Volgende snoepreisje naar Indonesië: Kwallenbak Brenkheurst

Stommeling Jones als kamerclown
Sinds wij op last van uw en onze captain de politiek een beetje in de gaten moeten houden, vallen ons dingen op, die ons anders ontgaan zouden zijn. Vandaag laat de regering ons bijvoorbeeld het volgende weten:
"Indonesia
From 30 May to 3 June 2006, Laurens Jan Brinkhorst (Minister of Economic Affairs) will lead a trade mission to the Indonesian cities of Jakarta and Surabaya. Mr Brinkhorst will meet the Indonesian president and ministers of finance, economic affairs, trade, transport, and finance. They will discuss the investment climate and the infrastructure, especially railways and the maritime industry. The 35 Dutch enterprises accompanying Mr Brinkhorst will have opportunities to meet potential commercial partners."
Volgens ons is inmiddels het halve kabinet al naar Indonesië geweest en een deel heeft er nog een paar kilometer aangeplakt om ook het mooie Australië aan te doen. Als je vraagt waar het voor nodig is, hebben de dames en heren staatsruiveniers ongetwijfeld hun verhaaltje klaar, maar uiteindelijk zijn het gewoon leuke reisjes. Ze reizen wat af, onze bewindslieden.

Wij stellen voor dat ze dit soort tochtjes voortaan combineren, zodat ze lekker als groep op pad kunnen. Er hoeft echt niemand hier te blijven om op de winkel te passen ("Hé, wat gaat het in enen goed met ons land." "Ja, en er heerst plotseling zo'n prettige ongedwongen positieve sfeer. Hoe zou dat komen?" "O, wacht, het kabinet is een paar weken geleden vertrokken naar Vuurland." "Ah. Dan ligt het natuurlijk daaraan.") en wij stellen voor om het vliegtuig met de bewindslieden om te beginnen naar Oeroezgan te sturen. Met tussenlandingen in Bagdad en Kandahar.

U kunt trouwens nog mee met Kwallenbak Brenkheurst:

" Journalists interested in joining the trade mission should contact:
 Jelle Wils (Ministry of Economic Affairs)
 +3170 379 6464 or +316 5335 1112
e-mail: j.wils@minez.nl"


08-05-2006 16.05 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere