The Original Victoria Band

Cpt. Iglo'smandolinebanjo
Onlangs waren wij wat aan het webwandelen, zoals wij wel vaker doen. Wij kwamen terecht bij http://www.jazzarchief.nl/geschiedenis/hoofdstuk1.html. Doordat wij jaren geleden tijdens het jazzfestival in Breda een ceedeetje van 'The Original Victoria Band' hebben gekocht, weten wij dat die band al heel lang bestaat, wat aanleiding was tot het volgende eposteltje:
"L.S.,

In het stukje op http://www.jazzarchief.nl/geschiedenis/hoofdstuk1.html mis ik 'The Original Victoria Band', die al sinds 1924 bestaat. Een hinderlijke omissie.

Groet,

[ondertekening]"

Men is zo vriendelijk geweest te reageren, en wel als volgt:
"Beste Lezer,

In een het schrijven van geschiedenis worden door de auteurs altijd keuzes gemaakt, tenslotte is het onmogelijk om alles te beschrijven. Ook wat betreft de Nederlandse Jazz is dat gebeurd. En natuurlijk zijn er dan groepen die niet genoemd worden, hoe onterecht sommigen dat ook vinden.

Ik weet niet precies wat de overweging van de redacteurs zijn geweest om het orkest niet te noemen. Ikzelf heb wel alle vertrouwen in hun kennis en kunde hieromtrent. Herman Openneer heeft notabene zelf gespeeld in de Original Victoria Band.

[...]

Met vriendelijke groeten,

[ondertekening]"

Wij twijfelen ook niet aan de kennis en kunde van Herman Openneer, wiens naam wij voor het eerst gehoord hebben in 'Jazz uit het historisch archief' van Pim Gras en die wij verder hebben leren waarderen als lid van de 'Animal Crackers' ("de band zonder stekkers"). Op zoek naar zijn emailadres kwamen wij via 'Podcast bij de Concertzender: 'De Gramophoon'' terecht bij podcast: De Gramophoon. Wij zijn nu bezig de podcastjes af te laden en te beluisteren en laten het epostadres van Herman Openneer maar even voor wat het is. Hij zal zijn redenen wel gehad hebben.

05-05-2006 13.56 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere