Wat zoekt men op internet?

In 2004 en 2005 heeft onze vaste columnist een tijdje bijgehouden met welke zoekacties men op zijn pagina's terechtkwam. Hij heeft een aantal van die zoekacties van commentaar voorzien en wij hebben besloten de desbetreffende pagina's van hem over te nemen, tegen een niet nader te noemen vergoeding. Nu wij de verschillende hoofdstukken gehad hebben, volgt hier alles nog een keertje, maar dan ongerubriceerd op alfabetische volgorde. (Of het echt de populairste zoektermen zijn is twijfelachtig en volgens onze vaste columnist betekent DP 'Deze Pagina').
1 op de 6 liedje bouwvakkers (DP, 22-11-2004)
Heeft misschien te maken met de reclamecampagne die bouwvakkers erop moet wijzen dat ze niet te zwaar moeten tillen en niet van de steiger moeten aflazeren. Daar hoort vast wel een jolig liedje bij.
11 september 2004 voetbal (6-12-2004)
Uitslagen van de Champions League gemist.
16 sex preview (23-11-2004)
Hoe men hiermee op mijn site terecht gekomen is, is mij een raadsel. Op de pagina waar deze zoekactie naartoe leidde, komt het hele woord preview (nog?) niet voor (foutje van Google dus). Wat men precies wil, ontgaat mij trouwens ook. Zal wel weer vies wezen.
"a. kuijk" (14-12-2004)
Dat ben ik dus. Maar er zijn ook anderen.
Abonnement of prepaid (1-11-2004)
Zou dat nou veel uitmaken? Genaaid word je toch.
Achilles (9-12-2004)
Er is van alles dat Achilles heet. Een heleboel sportclubs bijvoorbeeld, al dan niet met jaartal. De grote Achilles naar wien zij genoemd zijn, was een Griekse held. Zie: Achilles was de grootste held
Achilles Griekse held (10-11-2004)
Klopt: Achille, figlio di Peleo e Teti, condottiero dei Mirmidoni, il più forte guerriero tra quanti combatterono a Troia.
Achilles mythen lagere school (DP, 6-12-2004)
In de mythen en verhalen over Achilles komt zijn lagereschooltijd vrij zelden aan de orde. Zijn middelbareschooltijd trouwens ook. Hij is waarschijnlijk niet naar de universiteit geweest. Het gerucht dat hij zijn tijd vulde met het spelen van spelletjes en games op de computer is uit de lucht gegrepen.
Ad Bos (15-12-2004)
Zie: Ze doen het allemaal
Advocatenkantoor Bram Moszkowicz (10-12-2004)
Advocaten horen hun cliënten te verdedigen, en niet te vaak bij te schnabbelen op televisie. Zie ook: Nooit een Hungerdunger vergeten
Advocatenkantoor Robert Moszkowicz (16-12-2004)
Zou dat kort geding van die muzelmannen nog doorgegaan zijn? Zie: Nooit een Hungerdunger vergeten
Afghaanse hoeren (DP, 9-1-2005)
Het leven in Afghanistan keert langzaam terug naar normaal. Deze Nederlandse zakenman gaat binnenkort naar Kaboel.
Afghaanse humor (DP, 17-11-2004)
Vermoedelijk nogal ruw, met veel poep, pies en pausgrappen.
Afghaanse liedjes voor mp3 die gratis zijn (DP, 6-11-2004)
Nummer één op de Afghaanse hitlijsten: "All You Need Is Kalashnikov".
Ajax joden Maccabi Tel Aviv (20-10-2004)
En als Ajax tegen Kopenhagen, Oslo of Götenborg speelt, wordt het zeker "Ajax noormannen" gevolgd door de naam van de club?
Ajax Odysseus (15-11-2004)
Ajax-Odysseus: 0-1. Ze wilden allebei de wapenrusting van Achilles erven, maar Odysseus (Ulysses) kreeg hem. Ajax pleegde toen zelfmoord. Zie: Achilles was de grootste held
Ajaxlogo (13-11-2004)
Het Ajaxlogo houdt het midden tussen een tuinkabouter en de grote smurf. Zie: Achilles was de grootste held
Albert Heijn Aladdin (12-11-2004)
Dit gaat over de poppenkastpoppen van Albert Heijn. Zie: Filmpuppentheaterpuppenkrieg
Albert Heijn koopzondag (28-11-2004)
De winkeltijden zouden helemaal vrijgegeven moeten worden, zodat je iets kunt gaan kopen als je het nodig hebt, ook al is het vier uur 's ochtends. Dan is zo'n koopzondag ook niet meer nodig. Leve de vierentwintiguurseconomie.
Alexander Maxima naakt (20-10-2004)
Alexander Maxima, de Mister Universe van 1959, als ik mij niet vergis.
Ali B bladmuziek (DP, 14-11-2004)
Lijkt mij een contradictio in terminis.
Ali B. en Máxima (31-10-2004)
Als Willem-Alexander en Máxima gaan scheiden, zal het hopelijk niet vanwege die slecht rijmende schreeuwer met zijn scheve petje zijn (zie ook: Petje af voor Máxima). Een eventuele buitenechtelijke affaire moet toch wel wat meer cachet hebben, vind ik. Willem-Alexander en Inge de Bruijn gaat nog net, maar Willem-Alexander en Anky van Grunsven was beter geweest. Máxima en de oudste Tokkie is uit den boze, Máxima en Pieter van den Hoogenband zou net kunnen. Máxima en Jimmy Gulzar, de ex van die ene van de Spice Girls, is onmogelijk, want wie van die twee moet er dan het geld verdienen?
Ali B - geweigerd downloaden (DP, 15-11-2004)
Vreemder zou zijn "Ali B vrijwillig downloaden".
Allochtone rechters (20-11-2004)
Niet alleen voor allochtone boeven, maar voor iedereen. Zie: De rechtspraak is een schone zaak
Amstelcast (8-11-2004)
Sinds Amstelcast mij bleef bestoken met ongevraagde faxen, heb ik een schijthekel aan Amstelcast. Weg met de ongevraagde fax in het algemeen en Amstelcast in het bijzonder. Zie voor mijn reactie op ongevraagde faxen: "Arnold tegen Eau Vital" en "Arnold tegen Amstelcast".
André bedankt
Mijn verslag van deze plechtigheid (Oppassen dat het niet leuk wordt, maar dan anders) blijkt in een behoefte te voorzien. Men zoekt op de namen van de optredende artiesten en de titels van de gezongen liedjes. Ik heb zelfs al mailtjes gehad van mensen die dachten dat ik ze een dvd kon leveren. Dat kan ik niet. Eerlijk gezegd zou ik hem zelf niet willen hebben. Ik zou het net vinden alsof ik iemands begrafenis nog een keer ging zitten bekijken. Ik ben niet zo dol op begrafenissen en crematies. Maar ja, boven de grond laten staan is ook zo wat.
Andre Hazes denk je dan niet aan de kinderen MP3 (DP, 26-10-2004)
Het werk van Andre Hazes bevat veel dat ik niet ken, kennelijk. Ik gok dat "Denk je dan niet aan de kinderen" een liedje van hem is.
Andre Hazes I got the blues (31-10-2004)
Heeft André Hazes dat zelf ooit gezongen? Ik heb hem wel eens "Buona Sera" horen doen, maar daar was ik niet zo kapot van. Louis Prima deed dat toch een stuk beter. Ook leuk van Louis Prima: "I Want To Be Like You" uit de Disneytekenfilm Jungle Book, of Jungleboek. Dat was toch Louis Prima?
Andre Kuijk (DP, 16-12-2004)
Nooit van gehoord. Zonder aanhalingstekens meer dan achthonderd treffers, met aanhalingstekens nog vijftien.
Arjen Robben werkstukken (DP, 17-11-2004)
Nu Arjen Robben in Engeland de pannen van het dak loopt te voetballen en er al mensen zijn die denken dat hij de beste voetballer aller tijden zou kunnen worden, kon dit natuurlijk niet uitblijven. Tenzij je aanneemt dat hier iemand wil weten welke werkstukken Arjen Robben zelf op school ingeleverd heeft.
Armbandjes leren maken (27-10-2004)
Zouden er nog mensen zijn die voor zoiets eerst naar de bibliotheek gaan om een gedegen boek over het onderwerp te lenen?
Armbandjes van kanker (10-12-2004)
Neen. Het zijn armbandjes van geel plastic en ze zijn tegen kanker. Gebruik bij al uw zoekacties het juiste voorzetsel.
"armbandjes""zinloos geweld" (17-11-2004)
Fout: armbandjes kanker, zinloos geweld lieveheersbeestje. Maar misschien hebben ze daar ook wel weer armbandjes van gemaakt. Onbewezen stelling: als er op school zelfverdediging onderwezen zou worden, zou er minder zinloos geweld zijn.
Armbandjes zinloos (DP, 22-11-2004)
En allemachtig irritant. De makers varen er wel bij.
Armbandjes zinloos geweld waar te koop (DP, 20-11-2004)
Ik weet het niet, en ik wil het niet weten ook. Van dat hele gezeur over zinloos geweld zou je best agressief kunnen worden. Ik lach me rot als blijkt dat al die armbandjes door kinderarbeid tot stand komen. Alleen jammer dat ze daar dan weer een armbandje tegen gaan maken.
Armbandjes voor zinloos geweld (18-11-2004)
Een dissident. Terwijl een aantal mensen probeert mee te liften op het succes van die akelig modieuze gele kankerarmbandjes, door een andere kleur armbandjes op de markt te brengen tegen zinloos geweld (zestig cent voor het goede doel, dat wil dus zeggen veertig cent in eigen zak, en het goede doel is ook niet echt bekend gemaakt, dus dat zal dan wel de andere eigen zak zijn), is hier iemand moedig genoeg zich een voorstander van zinloos geweld te betonen. Dan kun je beter zoeken op boksbeugels, honkbalknuppels en breekijzers.
Arme paarden
Dierenbeulen heb je overal. Zie: Ach, die arme paarden
Arnold Jezus
Een Schwarzeneggerfan die "God" toch te hoog gegrepen vond?
Arnold naaktfoto (DP)
Een Schwarzeneggerfan? Of iemand die naaktfoto's verzamelt van alle mannen die Arnold heten?
Artiesten blote vrouwen (DP, 21-11-2004)
Artiesten met blote vrouwen of blote vrouwtjesartiesten? Moeten het hun eigen vrouwen zijn, of mogen het ook hoeren wezen?
Assendelft geitenkaas (DP, 19-10-2004)
Geitenkaas associeer ik altijd meer met zuidelijke landen, als daar zijn Griekenland, Spanje, Portugal en Italië Olijfolie ook.
Assendelft maar kermis (19-10-2004)
Waarschijnlijk was iemand op zoek naar informatie over het kermisbezoek van Barry van Galen, en had er moeten staan "Assendelft naar kermis". Of zou de zoeker denken dat hij ergens adstructie kan vinden voor de stelling dat Assendelft maar een kermis is? Zullen ze in Assendelft niet zo blij mee zijn.
Balkenende jeugdfoto's (DP, 15-11-2004)
Grappenmakers heb je overal.
Balkenende naaktfoto
Een verwrongen geest aan het werk. Daar word je niet vrolijk van. Eén naaktfoto van Balkenende lijkt mij ook wel meer dan genoeg.
Balkenende teen (3-11-2004)
Balkenende had een ontstoken teen. Dat weten we nou wel.
Bananenmonarchie (1-11-2004)
Steeds meer mensen vinden dat Nederland een bananenmonarchie is. Daar wordt je niet vrolijk van. In 2020 wil ik de eerste president van de nieuwe republiek Nederland worden (als het eerder kan, doe ik het eerder). Stem op mij.
Bandje tegen geweld of tegen kanker (16-12-2004)
Wat maakt het uit. Als je maar meedoet aan de mode, en zo'n bandje hebt. Kan niet schelen welke kleur, mag zelfs oranje zijn. Zie: Armbandjes tegen kanker en Jong Oranje doet het steeds beter.
Bandje tegen zinloos geweld (17-11-2004)
Twijfelgeval. Bedoelt men hier een armbandje, of een popgroep?
Bandjes tegen geweld en kanker (16-12-2004)
De bandjes tegen geweld zijn rood, die tegen kanker zijn geel, dus een bandje tegen geweld en kanker zou oranje moeten zijn, maar dat is er al. Het oranje bandje is niet tegen respect, maar juist voor respect. Zie: Armbandjes tegen kanker en Jong Oranje doet het steeds beter.
Bang voor groten beesten? (26-11-2004)
Leuk, dat je steeds vaker ziet hoe het bijvoeglijk naamwoord zich voegt naar het volgende zelfstandig naamwoord, doch dit terzijde. De angst voor grote beesten heeft vast wel een Griekse naam. Iets van megalobeestofobie, of zo. Het Grieks voor 'beest' wil mij zou gauw even niet te binnen schieten.
Bank+den+Haag "islamitische bank" (DP, 12-12-2004)
Een islamitische bank mag niets met rente doen. Leuk als je daar een spaarbankboekje hebt. Wordt je geld alleen maar minder waard.
Barry van Galen (17-11-2004)
Voetballer van AZ. Tegen Andorra voor het eerst sinds jaren weer opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Op het moment van schrijven is het nog niet bekend of hij speelminuten krijgt. Zie ook: Petje af voor Máxima
Bassie door Paul Groot (10-12-2004)
Paul Groot doet in Koefnoen een heel redelijke Bassie. Jammer dat Bassie in de huidige actualiteit niet zo vaak voorkomt. Koefnoen is een leuk programma, hoewel de makers nog wel zoekende lijken naar de definitieve vorm (10 december 2004). Zie ook: Hypotheek voor een glazen huis.
"bedwants" "wat te doen" (DP, 9-12-2004)
Uitroeien die beesten, met wortel en tak. Het is vermoedelijk zeer effectief om het bed te overgieten met benzine en dan in brand te steken, maar dat zou tot problemen kunnen leiden. Er zal toch wel een gespecialiseerd bedwantsenverdelgingsbedrijf bestaan?
Beestenneuker (14-11-2004)
Is een beestenneuker te herkennen aan bepaalde uiterlijke kenmerken? Gaan beestenneukers lijken op de beesten die zij neuken? Kun je beestenneukers kruisen met beesten, zodat je iets krijgt wat half mens, half beest is? Stamden de centaurs (half mens, half paard) af van paardenneukers? Het 'Klassiek vademecum' van Fuchs zegt daarover: 1. oorspr. zijn de centauren een woeste volksstam in Thessalië, bestreden en uitgeroeid door de Lapithen. 2. later worden ze voorgesteld als half mens-half paard.
Begrafenis Bernhard bekijken op de computer (DP, 11-12-2004)
Dit evenement was rechtstreeks te bekijken op de televisie, op Nederland, België en Duitsland, en misschien nog wel op Engeland ook. Waarom wil je dat dan zien op de computer? Misschien omdat je moet werken en het toch wilt bekijken? Dan hoef je kennelijk niet hard te werken, of je werkt graag naar je ontslag op staande voet toe. Voor wie het dus gemist heeft: ze hebben hem in zijn graf weten te parkeren. Zie: We zullen hem missen
Begrafenismuziek (1-11-2004)
Sommige pastoors verbieden sommige begrafenismuziek, omdat zij vinden dat in de kerk niet de mens, doch God centraal hoort te staan. Vanuit hun geloof hebben ze vast wel gelijk. Gelovigen moeten dan ook niet zeuren.
Begrafenismuziek prins Bernhard (DP, 12-12-2004)
Ik wist niet dat die man ook nog gecomponeerd had. Maar ja, als je de verhalen mag geloven, was het een geniale geweldenaar op allerlei gebied, dus dan kan dit er ook nog wel bij. Persoonlijk ben ik trouwens geneigd te geloven dat die 'stadhoudersbrief' wel degelijk bestaan heeft, om maar iets te noemen.
Bekende noormannen (DP, 6-1-2005)
Bekende noormannen zijn Erik de Noorman, Erik the Viking, Hägar the Horrible. Erwin de Noorman is minder bekend, en van Mohammed de Noorman heeft vrijwel niemand gehoord.
Bekijken waard porno video goed slecht
Ook aan pornovideo's kun je kwaliteitseisen stellen.
Belgisch bekend bloot (DP, 6-1-2005)
Dit is vaag. Kim Clijsters en desnoods Justine Henin kan ik me nog voorstellen, maar bij Geert Hoste, Urbanus en die bolle belegger die nog in de bak gezeten heeft, heb ik zo mijn bedenkingen. Heette die niet Van Rossem, of Van Rossum of zoiets?
Belgische blote vrouwen (DP, 9-12-2004)
Als je bedenkt dat Kim Clijsters en Justine Henin allebei Belgisch zijn, zie je dat het criterium 'Belgisch' nog erg ruim is.
Belgische tienkampers (DP, 16-12-2004)
Bestaan die? Het zullen er niet veel zijn, want de zoekactie leverde maar 12 treffers op.
Belhuis
Niet specifiek genoeg. "belhuis terroristen", "belhuis Tokyo" of "belhuis huisbel" zou al veel beter zijn
Belhuis foto
Een belhuis was dacht ik een lelijk winkelpand, waar je via de van de buren afgetapte telefoonlijn (en dus op kosten van de buren) de wereld over kon bellen, zo lang het bestond. Het lijkt mij niet dat er van zoiets veel interessante foto's op internet te vinden zijn.
Benidorm temperatuur november
Voordat je een vakantie boekt, moet je je goed oriënteren.
Beroemde blote mannen (DP, 14-11-2004)
Zijn die er? Adam misschien, of de David, van Michelangelo. Misschien bedoelt de zoeker "beroemde mannen bloot", wat niet hetzelfde is.
Beroemde naaktfoto's (DP, 31-10-2004)
Je had ooit een affiche van de PSP met een blote vrouw erop. Zou die onder de definitie vallen? Of de foto's van Phil Bloom in haar blootje voor de VPRO?
Bert Braam zeefdrukken (14-12-2004)
Zie: Praktisch is anders
Bij de hand kinderliedje (DP, 9-12-2004)
Beats me.
Bladmuziek feyenoord (DP, 22-11-2004)
Het lied van Feyenoord, oftewel 'Hand in hand kameraden', zingt men toch uitsluitend op het gehoor mee?
Bladmuziek Annie Schmidt kat Ome Willem (DP, 8-12-2004)
Niet zozeer de zoekactie wekt verbazing, als wel dat hij gedaan bleek via http://www.goo.ne.jp. Moeten wij daaruit concluderen dat er ergens in Tokio een landgenoot zit te smachten naar de bladmuziek van Annie M.G. Schmidt's 'De kat van Ome Willem'? Wat erg.
Bladmuziek trompet Sinterklaas (DP, 29-10-2004)
Gelukkig wordt er in Nederland niet alleen maar gerapt. "Bladmuziek trompet Kerstmis" zit er aan te komen
Bladmuziek van zinloos (Theo van Gogh) (DP, 12-11-2004)
Dit gaat niet over een zinloze popgroep waarin Theo van Gogh heeft meegespeeld. Er is een stompzinnig nummer van Lange Frans en Baas B., 'Zinloos' geheten, waarin een aantal mensen die op lullige wijze om het leven gekomen zijn, plotseling tot held wordt uitgeroepen. Om er nog meer aan te verdienen is er gauw een zinnetje over Theo van Gogh aan toegevoegd. Een zeer zinloos nummer. Het staat dan ook op 1 in de hitparade.
Bladmuziek wij zijn twee eenzame cowboys (DP, 16-12-2004)
Johnny en Rijk, als ik mij niet vergis. Lang geleden. Misschien zelfs voor mijn tijd.
Bladmuziek zinloos (DP, 7-1-2005)
Ach welnee. Bladmuziek is helemaal niet zinloos. Vooral voor mensen die niet op het gehoor kunnen spelen, is het een hele uitkomst. Ook voor orkesten is bladmuziek zeer zinvol.
Blad muziek dweilorkest (22-10-2004)
Misschien een dweilorkestlid dat zijn muziek in een plas bier heeft laten vallen. Daar wordt dat spul niet beter van. En de muziek ook niet. Ik neem aan dat hier "bladmuziek" bedoeld werd.
Blootfoto naakte meisjes (DP, 17-11-2004)
Andere foto's kun je van naakte meisjes ook niet maken.
Blootfoto's van mijn ex (DP, 12-12-2004)
Als je blootfoto's van je vrouw op internet zet, ben je al niet goed wijs. Als je blootfoto's van je ex op internet zet, ben je gekwalificeerd lijp (of leip, daar wil ik af wezen).
Blote hetero mannen (DP, 3-11-2004)
Waarschijnlijk komen we op termijn alle zoekacties met naakt erin ook nog een keer tegen met bloot, in enkel- en meervoud. Blootfoto's?
Boksbeugels verkooppunten (DP, 18-12-2004)
Een tegenstander van zinloze geweldloosheid. Een boksbeugel hakt er meer in dan weer zo'n plastic armbandje.
Bonobo slapen eten sex (DP, 15-11-2004)
Inderdaad. Meer hoef je over zo'n beest niet te weten.
Bordjes spoor zelfmoord (29-11-2004)
Bordjes bij het spoor moeten zelfmoordenaars tot inkeer brengen. Zie ook: Niet tussen de rails
Borstomvang Georgina (18-11-2004)
Veel gedoe om de frontale bagage van Georgina Verbaan. Is die omgekeerd evenredig aan haar herseninhoud? Ze kan toch onmogelijk net zo dom zijn als ze zich voordoet?
Botbreuk homeopatisch (DP, 28-10-2004)
Voor een homeopatische botbreuk geldt hetzelfde als voor homeopatische geneesmiddelen: het kost je klauwen vol geld en het werkt niet.
Boze ex-vriendjes zetten foto's van vriendinnen er op (DP, 16-12-2004)
Bedoeld is: op internet. Het gaat dan bovendien om naaktfoto's, zodat de arme meisjes niet meer naar school durven.
Bridget Jones's diary fragment (18-11-2004)
Een vreselijk boek. Het is wel leuker om te lezen dat het gemiddelde weblog, maar daar is ook niet veel voor nodig. De film wordt op mijn filmtipspagina, bij de wijvenfilms. Een recensie staat er niet bij, dat vond ik de moeite niet. Ik had me al genoeg zitten ergeren, per slot van rekening.
Britney Spears in haar blootje (DP, 6-1-2005)
De foto's van Britney Spears worden geretoucheerd om de pukkeltjes weg te werken, schijnt. Britney Spears in haar blootje op een foto is al erg, maar van dichtbij kon het wel eens erger wezen.
Britney Spears liedjes (DP, 9-11-2004)
Britney Spears is een hardplastieken voortbrengsel van de Amerikaanse amusementsindustrie. De meeste zoekacties betreffende Britney Spears geven vooral uitdrukking aan de wens om haar in ontklede toestand afgebeeld te zien, zoals ook verderop op deze pagina te constateren valt. Het kind heeft ook cd's gemaakt. De rotzooi die daar op staat, is misschien onder de noemer 'liedjes' te vangen, maar ik durf er niet om te wedden.
Britney Spears ook neuken (DP, 20-10-2004)
Een beetje raadselachtig. Waarschijnlijk zoekt deze persoon foto's van Britney Spears, maar wie er op die foto's moet neuken, staat er niet bij. Dan zou het ook om neukende fruitvliegjes kunnen gaan. Zeg dat dan.
"broodbeleg" "Aardbeienjam" "informatie" (DP, 4-11-2004)
Wat de zoeker wil is duidelijk, maar als je je aanhalingstekens op deze manier gebruikt, kun je ze net zo goed weglaten.
"Buona Sera" -"return to me" "louis prima" -lyrics -jordal mp3 (DP, 3-11-2004)

Een gedegen zoekopdracht, met aanhalingstekens waar ze horen. Misschien toch nog niet specifiek genoeg.
"Catherine Keyl" + zwanger (25-11-2004)
Er zijn dingen, die wil je niet weten. Er zijn andere dingen, die wil je niet eens gesuggereerd zien. Dit valt in de tweede categorie.
Catshuis plattegrond (DP)
De vorige verbouwing van het Catshuis is mislukt. Drie bouwvakkers zijn nog steeds vermist. De aannemer wil weten waar ze zouden kunnen zijn. Of Bin Laden wil weten op welk raam hij zijn vliegtuigen moet richten. Dat kan ook.
Char (1-11-2004)
Deze leverde maar liefst meer dan vier miljoen treffers op. Dat is in feite hetzelfde als niets.
Chocoladeletters
Is dit winkelen op internet of wetenschappelijke interesse?
Chocoladeletters vangen spel (DP, 15-11-2004)
Dan is chocoladeletters gooien vast ook een spel. Over een paar jaar onderdeel van de Olympische Spelen. Nog niet in Peking, maar misschien al in New York, Parijs, London, Madrid of Moskou, afhankelijk van wie ze krijgt. Vandaag (15 november 2004) is de sluitingsdag, waarop de kandidaatsteden hun definitieve plannen moeten inleveren, of zoiets. Daarna begint het grote omkopen der IOC-leden, maar dat blijft helaas tamelijk verborgen. Kunnen ze daar nou niet een leuke realitysoap van maken?
Citaat Spaans kaas vreemde taal (DP, 22-11-2004)
Het boek 'Kaas', van Willem Elsschot is misschien wel in het Spaans vertaald. Een vreemde taal dus. Welk citaat de zoeker wil, is niet duidelijk.
Clint Eastwood
Clint Eastwood wordt een paar keer genoemd op mijn filmtipspagina. Normale zoekactie, maar misschien niet specifiek genoeg.
Contact Char (26-10-2004)
Stel, je bent een geest en je kunt met iemand contact opnemen. Zou je dan Char kiezen?
Contact met de doden (DP, 1-11-2004)
Het lijkt mij dat contact met de doden, indien überhaupt, niet via internet verloopt. Doden kunnen volgens mij geen toetsen indrukken.
Cor vrolijk (10-11-2004)
Is Cor Vrolijk een artiestennaam? Of is Cor meestal droevig, danwel depressief, en wil men weten of het nieuws dat hij een keer vrolijk is geweest reeds algemeen bekend is?
Corry en de rekels mp3 (DP, 10-11-2004)
Terug van weggeweest, en daarna weer weg van teruggeweest.
Crimineel explosieven (9-11-2004)
De crimineel gebruikt explosieven van oudsher voor het opblazen van brandkasten, gepantserde geldauto's en bankgebouwen. Het gebruik van explosieven is als zodanig niet crimineel. Men kan er bijvoorbeeld ook gebouwen mee slopen in overleg met de eigenaar.
Cruijff met vrouw Danny (17-11-2004)
Hoe het komt dat je zijn naam afwisselend als Cruijff en Cruyff gespeld ziet, is mij een raadsel.
Dag Sinterklaas (17-10-2004)
Iemand is zijn sinterklaasliederentekstboek kwijt. Als ik mij niet vergis moet het "dag Sinterklaasje" zijn, maar dat is misschien een ander lied.
"dag sinterklaas" dvd bart (DP, 15-11-2004)
Op 17 oktober zocht er al iemand "Dag Sinterklaas". Inmiddels weet ik dat de Belg Bart Peeters iets gemaakt heeft dat zo heet. Dat is kennelijk te koop op dvd.
Dames bloot (DP, 10-11-2004)
En heren met hun sokken nog aan.
Dames zoeken heer voor gratis sex (DP, 29-11-2004)
Echte dames betalen toch nooit voor sex?
Dangerous liaisons hoofdpersoon (31-10-2004)
Dit leidt naar mijn filmtipspagina. Benieuwd wanneer iemand een hoofdpersoon van Dangerous liaisons naakt wil zien, en zo ja wie: Glenn Close of John Malkovich. Ik gok op Michelle Pfeiffer. Voor King Kong gok ik trouwens ook niet op de aap, maar op Jessica Lange.
David Beckham naaktfoto's (DP, 23-10-2004)
Zou deze zoeker weten dat er een virus in omloop is, dat zich verbergt in, of vermomd heeft als, een naaktfoto van David Beckham?
David Beckham nu
De zoeker kwam uit Portugal. Het had ook Frankrijk kunnen zijn. "Nu" betekent dan naakt. Misschien is de zoeker een vrouw.
David en Victoria Beckham (14-11-2004)
Die zouden verdorie in september al uit elkaar gaan. Komt daar nog wat van? Zie ook: David Beckham leidt tot hyperventilatie (Van zichzelf heet zij trouwens Addams, doch dit terzijde).
David zoekt sex (DP, 1-11-2004)
Ja, en?
De Griekse held Ajax (6-11-2004)
Aiace: figlio di Telamone, re di Salamina; è il più forte guerriero greco dopo Achille.
De kat van ome Willem thema liedje (DP, 3-11-2004)
De kat van ome Willem. Uit: Ja zuster, nee zuster. Tekst: Annie M.G.Schmidt. Muziek: Harry Bannink © 1968.
De liedjes van Moulin Rouge (12-12-2004)
Geen muziekliefhebber. Zie: Moulin Rouge
De naakte madonna (DP, 1-11-2004)
Er bestaat een boek (van Jan Wiese, wie dat ook mag wezen) met die titel. Als je zoiets zoekt, zet je aanhalingstekens om de gezochte titel, met "boek" erachter.
'De politie is je beste kameraad' (9-11-2004)
Enkele aanhalingstekens halen niets uit. Als je een letterlijk citaat zoekt, moet je dubbele aanhalingstekens gebruiken. Overigens is de bewering bijzonder aanvechtbaar. In de jaren tachtig liepen sommige actievoerders met buttons waarop stond: "Help the police. Beat yourself up." In het moderne Nederland houdt de politie zich voornamelijk bezig met het innen van verkeersboetes, lijkt het wel. Boeven vangen is bijzaak.
De slag om Arnhem Het plan (2-11-2004)
Het plan deugde niet. Als we W.F.Hermans moeten geloven, heeft prins Bernhard (zie: We zullen hem missen) het ook nog verraden aan "King Kong" (niet de aap, maar de spion, die eigenlijk Chris Lindemans heette.) Tel uit je winst.
Death in Venice (6-11-2004)
Venetië is een klotestad. Een stinkend openluchtmuseum waar toeristen volledig worden uitgeschud. De Italianen die in Venetië werken, wonen er vaak zelf niet, en gaan in hun vrije tijd in ieder geval niet naar Venetië, maar lekker naar het bos of zo.
Diamantbuurt (14-12-2004)
Hele leuke buurt in Amsterdam, vooral als je hanggroepjongere bent. Zie: Het wordt druk in de Waddenzee
Dick Swidde (DP, 6-12-2004)
Dick Swidde speelde 'boze buurman Boordevol' in de legendarische televisieserie Ja Zuster, Nee Zuster. Buurman Boordevol was kaal en had een hele nare stem, om duidelijk te maken dat het een hele nare man was. Elke overeenkomst met Pim Fortuyn berust op toeval.
Dieptebommen vuurwerk filmpjes (DP, 15-12-2004)
Dieptebommen vallen niet echt in de categorie vuurwerk, dacht ik. Tenzij er natuurlijk weer iemand is geweest die het lumineuze idee heeft gehad om een lullig knallend rotje een dieptebom te noemen. Filmpjes met dieptebommen zijn over het algemeen oorlogsfilms over onderzeeërs die naar de oppervlakte gedreven moeten worden (de onderzeeërs, niet de oorlogsfilms). Het water spuit dan altijd spectaculair omhoog.
Dikke Tiroler tieten (DP, 18-11-2004)
Mit Bier, Bratwurst und Lederhosen.
DIKKE VROUWEN GRATIS SIX (DP, 20-11-2004)
Duidelijk op zoek naar dove dikke vrouwen, anders hoef je niet zo te schreeuwen. Wat zou gratis six zijn?
Dodenrit Engelse vertaling (DP, 12-12-2004)
Die ken ik niet. In het boek 'Heen en weer' (Uitgeverij Bert Bakker, 1986, ISBN 90 351 0362 9) staat een aantal vertalingen (Frans, Duits en Engels) van nummers van Drs. P., door hemzelf, maar 'Dodenrit' is daar niet bij.
Dominee Visser (20-11-2004)
De artiestennaam van de toetsenist van Ome Cor's Show Duo. Fijn dat hij nog niet vergeten is. Zie ook: Waar is hij? en Imago
Don Quijote vertalingen (12-11-2004)
Iedereen kent het verhaal, of kan in ieder geval een verband leggen tussen Don Quijote en windmolens. Het is echter een heel dik boek, en de meeste mensen hebben het niet gelezen. Dat geldt wel voor meer klassiekers.
Doof vrouwen zoekt man (DP, 26-11-2004)
Een leuke combinatie van grammaticale fouten, of ik begrijp er helemaal niets van.
Doping en olympische spelen meningen (10-12-2004)
Mijn mening is, dat doping gewoon moet mogen. Atleten moeten zelf maar weten of ze de eventuele gezondheidsrisico's op de koop toe nemen. Net zoals de Formule I veel goeds oplevert voor de normale auto, zou de sport dan een proeftuin kunnen zijn voor versterkende middelen voor gewone mensen, als u begrijpt wat ik bedoel. Zie ook: Ach, die arme paarden
Doping te koop op internet (DP, 26-11-2004)
Pas onlangs hoorde ik dat 'doping' van oorsprong een Nederlands woord zou zijn, afgeleid van het Zuid-Afrikaanse 'doop' of 'dop', dat een soort sterke drank was (en wie weet, nog wel is). Doping hoor je niet op internet te hoeven kopen, maar gewoon van je arts te krijgen. Hm, dan is deze zoeker natuurlijk arts.
Doventolk NOS journaal (16-12-2004)
Het NOS-journaal wordt ook uitgezonden met doventolk. Zie: Zorg dat je je talen spreekt.
Dp porno (DP, 27-10-2004)
Bij mij betekent "DP" "Deze Pagina", maar wat is in vredesnaam dp porno? Het zal wel weer iets smerigs zijn. Waarschijnlijk wil ik het niet eens weten.
Draadloze huisbel (DP, 3-12-2004)
Is dat nou wel handig? Stel je voor dat de buren er ook zo een hebben, en nog op dezelfde frequentie zitten ook. Loop je mooi voor niks naar de deur.
Dromenland
Dromenland, het land van de dromen. Zo heb je ook bomenland, zomenland en condomenland. Dat laatste is overigens een groothandel in babykleding, met een ietwat ongelukkig gekozen naam.
Duiven verdoven (DP, 10-1-2005)
Wat zou daar nou het nut of de lol van zijn? Als je duiven in volle vlucht wilt verdoven, moet je zo'n pijltjesgeweer nemen. Voor deze tak van de diergeneeskunde kun je oefenen bij het kleiduivenschieten. Of de verdoofde duif nog veilig aan de grond komt, valt trouwens te betwijfelen.
DVD hoes Bassie en Adriaan - leren en lachen deel 3 (DP, 20-11-2004)
DVD gekopieerd, en nu de hoes nodig. Valt mee dat er niet 'gratis' bij staat. Gewoon iets kopen is ouderwets. Kan natuurlijk ook zijn dat er per ongeluk koffie over de oude hoes is gegaan. Dan heb ik nix gezegd.
DVD - Internal Combustion 2 bestellen (DP, 17-11-2004)
Deze leverde maar 3 resultaten op. Ik begrijp uit een ervan, dat 'Internal Combustion' een CD (DVD?) is van Canned Heat. Het zou natuurlijk ook een cursus verbrandingsmotoren kunnen zijn.
Dzien dobre (4-11-2004)
Dit betekent goedendag in het Pools. Dzien is dag, dobre is goed. Een goedendag, in de zin van het middeleeuwse wapentuig dat de Engelsen een "mace" noemen, is in het Pools een "maczuga" (knuppel), "bulawa" (dit woord spel je met een streepje door de l, maar ik weet niet hoe je dat teken maakt in HTML), of "buzdygan".
"eb en vloed" "middellandse zee" (DP, 7-11-2004)
Is er nu wel of geen eb en vloed in de Middellandse zee? Ik moet het toch eens serieus gaan nakijken.
Echt gratis naakte foto's (DP, 22-11-2004)
Waarschijnlijk worden hier naaktfoto's bedoeld. Ze moeten echt gratis zijn, dit ter onderscheid van de gratis naaktfoto's waar je voor moet betalen.
Een naakt wife (DP, 28-10-2004)
"Een naakt wijf" zul je bedoelen. Maar ja, het Nederlands verdwijnt en maakt langzaam plaats voor Engels, of liever gezegd: steenkolenengels
Een plaatje van herdershond (DP, 7-12-2004)
Er is ooit een plaatje gemaakt waarop een aantal blaffende honden een liedje ten gehore bracht. Nooit geweten dat de herdershond daarna aan een solocarrière begonnen was.
Eikel tegen geweld bandje (DP, 23-11-2004)
Een innovatie. Een bandje om je eikel, tegen geweld. Schreef Jan Cremer niet ooit dat je langer kon neuken met een elastiekje om je zak?
Elke nacht Guus Meeuwis (DP, 10-11-2004)
Help!
Emile Ratelband Leon (9-11-2004)
De manisch deprimerende tsjakkaschreeuwer had een leeuw gekocht. Een dag nadat dat bekend gemaakt was, ongetwijfeld door Reutelkeutel zelf, wees de AID het beest uit. De leeuw heette Leon. Hij kwam uit een Tsjechisch circus, waar hij een spuitje zou krijgen omdat zijn dompteur overleden was. Volgens de berichten is hij door de AID naar een Russisch circus gestuurd. Hopelijk is hij daar beter af dan in de achtertuin van die eikel. Heeft die schreeuwer eigenlijk nog wel geld om zo'n beest te onderhouden?
Engelse parkiet teken (DP, 18-11-2004)
De Engelse parkiet is nog veel gevoeliger voor teken dan de Nederlandse, Franse of Duitse parkiet. Hij gaat er ook raar van praten.
Eric O. (18-10-2004)
Eigenlijk wel vreemd dat er meer naar iemand gezocht wordt als hij meer in het nieuws is. Geven kranten, radio en televisie niet genoeg informatie?
Europees comite van homeopaten (23-11-2004)
Homeopathie is oplichting, of oplichterij, zoals sommige mensen zeggen. Zie: De situatie is ernstig.
Ex naakt internet foto (DP, 11-12-2004)
Een ex-naakt is iemand die net zijn kleren aangetrokken heeft, of die naakt overleden is, net zoals een dode papegaai een ex-papegaai (ex-parrot) is.
Ezels werkstuk engels (DP, 6-1-2005)
Ezels zijn in het Engels 'donkeys' of 'asses'. Het woord 'asses' wordt ook gebruikt als scheldwoord. 'Ass' is ook Amerikaans voor reet, dus daar kun je leuke grappen mee maken. Een schildersezel is een 'easel'. Maak nu je eigen humoristische zin met de woorden donkey, ass en easel. Da's lachen.
Fanclub Arjen Robben (DP, 28-11-2004)
Volgens sommigen kan Arjen Robben de beste voetballer aller tijden worden, maar dat zeiden ze over Wayne Rooney ook, en die werd pas nog gewisseld omdat hij vies liep te schoppen. Dat hij bij de wissel uit onvrede zijn rouwband (ter ere van Emlyn Hughes en nog iemand) op de grond gooide, is niet positief ontvangen.
Fax humor (14-12-2004)
Er bestaan zelfs boeken waarin voorgedrukte faxen staan afgedrukt, die (de faxen, niet de boeken) kun je dan bij wijze van humor versturen. Ellende. Verzin dan tenminste je eigen grappen.
Fax zwarte pagina (8-12-2004)
Mijn reactie op ongevraagde faxen. Zie: "Arnold tegen Eau Vital" en "Arnold tegen Amstelcast".
Feestje oud en nieuw (10-12-2004)
Er zullen met oud en nieuw weer heel wat feestjes zijn. Dankzij de belachelijke nieuwe vuurwerkopslagregels zijn er minder verkooppunten voor legaal vuurwerk, met als gevolg dat er meer feestjes verziekt zullen worden doordat de buren met hun zatte koppen lawinepijlen naar binnen staan te schieten.
Fietsen Benidorm (18-10-2004)
Komt de Vuelta daar niet in de buurt? Waterfietsen lijkt me logischer trouwens. Is er in de Middellandse zee eigenlijk eb en vloed? Volgens een personage in de film "Le Viager" niet, maar in die film hadden wel meer mensen het niet altijd bij het rechte eind.
Film nu bij de Aldi (11-12-2004)
Bij de Aldi hebben ze van alles, dus ook wel films. Heel goedkoop en lang houdbaar. Zie: Filmpuppentheaterpuppenkrieg.
Foto bloot meisje op fiets (DP, 21-11-2004)
Met of zonder zadel?
Foto eikel ontsteking (DP, 6-12-2004)
Iemand die ruim na dato nog enige informatie behoeft over het ziektebeeld van minister-president Jan-Peter 'Eikel' Balkenende. Welnu: de teen was ontstoken en Balkenende is een mietje. Moet afdoende zijn.
Foto ex op internet pijpen (DP, 16-12-2004)
Onbegrijpelijk. Een foto kun je niet pijpen. Een foto van je ex die iemand aan het pijpen is, wil je niet op internet zien, of je het nu zelf bent of een ander, lijkt mij. Een foto van je ex die gepepen wordt, wil je evenmin aanschouwen.
Foto+mensen+depressief+werkstuk (DP, 10-12-2004)
Het maken van een werkstuk is klote, maar om er nou meteen depressief van te worden, vind ik ook zo wat. Een foto van mensen die depressief geworden zijn van het maken van een werkstuk onderscheidt zich waarschijnlijk in niets van een foto van mensen die ergens anders depressief van geworden zijn.
Foto naakte voetballers (DP, 7-11-2004)
Maar dan wel met hun voetbalschoenen aan? Zijn voetballers over het algemeen mooie mannen? Een naakte Arjen Robben?
Fotograaf naakt (DP, 24-12-2004)
Eindelijk iemand die het begrip naaktfotografie serieus wenst te nemen.
Foto's meisjes op pony (DP, 3-12-2004)
In de zwaar overgewaardeerde jaren zestig wist men vaak van verveling niet wat men nu weer eens zou doen. Dan ging men zoveel mogelijk mensen in een Morris Mini stoppen, en dat was dan leuk. Ha. Ha. Wat leuk. Zoveel mogelijk meisjes op een pony is net zoiets, maar het is zieliger voor de pony dan voor de Morris Mini. Als men begrijpt wat ik bedoel. Dierenbeulen.
Foto's naakte voetbaldames (DP, 16-12-2004)
Voorspeld in oktober, nu daadwerkelijk door iemand gezocht.
Foto's van naakte mensen in sauna (DP, 21-11-2004)
Dat is tamelijk banaal. Veel interessanter zijn foto's van aangeklede mensen in de sauna. Nog boeiender, want zeldzaam, zijn foto's van betrouwbare politici,
Foto's van normale naakte vrouwen (DP, 11-11-2004)
Die konden wel eens lastig te vinden zijn, want het is niet echt normaal om met je naaktfoto's op internet te gaan staan. Misschien is 'normaal lijkende', 'normaal geproportioneerde' of 'normaal behaarde' naakte vrouwen al beter.
Foto's Wolter Kroes (DP, 7-11-2004)
Kan Wolter Kroes al leven van zijn zang? Is hij de nieuwe André Hazes, de nieuwe Marco Borsato, of de nieuwe Lee Towers? Een eendagsvlieg? De tijd zal het leren.
Fouten in de film Primary Colors (13-11-2004)
Voor fouten in films moet je kijken op: www.movie-mistakes.com. Daar kun je zelf ook een bijdrage leveren.
Fragment doedelzak downloaden (DP, 13-11-2004)
Sommige fans van de aloude serie 'Star Trek' denken dat het een documentaire is, en dat de 'teleporter' of hoe dat ding ook heet, echt bestaat. Zo ver is het echter nog niet, en daardoor kun je geen doedelzakken downloaden, zelfs geen fragmenten. Wel is het mogelijk doedelzakmuziek en fragmenten daarvan binnen te halen. Andere muzieksoorten trouwens ook.
Franse humor (25-10-2004)
Een van de dunste boeken ter wereld is "Duizend jaar Duitse humor". Of er over Franse humor zelfs maar een boek geschreven is, weet ik niet. Het kan nooit veel zijn, en voor de woorden "Oh la la" heb je genoeg aan de achterkant van een postzegel. Toch kun je wel Franstalige humor vinden. Neem alleen al Franquin, Greg, Gotlib, Goscinny en Tabary. Echte humor is internationaal.
Free sex sex sex (DP, 25-12-2004)
Dit is iemand op zoek naar een triootje, of drie mensen erbij, wat met hemzelf een kwartet oplevert. Het kan ook een stotteraar zijn, of iemand in een omgeving waar het nogal echoot. De zoeker kwam via google.sa, en dat is Saoedie Arabië. Osama Bin Laden vanuit een echoënde grot? Je weet het niet.
Free Tiroler sex (DP, 22-12-2004)
Na 'Free Nelson Mandela' en 'Free Hannes de Zeehond' moet je als actievoerder toch iets, nietwaar.
Freek de Jonge (24-10-2004)
Tamelijk normale zoekactie. Misschien iets te beperkt, omdat Freek nogal populair is, en in ieder geval veelbesproken.
Freek de Jonge plaatjes (10-12-2004)
'Freek de Jonge teksten' kan ik me beter indenken. Nu ja, er had ook 'Freek de Jonge naaktfoto's' kunnen staan.

Freek de Jonge vergrijzing Theo van Gogh (DP, 9-11-2004)
Theo van Gogh vergrijst niet meer. Of Freek de Jonge er in 'De vergrijzing' iets over gezegd heeft, weet ik niet, want daar keek ik al lang niet meer naar, omdat ik niet de doelgroep was. Zie: Oppassen dat het niet leuk wordt
Fruitvliegen kruisen resultaat (DP, 15-12-2004)
Fruitvliegen kun je alleen maar kruisen met andere fruitvliegen en het resultaat is meer fruitvliegen. Gelukkig kun je een fruitvlieg niet kruisen met een olifant met diarree.
Fusie voetbal Rotterdam (15-10-2004)
Wie gaan er fuseren? Feyenoord, Sparta en Excelsior? Of speelt dit in het Rotterdamse amateurvoetbal?
Gebaren journaal (9-12-2004)
Het NOS-journaal wordt ook uitgezonden met doventolk. Zie: Zorg dat je je talen spreekt
Gebroeders Brouwer (22-10-2004)
De gebroeders Brouwer waren in de jaren zeventig een begrip. Zij speelden trompet. Zij hadden fans. Veel mensen hadden een hekel aan de gebroeders Brouwer. Ze zijn niet echt actueel meer, maar kennelijk nog wel actueel genoeg.
Gebroeders Brouwer film muziek (DP, 4-11-2004)
De Gebroeders Brouwer in een film. Moet kunnen. Beter nog, een film over de Gebroeders Brouwer. Per slot van rekening heeft men ook films gemaakt over de gebroeders Dorsey, Benny Goodman, Glenn Miller, Spinal Tap, The Wings (er schijnt een film te bestaan die "Wings over America" heet, en model gestaan heeft voor de film "This is Spinal Tap". Ik heb hem nooit gezien, en het kan een broodjeaapverhaal zijn.) en de fanfare van Giethoorn.
Gebroken knie (8-11-2004)
Probeer ook "gebroken knie". Ik kan niet genoeg benadrukken dat aanhalingstekens in zoekopdrachten buitengewoon nuttig kunnen zijn. Als je zelf een gebroken knie hebt, kun je volgens mij beter 112 bellen dan op internet gaan zoeken. Heb je geen telefoon bij je, dat kun je nog proberen of het helpt als je heel hard "Auw!" roept.
Gedichten over pizza's (DP, 17-11-2004)
"Ik ween om pizza's, in de knop gebroken", o nee, dat waren bloemen.
Gedichten over ramadan in het Engels geschreven (DP, 10-11-2004)
Dan kun je beter zoeken op "poems about ramadan" of "in English". Probeer ook eens het woord 'limericks' in je zoekactie te verwerken.
Geel bandje Louis Armstrong (DP, 1-6-2005)
Louis Armstrong was een neger. Hij speelde vooral in zwarte bandjes, maar ook wel in gemengde bandjes en met blanke bandjes (The Dukes of Dixieland bijvoorbeeld). Hij is met zijn muziek de hele wereld over geweest, dus misschien heeft hij in bijvoorbeeld Hong Kong ook wel met een geel bandje gespeeld. Anders misschien bij de Chinees op de hoek, om voor zijn Babi Pangang te betalen.
Geert Wilders (17-11-2004)
Geert Wilders is een beetje monomaan. Als hij de islam ook eens van een paar dingen niet de schuld zou geven, zou je hem misschien serieus kunnen nemen. Misschien ook niet. Zie: Waar is Pipo als je hem nodig hebt? en Een onbewaakt ogenblik
Geert Wilders geboren op (22-11-2004)
Een eiland in de stille oceaan? De St. Pietersberg? Zijn verjaardag?
Geert Wilders opiniepeiling zetels (12-10-2004)
Geert Wilders zou volgens de opiniepeilingen een heleboel zetels krijgen. De vraag is, of hij daar ook iets zinnigs mee kan doen. Zie: Waar is Pipo als je hem nodig hebt?
Gehoorbeschadiging (15-12-2004)
Niet prettig. De moderne schooljeugd loopt zijn gehoorbeschadigingen op in de disco. Ook in de schooldisco. Toen ik nog op het Vader Rijn College in Utrecht werkte, ben ik voor de aardigheid eens met een decibellenmeter de aula in gegaan tijdens zo'n schooldisco. De precieze metingsresultaten ben ik vergeten, maar het was een geluidsniveau waar je van de ARBO-wet hooguit een halve minuut (naar boven afgerond) in mocht bivakkeren. Een collega heeft hier een rapportje over geschreven. De verantwoordelijke stafleden (directeur Bart Engbers en adjunctdirecteur Harry Kerver) hebben daar nooit iets mee gedaan. Neen toch wel: ze hebben het verstopt.
Geile foto's van jonge voetballers (DP, 1-11-2004)
Tsja. Nou ja, jonge voetballers kunnen zich in ieder geval wel verdedigen. Een stevige schop voor zijn ballen, en klaar. Als dit een vrouw is, hebben de jonge voetballers een probleem. De meeste vrouwen hebben geen ballen.
Geitenkaas leren maken (DP, 6-12-2004)
Daar zijn cursussen voor. In de zaal ernaast de cursus 'Geitenkaas leren eten'. Voor degenen die die cursus niet met goed gevolg doorlopen is er nog 'Elegant overgeven voor beginners'. Smaakt geitenkaas van door geitenneukers geneukte geiten anders dan geitenkaas van niet door geitenneukers geneukte geiten? Je kunt geiten kunstjes leren, maar kun je geiten kaas leren maken?
Geitenmelk prijzen (DP, 9-12-2004)
Geitenmelk zal wel een stuk duurder zijn dan koeienmelk, of koemelk, zoals sommige mensen zeggen. Er gaat veel minder melk in een geit dan in een koe, en er zijn ook geen enorme geitenstallen in de bio-industrie, dacht ik. Hoe de vraag naar geitenmelk is, weet ik niet, maar als die niet groot is, daalt de prijs natuurlijk weer.
Gele armbandjes
Deze opdracht komt dagelijks voorbij, sinds mijn stukje van 18 september 2004 (Armbandjes tegen kanker) door Google en andere zoekmachines gevonden wordt, in allerlei vormen. Die kankerbandjes zijn kennelijk populair.
Gele bandjes Belgie (19-11-2004)
Die kutbandjes zijn een internationale plaag. Als je geld aan een goed doel wilt geven, moet je het vooral niet laten, maar je hoeft er niet mee te koop te lopen. Ook niet in België.
Gele madonna
Nooit van gehoord. Wel van een "zwarte madonna" en een "geile Madonna".
Geluid van een ezel in het Duits (DP, 13-1-2005)
In het Nederlands noemen we het 'balken', in het Duits heet dat 'iahen'. Duitse ezels zeggen kennelijk 'ia', net als Nederlandse ezels. Je zou ook 'schreien' kunnen gebruiken, als de ezel luid balkt. Schreien is namelijk te vertalen als: schreeuwen, brullen, roepen, krijsen, gillen, bleren en krassen. Om maar eens iets te noemen.
Gemiddelde sex nederland (17-11-2004)
Dit lijkt wel een enquêtevraag van Maurice de Hond. Als alle antwoorden binnen zijn, blijkt dat de percentages precies zo uitvallen als Maurice ze van te voren op een bierviltje had gezet. De gedachte dat hij zijn onderzoeken stuurt, komt automatisch bij je op. Zou het gewoon een oplichter zijn? Meer dan tweederde van de ondervraagden dacht van wel.
Gerbil namen duo's (DP, 16-11-2004)
Gerbils worden vaak in duo's gehouden. De mijne heetten Volley en Dropshot. Voor de hand liggend zijn natuurlijk Peppi en Kokki, Watt en Half-Watt, en Balkenende en Donner. Hm, dat is eigenlijk drie keer hetzelfde.
Geschiedenis Captain Iglo (4-11-2004)
Captain Iglo was de belangrijkste vissticksvisser ter wereld. Hij ving nooit wat, en besloot daarom eerst de visstick uit te vinden en het daarna nog eens te proberen. Toen hij de problemen met het losraken van het paneermeel in het zoute water eindelijk had opgelost, bleek dat de stomme beesten zich niet wilden voortplanten. Hierop besloot hij ze naar het asiel te brengen, maar daar werden ze geweigerd. Toen ging hij ze maar verkopen. Vissen doet hij alleen nog als hobby, liefst met dieptebommen, en als die niet voor handen zijn gewoon met dynamiet.
Gestileerde Kerstboom Rotterdam (DP, 10-12-2004)
Zie Honderden sex beelden gratis te zien op internet, verderop op deze pagina.
Geweldsinstructie (15-11-2004)
Nederland stuurt zijn militairen naar landen waar ze niets te zoeken hebben, en vervolgens mogen ze nog niet eens een beetje lekker schieten ook. Zie: Geweldsinstructie
Gezelligheid oud nieuw (14-12-2004)
Zie Feestje oud en nieuw, mutatis mutandis.
Gezondheidszorg te duur (6-11-2004)
Een goede gezondheid: onbetaalbaar.
Gitaar kampvuur liedjes (13-11-2004)
De ergste nummers voor bij het kampvuur zijn 'House of the Rising Sun' en 'Horse with no Name'. Gitaar bij het kampvuur is op zich trouwens ook al erg. Gitaar in het kampvuur graag. Vlammen omhoog.
Goedkoop rug harsen (DP, 8-11-2004)
Waarom je in vredesnaam je rug zou willen harsen is mij een raadsel. Het zal wel weer een cosmetische ingreep zijn, omdat de vrouwen en homo's die het in de modewereld voor het zeggen hebben niet van haar houden. "Goedkoop je benen harsen", "Goedkoop je kruis harsen" en "Goedkoop je hoofd harsen" worden nog verwacht. Als er een medische indicatie is, hoeft het waarschijnlijk niet goedkoop, omdat de verzekering de kosten dekt. Geschift zijn lijkt mij overigens geen medische indicatie.
Goedkope gitaar (16-12-2004)
Koop toch meteen een goeie. Je hebt er zoveel meer plezier van. Behalve bij het kampvuur natuurlijk. Zie: Geen woorden maar daden.
Golden retriever hoest (DP, 17-11-2004)
Gauw naar de dierenarts dan.
Golden retriever werkstuk (DP, 3-11-2004)
Scholieren die een werkstuk moeten maken, kunnen hun werkstukken zo van internet plukken. Er zijn verschillende sites voor, waar ze er dan wel heel schijnheilig bij zetten dat de scholier het werkstuk van een ander niet als eigen werk moet inleveren. Leraren die niet doorhebben dat ze geflest worden, verdienen niet beter.
Goocheltruc konijnen kinderen (DP, 27-11-2004)
Er zijn ook leuke trucs met kippen, duiven en rolschaatsen.
Goudse rappers (DP 6-11-2004)
Goudse rappers onderscheiden zich van andere rappers doordat ze het liefst rappen met de mond vol stroopwafels. Goudse rappers zijn niet populair. Ze zijn onverstaanbaar en het publiek op de eerste drie rijen komt onder de kruimels te zitten.
Grasparkiet geluid mp3 (DP, 28-11-2004)
Je kunt een grasparkiet zelfs leren praten, als ik mij niet vergis. Wat voor geluid een nietpratende grasparkiet maakt, is mij onbekend. Iets van pieppieppieptwiet of zo.
Grasparkiet grap (DP, 6-1-2005)
Op het eerste gezicht zou je zeggen dat alle grappen met papegaaien ook wel moeten kunnen met een grasparkiet, als we grap tenminste opvatten in de betekenis van humoristisch verhaaltje met een pointe of clou. Practical jokes vallen hier dus buiten. Bovendien is van de grasparkiet niet algemeen bekend dat hij kan praten, dus waarom zou je?
Gratis bladmuziek dweilorkest (DP, 6-11-2004)
Bestaan dweilorkesten uit armlastigen?
Gratis foto's mannen zonder de schaamhaar
Niet zomaar gratis foto's van mannen zonder schaamhaar, wat een genante prent oplevert, maar gratis foto's van mannen zonder de schaamhaar. Of mannen met schaamhaar toch mannen zonder de schaamhaar kunnen zijn, is mij niet bekend, en evenmin weet ik of mannen zonder de schaamhaar allemaal bij de bank werken.
Gratis naaktfoto's (DP, 2-11-2004)
Kan niet schelen wie of wat erop staat, als het maar gratis is.
Gratis naaktfoto's mannen (DP, 31-10-2004)
Nog niet gezien: "gratis naaktfoto's vrouwen", maar dat kan ook niet uitblijven. Welke mannen zouden nou het populairst zijn? En welke vrouwen?
Gratis naakte homo's (23-10-2004)
Zeeuws knaapje: geen cent te veel hoor!
Gratis naakte Marokkanen (DP, 6-11-2004)
Tsja.
Gratis naaktfoto Jennifer Lopez (DP, 3-11-2004)
Dat zat er wel in. Inmiddels is mij duidelijk geworden dat je het zo gek niet kunt verzinnen, of het wordt op internet gezocht.
Gratis naaktfoto's van jonge meisjes in het bos of natuur (DP, 10-12-2004)
Deze zoeker maakt onderscheid tussen 'bos' en 'natuur'. In Nederland hebben we geen echte bossen, maar alleen parken. Parken zijn echter veeleer cultuur dan natuur te noemen. Waarom zoveel mensen (waarschijnlijk allemaal vieze mannen) geilen op naaktfoto's van jonge meisjes, ontgaat mij.
Gratis naar bed Kuijk (DP, 3-11-2004)
Mijn naam is Kuijk en ik ga elke avond gratis naar bed. Waar deze zoekactie op slaat, mag Joost weten. Toch heeft de zoeker nog 61 treffers gehad.
Gratis sex bekijken via internet (DP, 6-11-2004)
Moet het menselijke sex zijn, of mag het ook de Patagonische bedwants, de bonobo of de geit betreffen?
Gratis sex film op internet (DP, 5-11-2004)
Op zoek naar een film op internet over gratis sex. Moet te vinden zijn. Een gratis sexfilm zal ook nog wel kunnen. Die hele Tiroler meuk en dergelijke wordt tenslotte ook onder de soft porno geschaard. Het blijft rotzooi, maar gratis is gratis.
Gratis sex film orgasme (DP, 9-12-2004)
Moet de film over orgasmes gaan, of een orgasme opleveren?
Gratis sex in de buurt (DP, 6-11-2004)
In de buurt van wat? Of welke buurt? Moet het op straat plaatsvinden, of mag het ook in het buurthuis, als de hangjongeren er niet zijn? Is sex in de betere buurten niet gratis?
Gratis sexbeelden (DP, 16-12-2004)
Zie Honderden sex beelden gratis te zien op internet
Gratis voyeur foto's thuis en op straat gemaakt (DP, 22-11-2004)
Dat voyeurs op straat gefotografeerd worden, vind ik al niet netjes, maar dat ze zelfs thuis geen privacy meer hebben, gaat te ver.
Grieks meisje vermist 15 jaar (DP, 7-12-2004)
Als het een Grieks meisje in Nederland is, zal ze wel vermist blijven ook, tenzij ze zelf contact opneemt met degenen die haar als vermist hebben opgegeven. De Nederlandse politie is niet echt in staat om mensen te vinden. Bovendien moet de Nederlandse politie vooral veel bonnen uitschrijven, om geld binnen te halen. En boeven vangen, ho maar.
Griekse held Achilles (10-11-2004)
Een grotere held dan Ajax. Slachtoffer van zinloos geweld.
Groothandel in babykleding (DP, 12-11-2004)
Kunstmatige inseminatie is niet ideaal, dat blijkt maar weer eens. Zou het een tienling worden, of een elftal?
Groucho Chico Harpo doofstomme (28-10-2004)
Een beginnend Marxbrothersfan (hulde, hulde, hulde) die nog niet weet dat Harpo wel degelijk kon praten, dus niet doofstom was, dat Zeppo in een paar films heeft meegespeeld en dat er ook nog een Gummo was. Dat komt allemaal nog wel. Goed blijven zoeken.
Guus Meeuwis (12-12-2004)
Zou die er al spijt van hebben dat hij zijn studie opgegeven heeft? Of is hij gewoon afgestudeerd? In ieder geval zong hij ook een liedje bij de plechtigheid voor André Hazes.
Halal kopen worst (DP, 4-11-2004)
Zolang er genoeg winkels overblijven waar gewone mensen hun eten kunnen kopen, vind ik het best. Ongelovigen zijn in het voordeel, want die kunnen alles eten, met een lekker biertje erbij.
Halal restaurant (DP, 11-12-2004)
Een bewijs dat niet alle islamieten in de bijstand zitten.
Halal restaurant in Rotterdam (DP, 3-11-2004)
Als je tijdens de Ramadan wel naar het restaurant mag, stelt dat hele vasten kennelijk ook geen reet voor. We hadden trouwens al "Halal restaurants in Den Haag". Wanneer zou Staphorst voorbij komen?
Halal restaurants in Den Haag (20-10-2004)
Dit is duidelijk. Ik weet niet hoeveel van die restaurants er in Den Haag zijn, maar het zijn er waarschijnlijk wel meer dan kosjere restaurants in Teheran.
Hamas joden (21-11-2004)
Als je de spreekkoren moet geloven, wil de Hamas alle joden aan het gas. Geen vriendelijk clubje, lijkt mij.
Hamas hamas alle joden aan de gas (27-11-2004)
En iedereen die niet weet dat het niet 'de gas' is, maar 'het gas' verdient straf.
Hand in hand kameraden bladmuziek (DP, 7-12-2004)
Zie mijn opmerkingen bij: Bladmuziek Feyenoord. 'Op een slof en een oude voetbalschoen' is van Ajax, dacht ik.
Hangjongeren Assendelft (DP, 12-11-2004)
Assendelft, that wonderful town. If you can make it there, you can make it anywhere.
Hardlopen en sex (22-10-2004)
Ze vragen atleten weleens wat ze vinden van sex voor de wedstrijd. Jos Hermens schijnt een keer gezegd te hebben: "Het liefst tijdens de wedstrijd". Als hij het niet gezegd heeft, laat ik mij graag corrigeren. Ondertussen denk ik dat sex tijdens het hardlopen onmogelijk is. Ja.
Harige sex (9-12-2004)
Doet mij denken aan het lagereschoolverhaal over de harige kut van de vissersvrouw: "In de harige kut van de vissersvrouw stond een lul van een predikant." En dan was eigenlijk bedoeld: "In de karige hut van de vissersvrouw stond een prul van een ledikant." Wil deze zoeker plaatjes van blote vrouwen die normaal behaard zijn, wil hij of zij extreem behaarde mensen zien, of gaat het om sex met harige beesten, als daar zijn langharige koeien, teckels en cavia's?
Hazes Cruijff Frits Barend (25-11-2004)
Er is er maar een van deze drie aan wie ik een hekel heb, en het is niet Hazes of Cruijff. Rara, wie is dat?
Hazes voor dweilorkest (DP, 23-10-2004)
Hoeveel dweilorkesten zijn er eigenlijk in Nederland? Zou er niet een gespecialiseerde winkel zijn waar deze orkesten hun repertoire kunnen aanschaffen?
Hazes + waarom (7-11-2004)
En zo neen, waarom niet of dan toch? "Waarom" is Hazes' vertaling van "My Way" geweest.
Heel dikke naakte vrouwen (DP, 4-11-2004)
Nog te verwachten: "Heel lange naakte vrouwen", "heel kleine naakte vrouwen" en "naakte vrouwen met een spraakgebrek".
Hemaworst (21-10-2004)
Ik snap niet zo goed waarom iemand een zoekopdracht van één woord intypt. Deze leverde 451 treffers op. Dat is toch teveel om te doorploegen? "Ingrediënten hemaworst" of "indigestie hemaworst" lijkt me veel doelgerichter. Aangezien internetgebruikers nogal op sex gefixeerd zijn, kan het niet lang duren voor de zoekopdracht "Sex Hemaworst" in de statistieken verschijnt.
Henk Engbers (2-11-2004)
Nooit van gehoord.
Henk Westbroek Char
Henk Westbroek is op RTL4 in het programma van Char geweest. Welke extra informatie zou de zoeker nog verwachten?
Herdershond sex (13-11-2004)
Van die kleine schoothondjes staan ook wel bekend als 'kuttelikkertjes'. Zelfs een heel jonge pup van een herdershond is al groter. Natuurlijk kan een volwassen herdershond best een kut likken. Is het verstandig om je te laten pijpen of beffen door een herdershond? Is er onderscheid tussen homosexuele en heterosexuele beestenneukers, oftewel: maken dierenneukers onderscheid tussen mannetjes- en vrouwtjesdieren?
Het junior songfestival internationaal (27-11-2004)
Vermoedelijk vreselijk, gelukkig niet gezien. Zie ook: Hij is de beer uit Lemmer.
Het schieten van een ree (17-11-2004)
Zonde van zo'n beest, maar als het moet, moet het. Zie ook: Oversteken? Dat had je gewild
Het slot last crusade (3-11-2004)
Vermoedelijk wordt hier de film van Indiana Jones bedoeld. Waarom een hele film kijken, als je op internet kunt vinden hoe hij afloopt? Wil de zoeker discussiëren met anderen, omdat het slot van de film buitengewoon interessant is, en wat betreft zijn invloed op de filmgeschiedenis slechts te vergelijken met de kinderwagen van Eisenstein in De Panterkruizer Potemkin, en "Rosebud" in Citizen Kane? Is het te doen om de naam van het slot, het kasteel dus, dat er in de Indianajonesfilm voorkomt?
Het verschil tussen Jezus en Sinterklaas (DP, 7-11-2004)
Laat me raden. Jezus bestaat niet?
Het weer in Benidorm (16-10-2004)
Zoekacties met Benidorm erin leiden vaak naar de stukjes die Captain Iglo heeft geschreven in het blad van de fanclub van Ome Cor's Show Duo. "Benidorm" was een van de populairste nummers van het duo, en het blad heette de Benidormbode. Zodoende.
Hete naakte voetballers (DP, 13-11-2004)
Dat zijn voetballers die met zijn allen in een sauna gingen, waarvan de thermostaat het begaf (van de sauna, niet van de voetballers, natuurlijk).
Hetero's zien neuken (DP, 29-10-2004)
Hier is de pornoindustrie van oudsher op gebaseerd. De Duitse schrijver Joachim Lottmann beweert dat de Duitse jeugd niet meer neukt (Der Spiegel, nr.45, 28-10-2004). Een fijn plan. Planten ze zich tenminste ook niet voort.
Hij is een hondelul (14-12-2004)
Ik geef de voorkeur aan 'Hij heeft een hondelul'. Zie: Wie heeft er hier een hondelul? en Chocoladeletters en kerstballen. Of hij nu een hondelul heeft, of een hondelul is, hij heeft het er vast naar gemaakt.
Hij is een kei klaartje foto (25-11-2004)
Nicky en Klaartje deden mee aan het eurovisie songfestival voor kinderen. Ze zijn vast wel ontzettend goed en leuk en weet ik veel, maar zo'n festival is voor vieze oude mensen. Ik hoop voor de meisjes dat ze toch nog goed terechtkomen. Zie ook: Hij is de beer uit Lemmer
Hockeydames bloot foto's (DP, 7-11-2004)
Op welke leeftijd worden hockeymeisjes hockeydames? Zijn hockeyvrouwen geen dames? Gaan dames bloot op de foto?
Hockeymeisjes
Volgens mij was ik dit zelf, om te kijken of de desbetreffende pagina al door Google gevonden werd.
Hockeymeisjes naaktfoto's (DP 28-10-2004)
Met of zonder ballen en sticks?
Hoe een film bekijken op internet (DP, 20-11-2004)
Met de ogen open, dat geeft het beste resultaat.
Hoe gaat neuken bij mensen (DP, 6-11-2004)
Het biologieonderwijs in Nederland laat ernstig te wensen over.
Hoe geitenkaas maken (DP, 14-11-2004)
Van geitenmelk, en dan goed roeren. Geitengehakt, geitenbiefstuk en geitenrollade maakt men van geit. Geitenwollen sokken van geitenwol.
Hoe groot wordt een Golden Retriever
Goeie vraag. Vooral als je klein behuisd bent.
Hoe heet de familie van Madonna? (DP, 24-10-2004)
Die kom je afwisselend tegen als Cicione, Ciccione en Ciccone. Ik gok op Ciccione. Madonna Louise Veronica Ciccione, geboren 16-8-1958. Kan fout zijn, komt van internet, hoeft dus niet te kloppen.
Hoe heet de populairste kikker (DP, 20-11-2004)
Mondiaal gezien zal dat Kermit de Kikker (Kermit the Frog) uit de Muppet Show wel zijn.
Hoe hete Oslo vroeger (DP, 7-12-2004)
Een stuk kouder dan nu. Hoe koude Oslo dan nu? Mij niet weten.
Hoe is David Beckham beroemd geworden? (DP, 21-11-2004)
In eerste instantie doordat hij wel aardig kon voetballen. Door een stomme rode kaart op een toernooi dat iedereen al lang weer vergeten is, werd hij berucht. Doordat ze in Engeland niet zo erg veel goede voetballers hebben, is hij uitgegroeid tot een van de betere spelers op dat eiland. Dat is goed voor zijn roem. Hij is getrouwd met Victoria Addams van de Spice Girls en ze hebben hun marketing een poosje samen gedaan. Op het ogenblik is David Beckham beroemder als schuinsmarcheerder (Rebecca Loos) dan als voetballer.
Hoe kun je Jennifer naakt zien (DP, 28-10-2004)
Dan moet je zorgen dat ze zich uitkleedt en dat je met je ogen open de goede kant op kijkt. Denk ik.
Hoe lang blijft doping (DP, 31-10-2004)
Een medewerker van een dopinglaboratorium die bijscholing behoeft. De vraagstelling deugt niet. "Hoe lang blijft doping werkzaam", "Hoe lang blijft doping te koop" en "Hoe Lang blijft doping gebruiken" zijn al een stuk beter, ware het niet dat het begrip doping zo ruim is dat je er niets over kunt zeggen. De laatste uitspraak is trouwens geen vraag, maar een constatering, immers Hoe Lang is een Chinees.
Hoe lang worden oude zoekopdrachten bewaard google (DP, 8-12-2004)
Dat zou weleens heel lang kunnen zijn. Je kunt in ieder geval pagina's die allang (of al lang) niet meer op het World Wide Web dan wel internet aanwezig zijn nog steeds in de zoekresultaten aantreffen. Dat zegt in feite niets. Sorry.
Hoe men doet sex (DP, 8-11-2004)
Het was me al opgevallen dat het biologieonderwijs in Nederland te wensen overliet, maar het taalonderwijs is kennelijk ook niet best.
Hoe oud is Clint Eastwood (DP, 7-11-2004)
Ergens in de zeventig?
Hoe plaats ik mijn homepage op planet internet (DP, 14-12-2004)
Abonnee worden en ftp-en.
Hoe vaak naar de hoeren (DP, 15-12-2004)
Mensen gaan vaak zo naar de hoeren: lopend, op de fiets of met de auto naar de hoeren. Of was de vraag niet hoe zij vaak gaan, maar hoe vaak zij gaan? Dat hangt natuurlijk helemaal van des hoerenlopers budget af. Hoeren kosten namelijk geld.
Hoe verschilt Griekse eten met Hollandse eten (DP, 17-11-2004)
Het is 'Grieks eten' en 'Hollands eten'. Ik weet meer van taal dan van koken, dus ik kan de vraag niet beantwoorden.
Hoe vindt men mij bij Google (DP, 20-11-2004)
Geen idee. Kent men u bij Google?
Hoe werken auto's op afstandsbediening (DP, 23-11-2004)
Radiografisch, oftewel met een zendertje. Bij de 'Myth Busters' hebben ze een paar keer een volwassen auto op afstand bestuurd. Die werkten in feite hetzelfde als gewone auto's, maar dat waren het ook. Het verschil zat hem in de afstandsbediening. De chauffeur stond op een afstand, daar kwam het op neer.
Hoe zet je films op internet (DP, 16-11-2004)
Via een ftp-verbinding uploaden, of gewoon thuis een eigen webservertje inrichten, lijkt mij.
Hoeveel mensen kijken porno op internet? (DP, 14-11-2004)
Erg veel. De meesten, denk ik wel.
"hoeveel mensen" op internet (DP, 8-11-2004)
Een arbitrair gebruik van aanhalingstekens. Als je wilt weten hoeveel mensen er op internet zitten, kun je beter zoeken op "mensen op internet", of "mensen zitten er op internet", inclusief de aanhalingstekens. Of je er dan wel achterkomt valt te betwijfelen.
Hoeveel mensen zitten er in de fanfare? (DP, 6-12-2004)
En hoeveel mensen zitten er in een symfonieorkest?
Homo's nu (18-11-2004)
Dit was een Nederlandse zoeker. Hij gebruikt 'nu' dus in de Nederlandse betekenis van het woord, niet in de Franse. Dan zou het 'nus' moeten zijn, vanwege het meervoud.
Hondelul (5-11-2004)
Volgens het Groene Boekje moet het "hondenlul" zijn. Stelletje hondelullen.
Hondelul vast (6-12-2004)
Een losse hondelul is ook nergens goed voor. Zie: Wie heeft er hier een hondelul?
Honderden sex beelden gratis te zien op internet (DP, 3-11-2004)
Sexbeelden. Dat is nog eens wat anders dan tuinkabouters. In Rotterdam hebben ze momenteel een probleem met een 'Kerstman met gestileerde kerstboom', die door overspannen geesten is uitgeroepen tot kabouter met een anaalplug. Een anaalplug is kennelijk iets wat je in je reet douwt tijdens de sex. Komt misschien ook van pas tijdens de diarree. Honderden sexbeelden bij elkaar vormen samen een pornopark. Dat doet dan weer denken aan 'Pornopark Schaamharen', uit 'De familie Doorzon' (maar vraag me niet welk album. Een van de eerste, dacht ik.).
Honkbalknuppels te koop (27-11-2004)
Om mee te honkballen, mogen we hopen.
Hubert Hutsebaut (12-11-2004)
Zie Tim Krabbé: 43 Wielerverhalen, Uitgeverij Bert Bakker, ISBN 90 351 0592 3, blz 109. "Hutsebaut, de treurige".
Huilen is voor jou te laat (3-11-2004)
De grote hit van Corry en de rekels, in 1970 (geloof ik) de grootste hit in Nederland. Corry en de rekels zijn weer bij elkaar en ze gaan weer optreden. Leven ze allemaal nog dan?
Huisstofmijt in huis (14-12-2004)
Huisstofmijten houden van mensen. Haal ze in huis.
Hulpmiddelen sex (11-12-2004)
Dat kan van alles wezen natuurlijk. In handen van een geoefend viespeuk is een creditcard ook een sexhulpmiddel, al was het maar om een sexlijn mee te bellen, of een internetsexsite te bezoeken.
Humor gedicht over poep voor verjaardag (DP, 10-12-2004)
Dat is goed verzonnen. Hoe kom je erop. Nog origineler is het natuurlijk om iemand daadwerkelijk een drol (al dan niet verguld) cadeau te doen.
Humorpagina (9-12-2004)
Ik houd er een humorpagina op na, maar aangezien ik geen nieuwe grappen meer krijg toegestuurd, lijdt die een beetje een kwijnend bestaan. Het enige onderdeel van die hoek van mijn webstek dat regelmatig wordt ververst, is deze pagina met zoektermen. Mijn eigen humor leef ik uit op mijn meningenpagina. En hier natuurlijk.
Hyperventilatie
De beste manier om geen last te krijgen van hyperventilatie is gewoon doorademen
Hyperventilatie zangles
Hyperventilatie bij zangles is heel vervelend, maar een rochelende hoest is ook niet fijn.
I still got the blues Andre Hazes band (14-11-2004)
I Still Got the Blues werd gespeeld bij het afscheid in de Arena. Zie ook: Oppassen dat het niet leuk wordt, maar dan anders
Iets dat groot is is ook zwaarder? (25-10-2004)
Dat hangt volgens mij van het soortelijk gewicht af.
Ik kijk terwijl ze zich laat neuken foto's (DP, 18-11-2004)
Aan de foto's van iemand die ergens aandachtig naar kijkt, kun je niet zien of het een krakende neukpartij, een biefstuk of een fladderende grasparkiet is. Ontsnapte halsbandparkiet kan ook. Alles kan.
Ik wil sex en nu? (7-11-2004)
Ja, wat nu? Even naar de pinautomaat en dan naar de hoeren? Of moet het weer gratis wezen?
Ik wil sex met een ander (DP, 25-12-2004)
Je kan wel zo veel willen. Wil een ander ook sex met jou?
Ik wil sex zien (DP, 21-12-2004)
Dit lijkt mij eerder een anonieme mededeling dan een zoekactie. Tenzij de zoeker op zoek is naar een voyeur, die zijn intenties op internet kenbaar gemaakt heeft. In dat geval is de zoeker vermoedelijk een exhibitionist die zijn diensten wil aanbieden.
Imago (23-11-2004)
225.000 treffers in het Nederlands. Wiens imago had u eigenlijk in gedachten?
Inburgeringscursus internet (DP, 6-11-2004)
Maar dan eerst een computercursus.
Indiaan+afbeelding (12-11-2004)
Officieel heet dat tegenwoordig een 'native American', dacht ik.
Informatie over vliegtuigen met hele leuke plaatjes erbij[ik meen het] (DP, 10-11-2004)
Heb je de hele middag informatie over vliegtuigen met hele leuke plaatjes erbij zitten zoeken, neemt dat stomme Google je niet serieus. Logisch dat je er dan "ik meen het" achter zet. Probeer ook: "ik meen het, en anders kom ik wel even naar je toe om je aan je stropdas over je bureau te trekken." Dat helpt altijd.
Informatie voor werkstuk over Kaapstad (DP, 12-1-2005)
Kaapstad ligt in Zuid-Afrika en is een van de drie hoofdsteden. De andere twee zijn Pretoria en Bloemfontein. Hoe dat precies zit, moet je zelf maar even opzoeken.
Internet belhuis (DP, 7-11-2004)
Snap ik niet. Internettelefonie weer wel, maar daarvoor hoef je niet naar een belhuis.
Internetpagina John de Mol Nickolodeon (DP, 17-1-2005)
Zo wijst je eigen pagina je op je spelfouten: het is Nickelodeon, met een e. Nicke, niet Nicko. Inmiddels heb ik dat gewijzigd. Ik zie trouwens liever Spongebob en Patrick dan John de Mol.
Is de enclaves een moeras (24-10-2004)
Volgens mij is de enclaves meervoud, maar het zou best een Spaans woord kunnen zijn en derhalve een moeras in Costa Rica, El Salvador of Florida.
Is er nog een stel voor sex (DP, 25-12-2004)
Volgens mij zijn de meeste stellen wel voor sex. Stellen die tegen sex zijn, houden vaak vrij snel op stel te wezen.
Italiaanse naakte vrouwen (DP, 4-11-2004)
Spaanse, Mohamedaanse en Mexicaanse naakte vrouwen zijn ook in trek.
Ja zuster nee zuster parkiet (DP, 6-11-2004)
De parkiet kan ik me niet herinneren. De boze buurman wel. Dirk (of Dick?) Swidde, dacht ik. Hetty Blok als zuster Clivia, Leen Jongewaard als Gerrit en Opa. Wim Sonneveld op de step. Het was toen heel leuk, maar dat zal vooral aan de andere programma's gelegen hebben.
Jabberwocky-film (9-12-2004)
Deze film ligt momenteel (10 december 2004) bij de Free Record Shop, in de bak 3 voor 33 euro. Ook maakt hij deel uit van een Monty Python pakket, dat inmiddels is afgeprijsd tot 24,95. Zie mijn filmtipspagina
Janet Jackson (9-12-2004)
Amerikaans zangeres, zus van Michael Jackson. Belangrijkste recente prestatie, en niet eens zo recent: tiet met lelijk ornament laten zien op televisie. Zie: Van der Vaart en de tiet van Janet Jackson
Japanse homo (DP, 28-10-2004)
En hierna de Chinese, Koreaanse en Mongoolse homo. En de naakte Eskimohomo met zijn sledehonden.
Japanse metro plattegrond (DP, 15-10-2004)
Hebben ze in Japan een nationaal metronet?
Japanse porno
Dit leidt naar mijn filmtipspagina. Zou de zoeker alle andere porno al uit zijn hoofd kennen? Misschien is het een hoogleraar japanse letterkunde, die een studie maakt van pornohaiku's.
Japanse porno plaatjes (DP, 5-11-2004)
De eerste Japansepornozoeker die er rond voor uitkomt wat hij wil. Plaatjes, en geen wetenschappelijke verhandelingen.
Jaren zeventig verzamelcd (22-11-2004)
De 'Bohemian Rhapsody' moet er zeker op staan.
Je eigen naaktfoto's op internet zetten (DP, 3-11-2004)
Zou je dat nou wel doen? Zou je niet liever klein beginnen en gewoon in je eigen vertrouwde buurt in je blote kont op straat gaan staan?
Je moeder heeft een snor (28-10-2004)
Een bekende uitdrukking, ook in zwang in spreekkoren. "Je moeder heeft spijt als haren op haar hoofd" is een stuk minder bekend. Het scandeert misschien minder lekker.
Jeanne orkaan (DP, 22-10-2004)
Er was daadwerkelijk een orkaan van die naam, dacht ik. Misschien handiger om in het Engels te zoeken, want die orkanen zijn voor de Nederlander toch een beetje een "vervanmijnbedshow".
Jennifer Lopez naakt reclamecampagne (DP, 9-12-2004)
Dat zal dan wel niet voor een kledingmerk zijn. Vroeger had je de leus van zuiver scheerwol: 'Liever naakt dan namaak.' Die gaat niet meer op, want zo'n Lopez is natuurlijk ook gewoon 'naakt en namaak'.
JEUGDFOTO's artiesten (DP, 12-11-2004)
Schreeuwen helpt niet. En misschien toch maar een naam van de gezochte artiest erbij zetten. Tenzij je natuurlijk jeugdfoto's van alle artiesten wilt hebben.
Jeugdfoto's vroeger en nu
Een eerbiedwaardige fotohobbyist die bezig is met zijn proefschrift betreffende de opstelling van jeugdigen op foto's door de eeuwen heen? Of toch iemand op zoek naar oude en nieuwe kinderporno?
Jeugdfoto's Fortuyn (DP, 21-10-2004)
Deze zoeker wil controleren of Pim Fortuyn nooit haar op zijn hoofd gehad heeft. Of hij bedoelde te zoeken op "jeugdfoto's Fortuyn naakt". Die komt dan binnenkort waarschijnlijk.
Jezus humor films arnold (11-12-2004)
Er is maar een film waarin Jezus en humor opzettelijk gecombineerd worden, en dat is Life of Brian. Daar komt volgens mij geen Arnold in voor, of het zou een van de figuranten moeten zijn.
Jongens 15 jaar naakt op foto (DP, 9-12-2004)
Goh, geeneens een nationaliteit of kleur erbij.
Jonge vrouwen die sex willen (DP, 21-12-2004)
De meeste jonge vrouwen willen in enig stadium van hun leven wel sex, maar niet per se met de mensen die dat op internet zoeken. Jonge vrouwen die sex willen, vindt men gewoonlijk in disco, café of pretpark (waarom niet?) maar jonge vrouwen dienen normaal en netjes benaderd te worden. Een expliciete viezerik maakt alleen een kans als de jonge vrouwen stoned, stomdronken, dan wel strontlazerus zijn.
Jos de Goeij (3-12-2004)
Ik weet niet of die naam veel voorkomt. Wel weet ik dat er in de Benidormbode een keer een stukje over een Jos de Goeij gestaan heeft. Hij verzamelde smurfen. Zie: Het hobbyhoekje.
Jour de fete dialoog (2-11-2004)
Zoveel dialoog zit daar niet in. Het sterke van Tati is voor mij altijd zijn visuele humor. Als je een paar films van Tati achter elkaar bekeken hebt, en je gaat ergens zitten waar veel mensen voorbijkomen, valt er vaak veel te lachen.
Kaas Lutjewinkel (15-12-2004)
De kaasfabriek van Lutjewinkel is afgefikt. Voor kaas dus voorlopig niet naar Lutjewinkel. Zie: Kaas uit het fust
Kanker (16-12-2004)
Kanker is best populair op internet. Deze actie leverde 338.000 treffers op. De zoeker moet best geïnteresseerd zijn geweest, want mijn pagina was resultaat nummer 421. Helaas voor de zoeker ging die pagina voornamelijk over die domme gele armbandjes van Lance Armstrong. Zie: Armbandjes tegen kanker.
Kant en klaar werkstukken over de olifant (DP, 9-12-2004)
Dat kan dan de Aziatische (Indische) of de Afrikaanse olifant zijn. De dwergolifant is uitgestorven.
Katja sex (22-10-2004)
Met Katja zal Katja Schuurman wel bedoeld zijn. Die blijft toch merkwaardig populair. Was zij nou puur natuur, of net zo plastic als al die anderen?
Kenmerken David Michelangelo (DP, 21-11-2004)
Groot, wit, geparkeerd in Florence (Firenze), onlangs schoongemaakt.
Kenmerken orgasme meisjes (DP, 28-11-2004)
Het is zeldzamer dan menigeen denkt. Er wordt heel wat toneelgespeeld in dit land.
Kerstballen (17-10-2004)
Waarom niet meteen de boom en de piek erbij gezocht? Of zou het een jongleur zijn, bezig met een nieuw act?
Kerstboom ongeluk foto humor (DP, 14-12-2004)
Goethe zei het al: "Geen schoner vreugd dan schadevreugd." Toch zit je hiermee al gauw op het niveau van die kutfilmpjes in 'De leukste thuis' en dat soort ongein, waarin kleine kinderen zich op onkomische wijze een breuk mogen vallen, en waar dan nog om gelachen wordt ook. Zap.
Keukentafel sex (DP, 21-12-2004)
Sex op de keukentafel, op het aanrecht, op een bijzettafeltje, het kan allemaal. Sex met de keukentafel is van een heel andere orde.
"kijk op europa" (14-11-2004)
Zou hier dat televisieprogramma bedoeld zijn? Dat wordt even genoemd in: Het hoeft niet altijd porno te zijn
Kijk eens in de spiegel (29-11-2004)
Goed advies, hoewel Sneeuwwitje problemen kreeg toen haar valse stiefmoeder van haar spiegel (van de stiefmoeder, niet die van Sneeuwwitje) te horen kreeg, dat Sneeuwwitje de mooiste van het land was. Zie ook: Kijk eens wat vaker in de spiegel, hoewel het daar niet gaat om een toverspiegel, maar de spiegel van de kapper.
Kijken vrouwen ook op internet sex (DP, 9-11-2004)
Ja. Vrouwen kijken altijd en overal sex, dus ook op internet.
Kijkshop plattegrond (DP, 27-10-2004)
Zou de Kijkshop echt voor alle filialen dezelfde plattegrond gebruiken? Dat heeft McDonald's nog niet eens. Niet dat ik vaak bij McDonald's kom, maar als ik er kom is het meestal om te pissen, en het toilet is steeds op een andere plek. Zoveel weet ik er nog wel van.
Kijkshop televisie helikopter (DP, 9-12-2004)
Een televisie in de vorm van een helikopter, een helikopter met een televisiecamera aan boord, of een televisie en een helikopter. Kan allemaal.
Kinderliedje kaas
"Hoog in de bergen daar woont Sinterklaas. Hij smeerde zijn reet in met Zwitserse kaas." Dit zal wel niet het gezochte liedje zijn. In een andere versie is het trouwens pindakaas, wat veel logischer is, daar het zich veel beter laat smeren dan Zwitserse kaas. Smeerkaas zou misschien ook kunnen. Ik weet niet hoe het met de kleefcoëfficiënt van de verschillende soorten kaas en broodbeleg gesteld is. Misschien zou iemand dat eens wetenschappelijk kunnen onderzoeken. In ieder geval moeten dan aan de orde komen: gatenkaas, geitenkaas, goudse kaas, edammer, aardbeienjam, frambozenjam, hazelnootpasta en stroop. Het verslag wordt uitgegeven en komt voor twee euro bij De Slegte te liggen.
Kinderliedje + kevertje
Dat kan 'Hansjepansje kevertje' zijn. Zie Liedje over lieveheersbeestje
Kinderliedje op internet (DP, 31-10-2004)
Hier is een denkfout gemaakt. Het wemelt namelijk van de kinderliedjes op internet, zoals het op internet van alles wemelt. Je moet alleen wel specifiek zoeken, anders vindt je nix. Zoekt verkeerd, en gij komt hier terecht, bijvoorbeeld.
Kinderliedje over de maan (14-11-2004)
Mij wil er zo gauw geen te binnen schieten.
Kinderliedje wij zijn gebroeders
Nooit van gehoord. Wel van het lied "Wij zijn twee eenzame cowboys", maar dat was geen kinderlied.
Klaartje en Nicky liedje downloaden (DP, 28-11-2004)
Het liedje heet 'Hij is een kei' (zie ook: Hij is de beer uit Lemmer). Het staat vast al in de hitparade, tenzij iedereen het gaat downloaden natuurlijk.
Klaartje en Nicky (Hei is een kei) (DP, 16-12-2004)
Neen, hei is een soort plant. En een soort paal, te weten een heipaal. Bedoeld is het liedje Hij is een kei. Met een lange ij.
Kledingcode restaurant
Wil hier iemand uit eten? Of is hij geïnteresseerd in die hoofddoekjesaffaire (zie: Wel het restaurant in, maar dan niet eten)?
Kledingmerk Lonsdale (6-12-2004)
Of het lekker zit, weet ik niet, maar het schijnt populair te zijn bij rechtse scholieren. Zie: Merk toch hoe sterk
Kleine naakte Belgische meisjes (DP, 7-12-2004)
Niet te verwarren met grote aangeklede Belgische trekpaarden. Marc Dutroux mag kennelijk vanuit zijn cel internetten.
Kleine smurfen (22-11-2004)
Een van de kenmerken van de smurfen is dat ze klein zijn. Zie: Het hobbyhoekje
Klinken oud en nieuw
Op zo'n inburgeringscursus leer je van die rare gebruiken. Dat moet je dan toch even nazoeken.
Kluivert mag ik oversteken
Bij al het gezeur over kwetsende spreekkoren gaan er mensen graven in het verleden.
Koe scheet brand (21-12-2004)
Een historisch feit is, dat er een steekvlam ontstaat als je de scheet van een koe in brand steekt. Minimaal een dierenarts in de Achterhoek, heeft op bij het demonstreren van die aardigheid een boerderij in brand gestoken. De sukkel.
Koefnoen Bassie
De meningen over Koefnoen zijn verdeeld. Die over Bassie ook.
Koefnoen betekent
Koefnoen betekent gratis. Staat gewoon in het woordenboek. Hoef je helemaal niet voor op internet te wezen.
Koefnoen, Inge, fragment (DP, 11-12-2004)
Er zijn al aardig wat koefnoenfragmenten waar Inge (de Bruijn) in voorkomt. Het leukste was toen ze dat mens van Oranje, die Beatrix, tegenkwam bij de kleermaker, wat op een knokpartij uitdraaide. Over Koefnoen heb ik iets geschreven in: Hypotheek voor een glazen huis
Koefnoen woordenboek (DP, 5-11-2004)
Een goed woordenboek kost geld. Als je een gratis woordenboek wilt, moet je het zelf weten, maar je loopt het risico dat het waardeloos is. Alle waar is naar zijn geld, per slot van rekening.
Komiek film Laurel Hardy Bean (24-10-2004)
Dit levert 5 treffers op, waarvan mijn filmtipspagina er één is. De invloed van Laurel & Hardy op Rowan Atkinson (Mr Bean) is in ieder geval groter dan andersom.
Komisch duo (18-10-2004)
Komische duo's zijn dun gezaaid. Deze zoekactie leverde op 18 oktober 2004 bij Google dan ook maar 2170 treffers op.
Komisch duo gezocht (DP, 14-12-2004)
Donner en Remkes voelen een kabinetscrisis aankomen en proberen nu vast ander emplooi te vinden.
Komische plaatjes (6-1-2005)
Singles, LP's, CD's, of toch gewoon foto's, cartoons en tekeningen? Ook leuk: de komische kookplaat. Goed opwarmen en wachten tot iemand per ongeluk zijn hand erop zet.
Komische plaatjes pony (DP, 17-11-2004)
Er zijn mensen die de pony een komisch dier vinden, zodat elk plaatje van een pony automatisch een komisch plaatje van een pony is. Anderen vinden het pas komisch als de pony een strooien hoed, een rokje en kunstschaatsen aan heeft.
Koor van het rode leger (17-10-2004)
Interessant onderwerp. Goed koor ook. Hebben ooit opgetreden met de "Leningrad Cowboys"
Koreaanse meisjes (DP, 17-11-2004)
Is het voor sex, adoptie of allebei?
Kuijk (4-11-2004)
Dat ben ik dus.
Kutfilms (12-11-2004)
Er blijken mensen te zijn die het woord kutfilms gebruiken om films aan te duiden waarin kutten te zien zijn. Dat betekent waarschijnlijk dat het begrip 'lullige films' ook een pornografische connotatie kan hebben.
Kwetsende spreekkoren van der Vaart (10-11-2004)
Schelden doet geen zeer, en als je je gekwetst voelt, heb gewoon pech.
Lange sex preview (DP, 8-12-2004)
Is 'lange sex' een neukpartij van drie uur, of sex tussen lange mensen? Wordt hier misschien een 'sexpreview' bedoeld, wat dat dan ook wezen mag?
Laurel and Hardy (14-11-2004)
Het grootste komische duo aller tijden. Jezus Christus en Pontius Pilatus schijnen ook heel leuk geweest te zijn, maar daar zijn geen beelden van bewaard gebleven. Zie ook mijn filmtipspagina
Laurel en Hardy beelden (DP, 17-11-2004)
Die bestaan.
Lebowski filmmuziek (11-12-2004)
Ouderwetse mensen gaan voor zoiets naar de platenzaak, alwaar men meteen weet of de filmmuziek in kwestie leverbaar is, en wat het kost. Het gaat hier overigens over de film The Big Lebowski
Leeftijd scootercertificaat Spanje (DP, 27-11-2004)
Vroeger had je wel mensen die honderd keer gezakt waren voor hun rijbewijs en het dan gingen halen op Saba, in Egypte, of in Mexico. Dit zal wel net zoiets zijn.
Legendarische geluidsfragmenten radio Pim Fortuyn (DP, 16-12-2004)
Aangezien Pim Fortuyn niets meer of minder was dan een soms grappige ernstig over het paard getilde relnicht, is het geen wonder dat deze zoekactie maar acht treffers opleverde, waaronder deze pagina dus.
Lekker sex (DP, 21-12-2004)
Lekker sex, lekker niet naar school. Of lekker toch. Lekker sex op school. In het fietsenhok. Of de lerarenkamer
Lenin plaatjes (10-12-2004)
Bestaat het Leninmuseum in Moskou eigenlijk nog? En het Leninmausoleum?
Leren armbandjes (2-11-2004)
Die waren vroeger toch populairder dan nu, volgens mij.
Leuke films
Dit is een van de categorieën op mijn filmtipspagina. Daar heb ik ook de categorie "kutfilms" staan, maar daar heeft nog niemand naar gezocht.
"Lex de Lange" (29-11-2004)
Van alle mensen die Lex de Lange heten, is er maar een de toetsenist van Ome Cor's Show Duo geweest, en dat was Lex de Lange, alias Fedor van Rossem. Zie ook: Ome Cor's Show Duo "Live in Lombok"" en de andere stukjes van Captain Iglo.
Lied Johan Cruijff (3-12-2004)
Eind jaren zestig, begin jaren zeventig maakten veel profvoetballers een singletje, bij voorkeur met carnaval. Johan Cruyff (Cruijff?) bereikte in de Top 40 de eenentwintigste plaats met het nummer 'Oei oei oei (dat was me weer een loei). Het nummer verscheen op Polydor, kwam binnen op 19 april 1969, en stond er 3 weken in.
Liedje over lieveheersbeestje (DP, 9-12-2004)
Het zal best bestaan, maar ik ken het niet. Ik ken wel 'Hansjepansje kevertje, die klom laatst op een hek. Neer viel de regen, die spoelde Hansje weg. Op kwam de zon, die maakte Hansje droog. Hansjepansje kevertje die klom toen weer omhoog.' Sinds mijn blokfluitles heb ik aan dit lied een buitengewone schijthekel.
Liedjes atoomoorlog (16-11-2004)
Een volledige atoomoorlog hoeft niet langer te duren dan zes minuten. Dat betekent dat je hooguit twee liedjes kunt draaien, en dan moet je er wel een koptelefoon bij opzetten, tegen het lawaai. Mijn voorkeur gaat uit naar 'Always Look on the Bright Side of Life', uit de film 'Life of Brian'.
Liedjes Ome Cor (18-10-2004)
Leuk om te zien dat Ome Cor's Show Duo nog steeds gezocht wordt. Of bestaat er nog een andere Ome Cor? Misschien eens kijken op internet.
Liedjes over atoomoorlog (16-11-2004)
Zijn die er? Boeit dat nog? De koude oorlog is afgelopen. We hebben nu toch meer een godsdienstoorlog?
Liedjes potje met vet (2-11-2004)
Dat is meer het soort liedje dat je op schoolreisje leert. Misschien iemand die zijn kinderen goed voorbereid op weg wil sturen.
Liedjes van het koor van het rode leger
"Dodenrit" zal er wel niet tussen zitten. "Born in the USA" ook niet, maar dat is dan ook een kutnummer.
Liever naakt erectie (DP, 16-12-2004)
Liever naakt een erectie dan een bord erwtensoep, of een erectie liever naakt dan in een strakke broek?
Lifter (16-11-2004)
Wordt er nog gelift in Nederland? Worden lifters nog meegenomen? Bijna twintig jaar geleden heb ik een gedicht geschreven over een lifter.
Lonsdale verboden -forum (22-11-2004)
Het verbieden van Lonsdale kleding slaat nergens op. Racistisch zijn ook niet. Zie: Merk toch hoe sterk
Lopend buffet (31-10-2004)
Weer zo'n raadselachtige. Als je wilt weten wat een lopend buffet is, kijk je in een woordenboek, lijkt mij. In de dikke Van Dale staat (onder buffet): "koud buffet, lopend buffet, maaltijd waarbij de gasten zichzelf (aan een bufet met koude spijzen) bedienen." En ik maar denken dat een lopend buffet ook warm mocht wezen.
Lou de Palingboer (19-11-2004)
Lou de Palingboer was de wederopgestane Christus, zoiets. Hij verkondigde het ware woord en had dan ook discipelen. Hij was onsterfelijk, maar in 1968 overleed hij. Hij is niet gekruisigd. Voor zijn volgelingen maakte het niet uit dat hij dood was. Die geloofden nog steeds in hem. Nu zijn ze vast wel uitgestorven, zo langzamerhand.
Lou de palingboer mp3 (DP, 19-11-2004)
Nooit geweten dat er geluidsfragmenten van Lou de palingboer bestonden, maar daar had ik eerlijk gezegd ook nog nooit over nagedacht. Misschien bestaan er nog wel filmpjes van ook.
Louis prima (DP, 6-11-2004)
Bix ook prima.
Lullige Sinterklaas gedichten (DP, 3-12-2004)
De meeste Sinterklaasgedichten gaan niet over een lullige Sinterklaas. Dat is wel raar, want veel hulpsinterklazen zijn wel degelijk lullige Sinterklazen, en vaak nog dronken ook. Zolang ze niet achter het stuur van hun auto kruipen, gaan ze hun gang maar. Ouders die geconfronteerd worden met een dronken Sinterklaas, mogen hem de trap af, en de gracht in, slaan. Wel zeggen dat hij begonnen was natuurlijk.
Lyrics gebroeders Brouwer (DP, 26-11-2004)
De gebroeders Brouwer speelden trompet. Ik weet niet of ze ooit gezongen hebben. Zo niet, dan zijn hun teksten vrij beperkt. Deze zoeker kwam via het Spaanse google, dus misschien een Spaanse student Nederlands. Je weet het niet.
Maanlanding Mr Jones
Er hebben in totaal 12 mannen op de maan gestaan. Het is mij niet bekend of er een Mr Jones bij was. Dat moet te vinden zijn.
Mantelbavianen (27-11-2004)
Apen met een rode kont, vaak te zien in dierentuinen, soms met een erectie.
Marianne Weber (9-1-2005)
Nederlandstalig zangeres. Minder beroemd dan Frans Bauer, die niet echt een zangeres is.
Marokkaanse bank (23-11-2004)
Een islamitische bank mag niet met rente werken, meen ik begrepen te hebben.
Marokkaanse boeven (14-12-2004)
De meeste Marokkaanse boeven zijn pubers op scooters.
Marokkaanse hoeren worden verdoven om te kunnen neuken (DP, 26-11-2004)
Het Nederlands deelwoord is niet altijd even logisch. De verleden tijd ook niet: wel 'lopen, liep, gelopen', maar niet 'hopen, hiep, gehopen'. 'Verdoven, verdief, verdoven', of zelfs 'geverdoven', zou best kunnen. Het is echter 'verdoofd'. Inhoudelijk biedt deze zoekactie overigens weer een raar kijkje op de wereld. Waar moet dat heen?
Marx Brothers (26-10-2004)
Zeg ik iets over op mijn filmtipspagina. Nu kan het niet lang duren of iemand komt op deze pagina terecht via "Marx Brothers naked" of "Sex Marx Brothers". Zei Karl Marx trouwens niet: "Sex is godsdienst voor het volk, vooral na het gebruik van opium?" Zie ook: Nooit een Hungerdunger vergeten, waarin de gebroeders Moszkowicz met de Marx Brothers worden vergeleken.
Masturbatie internet (DP, 19-11-2004)
Internet wordt veel gebruikt om plaatjes en filmpjes met blote mannen, vrouwen en kinderen te downloaden. De kans is aanwezig dat die plaatjes en filmpjes bij het masturberen gebruikt worden. Wat moet je er anders mee?
Maxima, Ali B, vmbo (18-11-2004)
Zie: Petje af voor Máxima
Maxima naakt (DP, 7-12-2004)
Maxima is niet zo mooi. Toch zijn veel mensen geboeid door de gedachte dat haar kleren ook uit kunnen. Ze heeft een achternichtje dat daar, als paaldanseres, min of meer haar beroep van gemaakt heeft.
McDonald's halal (DP, 14-12-2004)
De koeien van McDonald's zijn verantwoordelijk voor het broeikaseffect.
Meisje Arnhem naakt internet (DP, 21-12-2004)
Is het mogelijk aan een naakt meisje op internet te zien of zij uit Arnhem komt?
Meisjes naaktfoto internet (DP, 10-12-2004)
Vanochtend (10 december 2004) werd bekend gemaakt dat er per jaar zeker 200 meisjes niet meer naar school durven omdat hun exvriendjes (of ex-vriendjes, zoals sommige mensen zeggen) naaktfoto's van die meisjes op internet hebben gezet. Waarom scholieres zulke naaktfoto's zouden laten nemen, vroeg men zich niet eens af. Merkwaardig.
Meisjes rappers gezocht (DP, 6-12-2004)
De vriendinnen van rappers zijn kennelijk ook populair.
Men and internet (DP)
Boeiend. Net als "Men and television", "Men and radio" en "Men and the working of the internal combustion engine in zero gravity".
Meningen (4-11-2004)
Als het nergens over hoeft te gaan, is dit een prima zoekopdracht. Hij leverde op 4 november 2004 met Google 563.000 treffers op. Als je die allemaal moet gaan tegenspreken, ben je wel even bezig.
Meningen draatmoederschap (13-11-2004)
Dit is vermoedelijk een spelfout. Bij www.explatorius.nl kom je met zo'n zoekactie toch nog ergens terecht, in dit geval bij mij. Ik heb echter tot nog toe nooit iets geschreven over draatmoederschap, en ook niet over draadmoederschap. Geen idee wat het is, namelijk.
Meningen gekozen burgemeester (30-10-2004)
De burgemeester moet rechtstreeks gekozen worden. Meer meningen hebben we niet nodig.
Meningen van doping (30-10-2004)
Doping heeft geen meningen. Meningen over doping zijn er veel.
Meningsuiting spreekkoren (9-11-2004)
Spreekkoren vallen voor mij onder de vrijheid van meningsuiting. Meningen die in spreekkoren geuit kunnen worden, zijn over het algemeen vrij simpel. Probeer maar eens een spreekkoor te maken van: "Nu u het mij zo op de man af vraagt, ben ik van mening dat de jeugdopleiding van de KNLTB ernstig tekortschiet, maar dat is een probleem waar ook andere sportbonden mee te maken hebben, en ik denk dat het eigenlijk best op te lossen valt."
Met blote kont in de zee zwemmen (DP, 10-11-2004)
Wel oppassen dat je niet in je lul gebeten wordt door een voorbijkomende vis. Ook vervelend zijn kwallen op je ballen.
Met de doden praten (DP, 26-11-2004)
Minder geloofwaardig dan praten met potplanten, huisdieren of volle mond.
Met wat moet je harsen (DP, 3-11-2004)
Neen. Het is: "Waarmee moet je harsen?" Je moet je harsens gebruiken.
Metro plattegrond (DP, 3-11-2004)
- We gaan een metro opblazen.
- O ja, waar?
- Dat maakt niet uit. We pakken gewoon de eerste metro waar we een plattegrond van kunnen vinden.
- En als die aan de andere kant van de wereld is? Dat is wel een roteind lopen dan.
- Dat is waar. Zoek ook maar vast naar een waterfiets, of wat goedkope vliegtickets.
Mij naaktfoto's (18-10-2004)
Moet je toch je naam erbij zetten. Hoe weten we anders dat het jouw naaktfoto's zijn? Of is het een handelaar die het Nederlands niet zo machtig is: "Mij naaktfoto's, jij kopen"?
Mijn eigen naaktfoto (DP, 26-10-2004)
Let dan beter op waar je je spullen laat, zou ik zeggen.
Mile high club (26-11-2004)
Bestaat uit mensen die beweren dat ze geneukt hebben in het vliegtuig. Nou en? Zie ook: Ze willen allemaal bij het raampje zitten.
Mister Bean + gedicht + sinterklaas (DP, 18-11-2004)
Wat rijmt er op Bean?
Mister Bean werkstuk (DP, 4-11-2004)
Een leuk onderwerp, maar niet echt origineel. Er moeten dus genoeg werkstukken over te vinden zijn, als je de naam goed spelt: Mr. Bean (of Mr Bean).
Moderne bladmuziek op internet (DP, 11-12-2004)
Moderne bladmuziek zal zich wel van ouderwetse bladmuziek onderscheiden doordat het gedigitaliseerd is, of zo.
Moeder van De Mul die heeft een lul (26-10-2004)
Een van de beroemde kwetsende spreekkoren, maar dat is ook alweer weken geleden. Verzin maar wat nieuws.
Moord Theo van Gogh werkstuk (6-4-2005)
De moord op Theo van Gogh was zeker niet de eerste politieke moord in Nederland, en het zal ook niet de laatste zijn. Het was evenmin de belangrijkste moord. De moordenaar van Theo van Gogh was vermoedelijk een eenvoudige, misleide oetlul, maar hij kan ook gewoon dom geweest zijn. Theo beschouwde zichzelf, zo heb ik uit de media, als de dorpsgek, de nar, de onschuldige schreeuwer. Die hoor je niet te vermoorden. Je mijdt ze, of je lacht erom. Zie ook Twee slecht geschoren druppels water.
MP3 dodenrit (DP, 10-11-2004)
Volgens mij is de verzamelaar 'Drs. P. compilé sur CD' nog steeds leverbaar. Daar staat dit op. Zelf ben ik nog steeds op zoek naar de LP 'Een flitsende soiree met Drs. P.'
Mr Bean komiek (9-11-2004)
Fout. Mr Bean niet komiek. Rowan Atkinson komiek. Mr Bean typetje. Jij begrijpen?
Muppets naked
Muppetporno?
Muziek Guus Meeuwis als Andre Hazes (27-10-2004)
Guus Meeuwis als André Hazes? En daarna? Job Cohen als Yasser Arafat? Zeker een sterrenplaybackshow die ik gemist heb.
My wife naked
Is hier iemand daadwerkelijk op zoek naar naaktfoto's van zijn eigen vrouw?
Myth Busters (20-10-2004)
Dat hier op gezocht wordt, vind ik wel logisch. Het is een leuk programma, en ik ben er zelf ook via Google naar op zoek geweest.
Naakt artiesten (DP, 6-1-2005)
Een kunstgeschiedenisstudent. Verschillende artiesten hebben een verschillende kijk op naakt. Een naakt van Picasso is heel anders dan een Naakt van Bronzino, Rembrandt of Grandma Moses.
Naakt Assendelft (DP, 24-10-2004)
Er bestaat een fotograaf die zich specialiseert in grote groepen naakte mensen. Zou die soms ook in Assendelft geweest zijn? Wil de zoeker gaan naaktlopen in Assendelft, of misschien wel naakt vloeken? Staat naaktvloeken als werkwoord al in de Dikke van Dale? Stijfvloeken wel, maar dat is iets heel anders.
Naakt bubbelbad (DP, 20-10-2004)
Vooral niet aangekleed in het bubbelbad gaan zitten. Heel verstandig.
Naakt ex op internet gezet (DP, 17-11-2004)
Op 7 november was er iemand die zocht op Zet naaktfoto van ex op het net. Zou dit daar iets mee te maken hebben?
Naakt op school gefotografeerd (DP, 10-12-2004)
Iedereen heeft wel eens zo'n nachtmerrie gehad, waarin hij naakt rondloopt. Schijnt. Het lijkt me vreselijk om een nachtmerrie gehad te hebben waarin je vergeten was je aan te kleden, en er dan de volgende dag achter te komen dat er foto's van op internet staan en het dus toch allemaal waar gebeurd was.
Naakte atleten (DP, 7-11-2004)
Tienkampers, kogelstoters, snelwandelaars, sprinters, lange- en middellangeafstanders, marathonlopers, hordenlopers, kogelslingeraars, speerwerpers, hoogspringers, verspringers, hinkstapspringers of polstokspringers? Wees eens specifiek.
Naakte basketbaldames (DP, 14-12-2004)
Voorspeld op 30 oktober 2004. Heeft het toch nog een poosje geduurd.
Naakte Britney Spears (DP, 24-10-2004)
Persoonlijk zou ik eerder hopen op Britney Spears in een burka (zo'n Afghaanse eenpersoonstent), of een jute zak. Helemaal geen Britney Spears, nog beter.
Naakte hetero man (DP, 25-10-2004)
Het kon niet uitblijven. Na de naakte homo's, die al langsgekomen waren voordat ik deze pagina ging bijhouden, en de naakte homo van 23 oktober 2004, nu al de eerste naakte hetero man. Moet ik hieruit concluderen dat de zoeker een hetero vrouw is? Je hoort wel eens vertellen dat hetero vrouwen niet opgewonden raken van plaatjes van naakte hetero mannen, en ook niet van plaatjes van aangeklede hetero mannen. Als dat waar is, wat zou deze dan met een naakte hetero man willen?
Naakte homo (23-10-2004)
Het meervoud was al vaker voorbij gekomen. Een naakte hetero kan nu toch echt niet lang meer op zich laten wachten. Zou de naaktslak trouwens veel gezocht worden?
Naakte homo's
Hoe ziet iemand of het naakte homo's of naakte hetero's zijn?
Naakte Japanse meisje (DP, 10-12-2004)
Grammaticaal onjuist: 'Naakte Japanse meisjes', meervoud, of 'naakt Japans meisje', enkelvoud. De zoeker is dus een jeugdige ongeletterde onverlaat, ofwel een Japanner die al verrassend goed Nederlands geleerd heeft. Hoe het ook zij, de zoeker was wel vasthoudend, want toen ik het spoor terug volgde, zag ik dat deze pagina pas nummer 241 van de zoekresultaten was. De meeste mensen bekijken bij hun zoekacties de eerste tien tot twintig resultaten.
Naakte jonge meisjes van 16 (DP, 8-11-2004
Vooral geen naakte oude vrouwen van 16, want dat ziet er niet uit. Naakte jonge meisjes met een beugel trouwens ook niet.
Naakte koeien (2-11-2004)
Dit moet een grap zijn.
Naakte Madonna zien (DP, 20-10-2004)
Een intelligente zoeker.Wat heb je per slot van rekening aan een naakte Madonna die je niet kunt zien? Zouden er mensen zijn die het verschil tussen een naakte en een geklede Madonna kunnen horen?
Naakte meisjes lopen op straat (DP, 14-12-2004)
En omdat dat niet zo is, moeten de gefrustreerden op internet gaan zoeken naar foto's waarop het wel zo is.
Naakte meisjes op de hei (DP, 17-11-2004)
Naakte meisjes zijn misschien niet overal, maar ze worden wel overal gezocht.
Naakte meisjes webcam (DP, 3-12-2004)
Hoeven ze alleen maar naakt te zijn, of moeten ze nog iets doen ook? Hoeveel moeten het er tegelijk zijn? Er staat geen 'gratis' bij, dus het mag kennelijk best wat kosten.
Naakte mensen (DP, 5-11-2004)
Dus geen naakte etalagepoppen.
Naakte volleybaldames (DP, 30-10-2004)
De vraag is of het per se echte volleybaldames moeten zijn, of dat het voldoende is als de zoeker zich kan voorstellen dat ze volleybal zouden kunnen spelen. Misschien heeft hij of zij alleen een bepaald postuur in gedachten dat hij of zij met volleybal associeert. Het kan ook dat slechts de aanblik van naakte vrouwen die volleybal spelen voldoende is voor een stevig orgasme. Dan had men beter kunnen zoeken op "Naakte vrouwen die volleybal spelen". Naakte voetbaldames, naakte basketbaldames en naakte schoonmaaksters hebben vast ook zo hun aanhangers.
Naakte vrouwen (DP, 17-11-2004)
Het heeft even geduurd, maar dat komt doordat deze pagina bepaald niet bovenaan staat als je alleen op 'naakte vrouwen' zoekt.
Naakte vrouwen met een spraakgebrek (DP, 15-11-2004)
Op 4 november gesuggereerd, nu al echt gezocht. Ik neem aan dat het een grap is. Een spraakgebrek kan je meestal niet zien, namelijk.
Naakte vrouwen op het strand (DP, 5-11-2004)
In close-up, halftotaal en totaalshots. Ook op luchtfoto's en vanuit de satelliet. Als ze maar naakt zijn.
Naaktfoto eigen vrouw (DP, 27-10-2004)
Wie zijn eigen vrouw? Wil de zoeker foto's zien die door idioten op het web gezet zijn met als toevoeging dat ze van hun eigen vrouw zijn?
Naaktfoto inburgeringscursus (DP, 18-11-2004)
Zou het nog uitmaken welke inburgeringscursus? Een naaktfoto van de inburgeringscursus voor bebaarde, behaarde en bejaarde imams lijkt mij toch heel anders dan een naaktfoto van de inburgeringscursus voor welgeschapen buikdanseressen.
Naaktfoto Inge de Bruijn (20-10-2004)
Een bescheiden dan wel verlegen persoon: neemt genoegen met een enkele naaktfoto.
Naaktfoto Madonna (DP, 21-10-2004)
Net als bij Inge de Bruijn ook hier een bescheiden dan wel verlegen persoon die genoegen neemt met een enkele naaktfoto.
Naaktfoto's (DP, 23-10-2004)
Weer zo'n geval van een te weinig specifieke zoekactie. Deze leverde op 23 oktober 2004 12.500 treffers op. Heb je wel het hele weekend wat te doen.
Naaktfoto's beugel (DP, 14-12-2004)
Een pedofiele tandarts, vermoedelijk.
Naaktfoto's Geert Wilders Sinterklaas (DP, 3-12-2004)
Naaktfoto's van Geert Wilders als Sinterklaas, of naaktfoto's van Geert Wilders met, voor, achter, onder, op of zonder Sinterklaas? Hoe lang mag zijn baard zijn?
Naaktfoto's gratis zonder virus (DP, 16-11-2004)
Alsof ze het erbij gaan zetten als ze een virus in een naaktfoto verpakken.
Naaktfoto's jonge meisjes (DP, 5-11-2004)
De meeste jonge meisjes maken geen naaktfoto's. Als ze überhaupt fotograferen, nemen ze foto's van pony's, konijnen en andere knuffelige beestjes. Veel naaktfoto's worden gemaakt door vieze mannen, en die fotograferen dan bijvoorbeeld jonge... oh, wacht, dat bedoelde de zoeker. Vandaar dat er tot nog toe niet gezocht is op "naaktfoto's vieze mannen", "naaktfoto's criminelen" en "naaktfoto's pedofielen".
Naaktfoto's meisjes (DP, 28-10-2004)
Het hangt van de leeftijden van de meisjes en de zoeker af, of het hier gaat om een gezonde Hollandse jongen of een vieze oude man.
Naaktfoto's mannen (DP, 21-10-2004)
Natuurlijk komt er ook nog wel iemand op het idee om te gaan zoeken naar "naaktfoto's vrouwen".
Naaktfoto's Maxima (20-10-2004)
Zou er in Argentinië niet ergens een fotograaf zitten die naaktfoto's van Màxima uit haar studententijd heeft? Heeft zij überhaupt gestudeerd? Heeft zij de lagere school wel afgemaakt?
Naaktfoto's natuur (DP, 31-10-2004)
Zijn dat foto's van naakte mensen in de bossen, op de hei en aan het strand? Foto's van naakte mensen die nog puur natuur zijn en geen plastic, dus niet Marijke Helwegen of Vanessa? Een naaktfoto van een beer op een fiets valt er zeker niet onder.
Naaktfoto's op naam zoeken (DP, 6-11-2004)
Dat is een van de vele mogelijkheden. Je kunt naaktfoto's ook op adres, nationaliteit, sterrenbeeld, hobby of beroep zoeken. "Naaktfoto's naaktmodellen", wat dacht je daarvan?
Naaktfoto's oude vrouwen (DP, 21-12-2004)
Met of zonder tanden, dan wel kunstgebit?
Naaktfoto's vakantie (DP, 5-11-2004)
Wat niet hetzelfde is als "Vakantiefoto's naakt". "Naaktfoto's werk", "naaktfoto's ontslag" en "naaktfoto's arbeidsbureau" volgen spoedig.
Naaktfoto's van jonge homo's (16-10-2004)
Hoe jong zouden ze moeten wezen? Zouden ze schaamhaar mogen hebben, of juist niet?
Naaktfoto's van kinderen naakt op straat (DP, 14-12-2004)
Tussen de aangeklede volwassenen?
Naaktfoto's vrouw (DP, 1-11-2004)
Geen kieskeurig type. Elke willekeurige vrouw is goed.
Naaktfoto's vrouwen (DP, 2-11-2004)
We hebben er even op moeten wachten, maar daar zijn ze dan toch.
Naaktmodellen beroemd (DP, 23-11-2004)
Mij wil zo gauw geen naam te binnen schieten.
Nachtkijkers sex (3-11-2004)
Een bijziende nachtblinde voyeur, of iemand die al genoeg sex met gewone verrekijkers gehad heeft.
Namaak Lance Armstrong bandjes (DP, 23-12-2004)
Nou heb ik al iets tegen al die bandjes en goede doelen, maar dat ze die rotzooi zelfs gaan namaken loopt natuurlijk helemaal de spuigaten uit. Ophangen moesten ze. Met pianosnaren. Zie Armbandjes tegen kanker
Naked men (DP, 25-10-2004)
Men is Engels voor mannen. Deze pagina heet: "wat zoekt men op internet". "Naked woman" stond er al op, Naked plus men is naked men. Nu komen er nog veel vaker naaktemannenzoekers en zoeksters op deze pagina terecht.
Naked woman
Die pornoliefhebbers deinzen ook werkelijk nergens voor terug.
Native American begrafenissen (DP, 20-11-2004)
Vroeger waren dat indianen, native Americans. In westerns hoorde je wel: "De enige goede indiaan is een dode indiaan." Dat bekt toch beter dan: "De enige goede native american is een dode native american." Het maakt feitelijk niets uit, want dat soort cowboyfilms wordt toch niet meer gemaakt.
Natuurlijk bloot (DP, 6-1-2005)
Mooi natuurlijk bloot is mooier dan onnatuurlijk bloot, maar als je het verschil niet kunt zien, maakt het natuurlijk ook niet uit. Lelijk natuurlijk bloot is vaak erg lelijk, maar ja, dat geldt ook voor lelijk onnatuurlijk bloot. Nu nog een definitie van natuurlijk en onnatuurlijk bloot.
Nederlands meisje op internet (DP, 3-12-2004)
Het wemelt van de Nederlandse meisjes op internet. Internet is de laatste jaren snel populair geworden. Heel Nederland zit zo langzamerhand op internet. Wat Nederland daar te zoeken heeft is niet altijd even duidelijk.
Nee tegen geweld armbandjes (20-11-2004)
Helemaal mee eens. Dat geweld met die armbandjes moet maar eens afgelopen zijn.
Nelson Mandela werkstuk met veel plaatjes (DP, 10-11-2004)
Vergeet niet in je werkstuk te vertellen dat Nelson Mandela pas op latere leeftijd de vriendelijk ogende oude man is geworden die wij nu kennen, en dat hij oorspronkelijk een van de bazen van het niet geheel geweldloze (voorzichtig gesteld) ANC was, of zoiets. En nog communist ook, toch?
Neuken aan betaalbare prijzen in belgie (DP, 15-11-2004)
Niet alleen Nederlanders zijn zuinig. Dit is duidelijk een Belgische zoeker. In het Nederlands zeggen we: 'Neuken tegen betaalbare prijzen.' Een nieuw argument om de Taalunie op te heffen.
Neuken op de kermis (DP, 31-10-2004)
Van oudsher is dit een van de belangrijkste redenen om de kermis te bezoeken. Onmiddellijk en onlosmakelijk hiermee verbonden zijn: hardlopen op de kermis, vechten op de kermis, en EHBO op de kermis.
Neukende fruitvliegjes (13-11-2004)
Bij biologie wordt de erfelijkheidsleer vaak geïllustreerd door de leerlingen proefjes te laten doen met fruitvliegjes, al dan niet met rode oogjes (de vliegjes, niet de leerlingen). Die proefjes zijn het leukst als de leerlingen vergeten de fruitvliegjes te verdoven, zodat er in de school een fruitvliegjesplaag ontstaat. In 'Sjef van Oekel draaft door' (Theo van den Boogaard & Wim T. Schippers, 1982, Uitgave Oberon, ISBN 90 320 4513 X) roept Sjef op bladzijde 15, in het verhaal 'Het zijn de kleine dingen die het doen', uit: "Fantasties! Neukende fruitvliegen!". De afgebeelde diertjes zijn volgens echter helemaal geen fruitvliegen, maar een soort torretjes.
Neukende olifant (DP, 12-1-2005)
Het maakt kennelijk niet uit, wat deze olifant neukt. Als het om een andere olifant gaat, kun je beter op zoek naar 'neukende olifanten', meervoud dus. De geile alleenstaande olifant neukt alles wat los en vast zit. Als je in het natuurreservaat zo'n beest tegenkomt, moet je snel uitstappen en plat op de grond gaan liggen. Dan heb je de kans dat de olifant jou met rust laat en zich op je busje, jeep of luxewagen stort.
Net als bij hetero's begint op een bepaald moment bij hen de biologische klok te tikken en verlangen ze naar een kind (DP, 15-12-2004)
Dit geen zoekactie meer, dit is een poging om een column te schrijven in het zoekveld van Google. Misschien had de zoeker niet door dat hij niet meer in Open Office aan het werk was, maar dat hij op de Google site terecht was gekomen. In ieder geval kapt google deze brij af na 'hen'. Alles boven de elf woorden vinden ze namelijk te veel.
Nieuw buren
Als je wilt weten wie je nieuwe buren zijn, kun je beter naar hun naam vragen. Dit heeft geen zin.
Nieuw wereldrecord Domino (13-11-2004)
Zou Domino Pizza een nieuw wereldrecord gevestigd hebben: een menu van honderden pizza's waarvan er niet één echt lekker is? Of zou dat record in handen zijn van de Pizza Hut? Als je honger hebt, krijg je ze desondanks wel weg, zeker met een biertje erbij, dan hoef je niet eens te kauwen.
Nieuwe rode armbandjes tegen zinloos geweld (DP, 19-11-2004)
De armbandjes komen je zo langzamerhand de strot uit. Hm, dat klinkt als een boeiende goocheltruc. Zie ook: Armbandjes tegen kanker en Merk toch hoe sterk
Nieuwste vertaling bijbel (14-11-2004)
Nu te koop in de erkende boekhandel.
Noordse woelmuis
Het is Noords en het woelt. Rara, wat is dat? (Hint: het is niet de Poolse grondeekhoorn. Ook niet de roze olifant.)
Nu gratis sex bekijken (DP, 17-11-2004)
Soms zou je willen dat er een tijdstip bij zo'n zoekactie stond. Hoe laat was het, toen de aandrang zo groot werd? De meeste mensen surfen op hun werk. Heeft u recentelijk een collega met de broek op zijn schoenen achter zijn computer zien zitten? Dan was het waarschijnlijk deze.
Nu ik (8-12-2004)
Doet denken aan Sjef van Oekel, met zijn legendarische uitroep: "Maar nu ik weer!" Levert zonder aanhalingstekens 7.460.000 treffers op. Met aanhalingstekens zijn het er maar 190.000. "Maar nu ik weer!" levert 490 treffers op, waarbij opvalt dat het uitroepteken wel tussen de aanhalingstekens staat, maar niet wordt meegerekend. Doe je dan je best voor. Zou dat trouwens voor alle leestekens en interpunctie (is dat een pleonasme?) gelden?
Nummers voor dweilorkesten
Een beetje dweilorkest speelt alles, dacht ik.
Oei, oei, oei, dat was me weer een loei mp3 (DP, 12-12-2004)
De hit van Cruijff.
Oerknal olifant (DP, 4-11-2004)
Als een olifant een scheet laat, kun je er beter niet vlak achter staan. Het geluid is kilometers verder te horen, maar het is duidelijk minder hard dan dat van de oerknal, die in het Engels niet voor niets de "Big Bang" heet. Dat betekent gewoon de "grote knal".
Ome Cor (14-12-2004)
Ome Cor's Show Duo is al een tijdje ter ziele, maar kennelijk nog steeds populair. Zie de stukjes van Captain Iglo
Ome Cor gezelligheid (30-10-2004)
Ome Cor, dat was gezelligheid.
Ome sex (DP, 3-11-2004)
Een fragment uit een liedje luidde: "Ome Piet kent dertig variaties, zijn fantasie is werkelijk wonderbaar." Ome Sex kent waarschijnlijk nog veel meer variaties. "Hoge ome sex" in combinatie met "prostituee" en "terwijl zijn vrouw thuis op de kindertjes paste" levert misschien geen zoekresultaten op, maar wel een leuk verhaal voor de Story, de Privé en de Weekend.
Olifant sex (DP, 30-10-2004)
Wil men sex met een olifant of wil men alles weten over het sexleven van de olifant? Hoe zou sex met een olifant in zijn werk gaan? Wordt het dier geacht zijn slurf te gebruiken? Zou een olifant eigenlijk in staat zijn zichzelf te pijpen?
Ome Cor Utrecht (9-12-2004)
Ome Cor's Show Duo was legendarisch. Zie de stukjes van Captain Iglo. Van vrienden hoorde ik dat Ome Cor een waardige vervanger heeft gevonden in 'De buren'.
Ome Willem fragment (DP, 6-11-2004)
Ik heb dat altijd een vervelend programma gevonden. Het wordt nu weer herhaald, dus zet de videorecorder aan en je hebt je fragment. De hele serie zal toch ook al wel op dvd te krijgen zijn?
Ome Willem van de film bladmuziek (DP, 20-11-2004)
Deze jonge vader wil thuis Ome Willem gaan nadoen. Wat lief. Zo worden zijn kinderen al vroeg getraumatiseerd.
Ontsteking aan de teen (10-11-2004)
Is dat het gevolg van slechte hygiëne? Dat zou wel genant zijn.
Ontstoken teen (28-10-2004)
De minister-president wil graag weten of zijn artsen het wel goed gedaan hebben. Of hij is depressief en zoekt een praatgroep, om met lotgenoten over de kwellingen van de ontstoken teen te spreken. Dat je niet serieus genomen wordt, bijvoorbeeld. Hij moet er nog achter komen dat sommige mensen ook zonder ontstoken teen niet serieus genomen worden.
Onweer mythe (16-11-2004)
Er zijn vele mythes of mythen over onweer. Het programma 'Myth Busters' is een aanrader. Leve Buster de Botsproevenpop. Zie: Wat mankeert er aan analoog?
Oorlog big Lebowski (3-11-2004)
Er wordt wel wat gevochten en geweld gebruikt in de film The Big Lebowski, maar ik kan me niet herinneren dat er oorlog in voorkwam. Dit betreft misschien een big die Lebowski heet en in een oorlogssituatie terechtkomt. Lebowski eet in de oorlog een big op. Een big redt in de oorlog het leven van Lebowski. Geen idee, kortom.
Openbare sex (10-11-2004)
Openbare sex hoeft niet per se plaats te hebben op de openbare weg. Het kan ook op de stoep, in het overdekte winkelcentrum, op de spoorbaan (maar wel van te voren de dienstregeling raadplegen), in de tram, in de lift, op de roltrap, in de taxi, op het voetbalveld en tijdens het parachutespringen.
Oppassen (8-11-2004)
Kan helemaal geen kwaad. Er was ook een televisieserie met de titel 'Oppassen', maar die bestaat gelukkig niet meer.
Orca+slapen+hoe lang slapen ze+hoe slapen ze (DP, 7-11-2004)
Dan kun je je ook nog afvragen, waar ze slapen. Slapen ze op de bodem? Blijven ze slapend drijven? Slapen ze onder water en zwemmen ze al slapend elke twintig minuten even naar de oppervlakte om adem te halen? Snurken orca's ook? Slapen ze op hun rug?
Orca's live op internet filmpjes (DP, 11-12-2004)
Denkfout. Als het filmpjes zijn, is het niet live. Er zijn vast wel beelden van Orca's live op internet te vinden, maar dan moet je zoeken naar een webcam. Ik meen dat de dierentuin van Seattle zoiets heeft, of had, maar ik kan me vergissen.
Orkaan porno (26-10-2004)
Ze geven orkanen jongens- en meisjesnamen. De orkaan Porno is mij niet bekend. Is Porno een jongens- of een meisjesnaam? Heeft een orkaan iemands pornoverzameling meegesleurd en wil de eigenaar weten waar zijn spullen zijn neergekomen?
Osama Bin Laden sterrenbeeld geboren (DP, 14-11-2004)
Het geloof in de astrologie is kennelijk niet uit te roeien.
Oud iglo (18-10-2004)
Op zoek naar diepvriesprodukten van Iglo die over de datum heen zijn, omdat ze dan goedkoper zijn? Gaat het zo slecht met de economie? Of is dit iemand die aan de noordpool wil gaan wonen en op zoek is naar een betaalbare tweedehands woning?
Oud ijzer handel (DP, 25-10-2004)
Zou er via internet een bloeiende oudijzerhandel op te zetten zijn? Ik denk dat er problemen ontstaan met de portokosten. Hoewel, hoe gaat dat zonder internet eigenlijk? Bestaan er oudijzergroothandels? Vast wel.
Oud ijzer Jezus
Had Jezus naast zijn timmerwerkplaats een handel in oud ijzer? Heeft de zoeker behoefte aan een gietijzeren kruisbeeld?
Oudste fiets
Wat zocht de zoeker precies?
Oudste tijd (29-10-2004)
De oudste tijd is de tijd die al bestond ten tijde van de Oerknal (de "Big Bang") schat ik, maar volgens mij kun je tijd niet bewaren. Daar heeft Jim Croce een liedje over gemaakt, Time in a Bottle, dat door Cornelis Vreeswijk op de elpee "Foto's en een souvenir" wordt gezongen als "Een fles met tijd". Dat was in 1976, en Cornelis Vreeswijk is alweer een paar jaar dood. De tijd vliegt. Of de tijd staat stil en wij vliegen, dat kan ook.
Paarden doping Olympische Spelen (31-10-2004)
Zouden er nou ook paarden zijn, die willens en wetens doping slikken, zonder dat de ruiter het weet? Weten paarden dat ze aan een wedstrijd meedoen? Verschilt de doping voor springpaarden wezenlijk van die voor draf- en renpaarden? In Amerika houden ze wedstrijden kikkerspringen, voor springende kikkers. Zouden die beesten ook gedrogeerd worden? Als ik me niet vergis, werd Alcibiades er indertijd al van beschuldigd dat hij zijn paarden doping had gegeven. Ik meen dit gelezen te hebben bij Plutarchus (in een Engelse vertaling), maar het is lang geleden, dus ik kan me heel goed vergissen.
Papegaai+werkstuk (DP, 13-1-2005)
Papegaaien zijn leuke beesten, vooral als ze praten. Papegaaien die ook nog begrijpen wat ze zeggen, zijn zeldzaam. Dat geldt bij mensen ook vaak, vooral bij politici. Papegaaien die een werkstuk moeten maken, kunnen dat het best doen op een computer met spraakherkenning.
Peter Sellers party personage (3-12-2004)
Peter Sellers speelt een Indiase acteur die per ongeluk wordt uitgenodigd voor een feest. Hij is zo onhandig als wat, en breekt langzaam de boel af. Zie ook mijn filmtipspagina.
Patrick Kluivert Barcelona restaurant (DP, 30-10-2004)
Een Nederlandse bende wil Kluivert ontvoeren. Daarom zoekt men zijn favoriete restaurant in Barcelona. Het is hun ontgaan dat hij is verhuisd naar Newcastle, of ze gaan ervanuit dat de Engelse keuken zo slecht is dat Patrick in Barcelona blijft eten. Is hij trouwens wel verhuisd?
Paul-Jean Jessen (21-11-2004)
Trompettist uit Limburg. Speelde mee op CD van Ome Cor's Show Duo. Zie: Veel luisterplezier!
Parkeerplaats sex (DP, 21-12-2004)
Een stuk veiliger dan sex midden op de snelweg, in de vluchtstrook of op de provinciale weg, vooral als de auto stilstaat.
Parkiet namen (6-1-2005)
Hoe noem je je parkiet? Of je woont in Namen en je parkiet is weggelopen, dat kan ook. Als hij die kooi niet had hoeven meeslepen, had hij trouwens kunnen vliegen en niet hoeven lopen.
Peter Beense + Hazes (17-11-2004)
Peter Beense is kennelijk minder populair dan Wolter Kroes.
Peter Sellers (14-11-2004)
Een onvergetelijk komisch acteur. Zijn inspecteur Clouseau is terecht legendarisch, hoewel sommige van die Pink Pantherfilms niet zo leuk zijn als had gekund. Op mijn filmtipspagina wordt Peter Sellers een aantal keren genoemd.
Pfeiffer thermostaat (DP, 14-12-2004)
Heeft niets te maken met Michelle Pfeiffer, denk ik, netzomin als Schindlers liften iets te maken hebben met de film 'Schindlers lift'. Daarom heet die film ook 'Schindlers list'.
Pim Fortuyn en Char (DP, 7-11-2004)
Wat is daarmee?
Pim Fortuyn naaktfoto (DP)
Waarschijnlijk wil de zoeker Pim Fortuyn naakt zien. Ieder z'n meug.
Pim Fortuyn verliefd homo (DP, 1-11-2004)
Pim Fortuyn was homo. Hij zal vast wel eens verliefd zijn geweest ook. Hij was ook al lid geweest van ongeveer alle politieke partijen in Nederland, waar hij met ruzie is vertrokken, en hij was als buitengewoon hoogleraar (in het een of ander) zo slecht, dat zijn contract niet verlengd werd. Dat laatste heb ik ergens gehoord, en ik heb er geen enkel bewijs voor, maar het klonk mooi genoeg om door te geven.
Pim Fortuyn werkstuk maatschappijleer (DP, 25-11-2004)
Pim Fortuyn was een typische relnicht (dat is een bepaald soort homo). Hij was buitengewoon hoogleraar in het een of ander, maar dat deed hij zo slecht, dat zijn contract niet werd verlengd. Als je het als buitengewoon hoogleraar zo slecht doet, dat je contract niet verlengd wordt, doe je het niet een beetje slecht, maar ontzettend slecht. Verder is de heer Fortuyn lid geweest van bijna alle politieke partijen in Nederland, en daar is hij ook uitgegooid, omdat hij altijd en overal ruzie maakte. Als hij niet vermoord was, door de volslagen geschifte Volkert van der Graaf, was hij waarschijnlijk zelfs uit zijn eigen partij gegooid. Uiteindelijk. Intussen kon je wel vreselijk om hem lachen, en het is zonde dat hij vermoord is.
Pindasaus zelf maken (DP, 20-11-2004)
Dat kan met pindakaas, maar liever nog met verse pinda's. Eerst pellen, en dan uitpersen. Het gebruik van een ouderwetse koffiemolen kan hierbij zinvol zijn.
Plaatje van Wilders die een geit neukt... (DP, 23-11-2004)
Theo van Gogh schijnt islamieten geitenneukers genoemd te hebben. Geert Wilders heeft de naam anti-islam te zijn, dus is hij een geitenneuker? Wat een rare gedachtenkronkel. Dankzij de moord op Theo van Gogh, en de aandacht daarvoor in het buitenland, weet ik nu dat 'geitenneuker' in het Duits 'Ziegenficker' is. Stond in 'Der Spiegel'.
Plaatjes van artiesten in hun blootje (DP, 25-12-2004)
Er gaan over veel artiesten verhalen, van welk nummer ze hoe gekleed en in welke toestand hebben opgenomen, en het is waar: sommige artiesten hebben sommige nummers naakt op de plaat geslingerd. Het gerucht dat de live CD van Ome Cor's Show Duo ook geheel op die manier tot stand gekomen is, wil ik met klem tegenspreken. Bij een deel van de opnamen was ik persoonlijk aanwezig, en toen was vrijwel iedereen de hele tijd aangekleed.
Plaatjes van blote mannen en vrouwen in hun bed (DP, 8-12-2004)
En dan vast en zeker met het dekbed lekker hoog opgetrokken.
Plaatjes van homo's (6-1-2005)
Veel Gloria Gaynor, Barbra Streisand en Judy Garland. Vooral 'Somewhere Over the Rainbow'. Wagner, voor een enkeling.
Plaatjes slaven (4-11-2004)
De favoriete plaatjes van de doorsnee slaaf zijn: 'Va Pensiero' van Verdi (ook wel bekend als 'het slavenkoor'), 'Caravan Holiday' van de Stereophonics (die ook 'Handbags and Gladrags', de tune van 'The Office', op de plaat hebben gezet, doch dit terzijde) en 'Hep Cat's Holiday' van de Gangbusters.
Plaatjes van gele scooters (DP, 14-12-2004)
Als hier iets van fetisjisme in zit, ontgaat het mij volkomen. Je kunt ook plaatjes van zwarte scooters nemen en die met fotoshop lekker geel maken. Of rood. Of blauw. Zie maar.
Plaatjes van Moskou (17-11-2004)
Toen je daar de communisten nog had, maakten ze voor toeristen weleens hele fraaie plaatjesboeken. Misschien zijn die nu nog wel te vinden bij De Slegte. Maar ja, Moskou is natuurlijk de afgelopen 15 jaar wel sterk veranderd. Hoe recent zou het moeten zijn?
Plaatjes van naakte jongen op de lagere school (DP, 12-11-2004)
Deze zoeker laat zich lelijk in de kaart kijken. Het heet al een paar jaar de basisschool.
Plaatjes van trekpaarden (DP, 6-1-2005)
Trekpaarden zijn paarden die aan karren, ploegen en dergelijke trekken. Een mannelijk trekpaard is een trekhengst, niet te verwarren met een dekhengst. Een dekhengst hoeft niet te trekken.
Plastic armbandjes (23-11-2004)
Alle armbandjes in de huidige rage van armbandjes voor of tegen iets, zijn van plastic. Het zal mij benieuwen wanneer er iemand op het idee komt om van die stoffen armbanden voor om de bovenarm te gaan maken, bijvoorbeeld met een hakenkruis erop. Of zijn die al leverbaar?
Plattegrond Benidorm (DP, 22-10-2004)
Kun je zo'n plattegrond niet beter ter plaatse kopen, als je hem überhaupt nodig hebt? Ook dit kan natuurlijk een Nederlandstalige terrorist zijn, die thuis vast wil kijken waar de prullebakken in Benidorm precies staan, of waar hij zijn bomauto met autobom het best kan neerzetten. Je weet het niet.
Plattegrond van Moskou (3-12-2004)
Er bestaan gespecialiseerde winkels, waar ze ontzettend veel plattegronden van wereldsteden verkopen. Ook van Moskou. Maar ja, daarvoor zou je de deur uitmoeten, en je hebt natuurlijk geen internet om de deur uit te moeten. Da's logisch.
Pokemon "populairder" smurfen (DP, 19-11-2004)
Als de smurfen niet populairder zijn dan Pokemon, is dat zeer triest, want de smurfen zijn namelijk wel leuk. Het leukste verhaal vond ik altijd 'De zwarte smurfen'. "Gnap, gnap, gnap." Ik moet weer eens wat smurfen gaan herlezen. Erger dan pokemon is trouwens 'Dragon Ball Z', maar daar hoor je gelukkig weinig meer van.
Pools blote vrouwen (DP, 23-11-2004)
Het Poolse woord voor bloot of naakt is: 'goly' (met een streepje door de l), 'nagi', of 'obnazony' (met een punt boven de z). 'Spiernaakt' ('Stark naked') is 'golusienki' (met een accent op de n), en 'strippen' ('to strip naked') is: a) rozebrac (accent op de c) do naga of b) ogolocic (streepje door de l en accent op de tweede c). 'Met het blote oog' is 'golym (streepje door de l) okiem'. Een vrouw is een kobieta, meervoud kobiety. Een oud wijf is een stara baba. 'Gole kobiety' levert vast wel iets op,
Porno bekijken zonder kosten
Een veel gehoorde wens.
Publiek sex (DP, 21-12-2004)
Publiek sex hebben, betekent sex in het openbaar. Sommige mensen vinden het leuk om te doen, andere mensen willen die publieke activiteiten dan weer graag zien. Iedereen blij.
Praatgroep hyperventilatie (DP, 28-11-2004)
Vooral rustig doorademen, papieren zakje bij de hand houden.
Praatgroep porno (DP, 15-11-2004)
Je hebt tegenwoordig ook voor alles een praatgroep. Binnenkort: een nieuwe praatgroep, voor praatgroepverslaafden.
Pre tien porno (DP, 27-11-2004)
Er is een verschil tussen porno die je bekijkt voor tien uur 's ochtends, en porno die je bekijkt na tien uur 's ochtends. Pre-tien en post-tien porno dus.
Prijzen oud ijzer (DP, 12-10-2004)
De Europacup I (de beker met de grote oren), de P.C. Hooftprijs en de Televizierring zijn prijzen die een grotere symbolische waarde hebben dan de geldswaarde die zij in de oudijzerhandel vertegenwoordigen. De hoofdprijs in de Staatsloterij is op de oudijzermarkt helemaal onverkoopbaar. Je kunt er wel veel oud ijzer voor kopen.
Programma scootercertificaat (DP, 17-11-2004)
Een docusoap? Iets in de trant van 'Blik op de weg'?
PSP blote vrouw (DP, 29-11-2004)
In 1972 had de Pacifistisch Socialistische Partij (wat klinkt dat gedateerd zeg) een verkiezingsaffiche met daarop een blote vrouw, die met de armen wijd met de rug naar een koe stond. Wat ze daarmee precies wilden zeggen is onduidelijk.
Rachel van Galen (19-11-2004)
De weduwe van André Hazes. Hoe de vrouw van Barry van Galen heet, weet ik niet, maar hij is vast wel getrouwd.
Randy Crawford & Nicole Kidman (10-12-2004)
Randy Crawford kan zingen, Nicole Kidman niet. Zie mijn mening over 'Moulin Rouge' op mijn filmtipspagina
Rappers gezocht (DP 25-10-2004)
Veel rappers doen alsof ze crimineel zijn, een deel is het ook echt. Hoeveel er op dit moment gezocht worden, weet ik niet. Wanneer de rappers eindelijk verdwijnen van radio en tv helaas ook niet.
Recensie Dr Strangelove (4-11-2004)
In tegenstelling tot wat je zou kunnen verwachten, is dit geen pornofilm over een man met vreemde voorkeuren. Zie ook mijn filmtipspagina
Recensie van tasjesdief (DP, 18-11-2004)
Het stelen van tasjes is geen jurysport, dus het gaat hier waarschijnlijk om het boek of de film 'De tasjesdief'.
Red Pepper Kijkshop (22-10-2004)
Het kon niet uitblijven. Die man van de kijkshop heeft zichzelf aardig in de kijker gespeeld door vanwege die hemaworst van Red Pepper (zie Hema-worst in opspraak) naar de rechter te gaan.
Reformatorisch Dagblad straf van god (DP, 7-1-2005)
Het Reformatorisch Dagblad is inderdaad een straf van god. God heeft namelijk veel meer gevoel voor humor dan zijn volgelingen. Als hij bestaat natuurlijk.
Renckens proefschrift (22-10-2004)
Het proefschrift heet 'Dwaalwegen in de geneeskunde' en wordt genoemd in mijn stukje Beter ten halve gedwaald, dat verder over Joost Tonino en zijn computer gaat.
Renners met kanker (15-10-2004)
Wat is daar interessant aan? Gaat de zoeker hun een beterschapskaartje sturen? Of is het een Italiaanse wonderdokter op zoek naar een afzetmarkt voor zijn dopingproducten?
Respect armbandjes (DP, 23-11-2004)
Twee moeilijk te combineren termen. Al die gekleurde armbandjes doen mij nog het meest denken aan die afsluitstrips voor vuilniszakken.
Rijdende webcam (17-11-2004)
Zie: Je moet met je tijd meegaan. Een draadloze webcam in een radiografisch bestuurbare helicopter (of helikopter, dat blijft hetzelfde) is ook geinig. Je zou er ook een kunnen oplaten aan een vlieger.
Rijmende gedichten over het onweer (DP, 20-11-2004)
De sinterklaascadeautjes worden steeds extravaganter.
Rituelen bij sport (DP, 28-10-2004)
Het eerste wat je te binnen schiet, is natuurlijk de Maoridans van de Nieuwzeelanders. Ook het kauwgumpje van Cruijff ligt voor de hand.
Rode armbandjes meningsuiting bestellen waar? (DP, 22-11-2004)
Dit is waarschijnlijk dezelfde zoeker geweest als Waar te koop rode armbandjes meningsuiting. Slecht geïnformeerd, doch vasthoudend.
Rode armbandjes zinloos (DP, 11-12-2004)
Niet helemaal mee eens. Die rode armbandjes tegen zinloos geweld geven wel aan wie er naar alle waarschijnlijkheid geen fatsoenlijke zelfverdedigingscursus heeft gedaan, en wie je dus straffeloos in elkaar kunt slaan. In dier voege hebben ze voor gewelddadige personen toch enige zin.
Rosebud Citizen Kane (DP, 22-11-2004)
Citizen Kane schijnt een heel goede film te zijn, en reuze belangrijk, maar ik kan me niet herinneren dat ik hem ooit helemaal gezien heb. Misschien heb ik iets gemist.
Rotzooi filmpjes (DP, 13-1-2005)
Intrigerend. De zoeker heeft filmpjes gekocht, die bleken rotzooi te zijn, en daarom zoekt hij nu mensen die hun vergelijkbare ervaring op internet hebben gezet. Zoek dan op 'kwaliteit filmpjes consumentenbond' of zoiets, met als risico dat je op een webstek terecht komt, waar ze alle filmpjes over de Consumentenbond afkraken.
RTL4 Char (22-11-2004)
Char belazert de kluit. Zie: Char, isma of latan?.
Ruzie bij mantelbavianen (DP, 9-12-2004)
Mantelbavianen zijn net mensen, dus ze maken vooral ruzie als ze te veel gezopen hebben. Als ze naar een feestje gaan, krijgen ze al meteen heibel over de vraag, wie de BOB moet zijn. En dat terwijl ze meestal geeneens een rijbewijs hebben.
Samenzweringen Efteling
De AIVD gaat met zijn tijd mee en probeert de moslimterroristen met hightechmiddelen te verslaan. Wie weet hebben ze hun plannen wel op internet staan, en niet geschoten is altijd mis. Jammer dat de AIVD niet altijd het verschil kent tussen toeristen en terroristen.
Samir A verdachte (4-11-2004)
We hadden al Murat D., nu is Mohammed B. erbij gekomen. Khalid C., Tarik E. en Nordin F. zullen binnenkort volgen, en zo werken we het hele alfabet af.
SBS6 de bus (15-10-2004)
Een van de deelnemers wil weten of hij nog beroemd is.
SBS6+domino hal (13-11-2004)
Gezien het feit dat er meer dan 250.000 van die domme dominosteentjes zijn blijven staan, zou je kunnen gaan vermoeden dat het schema volgens hetwelk ze waren neergezet, ontsproten was aan het brein van een dementerende computer, die er nog erger aan toe was dan HAL in de film '2001 a Space Odyssey'.
Schaamhaar van homo (DP, 24-10-2004)
Hebben homo's ander schaamhaar dan hetero's? Zo ja, wat is er dan zo bijzonder aan, zo neen, wat is er dan interessant aan?
Scheut in de rug
Kan heel pijnlijk zijn, en is op verschillende manieren op te lopen.
Scholier zoekt werk (DP, 11-12-2004)
Een onderwijssysteem waarin de scholieren de behoefte en de tijd hebben om een baantje te zoeken, kan geen goed onderwijssysteem zijn. Scholieren moeten leren, en daarnaast moeten zij zich ontspannen, door middel van sport of een goed boek. Desnoods televisie of internet. En computerspelletjes.
School "naakte meisjes" (DP, 10-12-2004)
En het eerste wat ze daar moeten leren is natuurlijk hoe ze zich een beetje netjes moeten aankleden, zodat de geile oude viezeriken (voor mijn gevoel moet dat gewoon 'viezerikken', met twee 'k' zijn, tik heeft als meervoud toch ook tikken en geen tiken?) geen gevaar meer opleveren.
School verslag zinloos geweld 20 pagina's (DP, 23-11-2004)
Een verslag van zinloos geweld heet ook wel een procesverbaal (of proces verbaal).
Schoonmaaksters gezocht Enschede (DP, 15-11-2004)
Voor dit soort dingen bestaan vacaturesites.
Schotse hooglander
De Schotse hooglander vult zijn dagen met doedelzak spelen en haggis eten. Tenzij hij een rund is.
Scootercertificaat (13-11-2004)
In het kader van de keiharde aanpak van het terrorisme wordt niet alleen de censuur opnieuw ingevoerd, maar zal ook iedere Marokkaanse tasjesrover onherroepelijk zijn scootercertificaat kwijtraken, ook als de scooter toevallig niet bij de roof gebruikt is. Veel van die scooters zijn trouwens gestolen.
Sex Assendelft (DP, 25-10-2004)
Een plaatsnamenregister van Nederland in combinatie met het woord sex, of seks (of seks en sex), levert een hoop bezoek op voor een internetpagina, schat ik. Wat komen er toch veel mensen veel tekort.
Sex attributen (15-11-2004)
Voor mensen die zich vervelen en mensen met veel fantasie, en zeker voor mensen met veel fantasie die zich vervelen, kan alles gebruikt worden als attribuut bij sex, of sexattribuut. Sexattributen kunnen gevonden worden in de keuken, de woonkamer en de schuur. Etenswaren zijn ook vrij populair, heb ik wel eens gehoord.
Sex bekijken (DP, 21-12-2004)
Maar natuurlijk alleen puur wetenschappelijk.
Sex bij mensen thuis (DP, 19-11-2004)
Een oud gebruik, dat in het vergeetboekje terecht dreigt te komen.
Sex bij paarden (DP, 22-11-2004)
Dit is af te raden. Andere dieren in wier nabijheid je geen sex moet hebben, zijn krokodillen, nijlpaarden en neushoorns. Hamsters, cavia's en papegaaien daarentegen zijn relatief veilig. Het veiligst is de Pekingeend. Ook het lekkerst trouwens.
Sex bij mij huis (DP, 16-11-2004)
De Nederlandse taal is aan erosie onderhevig. Het is 'sex bij mij thuis', of 'sex bij mijn huis'. Tenzij dit bedoeld is als: "Sex bij mij, huis, niet tent".
Sex bordeel (2-11-2004)
Sex in een bordeel? Wat een originele gedachte.
Sex bosjes (21-10-2004)
Dit is waarschijnlijk iemand die sex wil hebben in de bosjes.
Sex buren (DP, 21-12-2004)
Sexburen? Als je naast een bordeel woont heb je sexburen, denk ik. Niet te verwarren met Sexbierum, want dat is een plaats in Friesland, en moet op zijn beurt weer niet verward worden met de Romeinse legerkampen Babaorum, Aquarium, Laudanum en Petitbonum.
Sex en voetbal (14-11-2004)
Twee van de populairste zoektermen. Zie ook: Voetbal, sex en Katja Schuurman
Sex fantasie (DP, 23-12-2004)
Hoeveel fantasie je ook hebt, uiteindelijk komt het toch altijd op hetzelfde neer: er insteken en een beetje heen en weer bewegen.
Sex in bed (DP, 11-11-2004)
Gewoon, zomaar. Niet op de keukentafel, niet op het aanrecht, niet op de wasmachine, niet op de vloer, niet ondersteboven aan het plafond. Gewoon, in bed.
Sex in bed op foto's (DP, 3-11-2004)
Sex in bed op tekenpapier. Sex in de auto op de snelweg. Sex in een vuilcontainer op aardappelschillen. Sex met een vuilniszak op je hoofd, waar een parkiet in rondfladdert (in de vuilniszak, niet in het hoofd), op hemelvaartsdag.
Sex in de auto openbare orde
Sex in de auto gaat alleen ten koste van de openbare orde als men er de juiste opruiende teksten bij weet te roepen.
Sex met (31-10-2004)
Deze persoon wil sex met om het even wat, of vindt sex vergelijkbaar met een zak patat, in welk geval wij dus moeten begrijpen dat er mayonaise overheen moet. Dan wordt het pas echt ranzig, of was dat nou met slaolie? Zou er nou ook al een sexuele stroming zijn die sex wil hebben volgens het snackbarmenu? "Sex met", "sex pindasaus" en "sex speciaal"? Doet u mij dan maar geen "sexje oorlog". Dat is te smerig voor woorden.
Sex met beesten (21-10-2004)
Zou het ook sex met pluche beesten kunnen zijn? Of met een hardplastieken olifant?
Sex met Britney (DP, 4-11-2004)
Liever niet, dank u.
Sex met de buren (DP, 21-10-2004)
Zou dit nou echt iets opleveren, zo zonder adres? Als je sex met de buren wilt, kun je dan niet beter in je eigen buurt wat foldertjes in de bus gooien, of heel ouderwets wat kopjes suiker gaan lenen?
Sex met de kerstman (DP, 25-12-2004)
De kerstman doet het door de schoorsteen.
Sex met de kleren aan (16-11-2004)
En het licht uit.
Sex met de simpsons (DP, 12-11-2004)
De Simpsons die ik ken, zijn tekenfilmfiguren. Het is fysiek onmogelijk daarmee sex te hebben.
Sex met dieren stel (DP, 21-12-2004)
Iemand die sex met een stel dieren wil hebben, bijvoorbeeld een bever en een stekelvarken? Een stel dat sex met kuddedieren wil? Of het begin van een zin: "Sex met dieren, stel dat je niet goed bij je hoofd bent...
Sex met doden (DP, 26-11-2004)
Dat noemen wij necrofilie. Het is maar wat je lekker vindt. Sex met gecremeerde doden is waarschijnlijk lastiger dan sex met begraven doden. Smerig blijft het.
Sex met drie (DP, 25-12-2004)
Sex met drie wat? Maar neen, dit is Belgisch voor 'Sex met zijn drieën' of 'Sex met z'n drieë'. Een triootje dus. Blijft de vraag: drie wat?
Sex met een ander (17-11-2004)
Pubers besteden vaak dermate veel tijd aan sex met zichzelf, dat sommigen er nooit achterkomen dat sex ook met zijn tweeën kan. Deze zoeker heeft dat wel begrepen. Masturbatie kan trouwens ook met meer personen. In de jacht op de kijkcijfers komt SBS6, Nickoledeon of het nieuwe kanaal van John de Mol binnenkort met een aantal recordpogingen masturberen. Er zal onder andere geprobeerd worden met een straal sperma een volwassen vent van zijn brommer te spuiten, zoals geclaimd op een van de langspeelplaten van het Simplisties Verbond. De Myth Busters hadden die namelijk nog niet gehad.
Sex met Ezel (DP, 18-11-2004)
De zoeker schrijft Ezel met een hoofdletter. Misschien is de heer of mevrouw Ezel een kennis van hem of haar. Het kan ook zijn dat de zoeker op zoek is naar zo'n balkend beest. Voor beestenneukers komt er binnenkort een veilingsite bij: e-beest. Hahahahahaha. Sorry.
Sex met familie (DP 24-10-2004)
Dat leidt tot inteelt. Inteelt kan leiden tot aangeboren afwijkingen, waarvan banjospelen en appelmoes eten de bekendste zijn.
Sex met geweld (DP, 29-10-2004)
BAH
Sex met homo (3-11-2004)
Kan ook.
Sex met koeien
"Dieren die het meest voor bestialiteit worden gebruikt, zijn in de verste verte geen familie van ons. Het zijn vooral roofdieren, zoals de hond, en hoefdieren, zoals geit, rund en ezel. Ook andere zoogdieren worden genoemd, tot zeekoeien toe, maar met mensapen blijft het bij seksueel getinte spelletjes." (Midas Dekkers, Lief dier, Uitgeverij contact, ISBN 90-254-6948-5, blz. 66.)
Sex met Lex (24-10-2004)
Iemand is verliefd op Lex en wil nu weten of er op internet verslag wordt gedaan van Lex' voorgaande sexuele (of seksuele, zoals sommige mensen zeggen) escapades. Vooral of Lex lekker is in bed natuurlijk. Actie levert 42.300 treffers op, dus om te beginnen zou ik er aanhalingstekens omheen zetten. Dat scheelt vast enorm.
Sex met paarden (DP, 23-12-2004)
Sex met paarden lijkt mij typisch iets voor andere paarden. Maar ja, de mens heeft niet genoeg aan zijn eigen soort. In ieder geval de gestoorde mens niet.
Sex met pubers (DP, 21-12-2004)
Minderjarige pubers die sex hebben met andere minderjarige pubers zijn niet strafbaar als beide pubers deze pubersex wensen. Hoewel, is dat wel zo? Valt dat dan niet onder sex met minderjarigen? Volwassenen die sex hebben met pubers zijn dacht ik wel strafbaar, als de pubers onder een bepaalde leeftijd zijn. Of dat ook geldt als de puber het zelf wil, weet ik ook niet. Ik ben geen jurist.
Sex met publiek (22-11-2004)
Met het hele publiek, of met een deel ervan?
Sex met zijn allen
Een van de manieren om een scheut in de rug te krijgen. Hoeveel mensen zou de zoeker bedoelen met "zijn allen"?
Sex op het strand (DP, 12-11-2004)
Doe het niet. Je krijgt overal zand in, en dat is geen prettig gevoel.
Sex op internet (1-11-2004)
Sex geeft het internet eigenlijk bestaansrecht, zoals eerder de videoband. Zal dus wel veel treffers opleveren, zoiets.
Sex op toilet (DP, 26-11-2004)
Gaat dat staand of zittend? Trek je na afloop ook door? Moet je de toiletjuffrouw dubbel betalen?
Sex op zijn tijd (DP, 20-11-2004)
Alles op zijn tijd.
Sex tv kanalen op internet (DP, 20-11-2004)
En dat zijn dan natuurlijk ook weer afzonderlijke themakanalen, voor alle sexuele ideeën, afwijkingen en liefhebberijen.
Sex van homo's (22-11-2004)
Dat is niet hetzelfde als 'sex voor homo's', 'sex door homo's' en 'sex tussen homo's'. Wat zo'n voorzetsel nog een verschil maakt.
Sex voor geld (23-11-2004)
En waarom ook niet.
Sex.dat (7-12-2004)
Geen idee wat dit is. Sex.dat? Sex.dit? Sex.daar? Sex.waar? De extensie 'dat' staat soms voor een data- of gegevensbestand, wat eigenlijk raar is, aangezien alle bestanden gegevens bevatten, tenzij ze leeg zijn, natuurlijk.
Sexattributen (DP, 20-11-2004)
Te koop of te huur? Wie maakt de gehuurde sexattributen schoon?
Sexfilm op Nokia (DP, 10-11-2004)
Voeg daaraan toe het bericht dat er nu ook een televisiezender voor GSM's komt. Die schermpjes zijn alleen zo verrotte klein, daar zie je helemaal niets op. Of maakt Nokia ook iets anders dan telefoons?
Sexfilm van internet halen (DP, 12-12-2004)
Dat gaat het handigst als je een titel weet. Zoeken op die titel, plus het woord download, dan moet het lukken. Als de zoeker bedoelde te vragen hoe hij een sexfilm van het internet moest afhalen, zodat tere kinderzieltjes niet met die vunzigheid geconfronteerd worden, wordt het lastiger.
Sexleven van paarden (DP, 15-11-2004)
Het sexleven van paarden is vrij normaal. Meestal doen mannetjespaarden (hengsten) het met vrouwtjespaarden (merries). Soms doen ze hengsten het met ezelinnen, en merries met ezels. Dat levert dan van die muildieren en muilezels op. Men heeft trouwens ook wel eens leeuwen en tijgers met elkaar gekruist, maar nog geen leeuwen en paarden.
Sexlijn paarden (DP, 24-12-2004)
Paarden hebben het tegenwoordig makkelijker dan vroeger. De moderne telefoon heeft namelijk druktoetsen, en paarden kunnen nu dus wel hun eigen sexlijn bellen. Met die oude draaischijf ging dat niet.
Sexuele afwijkingen (DP, 21-12-2004)
Op internet kom je veel sexuele afwijkingen tegen. Je zou haast kunnen concluderen dat gewoon recht op en neer willen neuken en verder niets, en dan ook nog niet te vaak, een sexuele afwijking is.
Sexsupermarkt (22-10-2004)
Ongetwijfeld kun je in de sexsupermarkt alles kopen wat met sex te maken heeft. Zouden ze in de sexsupermarkt net als in de gewone supermarkt onderscheid maken tussen eetbare en niet-eetbare waar? Hoe groot is een sexsupermarkt? Hoe heet een sexsupermarkt? Verzin uw eigen woordspeling met Albert Heijn en Konmar. Bedoelde de zoeker misschien "Sex supermarkt"? Dan is het wachten op: "Sex apotheek", "Sex fietsenstalling" en "Sex computerwinkel".
Sinterklaas chocoladeletters alfabet printen (DP, 20-11-2004)
Als er iets heel belangrijks is gebeurd, gebruiken sommige kranten in de kop op de voorpagina hele grote letters. Die zijn zo groot, dat ze ook wel chocoladeletters genoemd worden. Dat zal hier wel niet bedoeld zijn.
Sinterklaas gedicht over de sauna (DP, 3-12-2004)
Iemand een sauna cadeau geven. Toe maar. Wel het bonnetje goed bewaren, want stel je voor dat ze er geen ruimte voor hebben, dan moet de sauna toch geruild kunnen worden.
Sinterklaas gedichten lullige (DP, 22-11-2004)
Die zul je toch echt zelf moeten maken, lullige Sinterklaasgedichten. Pen en papier bij de hand? Dan fluks aan den arbeid.
Sinterklaas gedichten Marokkanen (DP, 6-12-2004)
Voor, van of over Marokkanen? Voor, tegen of neutraal?
Sinterklaas is een aangeklede mythe (DP, 20-11-2004)
Laat Sinterklaas het maar niet horen. Voor je het weet ga je in het grote boek en krijg je met de roe.
Sinterklaasgedichten homo (DP, 10-12-2004)
Over de sexuele geaardheid van Sinterklaas hoor je nooit zo veel, net zo min als over die van de kerstman. Het kan echter geen toeval zijn dat de Sint zich bij voorkeur laat omringen door jonge lenige negers, en de kerstman razend enthousiast wordt bij het zien van rendieren.
Six flags aannemer (DP, 2-11-2004)
Six flags bestaat voornamelijk uit achtbanen. Zijn het acht achtbanen of meer dan acht achtbanen? Er is iemand in Nederland die vindt dat het er nog niet genoeg zijn, en daarom een eigen achtbanenpark wenst aan te leggen, door dezelfde aannemer als Six Flags. Of juist niet.
Six Flags plattegrond (DP)
Een Nederlandstalige terrorist op zoek naar een "Soft Target"?
Slechte huwelijk (14-12-2004)
Een slecht huwelijk. Het slechte huwelijk. Bijvoorbeeld van Maxima en die bolle. Zie: Watermanagement op de pampa
Slopen "Theo van Gogh" Schuurman (DP, 9-12-2004)
Theo van Gogh was filmregisseur. Dat hij ook in het sloopwezen zat, is nieuw voormij. Heeft hij de villa van Katja Schuurman gesloopt? Wat een rotstreek.
Smartlappenroute
Zouden ze nog iets speciaals doen, i.v.m. het overlijden van André Hazes? Goedkoper bier bijvoorbeeld?
Smartlappenroute Utrecht (9-11-2004)
Officieel heet dat het 'smartlappenfestival'.
Smurf maken (22-11-2004)
Om een smurf te maken, moet je eerst een smurf tekenen. Nooit iets maken zonder bouwtekening.
Smurfen kopen
Dat kan volgens mij in elke goede stripboekenwinkel. Zeker een zoeker met pleinvrees.
Smurfenpoppetjes (30-10-2004)
Waarschijnlijk een keurige smurfenverzamelaar. De onkeurige smurfenpoppetjesliefhebber zoekt op "Sex met smurfenpoppetjes".
Smurfenverzameling (24-10-2004)
Er zijn mensen met een smurfenverzameling (zie: Het hobbyhoekje ). Misschien wil de zoeker een verzameling kopen of verkopen, of heeft hij een groot aantal dubbele smurfen en wil hij ruilen. Zouden er ook zeldzame smurfen zijn? Kan toch, net zoals filatelisten (postzegelverzamelaars) zeldzame postzegels kennen die dan voor hen kapitalen waard zijn, terwijl de leek ze zomaar op een brief zou plakken.
Snelweg sex hoe en wat (DP, 17-11-2004)
Als je sex hebt op de snelweg, kun je dat beter niet doen terwijl je achter het stuur zit. In de middenberm of op de vluchtstrook is ook niet aan te raden. Zoek een parkeerplaats op, en doe het daar. Voor de rest zal het wel het zelfde zijn als andere sex.
Snor harsen
Je kunt ook ineens je hele bovenlip eraf trekken. Als je haar op je tanden hebt, heeft zulks echter geen zin.
Sombrero hoofddeksel (19-11-2004)
Helm, cowboyhoed, honkbalpetje, boerenpetje, toepetje. Quizvraag: welk van deze hoofddeksels zat er in de vlaflip?
South Park mooie plaatjes Kenny dood (16-11-2004)
De mooiste plaatjes daarvan zitten volgens mij in de lange tekenfilm 'South Park: Bigger, Longer and Uncut'.
Spaarnwoude homo (27-10-2004)
Zouden die koeien in Spaarnwoude al aan die homo's gewend zijn? En andersom?
Spaarnwoude sex (23-11-2004)
Zou dit om heterosex, homosex of beestensex gaan? Zie: Sex met koeien
Speaker Arena Hazes (8-11-2004)
Bedoeld is waarschijnlijk een van de mensen die bij het afscheid van André Hazes in de Arena het woord voerde. Geen idee hoe die man heet.
Spinal mouse (16-12-2004)
Een 'ruggemergmuis'? Wat moet ik me hier bij voorstellen? Misschien is het een artiestennaam, van een kleine rapper met een muizenbek en grote oren. Neen, die heette anders.
Spreekkoren + Geluidsfragmenten (DP, 7-12-2004)
Geluidsfragmenten van spreekkoren: 'Hi ha hon..','Sylvie Meis is de hoe...' en 'Het is stil aan de o...'.
Spreekkoren horen op internet (DP, 14-11-2004)
Helemaal niet. Spreekkoren horen in voetbalstadions.
Springpaarden te koop (DP, 15-11-2004)
En alleen gebruiken voor datgene waar ze voor bedoeld zijn.
Staatsomroep NOS (14-12-2004)
Het is een grof schandaal dat Nederland 1, 2, en 3 ons tegen betaling van onze eigen belastingcenten zoveel voorschotelen wat wij niet willen zien, gelardeerd met reclamespots die we helemaal niet willen zien. Hef die netten dan gewoon op, of maak ze helemaal commercieel.
Standbeeld Andre Hazes niet (9-11-2004)
Hoezo niet? Krijgen ze het geld niet bijelkaar? Of mag het niet van de burgemeester, omdat het provocerend zou zijn voor geheelonthouders?
Standbeeld Johan Cruijff (20-11-2004)
Ze hadden bij de KNVB in de tuin toch al een aantal beelden van beroemde voetballers staan? Hebben ze die nog, of zijn die allemaal al stuk? Heeft Cruijff al een standbeeld, en zo neen, wil hij wel een standbeeld? Of heeft het slachtoffer daar zelf nix over te zeggen?
Stel zoekt werk in sex wereld (DP, 15-11-2004)
En anders willen ze wel onbetaald stagelopen om ervaring op te doen.
Sterrenbeeld Murat B. (DP, 9-12-2004)
Waarom zou je dat in vredesnaam willen weten? Wie is Murat B. trouwens? Nooit van gehoord, wel van Mohammed B. en Murat D.
Stripboekenwinkel Amsterdam (DP, 28-10-2004)
Je had altijd "Lambiek". Zou die nog bestaan? In Utrecht heb je Blunder. Die bestaat zeker nog. Piet Snot trouwens ook.
Stuur een fax (30-10-2004)
Liever niet. In ieder geval niet ongevraagd aan mij. Zie voor mijn reactie op ongevraagde faxen: "Arnold tegen Eau Vital" en "Arnold tegen Amstelcast".
Te koop hoed Tiroler (DP, 29-11-2004)
Je bent als Tiroler op vakantie geweest op Ameland, Vlieland of Schiermonnikoog. Daar is je hoed van je kop gewaaid, en nu zoek je via google of de oneerlijke vinder misschien de hoed van een Tiroler te koop aanbiedt. De hoed van een Tiroler is niet hetzelfde als een Tiroler hoed. Een Tiroler kan ook een alpinopet dragen.
Tegen kanker bandjes (10-12-2004)
Steeds meer mensen zijn tegen al die kanker-, tering-, tyfus-, en klotebandjes.
Telekinese wetenschappelijk bewezen (18-12-2004)
Interessante gedachte. Zie: De situatie is ernstig.
Televisieserie ja zuster neen zuster (DP, 9-12-2004)
Vrijwel alle afleveringen van 'Ja zuster, nee zuster' zijn verloren gegaan, doordat men de banden ergens anders voor nodig had. Hierdoor heeft de serie inmiddels een mythische status gekregen. Het moet allemaal vreselijk geweldig goed geweest zijn, en dat is niet meer te controleren. Misschien is dat maar goed ook.
Ter land ter zee en in de lucht Vlemmix (9-11-2004)
Het heet 'Te land, ter zee en in de lucht'. Johan Vlemmix had zo vaak meegedaan dat ze hem starter hebben gemaakt. Hij is een bekende Nederlander geworden, en tamelijk geschift, maar vermoedelijk ongevaarlijk. Zijn Máximamuseum is meen ik geflopt, maar na zijn voettocht naar Italië heeft zijn vrouw hem weer teruggenomen. Dacht ik.
The great dictator film recensie (9-12-2004)
Zie mijn filmtipspagina
Themakanalen Daalmeijer (21-10-2004)
Themakanalen zijn kanalen die als gemeenschappelijk thema hebben dat er niemand naar kijkt. Voorbeelden zijn: het weerkanaal, het aquariumkanaal en het pornokanaal.
Theo van Gogh Katja geneukt (DP, 9-12-2004)
Story, Privé en Weekend (bestaat dat nog?) voorzien in een behoefte, maar kennelijk niet genoeg. Als dat zo doorgaat, gaan de roddelbladen het verliezen van internet.
Thuis mij zien naakt (DP, 12-12-2004)
Exhibitionisten en voyeurs vinden elkaar via internet. Als de voyeurs de exhibitionisten tenminste kunnen vinden. Welnu, liever op internet dan op straat.
Thuiswinkelprogramma (9-11-2004)
Het uitzenden van een thuiswinkelprogramma is goedkoper dan het uitzenden van testbeeld. Er zijn zelfs mensen die wel eens iets bestellen wat ze in zo'n programma gezien hebben. Wat is de afstandsbediening toch een gouden uitvinding.
Tien minuten (26-11-2004)
Niet tussen aanhalingstekens. Daar zullen toch wat woorden bij moeten, wil de zoeker iets nuttigs vinden, ben ik bang.
Tien porno (DP, 29-11-2004)
Vijf bier, drie cola, een sjuutje en een glaasje water. En doe er maar een paar porties bitterballen bij.
Tiet (28-10-2004)
Als het enkelvoud is, gaat het natuurlijk om de tiet van Janet Jackson. Anders had er wel "mooie tieten" of "blote tieten" gestaan.
Tiroler dvd groothandel (DP, 7-12-2004)
Het grootste deel van Tirol hoort bij Oostenrijk. Zuid-Tirol is van Italië, meen ik. De Tiroler dvd-groothandel heeft in beide delen een vestiging.
Tiroler sex gratis (DP, 14-11-2004)
Bij die rotzooi zou je geld toe moeten krijgen.
Tokkie bedankt Ratelband virus (DP, 20-11-2004)
Geen chocola van te maken, geen touw aan vast te knopen en geen soep van te koken. Een virusscanner en een firewall zijn best handig, maar of je er de familie Tokkie en Emil Reutelkeutel mee buiten de deur houdt, valt te betwijfelen.
Tokkie ijzer (DP, 19-11-2004)
Onbegrijpelijk. Tosti-ijzer, dat snap ik. De familie Tokkie heeft ondertussen een plaatje gemaakt, en als dat een hit wordt, gaat de moeder aller Tokkies strippen. Zul je zien dat dat nog rechtstreeks op teevee komt ook.
Trompet bladmuziek ere zij god gratis (DP, 8-12-2004)
God is alwetend. God weet dus ook dat er gelovigen zijn die hem best willen eren, maar alleen als het niets kost. Laat de bazuinen schallen, maar de kassa's niet rinkelen. Zoiets.
TROTS IN HET ENGELS (14-12-2004)
Een dove scholier zonder woordenboek. Kijk eens bij 'proud' of 'pride', zou ik zeggen. Of in het Nederlands-Engels woordenboek onder trots. En schreeuw niet zo.
Turkije Belgie (10-11-2004)
Zal wel een voetballiefhebber zijn.
Tutoyeren (3-11-2004)
Jij en jou zeggen. Vousvoyeren: u zeggen.
TV Benidorm (13-11-2004)
In Benidorm kun je ook RTL ontvangen. Er is bovendien een speciaal satellietprogramma voor Nederlanders in het buitenland. BVN, dacht ik. Zo niet, dan niet.
TV programma familie (20-10-2004)
In België hebben ze een teeveeprogramma dat Familie heet. Ik heb er zappenderwijs wel eens een fragment van gezien, maar vond er nix aan.
Tweedehands pc Benidorm (DP, 20-11-2004)
Een bijstandsoverwinteraar.
"van kooten" koefnoen (23-11-2004)
Koefnoen wordt inmiddels wel eens vergeleken met de uitzendingen van Van Kooten en De Bie. De meesterlijke grime van Arjen van der Grijn ontbreekt helaas.
Uitleg begrafenissen in Belgie (DP, 8-11-2004)
In België begraven ze op dezelfde manier als elders: kuil graven, kist erin, kuil dichtgooien. Kuil openen, kist eruit, kist openen, lijk in de kist doen, kist sluiten, kist weer laten zakken, kuil weer dicht. Cremeren heeft als nadeel dat het in een keer goed moet gaan, omdat je anders twee kisten nodig hebt.
Vacatures Utrecht Spaans januari 2005
Op dit moment zijn er niet veel vacatures in het onderwijs. Men verwacht in 2007 weer een tekort. Daar heb je nu nix aan.
Vakantie naaktfoto (DP, 11-12-2004)
Een absurd boek: 'De vakantie van een naaktfoto'. Of de vraag waar de douane je nog arresteert als je een naaktfoto meeneemt op vakantie.
Vakantie verliefd neuken (DP, 26-11-2004)
Vooral in zuidelijke landen, onder invloed van alcohol, bij het schijnsel van de maan, op een zwoele zomeravond.
Vakantiefoto's Benidorm (DP, 3-12-2004)
Als ze in Benidorm bezienswaardigheden hebben, ben ik even vergeten welke dat dan ook weer waren. Benidorm lijkt mij een badplaats voor een strandvakantie, met het drinken van bier, het likken aan ijsjes en het zwemmen in zee.
Vakantiefoto's naaktstrand (DP, 23-11-2004)
Vast iemand die nog nooit op het naaktstrand geweest is. Wat je daar aan vieze massa's lillend vlees ziet, tart elke beschrijving. Dat wil je zeker niet op vakantiefoto's hebben.
Vakantiefoto schaamhaar (DP, 12-1-2005
Heeft schaamhaar überhaupt ooit vakantie? Zo ja, hoe verschilt het dan van werkend schaamhaar?
Vanessa zoekt god (DP, 18-11-2004)
Maar god heeft zich verstopt, net als Bin Laden. Zie: Denk op tijd aan uw pensioen
Variaties bij het sexleven (DP, 29-11-2004)
Wat niet hetzelfde is als 'variaties op het sexleven', 'een gevarieerd sexleven' of 'variaties op het Wilhelmus'. Om maar eens wat te noemen.
Verdachte onschuldig (8-11-2004)
In beschaafde landen is de verdachte onschuldig, tot het tegendeel bewezen is. In Nederland is hij vaak daarna ook nog onschuldig, wat Peter R. de Vries dan weer moet oplossen, maar dat komt doordat politie en justitie er een handje van hebben de verkeerden op te pakken en ze dan op grond van een afgedwongen bekentenis te laten veroordelen. Sinds de Spaanse inquisitie weten we dat bekentenissen weleens niet helemaal betrouwbaar zijn, vooral niet als de verdachte in enige mate gemarteld is.
Verhaal bestialiteit verhaal (DP, 14-11-2004)
Vergeet vooral niet erbij te zeggen dat het vooral om een verhaal gaat. Wie verre reizen maakt kan veel verhalen, vermoedelijk ook over bestialiteit.
Verhaal humor genant (DP, 26-11-2004)
Veel verhalen die voor humor moeten doorgaan zijn genant en veel genante verhalen zijn geen humor.
Verhanging (6-12-2004)
Een stevig stuk touw, een krukje en een goede reden. Meer heb je eigenlijk niet nodig.
Verzonnen mythe (17-10-2004)
Geldt niet voor elke mythe dat iemand het verzonnen heeft?
Victoria Beckham lach (16-12-2004)
De lach van Victoria Beckham is minder legendarisch dan de glimlach van de Mona Lisa. Bij ons thuis is Victoria Beckham wel altijd goed voor een schaterlach, vooral als iemand haar omschrijft als 'zangeres'. Zie ook: David Beckham leidt tot hyperventilatie.
Victoria Beckham nu (15-11-2004)
De zoeker kwam uit Frankrijk. 'Nu' betekent dan naakt.
Video dag Sinterklaasje (DP, 24-10-2004)
De verfilming van "Zie ginds komt de stoomboot" is mislukt. Iemand had het script verwisseld met dat van "Titanic".
Vieze foto van Katja Schuurman (DP, 6-1-2005)
Dat is makkelijk. Men neme een schone foto van Katjs Schuurman en gaat daar eens uitgebreid op schijten. Als men de aldus verkregen vieze foto dan ook nog onderkotst, kan men hem onder de titel 'ontzettend gore foto van Katja Schuurman' voor een fors bedrag te koop aanbieden. Wel zorgen dat de koper de foto niet ziet voor hij betaald heeft, anders trapt hij er misschien niet in.
Voet sex (28-10-2004)
De eerste die op het idee kwam om zijn of haar voet in een vagina te steken, had waarschijnlijk de handen vol. Tenzij het de gemeenschappelijke voorouder van mens en aap was, want die had natuurlijk gewoon vier handen. De evolutie is toch een wonderlijk iets.
Voetbal sex (24-10-2004)
Wat mij opvalt is dat zo veel mensen sex met een x, ix of iks schrijven, terwijl het Groene Boekje verordonneert dat het met een k moet. Als ze seks met een k zouden schrijven, zouden ze mij ook niet vinden natuurlijk. Maar goed. Benieuwd welke sporten er nog meer voorbij gaan komen: "Formule 1 sex", "Mountainbiken sex" en "Trampolinespringen sex" liggen voor de hand. Zie ook: Voetbal, sex en Katja Schuurman
Voetballers die doping gebruiken (24-10-2004)
De meeste voetballers die doping gebruiken proberen te voorkomen dat hun naam op internet terecht komt. Ik denk dat er veel meer zijn die gebruiken dan die betrapt worden. Geldt hasj eigenlijk ook als doping?
Voetbalseks (14-12-2004)
Een van de weinige Nederlanders die 'seks' met een k schrijft. Zal wel hoog gescoord hebben in het nationaal dictee. Dan zal het wel een Belg zijn. Het is ook meer het nationaal Belgisch dictee, ben ik bang.
Voetbalsex
Geen idee wat het is. Zie ook: Voetbal, sex en Katja Schuurman
Voorkantje cd's (14-11-2004)
Het zal de leeftijd wezen. Grammofoonplaten, of grammophoonplaten, zoals sommige mensen schrijven, hadden een voorkant, een achterkant en een zijkant. De voor- en achterkant waren beiden af te spelen, en werden in de wandeling ook wel de A- en de B-kant genoemd (het principe van een single met een dubbele A-kant heb ik nooit begrepen. Wat stond er dan op de B-kant?). Cd's hebben weliswaar ook een voor-, achter- en zijkant, maar er is slechts een kant afspeelbaar. Misschien is het mogelijk om cd's net zo omkeerbaar te maken als grammofoonplaten en dvd's, maar ik heb ze nog niet gezien.
Voyeur bloot foto (DP, 20-11-2004)
Het blijft verbazingwekkend. Waarom een foto van een blote voyeur? Mag het ook een blote slager, banketbakker of automonteur zijn? Misschien is het dan toch een blote voyeur.
Voyeur sauna naaktstrand (DP, 24-12-2004)
Een sauna heeft op het naakstrand geen enkele functie. Als het koud genoeg is, heeft de sauna wel een functie, maar het naaktstrand niet. Voor een voyeur moet het allebei veel stress opleveren, doordat er te veel blote mensen tegelijk rondlopen.
Vriendin Van Der Vaart (20-11-2004)
De vriendin van ajaxvoetballer Van der Vaart heet Sylvie Meijs (of is het Meis? Boeit verder niet.), is volslagen oninteressant en wordt in spreekkoren weleens uitgescholden. Zie: Van der Vaart en de tiet van Janet Jackson
Vroegtijdig schoolverlaten (13-11-2004)
Het onderwijssysteem in Nederland deugt voor geen meter. Leerlingen die dat door hebben, kunnen kiezen: zich voegen, of vroegtijdig schoolverlaten. Voor allebei is wat te zeggen.
Vrouw foto naakt bed strand Frankrijk (DP, 28-10-2004)
Zo zien wij onze zoekopdrachten graag. Duidelijke trefwoorden, en ook genoeg. Aangezien het strand zich per se in Frankrijk moet bevinden, neem ik aan dat het hier gaat om iemand die zijn vrouw is kwijtgeraakt en graag fotografisch bewijs wil van de stelling dat zij met bed en al naakt is aangespoeld op een Frans strand. Het zal dus wel een houten bed geweest zijn. Benieuwd waar ze te water gelaten is.
Vrouw wil dp (DP, 12-12-2004)
Wat ik eerder niet wist, weet ik nu wel. 'Dp' staat voor 'dubbele penetratie'.
Vrouw zoekt man (DP 23-11-2004)
Voor het laatst gesignaleerd op de grote markt van Ouagadougou. Hij ging wat kunstmest, olie en een kerstengel kopen, en is niet meer teruggezien.
Vrouwen die in de bosjes pissen (DP, 12-11-2004)
De boswachter van Dwingelo heeft een probleem. Er wordt nogal veel wildgeplast in zijn bos, met name door vrouwen. De mannen die tegen de bomen staan te pissen, laten zich vrij makkelijk wegjagen, maar het geürineer in de bosjes loopt de spuigaten uit. Voordat hij actie onderneemt, wil deze boswachter eerst wat meer weten over de psychische kant van de zaak. Loont het bijvoorbeeld om bepaalde bosjes te voorzien van webcams, of lokt dat alleen maar meer exhibitionistische wildplasters? Zijn het vrouwen uit de buurt, of uit Zutphen? Van die dingen.
Vrouwen met telefoonnummer die sex willen (DP, 19-11-2004)
Een postbus of e-mailadres voldoet niet.
Vrouwen willen pijpen ook sex bij doen bij mannen (DP, 5-11-2004)
Nou gebruik je zoveel woorden, en nog is niet precies duidelijk wat je zoekt. Het heeft iets met sex te maken, dat wel.
Vuilniszak sex (DP, 14-11-2004)
Fetisjisten zijn er in alle soorten en maten. Dit is wel de eerste vuilniszakkenfetisjist die ik tegenkom. Maar ja, zoals er schoenenfetisjisten, rubberfetisjisten en schaatspakkenfetisjisten zijn, zijn er dus ook mensen met een voorkeur voor dun grijs plastic. Met een hele rol vuilniszakken kun je vast ook wel vieze dingen doen, net als met stokbroden, komkommers en watermeloenen.
Vulkaan Grimsvotn (6-11-2004)
IJslandse vulkaan. Onlangs uitgebarsten.
Waar is Pipo als je hem nodig hebt (12-11-2004)
En waar zijn Klukkluk en Felicio (of was het nou Felizio?). Floepens mis. Soep met sliertjes. Zie: Waar is Pipo als je hem nodig hebt?
Waar te koop rode armbandjes meningsuiting (22-11-2004)
Men ziet door de armbandjes het goede doel niet meer. De rode armbandjes zijn tegen zinloos geweld, de gele tegen kanker en de oranje tegen respect. O nee, die waren juist vóór respect.
Waarom de Berlijnse muur is neergehaald (12-11-2004)
De Berlijnse Muur is neergehaald omdat hij lelijk in de weg stond.
Waarom Froger (16-11-2004)
Waarom niet? Vroeger had je een spelletje, dat Frogger heette. Daarbij moest je een kikker de weg over helpen (kikker is in het Engels 'frog', vandaar.) Misschien kunnen ze ook wel een spelletje Froger maken, waarbij je René Froger de weg over moet helpen.
Waarom heeft middellandse zee geen eb en vloed (DP, 17-11-2004)
In een oude Standaard Encyclopedie (1972) staat: "De getijverschillen zijn gering. Zij belopen ongeveer een meter, een enkele uitzondering daargelaten (Golf van Gabès, 2m). De getijgolf van de Atlantische Oceaan dringt op stormachtige wijze door de Straat van Gibraltar binnen, maar loopt in de enorme ruimte daarachter al spoedig dood. De Petit Larousse (1995) zegt: "C'est une mer chaude, à forte salinité et à faibles marées." Geen woord over het waarom of waardoor.
Wandelen Benidorm
"Strand Benidorm" lag zeker te veel voor de hand. Net als "vierdaagse Nijmegen".
Wandtegel oud
Waarom geen nieuwe?
Wanneer is het oud en nieuw (3-11-2004)
Eind december, begin januari, schat ik. Ik kan er een weekje naast zitten.
Was het vroeger verschil in de babykleding en wat het verschil? (DP, 7-12-2004)
De vraag is niet helemaal duidelijk. Misschien bedoeld: 'Was babykleding vroeger anders dan tegenwoordig, en zo ja, waarin zat dan het verschil?' Misschien ook niet, maar dan kan ik er echt geen soep van koken.
Wat doen de mensapen in de nacht (DP, 3-11-2004)
's Nachts dan slapen de apen. Behalve als ze de slaap niet kunnen vatten. Dan gaan ze zitten internetten.
Wat doen ze bij miljoenennota (DP, 23-10-2004)
Dat hangt sterk van de omstandigheden af. Soms doen ze er een koekje bij, of een gebakje. Als ze hem per post sturen, doen ze er weleens een pornografische afbeelding van de minister van financiën bij, maar dat zullen ze natuurlijk altijd ontkennen. Ook worden er bij de miljoenennota allerlei rituelen opgevoerd. Dan doen ze er bijvoorbeeld de regendans, de oorlogsdans of de foxtrot bij.
Wat doofstomme mensen zijn in Nederland (DP, 9-12-2004)
Gehandicapt? In het nadeel? De lul? Blij? Geen idee.
Wat heeft Geert nu weer gefotografeerd (DP, 7-12-2004)
Geen idee. Vraag het Geert, zou ik zeggen.
Wat is de regendans (DP, 17-1-2005)
Volgens de overlevering, sommige westerns, Karl May, de Donald Duck en Jomanda konden Indiaanse medicijnmannen het door middel van een dans laten regenen. De betere medicijnman gebruikte daarvoor de regendans, de slechtere medicijnman deed maar wat en was sterk van het toeval afhankelijk.
Wat is het verschil tussen klauwen en hoef? (DP, 4-11-2004)
Geen idee, maar ik ben dol op een goede grap. Vertel maar, wat is het verschil tussen klauwen en hoef?
Wat is vallen (28-10-2004)
Had u de wiskundige, de natuurkundige of de filosofische uitleg gewild?
Wat kan men wel en niet doven (DP, 2-11-2004)
Dit is een filosofische vraag. Brandende dingen zijn altijd te doven. De ware liefde schijnt ondoofbaar te wezen. Hoop zou ook een kandidaat voor ondoofbaarheid kunnen zijn, zulks in tegenstelling tot een brandende hoop op de stoep. Daar maak je met een paar stevige trappen snel een eind aan. Daarna zitten je schoenen onder de stront, en als je hard genoeg gestampt hebt, moeten ze de poep van de muren en de ramen in de naaste omgeving krabben. Het kan ook dat de zoeker bedoelde: "Wat kunnen doven wel en niet", maar dan had hij dat wel gezegd.
Wat kopen mensen op internet (DP, 9-12-2004)
Mensen kopen van alles op internet. Vaak gaat het goed, maar ze kopen ook wel eens een kat in de zak, zoals dat zo mooi heet. Op dit moment (9 december 2004) is er bijvoorbeeld een ruzie gaande tussen een bekende poelier, wiens naam mij even ontschoten is, en een internetsite die beweert zijn kalkoenen te verkopen. De poelier zegt dat de mensen van die site oplichters zijn.
Wat zoekt een ander (DP 24-10-2004)
Ik ben dus niet de enige die dat wil weten. Het probleem blijft natuurlijk dat ik er nooit achterkom wat de populaire trefwoorden zijn, zolang ik er zelf niet genoeg van op mijn pagina's heb staan. Dat is dus typisch een geval van "schapen die elkaar passeren in de nacht". Of waren het nou scheten?
Wat zoekt iemand op internet (DP, 3-11-2004)
Wat zoekt iemand in de kroeg? Wat zoeken wij op aarde? Waartoe leven wij? Waartoe gaan wij dood?
Watercooler
Sinds men mij ongevraagde faxen over watercoolers (ook: waterkoelers) begon toe te sturen, ben ik allergisch voor de woorden watercooler en waterkoeler. Het Nederlandse leidingwater is trouwens goed genoeg, dus wat moet je met zo'n ding? Mijn faxen met betrekking tot watercoolers/waterkoelers zijn hier te vinden: "Arnold tegen Eau Vital" en "Arnold tegen Amstelcast". Ik hoop dat ik ze klanten kost. Dat zal ze leren.
Waterfiets werkstuk (16-12-2004)
De leukste waterfietsen die ik ken, komen voor in de Franse speelfilm Le viager.
Watermanagement (8-11-2004)
Is dat een universitaire studie? Of is het woord alleen maar bedacht om onze kroonprins het gevoel te geven dat hij wat nuttigs doet? Had die jongen niet iets van geschiedenis gestudeerd?
We hebben een beller (10-12-2004)
Dankzij al die domme belspelletjes en Thomas van Luyn een gevleugelde uitdrukking geworden. Zie ook: We hebben een beller
Webcam filmpjes per ongeluk op de internet (DP, 3-12-2004)
Het lidwoord 'het' dreigt uit de Nederlandse taal te verdwijnen. Het is 'het internet dat', niet 'de internet die'. Maar goed. Om je webcamfilmpjes per ongeluk op internet te zetten moet je knap stom zijn. Knap stom? Geniaal stom bijna. Het helpt enorm als je geen webcam hebt, of geen internet. Anders moet je gewoon een snoertje lostrekken.
Webcam strand Frankrijk (DP, 11-11-2004)
Naaktstrand of textiel?
Webcamfilmpjes (6-1-2005)
Kan niet schelen waarover.
Weerwolf (3-12-2004)
In mijn stukje Dracula versus weerwolf vergelijk ik Andries 'kijk mij eens heilig zijn' Knevel met Dracula, en zijn slachtoffer Abdul-Jabbar van de Ven met een weerwolf. Dit laatste omdat het een griezel is, maar voornamelijk omdat hem de werking van een scheerapparaat nooit goed schijnt te zijn uitgelegd.
Wellink spaargeld uitgeven (13-1-2005)
Nout Wellink is de baas van De Nederlandsche Bank. Hij is niet goed bij zijn hoofd. Zie Wind je niet op en Maar hij kon nog gewoon rijden. Er zijn op dit moment vast aardig wat mensen die graag Wellink's spaargeld zouden uitgeven.
Welk land is het populairst met drugs in het land tegenwoordig (DP, 16-11-2004)
Een onbegrijpelijke vraag. Bedoelt de vraagsteller te vragen welk land onze grootste leverancier is, welk land onze grootste afnemer is, of welk land het populairst is bij mensen die onder invloed van drugs verkeren? Het enige dat duidelijk is, is dat het hem niet om het verleden of de toekomst gaat.
Wendie Brauckmann (8-12-2004)
Bert Braam, Gerard 't Hart en Wendie Brauckmann waren met hun zeefdrukken in de aanbieding bij de Praxis. Zie: Praktisch is anders.
Wendie kunst praxis (12-11-2004)
Kunst is datgene dat als kunst wordt gezien. De culturele elite zal zijn neus wel ophalen voor kunst van de Praxis, maar de Gamma overweegt om als tegenhanger van de zeefdrukken een beeldhouwset in de aanbieding te gooien.
Wereldkampioen wielrennen
Misschien handig om er een jaartal bij te zetten?
Wereldkampioenschap wielrennen 2005 Madrid (DP, 23-11-2004)
Een soort van thuiswedstrijd voor Oscar Freire. Die zal dan wel favoriet zijn, afhankelijk van het parcours natuurlijk.
Werkstuk Anky van Grunsven (DP, 3-11-2004)
Dressuur is razend knap, moeilijk en saai om te zien. Als je er één bezig hebt gezien, weet je het wel weer voor een poosje. Als je aan zo'n wedstrijd meedoet, moet je hopen dat je niet als eerste hoeft. Dan is de jury namelijk nog wakker.
Werkstuk Britney Spears (6-4-2005)
Britney is begonnen bij de Mickey Mouse Club, of zoiets, als presentatrice. Ondanks een schrijnend gebrek aan talent heeft zij zich weten op te werken tot een hardplastieken heupwiegend fotomodel, dat op internet meestal gezocht wordt in combinatie met de woorden 'naakt', 'bloot' en 'sex'. Zelden in combinatie met woorden als 'muziek', 'zang' of 'intelligente uitspraken van'.
Werkstuk David Beckham (DP, 14-12-2004)
Als je de meester of juffrouw wilt pesten, ga je vooral in op de technische details van zijn sexleven, met veel blootplaatjes erbij. Als je het goed doet, kunnen ze je nix maken.
Werkstuk gratis Hirsi Ali (DP, 9-11-2004)
Middelbare scholieren moeten werkstukken maken, of ze nou op het VMBO, de HAVO of het VWO zitten. Een paar ondernemende brugklassers zijn daar handig op ingesprongen, en er bestaat nu een levendige handel in werkstukken. Als je een werkstuk gratis wilt hebben, moet je dat er dus expliciet bij zetten. Ayaan Hirsi Ali is op dit moment razend populair, vooral op zwarte VMBO-scholen. Een goed werkstuk over haar zal dus wel behoorlijk wat kosten.
Werkstuk middelbare school Sparta Belgie (DP, 26-11-2004)
Sparta ligt niet in België, maar in Griekenland, en het speelt zijn thuiswedstrijden op Spangen.
Werkstuk over Lance Armstrong (DP, 18-1-2005)
Lance Armstrong is wielrenner en moet niet verward worden met Neil Armstrong, de eerste man op de maan, en Louis Armstrong, een van de beste jazztrompettisten aller tijden, of in ieder geval tot nog toe. Je kunt Lance Armstrong vreselijk kwaad maken door te suggereren dat hij doping gebruikt. Hoe het ook zij, de manier waarop hij de laatste jaren de Tour de France dicteert, is helemaal niet leuk. Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en zelfs Joop Zoetemelk zullen altijd interessantere tourwinnaars blijven dan Lance Armstrong. Al wint hij hem nog honderd keer.
Werkstuk spreekkoren (DP, 22-11-2004)
Zondagsavonds goed naar Studio Sport kijken, daar hoor je steeds de actueelste teksten, duidelijk gearticuleerd voorgelezen.
Werkstukken de doedelzak (DP, 13-1-2005)
De doedelzak is een draagbaar instrument, bestaande uit een zak met een paar fluiten eraan. In de Tweede Wereldoorlog werd het instrument wel bespeeld tijdens het aan land gaan door Britse commando's ('Mad Jack' Churchill in Narvik, bijvoorbeeld) en ook bij andere landingen en militaire operaties. De Duitsers speelden geen doedelzak, maar dat is waarschijnlijk niet de oorzaak van het feit dat ze de oorlog verloren hebben.
Werkstukken downloaden orkanen (DP, 8-11-2004)
Een middelbare scholier op zoek naar werkstukken over orkanen om te downloaden, schat ik, maar het kan ook iemand zijn die wil weten of het downloaden van werkstukken in orkanen een Olympische sport is. Volgens mij niet.
WERKSTUKKEN KANT EN KLAAR (DP, 6-1-2005)
Een middelbare scholier die er nu pas achterkomt dat zijn werkstuk morgen af moet zijn. Het onderwerp doet er allang niet meer toe, als het maar kant en klaar is. Het schreeuwen wordt veroorzaakt door de haast, paniek en beginnende doofheid. Volgende keer eerder beginnen en minder naar de disco.
Werkstukken over de kapper (DP, 8-12-2004)
Een originele invalshoek zou kunnen zijn, de vraag of Jan Peter Balkenende zijn eigen haar doet, en zo neen, of de kapper die daar verantwoordelijk voor is zijn werk zou durven signeren. Bij wijze van spreken dan. Zie: Kijk eens wat vaker in de spiegel
Werkstukken over Engeland (DP, 6-1-2005)
Engeland is nogal een uitgebreid onderwerp. Zou je niet liever een deelonderwerp nemen, bijvoorbeeld een voetbalclub of een individuele voetballer? Desnoods darts of snooker?
Werkstukken over Madrid (DP, 10-11-2004)
Voor welk vak is dat? Geven ze op middelbare scholen in Nederland nog Spaans?
Wie wil gratis sex met mij (DP, 30-10-2004)
Op 27 oktober zag ik "Wie wil sex met mij" voorbij komen, maar deze figuur zit nog erger omhoog, dat is duidelijk. Waarschijnlijk vindt hij of zij nog wel iemand ook. Er wordt in Nederland nogal veel omhoog gezeten, sexueel gezien.
Wie wil mij neuken (DP, 10-11-2004)
Terwijl in onze moderne maatschappij iedereen iedereen lijkt te willen naaien, schijnt lang niet iedereen met iedereen te willen neuken.
Wie wil nu sex met mij (DP, 1-11-2004)
Na "Wie wil sex met mij" en "Wie wil gratis sex met mij" een nieuw absurd hoogtepunt. Stel je voor dat iemand zegt: "Ik!" en dat die persoon aan de andere kant van de wereld zit. Hoe los je dat op? Deze persoon heeft nog wel het vertrouwen dat iemand het zou willen, maar binnenkort verwacht ik: "Wie zou er in vredesnaam sex met mij kunnen willen?"
Wie wil sex met mij (DP, 27-10-2004)
Als je zo omhoog zit, zit je echt omhoog.
Willem Alexander bubbelbad (DP, 15-11-2004)
Een bubbelbadenhandelaar op zoek naar een gat in de markt.
Willibrord Frequin op zoek naar god (16-12-2004)
Willibrord Frequin is volgens sommigen het vleesgeworden bewijs van de stelling dat god niet bestaat. Als god wel bestaat, zal hij zich door Frequin vast niet laten vinden. Zie ook: Denk op tijd aan uw pensioen.
Wilma Nanninga zoekt god (16-11-2004)
Zie: Denk op tijd aan uw pensioen. Wilma Nanninga ken ik verder niet. Van Dick Nanninga herinner ik mij dat hij in Argentinië alleen maar een keer tegen de scheidsrechter hoefde te glimlachen om een rode kaart te krijgen. En hij was bloemist, geloof ik (Nanninga, niet de scheidsrechter).
Winterbarbecue (15-12-2004)
Jazeker, dat bestaat. Zie: Praktisch is anders
Witte sokken zwartekousenkerk (6-12-2004)
Een nodeloze provocatie. Het wachten is nu op gekrenkte zwartekousenfundamentalisten. Zie: Wel het restaurant in, maar dan niet eten, voor de relatie tussen hoofddoekjes en zwarte kousen.
Woelmuis (25-10-2004)
Binnenkort in dit theater: "Sex met woelmuizen".
WOELMUIS Zeeland (14-11-2004)
Het beest komt alleen nog voor in Zeeland en Friesland. Zie: Noordse woelmuis
Wolter Kroes zong in Arena
Ik had nog nooit van die man gehoord voordat ik hem bij het afscheid van Hazes zag optreden. Zie voor mijn verslag van die bijeenkomst: Oppassen dat het niet leuk wordt, maar dan anders.
Wonderorgel (22-10-2004)
Er bestaat een liedje, met de titel "Ballade van het wonderorgel". Had Cor Steijn (Steyn?) vroeger niet zo'n apparaat?
Woord "meest gezochte" (10-12-2004)
Het is niet bekend wat het meest gezochte woord op internet is. Recentelijk heb ik blog, voetbal, sex, en travel horen noemen. Het zal wel van de zoekmachine afhangen wat het antwoord is. Zie ook: Voetbal, sex en Katja Schuurman
Woordspeling appelmoes (DP, 20-11-2004)
Daar kan ik geen chocola van maken. Hahahahahahaha. Sorry.
Zak ik naaktfoto's van je maken (DP, 11-11-2004)
Jij mij niet uitschelden voor 'zak'. Of jij beter leren typen. "Zal ik naaktfoto's van je maken" is wel een grammaticale zin. De zoeker zoekt dus iemand die naaktfoto's van de zoeker wil maken.
Zakkenrollen (24-10-2004)
Een tasjesdief of straatrover die zijn carrière een andere richting wil geven? Of een politieman met een dringende bijscholingsbehoefte?
Zeekoeien aangespoeld (DP, 4-11-2004)
Ja, en?
Zeventig plus porno (DP, 6-11-2004)
Porno met zeventigplussers of porno voor zeventigplussers?
Zet naaktfoto van ex op het net (DP, 7-11-2004)
"It's a thin line between love and hate", zongen de Pretenders (Chrissie Hynde) al in 1984. Het zal je ex maar wezen. Op 17 november verscheen: Naakt ex op internet gezet. Zou dat iets met elkaar te maken hebben?
Zijn er vrouwen die gratis sex willen (DP, 24-12-2004)
Een zwaar geval van vragen naar de bekende weg. De meeste vrouwen willen gratis sex, en als ze ervoor willen betalen, is het nooit veel. Sterker nog, de meeste vrouwen willen geld toe.
Zoekt nieuwe rappers (DP, 31-10-2004)
Fijn, dat de imperatief meervoud nog gebruikt wordt door de jeugd. Zoekt nieuwe rappers! Zegt het voort! Koopt Nederlandsche waar, zo helpen wij elkaar! Of het is weer zo'n rijmelaar die niet kan zingen en op zoek is naar vacatures. Geef mij dan maar liever Mónica Molina.
Zoektermen Aardrijkskunde (DP, 24-10-2004)
Aardrijkskunde is een veelomvattend vak. Het aantal zoektermen moet dus schier eindeloos zijn. Bestaat daar een lijst van?
Zoogdieren orca's (DP, 15-11-2004)
Orca's zijn een soort walvissen, net als blauwe vinvissen, dolfijnen en bultruggen. De orca wordt ook wel eens Gudrun de ijslandse zwaardwalvis of Willy genoemd. Zo heet hij echter zelden.
Zwaar vuurwerk (6-11-2004)
Zelf maken, leuk. En dan je schuur laten ontploffen, met jezelf erin. Gebeurt elk jaar wel een paar keer, vooral tegen oud en nieuw. Ik zie daar een bepaalde samenhang.
Zuid-Afrika Tatjana Simic (2-12-2004)
Is zij er geweest, of gaat zij ernaartoe? Wat is de hoofdstad van Zuid-Afrika? Pretoria, Kaapstad of Bloemfontein?


08-05-2006 09.58 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere