heb ik nix gezegd.
Elke nacht Guus Meeuwis (DP, 10-11-2004)
Help!
Emile Ratelband Leon (9-11-2004)
De manisch deprimerende tsjakkaschreeuwer had een leeuw gekocht. Een dag nadat dat bekend gemaakt was, ongetwijfeld door Reutelkeutel zelf, wees de AID het beest uit. De leeuw heette Leon. Hij kwam uit een Tsjechisch circus, waar hij een spuitje zou krijgen omdat zijn dompteur overleden was. Volgens de berichten is hij door de AID naar een Russisch circus gestuurd. Hopelijk is hij daar beter af dan in de achtertuin van die eikel. Heeft die schreeuwer eigenlijk nog wel geld om zo'n beest te onderhouden?
Eric O. (18-10-2004)
Eigenlijk wel vreemd dat er meer naar iemand gezocht wordt als hij meer in het nieuws is. Geven kranten, radio en televisie niet genoeg informatie?
Fanclub Arjen Robben (DP, 28-11-2004)
Volgens sommigen kan Arjen Robben de beste voetballer aller tijden worden, maar dat zeiden ze over Wayne Rooney ook, en die werd pas nog gewisseld omdat hij vies liep te schoppen. Dat hij bij de wissel uit onvrede zijn rouwband (ter ere van Emlyn Hughes en nog iemand) op de grond gooide, is niet positief ontvangen.
Foto's Wolter Kroes (DP, 7-11-2004)
Kan Wolter Kroes al leven van zijn zang? Is hij de nieuwe André Hazes, de nieuwe Marco Borsato, of de nieuwe Lee Towers? Een eendagsvlieg? De tijd zal het leren.
Freek de Jonge (24-10-2004)
Tamelijk normale zoekactie. Misschien iets te beperkt, omdat Freek nogal populair is, en in ieder geval veelbesproken.
Freek de Jonge plaatjes (10-12-2004)
'Freek de Jonge teksten' kan ik me beter indenken. Nu ja, er had ook 'Freek de Jonge naaktfoto's' kunnen staan.

Freek de Jonge vergrijzing Theo van Gogh (DP, 9-11-2004)
Theo van Gogh vergrijst niet meer. Of Freek de Jonge er in 'De vergrijzing' iets over gezegd heeft, weet ik niet, want daar keek ik al lang niet meer naar, omdat ik niet de doelgroep was. Zie: Oppassen dat het niet leuk wordt
Gebroeders Brouwer (22-10-2004)
De gebroeders Brouwer waren in de jaren zeventig een begrip. Zij speelden trompet. Zij hadden fans. Veel mensen hadden een hekel aan de gebroeders Brouwer. Ze zijn niet echt actueel meer, maar kennelijk nog wel actueel genoeg.
Gebroeders Brouwer film muziek (DP, 4-11-2004)
De Gebroeders Brouwer in een film. Moet kunnen. Beter nog, een film over de Gebroeders Brouwer. Per slot van rekening heeft men ook films gemaakt over de gebroeders Dorsey, Benny Goodman, Glenn Miller, Spinal Tap, The Wings (er schijnt een film te bestaan die "Wings over America" heet, en model gestaan heeft voor de film "This is Spinal Tap". Ik heb hem nooit gezien, en het kan een broodjeaapverhaal zijn.) en de fanfare van Giethoorn.
Geel bandje Louis Armstrong (DP, 1-6-2005)
Louis Armstrong was een neger. Hij speelde vooral in zwarte bandjes, maar ook wel in gemengde bandjes en met blanke bandjes (The Dukes of Dixieland bijvoorbeeld). Hij is met zijn muziek de hele wereld over geweest, dus misschien heeft hij in bijvoorbeeld Hong Kong ook wel met een geel bandje gespeeld. Anders misschien bij de Chinees op de hoek, om voor zijn Babi Pangang te betalen.
Geert Wilders (17-11-2004)
Geert Wilders is een beetje monomaan. Als hij de islam ook eens van een paar dingen niet de schuld zou geven, zou je hem misschien serieus kunnen nemen. Misschien ook niet. Zie: Waar is Pipo als je hem nodig hebt? en Een onbewaakt ogenblik
Geert Wilders geboren op (22-11-2004)
Een eiland in de stille oceaan? De St. Pietersberg? Zijn verjaardag?
Geert Wilders opiniepeiling zetels (12-10-2004)
Geert Wilders zou volgens de opiniepeilingen een heleboel zetels krijgen. De vraag is, of hij daar ook iets zinnigs mee kan doen. Zie: Waar is Pipo als je hem nodig hebt?
Gele madonna
Nooit van gehoord. Wel van een "zwarte madonna" en een "geile Madonna".
Gerbil namen duo's (DP, 16-11-2004)
Gerbils worden vaak in duo's gehouden. De mijne heetten Volley en Dropshot. Voor de hand liggend zijn natuurlijk Peppi en Kokki, Watt en Half-Watt, en Balkenende en Donner. Hm, dat is eigenlijk drie keer hetzelfde.
Geschiedenis Captain Iglo (4-11-2004)
Captain Iglo was de belangrijkste vissticksvisser ter wereld. Hij ving nooit wat, en besloot daarom eerst de visstick uit te vinden en het daarna nog eens te proberen. Toen hij de problemen met het losraken van het paneermeel in het zoute water eindelijk had opgelost, bleek dat de stomme beesten zich niet wilden voortplanten. Hierop besloot hij ze naar het asiel te brengen, maar daar werden ze geweigerd. Toen ging hij ze maar verkopen. Vissen doet hij alleen nog als hobby, liefst met dieptebommen, en als die niet voor handen zijn gewoon met dynamiet.
Gratis naaktfoto Jennifer Lopez (DP, 3-11-2004)
Dat zat er wel in. Inmiddels is mij duidelijk geworden dat je het zo gek niet kunt verzinnen, of het wordt op internet gezocht.
Gratis naar bed Kuijk (DP, 3-11-2004)
Mijn naam is Kuijk en ik ga elke avond gratis naar bed. Waar deze zoekactie op slaat, mag Joost weten. Toch heeft de zoeker nog 61 treffers gehad.
Griekse held Achilles (10-11-2004)
Een grotere held dan Ajax. Slachtoffer van zinloos geweld.
Groucho Chico Harpo doofstomme (28-10-2004)
Een beginnend Marxbrothersfan (hulde, hulde, hulde) die nog niet weet dat Harpo wel degelijk kon praten, dus niet doofstom was, dat Zeppo in een paar films heeft meegespeeld en dat er ook nog een Gummo was. Dat komt allemaal nog wel. Goed blijven zoeken.
Guus Meeuwis (12-12-2004)
Zou die er al spijt van hebben dat hij zijn studie opgegeven heeft? Of is hij gewoon afgestudeerd? In ieder geval zong hij ook een liedje bij de plechtigheid voor André Hazes.
Hazes Cruijff Frits Barend (25-11-2004)
Er is er maar een van deze drie aan wie ik een hekel heb, en het is niet Hazes of Cruijff. Rara, wie is dat?
Hazes voor dweilorkest (DP, 23-10-2004)
Hoeveel dweilorkesten zijn er eigenlijk in Nederland? Zou er niet een gespecialiseerde winkel zijn waar deze orkesten hun repertoire kunnen aanschaffen?
Hazes + waarom (7-11-2004)
En zo neen, waarom niet of dan toch? "Waarom" is Hazes' vertaling van "My Way" geweest.
Henk Engbers (2-11-2004)
Nooit van gehoord.
Henk Westbroek Char
Henk Westbroek is op RTL4 in het programma van Char geweest. Welke extra informatie zou de zoeker nog verwachten?
Het verschil tussen Jezus en Sinterklaas (DP, 7-11-2004)
Laat me raden. Jezus bestaat niet?
Hij is een kei klaartje foto (25-11-2004)
Nicky en Klaartje deden mee aan het eurovisie songfestival voor kinderen. Ze zijn vast wel ontzettend goed en leuk en weet ik veel, maar zo'n festival is voor vieze oude mensen. Ik hoop voor de meisjes dat ze toch nog goed terechtkomen. Zie ook: Hij is de beer uit Lemmer
Hoe heet de familie van Madonna? (DP, 24-10-2004)
Die kom je afwisselend tegen als Cicione, Ciccione en Ciccone. Ik gok op Ciccione. Madonna Louise Veronica Ciccione, geboren 16-8-1958. Kan fout zijn, komt van internet, hoeft dus niet te kloppen.
Hoe is David Beckham beroemd geworden? (DP, 21-11-2004)
In eerste instantie doordat hij wel aardig kon voetballen. Door een stomme rode kaart op een toernooi dat iedereen al lang weer vergeten is, werd hij berucht. Doordat ze in Engeland niet zo erg veel goede voetballers hebben, is hij uitgegroeid tot een van de betere spelers op dat eiland. Dat is goed voor zijn roem. Hij is getrouwd met Victoria Addams van de Spice Girls en ze hebben hun marketing een poosje samen gedaan. Op het ogenblik is David Beckham beroemder als schuinsmarcheerder (Rebecca Loos) dan als voetballer.
Hoe kun je Jennifer naakt zien (DP, 28-10-2004)
Dan moet je zorgen dat ze zich uitkleedt en dat je met je ogen open de goede kant op kijkt. Denk ik.
Hoe oud is Clint Eastwood (DP, 7-11-2004)
Ergens in de zeventig?
Hubert Hutsebaut (12-11-2004)
Zie Tim Krabbé: 43 Wielerverhalen, Uitgeverij Bert Bakker, ISBN 90 351 0592 3, blz 109. "Hutsebaut, de treurige".
I still got the blues Andre Hazes band (14-11-2004)
I Still Got the Blues werd gespeeld bij het afscheid in de Arena. Zie ook: Oppassen dat het niet leuk wordt, maar dan anders
Internetpagina John de Mol Nickolodeon (DP, 17-1-2005)
Zo wijst je eigen pagina je op je spelfouten: het is Nickelodeon, met een e. Nicke, niet Nicko. Inmiddels heb ik dat gewijzigd. Ik zie trouwens liever Spongebob en Patrick dan John de Mol.
Janet Jackson (9-12-2004)
Amerikaans zangeres, zus van Michael Jackson. Belangrijkste recente prestatie, en niet eens zo recent: tiet met lelijk ornament laten zien op televisie. Zie: Van der Vaart en de tiet van Janet Jackson
Jeanne orkaan (DP, 22-10-2004)
Er was daadwerkelijk een orkaan van die naam, dacht ik. Misschien handiger om in het Engels te zoeken, want die orkanen zijn voor de Nederlander toch een beetje een "vervanmijnbedshow".
Jennifer Lopez naakt reclamecampagne (DP, 9-12-2004)
Dat zal dan wel niet voor een kledingmerk zijn. Vroeger had je de leus van zuiver scheerwol: 'Liever naakt dan namaak.' Die gaat niet meer op, want zo'n Lopez is natuurlijk ook gewoon 'naakt en namaak'.
Jeugdfoto's Fortuyn (DP, 21-10-2004)
Deze zoeker wil controleren of Pim Fortuyn nooit haar op zijn hoofd gehad heeft. Of hij bedoelde te zoeken op "jeugdfoto's Fortuyn naakt". Die komt dan binnenkort waarschijnlijk.
Jezus humor films arnold (11-12-2004)
Er is maar een film waarin Jezus en humor opzettelijk gecombineerd worden, en dat is Life of Brian. Daar komt volgens mij geen Arnold in voor, of het zou een van de figuranten moeten zijn.
Jos de Goeij (3-12-2004)
Ik weet niet of die naam veel voorkomt. Wel weet ik dat er in de Benidormbode een keer een stukje over een Jos de Goeij gestaan heeft. Hij verzamelde smurfen. Zie: Het hobbyhoekje.
Katja sex (22-10-2004)
Met Katja zal Katja Schuurman wel bedoeld zijn. Die blijft toch merkwaardig populair. Was zij nou puur natuur, of net zo plastic als al die anderen?
Kenmerken David Michelangelo (DP, 21-11-2004)
Groot, wit, geparkeerd in Florence (Firenze), onlangs schoongemaakt.
Klaartje en Nicky liedje downloaden (DP, 28-11-2004)
Het liedje heet 'Hij is een kei' (zie ook: Hij is de beer uit Lemmer). Het staat vast al in de hitparade, tenzij iedereen het gaat downloaden natuurlijk.
Klaartje en Nicky (Hei is een kei) (DP, 16-12-2004)
Neen, hei is een soort plant. En een soort paal, te weten een heipaal. Bedoeld is het liedje Hij is een kei. Met een lange ij.
Kluivert mag ik oversteken
Bij al het gezeur over kwetsende spreekkoren gaan er mensen graven in het verleden.
Koefnoen Bassie
De meningen over Koefnoen zijn verdeeld. Die over Bassie ook.
Koefnoen, Inge, fragment (DP, 11-12-2004)
Er zijn al aardig wat koefnoenfragmenten waar Inge (de Bruijn) in voorkomt. Het leukste was toen ze dat mens van Oranje, die Beatrix, tegenkwam bij de kleermaker, wat op een knokpartij uitdraaide. Over Koefnoen heb ik iets geschreven in: Hypotheek voor een glazen huis
Komiek film Laurel Hardy Bean (24-10-2004)
Dit levert 5 treffers op, waarvan mijn filmtipspagina er één is. De invloed van Laurel & Hardy op Rowan Atkinson (Mr Bean) is in ieder geval groter dan andersom.
Kuijk (4-11-2004)
Dat ben ik dus.
Laurel and Hardy (14-11-2004)
Het grootste komische duo aller tijden. Jezus Christus en Pontius Pilatus schijnen ook heel leuk geweest te zijn, maar daar zijn geen beelden van bewaard gebleven. Zie ook mijn filmtipspagina
Laurel en Hardy beelden (DP, 17-11-2004)
Die bestaan.
Lebowski filmmuziek (11-12-2004)
Ouderwetse mensen gaan voor zoiets naar de platenzaak, alwaar men meteen weet of de filmmuziek in kwestie leverbaar is, en wat het kost. Het gaat hier overigens over de film The Big Lebowski
Lenin plaatjes (10-12-2004)
Bestaat het Leninmuseum in Moskou eigenlijk nog? En het Leninmausoleum?
"Lex de Lange" (29-11-2004)
Van alle mensen die Lex de Lange heten, is er maar een de toetsenist van Ome Cor's Show Duo geweest, en dat was Lex de Lange, alias Fedor van Rossem. Zie ook: Ome Cor's Show Duo "Live in Lombok"" en de andere stukjes van Captain Iglo.
Lied Johan Cruijff (3-12-2004)
Eind jaren zestig, begin jaren zeventig maakten veel profvoetballers een singletje, bij voorkeur met carnaval. Johan Cruyff (Cruijff?) bereikte in de Top 40 de eenentwintigste plaats met het nummer 'Oei oei oei (dat was me weer een loei). Het nummer verscheen op Polydor, kwam binnen op 19 april 1969, en stond er 3 weken in.
Liedjes Ome Cor (18-10-2004)
Leuk om te zien dat Ome Cor's Show Duo nog steeds gezocht wordt. Of bestaat er nog een andere Ome Cor? Misschien eens kijken op internet.
Lou de Palingboer (19-11-2004)
Lou de Palingboer was de wederopgestane Christus, zoiets. Hij verkondigde het ware woord en had dan ook discipelen. Hij was onsterfelijk, maar in 1968 overleed hij. Hij is niet gekruisigd. Voor zijn volgelingen maakte het niet uit dat hij dood was. Die geloofden nog steeds in hem. Nu zijn ze vast wel uitgestorven, zo langzamerhand.
Lou de palingboer mp3 (DP, 19-11-2004)
Nooit geweten dat er geluidsfragmenten van Lou de palingboer bestonden, maar daar had ik eerlijk gezegd ook nog nooit over nagedacht. Misschien bestaan er nog wel filmpjes van ook.
Louis prima (DP, 6-11-2004)
Bix ook prima.
Lyrics gebroeders Brouwer (DP, 26-11-2004)
De gebroeders Brouwer speelden trompet. Ik weet niet of ze ooit gezongen hebben. Zo niet, dan zijn hun teksten vrij beperkt. Deze zoeker kwam via het Spaanse google, dus misschien een Spaanse student Nederlands. Je weet het niet.
Maanlanding Mr Jones
Er hebben in totaal 12 mannen op de maan gestaan. Het is mij niet bekend of er een Mr Jones bij was. Dat moet te vinden zijn.
Marianne Weber (9-1-2005)
Nederlandstalig zangeres. Minder beroemd dan Frans Bauer, die niet echt een zangeres is.
Marx Brothers (26-10-2004)
Zeg ik iets over op mijn filmtipspagina. Nu kan het niet lang duren of iemand komt op deze pagina terecht via "Marx Brothers naked" of "Sex Marx Brothers". Zei Karl Marx trouwens niet: "Sex is godsdienst voor het volk, vooral na het gebruik van opium?" Zie ook: Nooit een Hungerdunger vergeten, waarin de gebroeders Moszkowicz met de Marx Brothers worden vergeleken.
Maxima, Ali B, vmbo (18-11-2004)
Zie: Petje af voor Máxima
Maxima naakt (DP, 7-12-2004)
Maxima is niet zo mooi. Toch zijn veel mensen geboeid door de gedachte dat haar kleren ook uit kunnen. Ze heeft een achternichtje dat daar, als paaldanseres, min of meer haar beroep van gemaakt heeft.
Mister Bean + gedicht + sinterklaas (DP, 18-11-2004)
Wat rijmt er op Bean?
Mister Bean werkstuk (DP, 4-11-2004)
Een leuk onderwerp, maar niet echt origineel. Er moeten dus genoeg werkstukken over te vinden zijn, als je de naam goed spelt: Mr. Bean (of Mr Bean).
Moeder van De Mul die heeft een lul (26-10-2004)
Een van de beroemde kwetsende spreekkoren, maar dat is ook alweer weken geleden. Verzin maar wat nieuws.
Moord Theo van Gogh werkstuk (6-4-2004)
De moord op Theo van Gogh was zeker niet de eerste politieke moord in Nederland, en het zal ook niet de laatste zijn. Het was evenmin de belangrijkste moord. De moordenaar van Theo van Gogh was vermoedelijk een eenvoudige, misleide oetlul, maar hij kan ook gewoon dom geweest zijn. Theo beschouwde zichzelf, zo heb ik uit de media, als de dorpsgek, de nar, de onschuldige schreeuwer. Die hoor je niet te vermoorden. Je mijdt ze, of je lacht erom. Zie ook Twee slecht geschoren druppels water.
Mr Bean komiek (9-11-2004)
Fout. Mr Bean niet komiek. Rowan Atkinson komiek. Mr Bean typetje. Jij begrijpen?
Muziek Guus Meeuwis als Andre Hazes (27-10-2004)
Guus Meeuwis als André Hazes? En daarna? Job Cohen als Yasser Arafat? Zeker een sterrenplaybackshow die ik gemist heb.
Naakte Britney Spears (DP, 24-10-2004)
Persoonlijk zou ik eerder hopen op Britney Spears in een burka (zo'n Afghaanse eenpersoonstent), of een jute zak. Helemaal geen Britney Spears, nog beter.
Naakte Madonna zien (DP, 20-10-2004)
Een intelligente zoeker.Wat heb je per slot van rekening aan een naakte Madonna die je niet kunt zien? Zouden er mensen zijn die het verschil tussen een naakte en een geklede Madonna kunnen horen?
Naaktfoto Inge de Bruijn (20-10-2004)
Een bescheiden dan wel verlegen persoon: neemt genoegen met een enkele naaktfoto.
Naaktfoto Madonna (DP, 21-10-2004)
Net als bij Inge de Bruijn ook hier een bescheiden dan wel verlegen persoon die genoegen neemt met een enkele naaktfoto.
Naaktfoto's Geert Wilders Sinterklaas (DP, 3-12-2004)
Naaktfoto's van Geert Wilders als Sinterklaas, of naaktfoto's van Geert Wilders met, voor, achter, onder, op of zonder Sinterklaas? Hoe lang mag zijn baard zijn?
Naaktfoto's Maxima (20-10-2004)
Zou er in Argentinië niet ergens een fotograaf zitten die naaktfoto's van Màxima uit haar studententijd heeft? Heeft zij überhaupt gestudeerd? Heeft zij de lagere school wel afgemaakt?
Naaktfoto's op naam zoeken (DP, 6-11-2004)
Dat is een van de vele mogelijkheden. Je kunt naaktfoto's ook op adres, nationaliteit, sterrenbeeld, hobby of beroep zoeken. "Naaktfoto's naaktmodellen", wat dacht je daarvan?
Namaak Lance Armstrong bandjes (DP, 23-12-2004)
Nou heb ik al iets tegen al die bandjes en goede doelen, maar dat ze die rotzooi zelfs gaan namaken loopt natuurlijk helemaal de spuigaten uit. Ophangen moesten ze. Met pianosnaren. Zie Armbandjes tegen kanker
Nelson Mandela werkstuk met veel plaatjes (DP, 10-11-2004)
Vergeet niet in je werkstuk te vertellen dat Nelson Mandela pas op latere leeftijd de vriendelijk ogende oude man is geworden die wij nu kennen, en dat hij oorspronkelijk een van de bazen van het niet geheel geweldloze (voorzichtig gesteld) ANC was, of zoiets. En nog communist ook, toch?
Ome Cor (14-12-2004)
Ome Cor's Show Duo is al een tijdje ter ziele, maar kennelijk nog steeds populair. Zie de stukjes van Captain Iglo
Ome Cor gezelligheid (30-10-2004)
Ome Cor, dat was gezelligheid.
Ome sex (DP, 3-11-2004)
Een fragment uit een liedje luidde: "Ome Piet kent dertig variaties, zijn fantasie is werkelijk wonderbaar." Ome Sex kent waarschijnlijk nog veel meer variaties. "Hoge ome sex" in combinatie met "prostituee" en "terwijl zijn vrouw thuis op de kindertjes paste" levert misschien geen zoekresultaten op, maar wel een leuk verhaal voor de Story, de Privé en de Weekend.
Ome Cor Utrecht (9-12-2004)
Ome Cor's Show Duo was legendarisch. Zie de stukjes van Captain Iglo. Van vrienden hoorde ik dat Ome Cor een waardige vervanger heeft gevonden in 'De buren'.
Ome Willem fragment (DP, 6-11-2004)
Ik heb dat altijd een vervelend programma gevonden. Het wordt nu weer herhaald, dus zet de videorecorder aan en je hebt je fragment. De hele serie zal toch ook al wel op dvd te krijgen zijn?
Ome Willem van de film bladmuziek (DP, 20-11-2004)
Deze jonge vader wil thuis Ome Willem gaan nadoen. Wat lief. Zo worden zijn kinderen al vroeg getraumatiseerd.
Oorlog big Lebowski (3-11-2004)
Er wordt wel wat gevochten en geweld gebruikt in de film The Big Lebowski, maar ik kan me niet herinneren dat er oorlog in voorkwam. Dit betreft misschien een big die Lebowski heet en in een oorlogssituatie terechtkomt. Lebowski eet in de oorlog een big op. Een big redt in de oorlog het leven van Lebowski. Geen idee, kortom.
Osama Bin Laden sterrenbeeld geboren (DP, 14-11-2004)
Het geloof in de astrologie is kennelijk niet uit te roeien.
Oud ijzer Jezus
Had Jezus naast zijn timmerwerkplaats een handel in oud ijzer? Heeft de zoeker behoefte aan een gietijzeren kruisbeeld?
Peter Sellers party personage (3-12-2004)
Peter Sellers speelt een Indiase acteur die per ongeluk wordt uitgenodigd voor een feest. Hij is zo onhandig als wat, en breekt langzaam de boel af. Zie ook mijn filmtipspagina.
Patrick Kluivert Barcelona restaurant (DP, 30-10-2004)
Een Nederlandse bende wil Kluivert ontvoeren. Daarom zoekt men zijn favoriete restaurant in Barcelona. Het is hun ontgaan dat hij is verhuisd naar Newcastle, of ze gaan ervanuit dat de Engelse keuken zo slecht is dat Patrick in Barcelona blijft eten. Is hij trouwens wel verhuisd?
Paul-Jean Jessen (21-11-2004)
Trompettist uit Limburg. Speelde mee op CD van Ome Cor's Show Duo. Zie: Veel luisterplezier!
Peter Beense + Hazes (17-11-2004)
Peter Beense is kennelijk minder populair dan Wolter Kroes.
Peter Sellers (14-11-2004)
Een onvergetelijk komisch acteur. Zijn inspecteur Clouseau is terecht legendarisch, hoewel sommige van die Pink Pantherfilms niet zo leuk zijn als had gekund. Op mijn filmtipspagina wordt Peter Sellers een aantal keren genoemd.
Pfeiffer thermostaat (DP, 14-12-2004)
Heeft niets te maken met Michelle Pfeiffer, denk ik, netzomin als Schindlers liften iets te maken hebben met de film 'Schindlers lift'. Daarom heet die film ook 'Schindlers list'.
Pim Fortuyn en Char (DP, 7-11-2004)
Wat is daarmee?
Pim Fortuyn naaktfoto (DP)
Waarschijnlijk wil de zoeker Pim Fortuyn naakt zien. Ieder z'n meug.
Pim Fortuyn verliefd homo (DP, 1-11-2004)
Pim Fortuyn was homo. Hij zal vast wel eens verliefd zijn geweest ook. Hij was ook al lid geweest van ongeveer alle politieke partijen in Nederland, waar hij met ruzie is vertrokken, en hij was als buitengewoon hoogleraar (in het een of ander) zo slecht, dat zijn contract niet verlengd werd. Dat laatste heb ik ergens gehoord, en ik heb er geen enkel bewijs voor, maar het klonk mooi genoeg om door te geven.
Pim Fortuyn werkstuk maatschappijleer (DP, 25-11-2004)
Pim Fortuyn was een typische relnicht (dat is een bepaald soort homo). Hij was buitengewoon hoogleraar in het een of ander, maar dat deed hij zo slecht, dat zijn contract niet werd verlengd. Als je het als buitengewoon hoogleraar zo slecht doet, dat je contract niet verlengd wordt, doe je het niet een beetje slecht, maar ontzettend slecht. Verder is de heer Fortuyn lid geweest van bijna alle politieke partijen in Nederland, en daar is hij ook uitgegooid, omdat hij altijd en overal ruzie maakte. Als hij niet vermoord was, door de volslagen geschifte Volkert van der Graaf, was hij waarschijnlijk zelfs uit zijn eigen partij gegooid. Uiteindelijk. Intussen kon je wel vreselijk om hem lachen, en het is zonde dat hij vermoord is.
Plaatje van Wilders die een geit neukt... (DP, 23-11-2004)
Theo van Gogh schijnt islamieten geitenneukers genoemd te hebben. Geert Wilders heeft de naam anti-islam te zijn, dus is hij een geitenneuker? Wat een rare gedachtenkronkel. Dankzij de moord op Theo van Gogh, en de aandacht daarvoor in het buitenland, weet ik nu dat 'geitenneuker' in het Duits 'Ziegenficker' is. Stond in 'Der Spiegel'.
Rachel van Galen (19-11-2004)
De weduwe van André Hazes. Hoe de vrouw van Barry van Galen heet, weet ik niet, maar hij is vast wel getrouwd.
Randy Crawford & Nicole Kidman (10-12-2004)
Randy Crawford kan zingen, Nicole Kidman niet. Zie mijn mening over 'Moulin Rouge' op mijn filmtipspagina
Renckens proefschrift (22-10-2004)
Het proefschrift heet 'Dwaalwegen in de geneeskunde' en wordt genoemd in mijn stukje Beter ten halve gedwaald, dat verder over Joost Tonino en zijn computer gaat.
RTL4 Char (22-11-2004)
Char belazert de kluit. Zie: Char, isma of latan?.
Samir A verdachte (4-11-2004)
We hadden al Murat D., nu is Mohammed B. erbij gekomen. Khalid C., Tarik E. en Nordin F. zullen binnenkort volgen, en zo werken we het hele alfabet af.
Sex met Britney (DP, 4-11-2004)
Liever niet, dank u.
Sex met de simpsons (DP, 12-11-2004)
De Simpsons die ik ken, zijn tekenfilmfiguren. Het is fysiek onmogelijk daarmee sex te hebben.
Sex met Lex (24-10-2004)
Iemand is verliefd op Lex en wil nu weten of er op internet verslag wordt gedaan van Lex' voorgaande sexuele (of seksuele, zoals sommige mensen zeggen) escapades. Vooral of Lex lekker is in bed natuurlijk. Actie levert 42.300 treffers op, dus om te beginnen zou ik er aanhalingstekens omheen zetten. Dat scheelt vast enorm.
Slopen "Theo van Gogh" Schuurman (DP, 9-12-2004)
Theo van Gogh was filmregisseur. Dat hij ook in het sloopwezen zat, is nieuw voormij. Heeft hij de villa van Katja Schuurman gesloopt? Wat een rotstreek.
South Park mooie plaatjes Kenny dood (16-11-2004)
De mooiste plaatjes daarvan zitten volgens mij in de lange tekenfilm 'South Park: Bigger, Longer and Uncut'.
Speaker Arena Hazes (8-11-2004)
Bedoeld is waarschijnlijk een van de mensen die bij het afscheid van André Hazes in de Arena het woord voerde. Geen idee hoe die man heet.
Standbeeld Johan Cruijff (20-11-2004)
Ze hadden bij de KNVB in de tuin toch al een aantal beelden van beroemde voetballers staan? Hebben ze die nog, of zijn die allemaal al stuk? Heeft Cruijff al een standbeeld, en zo neen, wil hij wel een standbeeld? Of heeft het slachtoffer daar zelf nix over te zeggen?
Sterrenbeeld Murat B. (DP, 9-12-2004)
Waarom zou je dat in vredesnaam willen weten? Wie is Murat B. trouwens? Nooit van gehoord, wel van Mohammed B. en Murat D.
Themakanalen Daalmeijer (21-10-2004)
Themakanalen zijn kanalen die als gemeenschappelijk thema hebben dat er niemand naar kijkt. Voorbeelden zijn: het weerkanaal, het aquariumkanaal en het pornokanaal.
Theo van Gogh Katja geneukt (DP, 9-12-2004)
Story, Privé en Weekend (bestaat dat nog?) voorzien in een behoefte, maar kennelijk niet genoeg. Als dat zo doorgaat, gaan de roddelbladen het verliezen van internet.
Tokkie bedankt Ratelband virus (DP, 20-11-2004)
Geen chocola van te maken, geen touw aan vast te knopen en geen soep van te koken. Een virusscanner en een firewall zijn best handig, maar of je er de familie Tokkie en Emil Reutelkeutel mee buiten de deur houdt, valt te betwijfelen.
Tokkie ijzer (DP, 19-11-2004)
Onbegrijpelijk. Tosti-ijzer, dat snap ik. De familie Tokkie heeft ondertussen een plaatje gemaakt, en als dat een hit wordt, gaat de moeder aller Tokkies strippen. Zul je zien dat dat nog rechtstreeks op teevee komt ook.
"van kooten" koefnoen (23-11-2004)
Koefnoen wordt inmiddels wel eens vergeleken met de uitzendingen van Van Kooten en De Bie. De meesterlijke grime van Arjen van der Grijn ontbreekt helaas.
Vanessa zoekt god (DP, 18-11-2004)
Maar god heeft zich verstopt, net als Bin Laden. Zie: Denk op tijd aan uw pensioen
Victoria Beckham lach (16-12-2004)
De lach van Victoria Beckham is minder legendarisch dan de glimlach van de Mona Lisa. Bij ons thuis is Victoria Beckham wel altijd goed voor een schaterlach, vooral als iemand haar omschrijft als 'zangeres'. Zie ook: David Beckham leidt tot hyperventilatie.
Victoria Beckham nu (15-11-2004)
De zoeker kwam uit Frankrijk. 'Nu' betekent dan naakt.
Vieze foto van Katja Schuurman (DP, 6-1-2005)
Dat is makkelijk. Men neme een schone foto van Katjs Schuurman en gaat daar eens uitgebreid op schijten. Als men de aldus verkregen vieze foto dan ook nog onderkotst, kan men hem onder de titel 'ontzettend gore foto van Katja Schuurman' voor een fors bedrag te koop aanbieden. Wel zorgen dat de koper de foto niet ziet voor hij betaald heeft, anders trapt hij er misschien niet in.
Vriendin Van Der Vaart (20-11-2004)
De vriendin van ajaxvoetballer Van der Vaart heet Sylvie Meijs (of is het Meis? Boeit verder niet.), is volslagen oninteressant en wordt in spreekkoren weleens uitgescholden. Zie: Van der Vaart en de tiet van Janet Jackson
Waar is Pipo als je hem nodig hebt (12-11-2004)
En waar zijn Klukkluk en Felicio (of was het nou Felizio?). Floepens mis. Soep met sliertjes. Zie: Waar is Pipo als je hem nodig hebt?
Waarom Froger (16-11-2004)
Waarom niet? Vroeger had je een spelletje, dat Frogger heette. Daarbij moest je een kikker de weg over helpen (kikker is in het Engels 'frog', vandaar.) Misschien kunnen ze ook wel een spelletje Froger maken, waarbij je René Froger de weg over moet helpen.
Wat heeft Geert nu weer gefotografeerd (DP, 7-12-2004)
Geen idee. Vraag het Geert, zou ik zeggen.
Wellink spaargeld uitgeven (13-1-2005)
Nout Wellink is de baas van De Nederlandsche Bank. Hij is niet goed bij zijn hoofd. Zie Wind je niet op en Maar hij kon nog gewoon rijden. Er zijn op dit moment vast aardig wat mensen die graag Wellink's spaargeld zouden uitgeven.
Wendie Brauckmann (8-12-2004)
Bert Braam, Gerard 't Hart en Wendie Brauckmann waren met hun zeefdrukken in de aanbieding bij de Praxis. Zie: Praktisch is anders.
Wendie kunst praxis (12-11-2004)
Kunst is datgene dat als kunst wordt gezien. De culturele elite zal zijn neus wel ophalen voor kunst van de Praxis, maar de Gamma overweegt om als tegenhanger van de zeefdrukken een beeldhouwset in de aanbieding te gooien.
Werkstuk Anky van Grunsven (DP, 3-11-2004)
Dressuur is razend knap, moeilijk en saai om te zien. Als je er één bezig hebt gezien, weet je het wel weer voor een poosje. Als je aan zo'n wedstrijd meedoet, moet je hopen dat je niet als eerste hoeft. Dan is de jury namelijk nog wakker.
Werkstuk Britney Spears (6-4-2005)
Britney is begonnen bij de Mickey Mouse Club, of zoiets, als presentatrice. Ondanks een schrijnend gebrek aan talent heeft zij zich weten op te werken tot een hardplastieken heupwiegend fotomodel, dat op internet meestal gezocht wordt in combinatie met de woorden 'naakt', 'bloot' en 'sex'. Zelden in combinatie met woorden als 'muziek', 'zang' of 'intelligente uitspraken van'.
Werkstuk David Beckham (DP, 14-12-2004)
Als je de meester of juffrouw wilt pesten, ga je vooral in op de technische details van zijn sexleven, met veel blootplaatjes erbij. Als je het goed doet, kunnen ze je nix maken.
Werkstuk gratis Hirsi Ali (DP, 9-11-2004)
Middelbare scholieren moeten werkstukken maken, of ze nou op het VMBO, de HAVO of het VWO zitten. Een paar ondernemende brugklassers zijn daar handig op ingesprongen, en er bestaat nu een levendige handel in werkstukken. Als je een werkstuk gratis wilt hebben, moet je dat er dus expliciet bij zetten. Ayaan Hirsi Ali is op dit moment razend populair, vooral op zwarte VMBO-scholen. Een goed werkstuk over haar zal dus wel behoorlijk wat kosten.
Werkstuk over Lance Armstrong (DP, 18-1-2005)
Lance Armstrong is wielrenner en moet niet verward worden met Neil Armstrong, de eerste man op de maan, en Louis Armstrong, een van de beste jazztrompettisten aller tijden, of in ieder geval tot nog toe. Je kunt Lance Armstrong vreselijk kwaad maken door te suggereren dat hij doping gebruikt. Hoe het ook zij, de manier waarop hij de laatste jaren de Tour de France dicteert, is helemaal niet leuk. Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en zelfs Joop Zoetemelk zullen altijd interessantere tourwinnaars blijven dan Lance Armstrong. Al wint hij hem nog honderd keer.
Willem Alexander bubbelbad (DP, 15-11-2004)
Een bubbelbadenhandelaar op zoek naar een gat in de markt.
Willibrord Frequin op zoek naar god (16-12-2004)
Willibrord Frequin is volgens sommigen het vleesgeworden bewijs van de stelling dat god niet bestaat. Als god wel bestaat, zal hij zich door Frequin vast niet laten vinden. Zie ook: Denk op tijd aan uw pensioen.
Wilma Nanninga zoekt god (16-11-2004)
Zie: Denk op tijd aan uw pensioen. Wilma Nanninga ken ik verder niet. Van Dick Nanninga herinner ik mij dat hij in Argentinië alleen maar een keer tegen de scheidsrechter hoefde te glimlachen om een rode kaart te krijgen. En hij was bloemist, geloof ik (Nanninga, niet de scheidsrechter).
Wolter Kroes zong in Arena
Ik had nog nooit van die man gehoord voordat ik hem bij het afscheid van Hazes zag optreden. Zie voor mijn verslag van die bijeenkomst: Oppassen dat het niet leuk wordt, maar dan anders.
Zuid-Afrika Tatjana Simic (2-12-2004)
Is zij er geweest, of gaat zij ernaartoe? Wat is de hoofdstad van Zuid-Afrika? Pretoria, Kaapstad of Bloemfontein?


02-05-2006 10.15 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere