Blaffende koeien bijten niet (69)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. Ze zijn even thuis geweest en inmiddels heeft de oude vrouw een parachutesprong gemaakt, waarbij haar parachute niet openging. Ze heeft het overleefd en is niet eens gewond geraakt. Het gezelschap is vervolgens bier gaan drinken

"Zeg Oma", zei Gerald, "dit opent natuurlijk wel enorme perspectieven. Stel nou dat u die klap niet overleeft had, dan was u dood geweest en als u dood bent, houden zij van de pers misschien op u lastig te vallen. Wat dacht u daarvan?"
"Nou, in heel veel gevallen gaat dan anders mooi niet op. Denk aan André Hazes, die pikken ze toch na zijn dood nog helemaal uit elkaar, en die kale relnicht, kom, hoe heet ie, die nog een keer bij ons thuis geweest is, Tom, neen Tim. Tim Voortuin. Die."

"Pim Fortuyn?", vroeg Jan.
"Dat zeg ik", zei Oma.
"Dat zei u helemaal niet", zei Arie, "en neem nog een biertje, want al die kratten passen nooit in die jeep en de extra voorraad is al onderweg. U zei Tim Voortuin."
"Wat kan mij dat nou schelen", zei Oma, "dan huren we wel een busje, of een vrachtwagen. Ik heb toch geld zat. Maar die kale relnicht leidt na zijn dood nog tot kale rellen. Binnenkort gaan ze hem weer herdenken en die herdenking bestaat er dan waarschijnlijk uit dat ze elkaar verrot gaan staan schelden bij zijn beeld. Dat moeten ze bij mij niet doen en om dat te voorkomen, kan ik beter gewoon niet dood zijn, toch?"
"Ja, maar, u heeft toch ook helemaal geen aanhangers of nix?", vroeg Jan. "Heeft u al eens geroepen dat u premier wilde worden, of dat u er klaar voor was? Of 'At your service'?"

"Alleen van die premier niet, maar die andere twee wel. Tegen Opa riep ik bijvoorbeeld wel dat ik er klaar voor was, en toen ik in de oorlog in London zat, zei ik wel 'At your service'. Maar aangezien Winston daar in zijn memoires heel kies over gezwegen heeft, doe ik dat ook."
"Winston Churchill?", vroeg Jan.
"Ik zeg nix", zei Oma, "behalve dat het in ieder geval niet Winston Bogarde was. Maar dat had je zelf ook nog wel kunnen raden."
"Toch blijf ik erbij, dat u nu opvallend zou kunnen verdwijnen", zei Gerald. "Bedoel je niet 'onopvallend'?", vroeg Arie. "Neen," zei Gerald, "ik bedoel het zoals ik het zeg en ik zeg het zoals ik het bedoel." "Hé, da's een leuke", riep Bert, "die moet je onthouden, voor als je nog eens de politiek in wilt." "Leuk," zei Gerald, "jij wordt zeker zo gehaald? Maar goed, Oma, de keus is aan u."05-05-2006 20.04 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere