Blaffende koeien bijten niet (68)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. Ze zijn even thuis geweest en inmiddels heeft de oude vrouw een parachutesprong gemaakt, waarbij haar parachute niet openging. Ze heeft het overleefd en is niet eens gewond geraakt.

Toen het gezelschap weer bij het kantoortje arriveerde, stond daar een ambulance. "Wat moet dat hier?", vroeg Bert. "Iemand heeft ons gebeld", zei de chauffeur. "Nou, en?", zei Bert. "Wij worden ook zo vaak gebeld, maar dan gaan we nog niet meteen bij de beller op bezoek. Dat zou wat moois worden. Dan kom je aan werken toch helemaal niet meer toe? Bovendien hebben wij helemaal niet gebeld, want wij waren veel te druk bezig te pletter te vallen." "Dat zal best", zei de broeder, "want dat had iemand gezien, dus of we maar even hierheen wouden rijden. Zodoende."

Oma was inmiddels ook uit de jeep gestapt. "Ha jongens", riep ze enthousiast tegen het ambulancepersoneel: "Wat komen jullie hier doen?" "Dag Oma", zei de chauffeur. "Ik zeg net tegen hem hier, dat iemand ons gebeld had, wegens vallende dooien, of zoiets." "Vallende levenden die aan het doodvallen waren, iets in die trant", vulde de andere ambulancebroeder aan. "Ach zo", zei Oma. "Nou, dat is dan een misverstand. Er zijn hier uitsluitend levenden gevallen en dat zijn levenden gebleven. Je gelooft het niet." "Ik geloof het best", zei de chauffeur, "maar dan staan we hier dus gewoon voor joker. En nu?"

"Drink gezellig een biertje mee", zei Oma, "of hebben jullie haast?" "Nu niet meer", antwoordde de broeder. "Als ze ons hebben moeten, horen we het vanzelf, en ze denken toch dat wij hier de restjes van de grond aan het schrapen zijn. Wat voor bier is het?" "Recordboekenbier", zei Jan. "Het staat op die bakfiets daar, dus als jullie nu even de brancard uit de auto halen, kunnen we het daarop zetten en dan rijden we het zo naar de jeep. Het zijn vijftig kratten, dus dat wordt nog best passen en meten. En een paar kratjes kunnen we meteen hier gebruiken, om het record te vieren, of de records, eigenlijk meer. 'Oudste bejaarde', 'langste vrije val door honderdtweejarige', 'hardste klap' en 'grootste wonder'. Me dunkt dat meneer hier wel even met zijn brouwerij mag bellen, want dat zijn toch wel tweehonderd kratten bij elkaar." "Het is goed", zei Arie, "maar nu mag iedereen even helpen afladen, want de zon staat er goed op en dat komt de kwaliteit niet ten goede. Nou ja, dat valt nog wel mee, maar de drinktemperatuur moet gewoon niet te hoog zijn. Voor de smaak."04-05-2006 19.37 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere