Finale FA-Cup, live gelogd

15:57 Wij zitten er klaar voor. De opstellingen worden getoond en de sfeer in het Millenium Stadium in Cardiff zit er al goed in. Men gaat tossen.

15:59 De scheidsrechter, Rob Styles, als wij het goed verstaan hebben, schijnt een rodekaartenkampioen te zijn. Dat belooft wat.

16:00 Men trapt af. Manchester United speelt in het zwart. De eerste vrije trap wordt gegeven aan Arsenal, maar nog geen rode kaart. Dat komt dan nog wel. Arsenal aan de bal. Het kick and rush voetbal waar wij zo dol op zijn, blijft uit. Voorlopig gaan ze eerst lopen breien.

16:01 Vrije trap Manchester United levert niets op. Ons eerste probleem doet zich voor: als je met twee handen zit te loggen, kun je geen blikje bier opentrekken. Na enige aarzeling besluiten we het maar te gokken, maar het spel laat het nog niet toe. Vrije trap Arsenal wegens buitenspel. Gebrei. Vrije trap, niet gezien voor wie, balbezit Arsenal, ingooi. Wij gokken het en trekken ons blikje bier open.

16:05 Er gebeurt nog niet zoveel, en we hebben het nog niet gezegd of Scholes kopt de bal hoog over.

16:06 Beide partijen proberen zo veel mogelijk mensen achter de bal te houden, zoals het zo mooi heet en zo lelijk om te zien is. Reyes vangt een pass goed op en probeert Carroll uit te spelen, die op een plek verschenen is, waar hij volgens ons nix te zoeken had. Helaas maakt Reyes er nix van zodat de bal weer het veld in vliegt zonder schade voor Manchester United.

16:08 Wij proberen eens vast te stellen voor wie we eigenlijk zijn. Arsenal heeft natuurlijk Bergkamp, maar Manchester United heeft Van Nistelrooij. Hoewel Bergkamp een hele goede voetballer is, die wij als zodanig hoog aangeschreven hebben staan, vinden we hem een beetje een zeikerd, dus wat dat betreft zijn we meer voor Van Nistelrooij. Daar staat tegenover dat Manchester United zich wel erg ver laat terugzakken. Voorlopig is het eigenlijk best saai trouwens.

16:12 Aanval Arsenal over links. Bergkamp krijgt zijn voet wel tegen de bal, maar de bal gaat het veld weer in, in plaats van het doel. In de tegenaanval krijgt Van Nistelrooij ook niet echt een kans, waarna de bal al snel weer bij Bergkamp is, die gevloerd wordt door Scholes. Vrije trap, muurtje, Bergkamp gaat het proberen. In de muur.

16:14 Het bier smaakt weer best. Bergkamp slaat Silvestre tegen de vlakte. Dat was wel een rode kaart waard geweest, vinden wij. De scheidsrechter vindt een vrije trap genoeg. Niet eens geel, en dat noemt zich kaartenkampioen.

16:17 Ashley Cole vloert Rooney en krijgt de eerste gele kaart van de middag. Vrije trap zou er ineens in kunnen vliegen, maar het wordt een corner. De corner levert helemaal nix op.

16:18 Rooney gaat weer liggen. Vrije trap. Gebrei. Ingooi Manchester United. Balbezit Bergkamp. Aanval Arsenal. Gebrei. Aanval Manchester United. Schot Fletcher (?) gesmoord, voorzet Rooney. Balbezit Arsenal. Aanval Arsenal. Reyes. Balverlies. Balverlies Manchester United. Bergkamp gevloerd. Silvestre krijgt een gele kaart. Dat was nummer twee. Kan ook Fabregas geweest zijn die gevloerd werd. Wat maakt het uit. Vrije trap.

16:22 Het is tegenwoordig de gewoonte om vrije trappen van zo ver mogelijk toch rechtstreeks op doel te schieten. Meestal gaat het mis. Zo ook nu. Balbezit Manchester United, Arsenal, Manchester United, Arsenal. Wat verdienen die lui eigenlijk? Dan moeten ze elkaar toch wel een fatsoenlijke pass kunnen geven? De eerste helft is al half voorbij en we hebben nog geen serieuze kans gezien.

16:25 Wij kunnen ons nog de tijd herinneren, dat de Cup Final de belangrijkste wedstrijd van het jaar was. Daar bleven mensen voor thuis. Vandaag de dag kun je je afvragen of iedereen wel weet, dat deze wedstrijd ¸berhaupt gespeeld wordt. Tot nog toe hebben de mensen die niet kijken gelijk. We hebben het nog niet gezegd, of Ferdinand scoort, nadat een schot van Rooney door Lehmann nog gered was.

16:28 Die goal kwam eigenlijk wel een beetje uit het niets en hij wordt dan ook afgekeurd wegens buitenspel. Terwijl we daar nog over na zitten te denken schiet Rooney op goal. De corner komt terecht bij Keane en dat levert een nieuwe corner op.

16:30 Het schot van Rooney was het gevolg van een mooie actie van Van Nistelrooij. Hup United. Manchester United heeft even de smaak te pakken, maar de vraag is, hoe lang. Ingooi United. Arsenal is een beetje geschrokken. Reyes geeft vanaf de middenlijn een pass aan Carroll, de keeper van de tegenpartij. Rooney gaat maar weer eens liggen, maar de scheids trapt er niet in. Schermutselingen in het strafschopgebied van Arsenal, dat de bal wegwerkt.

16:34 De volgende keer dat we live gaan zitten loggen, moeten we zorgen dat het bier naast onze stoel staat. Doelpoging United, Lehmann (schrijf je dat eigenlijk wel zo?) krijgt ten onrechte een corner tegen. Hij plukt de bal en Arsenal is weg. Arsenal kan meteen weer terug. En weer weg. Het spel begint wat energieker te worden en dat nemen we meteen weer terug.

16:36 Van Nistelrooij buitenspel. Wij herinneren ons plotseling dat ArsËne Wenger de trainer van Arsenal is. Dat is dus duidelijk: wij zijn ontzettend voor Manchester United, ondanks de aanwezigheid van Wayne Rooney. Als die scheids nog een rode kaart gaat geven, hopen wij dat het aan Rooney is.

16:38 Er wordt wat afgeprutst zeg. Balverlies over en weer, wat de klok slaat. Manchester United heeft een zeker speloverwicht. Ronaldo ziet kans vanaf de linkerzijlijn een bal in de buurt van de rechtercornervlag over de achterlijn te krijgen, als u begrijpt wat wij bedoelen. Volgende aanval van United eindigt in buitenspel voor Van Nistelrooij.

16:41 Lekkere terugspeelbal van United. Carroll zou er haast van in paniek raken. Spel op de helft van Arsenal. Geen doelgevaar. Van Nistelrooij heeft iets heel moois in gedachten, maar het komt er even niet uit. Opnieuw Van Nistelrooij, maar het rollertje wordt eenvoudig gepakt door Lehmann.

16:44 De commentatoren vragen zich af, waarom Wenger in vredesnaam Bergkamp in de spits heeft gezet. Op dit moment maakt het geen moer uit wie daar staat, want er is nog geen fatsoenlijke voorzet van Arsenal geweest. De eerste helft is bijna afgelopen en het is allemaal alles bij elkaar vooral erg tam geweest. Rooney gaat met de bal aan de wandel. Hij blijft lang aan de bal, voordat hij gevloerd wordt. Beetje zinloze actie, maar het levert wel een vrije trap op. Ze gaan weer rechtstreeks op doel schieten.

16:46 Wayne Rooney schiet zelf de vrije trap hoog over en de scheids fluit voor rust. Gary Lineker en Alan Hanson hebben een andere wedstrijd gezien dan wij, want wij vinden het erg saai, tot nog toe. Dat blijkt Peter Schmeichel ook te vinden. Hij heeft gemerkt dat het nog steeds nulnul is, en dat het dus alle kanten op kan. De vierde man in de studio is een neger wiens naam wij wel hadden moeten kennen, maar helaas vergeten zijn, als we hem al ooit hebben gekend. Herhaling van de buitenspelgoal laat zien dat het echt een buitenspelgoal was.

16:58 De neger blijkt ook niet te vinden te zijn bij "Meet the team" op de Match of the day webstek.

17:00 De analisten beginnen nu al te speculeren over strafschoppen. Wij hebben nix tegen verlengingen en strafschoppen, maar dan moet het wel een spannende wedstrijd zijn, omdat wij ons anders bekocht voelen en vinden dat ze dan de wedstrijd net zo goed hadden kunnen overslaan. Men begint het eens te worden over het feit dat de wedstrijd vooral 'tactical' is. Misschien wel te 'tactical' om echt te boeien.

17:04 De wedstrijd is weer begonnen. Arsenal stuift weg, maar houdt al vrij snel op met stuiven. Die Rooney is best een goede voetballer, maar er zijn momenten dat hij met de bal aan de voet in den blinde begint te lopen en zo een heel nieuwe dimensie toevoegt aan het begrip 'domme draver'. Hij lijkt ons sowieso erg dom. Dat doet ons eraan denken: waarom zit Van Persie eigenlijk nog op de bank? Er kwam toch vast wel iemand bij Arsenal voor een wissel in aanmerking?

17:07 Nou kun je van die Rooney veel zeggen, maar hij doet wel ontzettend zijn best. Dit gekoppeld aan zijn energieke domheid opent voor de gemenere verdediger toch zeker perspectieven. Op zo iemand moet je vooral veel kleine overtredingen maken en steeds glimlachend je excuses aanbieden, opdat de frustratie bij de getroffene langzaam toeneemt. Op een gegeven moment gaat de getroffene slaan en kan hij eraf met een rode kaart.

17:10 Corner United levert nix op. Ronaldo schiet van veel te ver naast. "That looked better than it was, actually", vindt de commentator. En het leek al nergens op, vinden wij.

17:11 Rooney gaat maar weer eens draven, raakt de bal weer kwijt. De bal gaat nu toch echt vaker in de richting van het Arsenaldoel dan naar de andere kant. Manchester United heeft nu een duidelijk overwicht, maar Peres wil daar iets aan doen. Hij wordt gevloerd, links buiten de zestien en Bergkamp gaat de vrije trap nemen. Ferdinand kopt weg. Lauren maakt een overtreding, wat hij al eerder gedaan heeft en wij hopen op een gele kaart, maar neen. Het blijft bij een waarschuwing. Wenger komt even zeiken langs de zijlijn.

17:15 Nu lijkt Arsenal weer even terug te komen in de wedstrijd, maar Cole vindt het opportuun om de bal hard, hoog en onbenullig de tribune in te jagen. Hopelijk had hij iets heel anders in gedachten. Inmiddels wordt de sfeer tussen de spelers er niet beter op. Wenger begint zich op te winden.

17:17 Van Persie en nog eentje gaan zich warm lopen.

17:18 Rooney loopt zich heel energiek vast, verovert de bal terug en raakt hem weer kwijt. De bal gaat even heen en weer, alvorens Van Nistelrooij hem met een omhaal over het Arsenaldoel werkt.

17:20 Het begint zo langzamerhand echt spannend te worden en iemand krijgt de derde gele kaart, dat zal Lauren dan wel zijn. Het is Lauren.

17:21 Een shot van bovenaf laat zien, hoe waanzinnig ver het eigenlijk nog is naar de goal, maar Ronaldo gaat toch proberen de bal er ineens in te schieten. Hij mist, maar het zag er best spectaculair uit. Wij denken dat Lehmann hem anders wel gehad had.

17:23 Peres schiet hoog over. Er gaat gewisseld worden. Bergkamp gaat eraf en Lungberg komt erop.

17:25 Het is nu toch best aardig om te zien. Rooney schiet op de paal.

17:26 Van Nistelrooij kan net niet bij een voorzet van Ronaldo. Het wordt zo langzamerhand tijd voor een doelpunt van United, maar Arsenal denkt daar anders over en gaat maar eens in de aanval. Die wordt afgeslagen, maar Arsenal probeert het opnieuw. Lungberg heeft een mooie actie, maar dat leidt wel tot balverlies. Vieira legt Brown neer, maar dat mag. Fletcher moet even bij de scheids komen, maar krijgt geen kaart. Dat wordt niet veel, met die kaarten.

17:29 Een Arsenalspeler laat zich vallen. En staat weer op. Aanval United. Free kick. Ronaldo laat zich vallen, en wij zouden hem geel gegeven hebben voor een fopduik. Rooney dreigt de vrije trap te gaan nemen. Hij doet het, maar schiet recht in de armen van Lehmann.

17:32 Arsenal is tamelijk dicht bij een doelpunt, maar Lungberg krijgt de bal niet voor. Arsenal gaat het nog eens proberen. Het overwicht van Manchester United lijkt wat minder te worden. Ferguson besluit tot een wissel. Het publiek vermaakt zich best. Ronaldo verliest zich en de bal in een te lange dribbel, maar de tegenaanval van Arsenal loopt dood. Reyes verliest van Silvestre, dus schopt hem maar onderuit, waarvoor hij de vierde gele kaart mag ontvangen. O'Shea gaat eraf en Fortune komt erop, voor United. Giggs zit nog steeds op de bank, maar het wordt tijd dat hij er inkomt.

17:36 Rooney begint gefrustreerd te raken en duwt Ashley Cole ondersteboven. Dat mag niet.

17:37 In 1979 vielen er drie goals in de laatste vier minuten zegt de commentator, dus dat kunnen er nu nog negen worden. Vrije trap United, Ronaldo gaat hem missen. Inderdaad: Ronaldo jaagt hem hoog naast de goal.

17:39 United zet een beetje aan. Het is de Cup Final, en die is qualitate qua spannend, maar een echt goede wedstrijd is het niet. Wenger heeft een zorgelijke blik op het gelaat. Was Van Persie nou eigenlijk al ingevallen? Rooney schopt zijn tegenstander onderuit. Onder in beeld verschijnt de mededeling "two fouls committed". Wij hadden de indruk dat het er al meer waren, maar waarschijnlijk was de wens de vader van de gedachte.

17:42 Uiteindelijk is het toch nog steeds vrij tam. United krijgt een corner mee, maar dat zal ook wel weer nix worden. Lehmann springt spectaculair onder de bal door, maar het levert niet meer op dan een nieuwe corner. Hup United. Van Nistelrooij kopt, maar Lungberg kopt de bal recht omhoog tegen de lat, waarna de bal zijn weg vervolgt, terug het veld in.

17:45 Fabregas gaat eraf en Van Persie komt erop. Wij vinden dat Van Persie een veel te grote mond heeft, maar als hij scoort, hoor je ons natuurlijk niet meer. Het eerste wat hij doet is buitenspel lopen. Rooney wordt langzamerhand echt kwaad, denken wij. Unitedcorner afgeslagen. Van Persie verliest de bal, bal blijft bij Arsenal, Lungberg legt Fortune neer, maar het wordt niet meer dan een doeltrap. Kan Lungberg nix van zeggen, maar dat doet hij wel. Rooney wordt neergelegd.

17:48 Overtreding van Scholes op Vieira. Vrije trap. Kort breiwerk. Blessuretijd is ingegaan, er komen drie minuten bij.

17:49 Ronaldo slaagt er niet in Van Nistelrooij te bereiken, de bal komt bij Rooney terecht en die schiet heel hard over. Wij leerden vroeger dat je eerst moest mikken, maar dat zal wel ouderwets zijn.

17:51 Allerlaatste minuut. Opnieuw een vrije trap voor United. Ronaldo zal hem wel weer gaan missen. Drukte in het strafschopgebied. Ronaldo neemt hem niet en het levert bijna een doelpunt op. Maar ja, bijna telt niet, behalve bij jeu de boules en handgranaten.

17:54 Korte pauze. De Arsenalspelers gaan allemaal zitten, die van Manchester United blijven staan. Schmeichel vindt dat Manchester United allang had moeten winnen. De tweede helft was een stuk spannender dan de eerste, maar volgens ons kunnen ze nog drie uur doorvoetballen en dan maken ze nog geen doelpunt.

17:57 Giggs komt erin in plaats van Fletcher.

17:58 Aftrap voor de verlenging. We gaan verder zoals we opgehouden zijn.

17:59 Rooney speelt Cole uit, maar kan niets nuttigs met de bal doen. Ferguson staat langs de lijn. De sfeer is nog steeds prima. Van Persie verspeelt de bal, maar het was ook wel een pass van nix, die hij kreeg. De commentatoren, niet te verwarren met de analisten, beginnen nu ook steeds meer over penalty's te praten.

18:02 Het spel krijgt wat kabbeligs, alsof de beide teams banger zijn om te verliezen dan om te winnen. Als u begrijpt wat wij bedoelen. Arsenal speelt op balbezit en het Unitedpubliek begint te fluiten. Van Persie krijgt een vrije trap mee. Hij gaat hem zelf nemen. Hij doet het goed, in ieder geval tussen de palen, maar Carroll maakt er een corner van: de eerste Arsenalcorner van vandaag. Zouden ze nou zo slecht gespeeld hebben, of zo laf? Of allebei?

18:06 Nu wij er eens over nagedacht hebben, vinden wij dat Manchester United hoort te winnen, omdat die het meer geprobeerd hebben. Wij denken nu ook weer te weten, waarom wij ook alweer zo'n hekel hadden aan ArsËne Wenger. Doemdenkend komen wij tot de conclusie dat de bal er voor het eind van de verlenging wel op lullige wijze in zal gaan voor Arsenal. Aangezien wij nu definitief voor United zijn, hopen wij dat we ongelijk hebben. Wij zijn liever wel blij dan niet blij.

18:09 Rooney krijgt een kans, maar schrikt er zelf van en Cole maakt er een corner van, die weer nix oplevert. United blijft aan de bal. Gekraakt schot van Rooney, Scholes probeert het nog, weer een corner. Lehmann is in vorm. Wij hopen dat hij nog gaat blunderen, want dat kan hij heel goed. Van Nistelrooij kopt van niet al te ver hoog over. Manchester United zou nu eindelijk eens moeten scoren. Giggs wil een penalty. Dat zouden we allemaal wel willen, maar hij krijgt hem niet, en dat is wel terecht.

18:12 Edu vervangt Peres.

18:14 Einde van de eerste helft van de verlenging. Manchester United heeft nog steeds het meeste recht op een overwinning, maar rechtvaardigheid en voetbal zijn geheel verschillende begrippen. ArsËne Wenger heeft weer iets te zeiken.

18:16 Tweede helft van de verlenging begint. Giggs, Van Nistelrooij, Giggs, Van Nistelrooij niet. Tegenaanval Arsenal. Wat gaan we nu krijgen? Gaan we plotseling voetballen? Het zou verdorie tijd worden.

18:18 Giggs is erdoor, wordt geramd door Lehmann en krijgt een vrije trap tegen.

18:19 Arsenal is kennelijk banger voor penalty's dan Manchester United en probeert eens wat. Dat hadden ze natuurlijk veel eerder moeten doen. Reyes geeft iemand een schop, die ons wel een kaart waard leek. Hoe die scheids aan de reputatie van kaartenkampioen komt, ontgaat ons. Ronaldo gooit de bal voor de goal langs en krijgt volkomen ten onrechte een doeltrap tegen.

18:22 Van Persie probeert een voorzet te geven, maar krijgt niet meer dan een ingooi. Gebrei van Arsenal.

18:23 Scholes schopt Reyes onderuit en krijgt wel een gele kaart. Het is niet eerlijk. Dat zeggen ook een paar spelers van United, maar het helpt nix. De bal komt in de zestien van United terecht, maar wordt weggewerkt. Van Persie loopt zich vast. Balbezit United. Men begint opgewonden te raken en er worden een paar spelers achter elkaar onderuit geschopt. Wij zien ook een elleboog op Lungberg. Gaat het toch nog uit de hand lopen?

18:26 Wenger loopt weer te zeiken. Het spel gaat verder. Gebrei van Arsenal. Even leek er een aanval uit te komen. Rooney (wat moet die daar nou in vredesnaam?) veroorzaakt een domme vrije trap, vlak naast de eigen zestien. Van Persie neemt hem. De bal komt bij Lungberg terecht, maar die schiet hopeloos naast.

18:28 De reservekeeper van Manchester United loopt zich warm. Vieira schopt iemand onderuit en krijgt een gele kaart. Begint het nou toch nog op te lopen? Giggs neemt de vrije trap en Arsenal gaat in de aanval. Zou die reservekeeper er nog inkomen? Rooney wordt onderuit geschopt. Van Nistelrooij. Weer een vrije trap voor United. Het wordt hoog tijd dat die keeper gewisseld wordt, anders moet Carroll de penalty's gewoon zelf stoppen.

18:31 Scholes schiet in de muur. Er komen nog twee minuten bij. Wayne Rooney wordt uitgeroepen tot "Man of the Match". Nog een minuut te gaan. Wij zien die reservekeeper er toch echt niet meer inkomen. Misschien was hij gewoon wat stijf geworden. Van Persie speelt Rooney aan, maar Rooney geeft de bal terug aan Arsenal. Ronaldo krijgt hem. Reyes of Vieira schopt Ronaldo onderuit. Het was Reyes. Die had al geel, dus dat was Reyes. Dat was de laatste actie van de wedstrijd. Nu hoeft Reyes in ieder geval geen penalty meer te nemen.

18:34 Voor het eerst in de geschiedenis wordt de FA Cup beslist op penalty's. Wij zijn inmiddels wel zo ongelofelijk vreselijk voor Manchester United, dat we ons afvragen hoe dat zo gekomen is. Misschien komt het doordat Arsenal zo weinig geprobeerd heeft.

18:37 United gaat eerst. Lehmann ziet wat bleekjes denken wij. Van Nistelrooij heeft al eens een penalty gemist tegen Lehmann. Nu doet hij dat hopelijk niet. Lehmann gaat op de doellijn staan. Aanloop. Gejoel. Goal. "Coolness personified."

18:39 Lauren scoort ook.

18:40 Paul Scholes mist. Of Lehmann redt. Hij zit in ieder geval niet. De penalty werd ideaal ingeschoten voor de keeper. Aaargh.

18:41 Lungberg scoort wel.

18:41 Christiano Ronaldo maakt hem wel, dat is in ieder geval wat. Van Persie neemt de volgende. Dat lijkt ons nou typisch iemand die gaat missen. Wij hebben het volledig mis en Van Persie neemt zo'n beetje de overtuigendste penalty tot nog toe.

18:43 Rooney probeert de bal door het net heen te schoppen. Dat lukt niet, maar hij telt natuurlijk wel.

18:44 Ashley Cole scoort en als Keane mist, is het uit. Keane scoort. Vieira kan de winnende maken.

18:45 Vieira scoort. Einde verhaal. Arsenal wint de FA Cup. Wij vinden het niet eerlijk en zijn niet blij.21-05-2005 15.58 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere